+ / –

– Långa klor.. Jag hade det väldigt mycket förut men nu är jag nästan allergisk mot såna. Förstår inte hur jag kunde gå runt med så långa naglar!? Mycket mycket fräschare och mer classy med kortare naglar. Sen är smaken som baken, så no offence mot dom som fortfarande rockar dom. Vi alla tycker om olika.

+ Det här med att vara vegetarian är ju inte alls svårt, och kroppen anpassar sig så snabbt 🙂 Jag väljer mer än gärna bort kött (speciellt rött kött) och håller mig till vegetariska alternativ. Tycker inte om kött längre nästan. Här i Stockholm har vi ju verkligen turen med så många restaurangen som är så duktiga på vegetariska rätter.

–  Midjeväskan, har så svårt för den trenden! Glad att jag inte spontanköpte en från Gucci bara för alla andra hade en sån. Hade nog tittat på den om mindre än ett år och undrat vad jag tänkte med egentligen.

+ Vadderade axlar, LOVE LOVE LOVE. Jag tycker det ger en feeling av power. Så kvinnligt och snyggt.

– Människor som hoppar på andra som väljer att resa. Jag tycker det är inte speciellt rimligt eller smart att förvänta sig att folk ska sluta resa och leva livet. Protestera mot flygbolagen istället så dom skaffar ett mer miljösmart bränsle.

+ Feminismen sprider sig tack vara sociala medier. Det är fantastiskt att se hur kvinnor och unga tjejer väljer att stötta varandra mer och mer och vågar kalla sig för feminister. Jag tycker det är fanatiskt och det värmer mitt hjärta.

Funderar på att klicka hem denna från Balmain, dock vill jag ha exakt den här modellen fast kanske utan glittret. Utan ett material som är slät.. Men kombinationen med skärpet och knapparna, wow!

Fixade naglarna idag, såhär blev dom.

Det är girl power att signera + skicka ut min bok till andra kvinnliga förebilder 🙂

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (33)
 • Sofia

  Kavajen ser verkligen ut som en Alexandra-kavaj 🙂 Förövrigt håller jag med dig om naglarna och midjeväskan!

 • Diana

  Naglarna är såå snygga, kan inte heller förstå att man har klor. Har aldrig gillat, kommer aldrig gilla. Inte min stil. men som du säger, alla gör som de själva vill. 😉

  Midjeväskan – alltså haha jag håller såå med! 🙂

 • Ann

  Själv så tycker ja att det kan vara väldigt snyggt med välvårdade långa naglar:) Dock så tycker ja inte att det e så praktiskt beror nog på vad man har för livsstil:P Midjeväska har jag altid tyckt vart skit fult, men så pratiskt:) tänk dig en varm sommar dag när man e ute med hunden och inte vill släppa på nånting då en sån perfekt, mobil, hundpåsar och hundgodis får plats:) vill man träna med hunden så får även en leksak plats:) Hade dock aldrig köpt en dyr:) Gillar inte det där glittriga på kavajen, men finns den utan glitter så skulle den passa perfekt på dig:)

 • Emilia

  Visst ska man få resa, men man kan ju göra det med måtta. Man kanske inte behöver flyga 10 gånger på ett år osv. Många influensers flyger inom landet och till länder i närheten som man lika gärna kan åka tåg till.

  Skulle väl vara bra att ”protestera mot flygbolagen” genom att sluta flyga då kanske? Och göra det tydligt att man avstår för att det inte är miljövänligt.

  • J

   Precis Emilia, den enda gången flygbolagen kommer att lyssna är om vi slutar att flyga. Aldrig annars, och det är naivt att tro det.
   Vi alla har lika stort ansvar. Bara för att det är kul att resa betyder det inte att det är en rättighet. Vår jord klarar inte av det, då är det bara att anpassa sig.

 • Johanna

  Först kritisera du fillers att ngn hade för mkt och nu långa naglar. Var är girl powern??? :/

 • Kim

  Haha fanatiskt. JA, verkligen. Fuck feminism.

 • J

  Fast, det mest kraftfulla sättet att kritisera flygbolagen är ju att sluta flyga 🙂 då blir det nog eld i baken på dem att sponsra framtagningen av ett sådant bränsle/resesätt.
  Jag tänker inte flyga, just pga miljön. Det kanske inte gör stor skillnad, men jag vägrar att stå och kolla på. Jag måste någonstans prioritera vad som är viktigast för MIG och det är inte att resa – det är att vår jord mår bra. Därför ska jag även ha köpstopp nästa år. Tyvärr så år ju konsumtionen en stor bov även den. Även fast jag är vegan och källsorterar osv så lever jag som om vi hade 2,7 jordklot. Fy fan, blev så äcklad när jag läste det. Tänker inte leva mitt liv i förnekelse, det är inte jag. Jag är medveten, klok och vill fatta bra beslut.
  Inget direkt mot dig (det är många som lever på det sättet), men tyvärr är det ju sanningen som gör ont </3

  • Karin

   WORD. Håller med dig i allt och gör likadant ❤🌍

  • Madde

   Håller helt med och försöker leva så medvetet som möjligt jag också. Handla second hand, framförallt till barnen dom växer ur kläder hela tiden (kan inte fatta de som köper nytt hela tiden och barnen knappt hinner använda det 😬), om jag måste handla nått till mig själv så försöker jag hitta det begagnat i första hand… har inte rest med flyg på 7 år 😏 källsorterar m.m. Det går liksom att ställa om och man får liksom inse att man inte kan leva som om man hade flera jordklot!!

   • T

    Verkligen! Shoppingmanin gör mig galen. Försöker också köpa begagnat i förstahand, och inte köpa om jag verkligen inte måste ha. Som att använda det man har tills det tar slut eller går sönder. Så skönt att inte ha ett överflöd med prylar som bara står o dammar.

  • J

   Vad glad jag blir! Tillsammans gör vi något! <3

  • Sara

   Inflikar med ännu ett WORD! Och feminism handlar om allas lika värde. Men vi i ”väst” (framför allt) lever som om vi vore bättre än alla andra. På bekostnad av alla andra. Vi är inte de som kommer att drabbas hårdast av klimatförändringarna (till en början), utan det är våra medsystrar (och bröder) som bor närmast ekvatorn. Stora områden kommer snart inte vara möjliga att bo på längre. Och om ”alla” flög som vi gör skulle katastrofen vara ännu närmre. Det bästa vi kan göra är att vara förebilder genom att minimera flyg och köttkonsumtion.

   • J

    Håller helt med Sara, bra skrivet. Bara för att vi är priviligierade och födda här i Sverige betyder det inte att vi måste bara för att vi har möjlighet. Vi måste tänka själva. Tack för bra input!

 • ...

  Det är så totalt orimligt, det du skriver! Det kommer ju inte finnas någonstans att resa till och leva livet om vi fortsätter leva våra liv som vi gör nu…

  • Karin

   Nej och VI kommer inte att fortsätta finnas.. Planeten klarar sig nog men inte människan. Vi har 10 år på oss att radikalt förändra vår livsstil om vi vill kunna fortsätta leva.

   Önskar så att fler människor med möjlighet att påverka och förändra det enda som faktiskt är viktigt på riktigt kunde våga möta klimatkrisen och göra radikala förändringar men det kommer nog, en efter en inser ❤

 • Strongmama

  Jag älskar att feminismen växer så mycket. Din bok är jättehärlig att läsa, har inte läst klart än dock men jag jobbar på det.

 • Charlotte

  Jag reser också mycket och har väldigt dåligt samvete över det. Ett bra tag intalade jag mig själv att det var ok eftersom jag sopsorterar och är vegan, men tyvärr påverkar varken ett års sopsortering kombinerat med ett års vegansk kosthållning de utsläpp som en enda lång flygresa gör.

  Jag reser som sagt mycket själv och vill inte dela ut några moraliska pekpinnar, vill bara påminna om att det är bra att hålla öppna ögon och veta vilken miljöbov man är när man väljer att resa så mycket som vi gör.

  Att säga att det är flygbolagens ansvar blir att göra det lite för enkelt för sig själv, det är vi som väljer att använda den miljöförstörande tjänsten som i slutändan är ansvariga för våra handlingar.

 • Anonym

  Hej Alexandra jag skriver det här för att jag mår dåligt och vet inte vart jag ska ta vägen. Blir påverkad av alla sociala medier och långa vackra kvinnor. Är en kortis 156, jag har börjat hata min längd den senaste tiden, jag vet inte vad jag ska göra åt saken. Är 18 vill vara lika lång som dig. Hoppas du vill svara mig och peppa mig till att älska ens längd mm. Kram

  • Hanna

   Har precis varit i samma sits som du. Själv är jag 154cm och hatade det fruuuuktansvärt mycket ett tag. Speciellt när jag hittade min nuvarande man som är 195cm haha. Snacka om att bli ännu ledsnare över att vara så kort! Men du kommer lära dig att älska dig själv med tiden, och när du har gjort det så kommer det finnas någon annan som kommer att älska dig och allt om dig, inklusive din längd! Tänk att det finns de som är långa som önskar att vara korta, för tro mig det gör det.
   Kram!

  • Anonym

   Jag är 1.58 och älskar min längd. Tycker om o känna mig ”liten” och har aldrig haft problem o hitta en längre kille hehe och de på sociala medier är inte så långa heller.

  • Emma

   Jag är 1.58 och tyckte också det var jobbigt när jag var yngre, idag är jag 27 år och älskar min längd. Jag började med att försöka se allt som jag upplevde som positivt med min längd och det är bland annat att jag kan ha hur höga klackar jag vill, jag behöver inte sitta trångt på flyg/tåg/bil m.m. benen får alltid plats, arbetsbänkar i kök/handfat osv är i perfekt höjd man behöver inte börja sig ner, man behöver inte vara orolig för att slå i huvudet någonstans. Listan kan göras lång! Det är så mycket positivt med att inte vara jättelång och jag tror inte att någon mer än du själv tänker på din längd. Acceptera den och älska dig själv! 🙂

 • Emma

  Hej!
  Jag förstår absolut miljöproblematiken med att resa, men utifrån människans natur tror jag tror inte att det är rimligt att förvänta sig att det någonsin kommer bli en nolltolerans på att flyga. Det bästa att göra är att stötta projekt som gör att forskningen på området gör framåt för att hitta miljövänligare bränslealterantiv. T.ex. kan man redan idag klimatkompensera sin flygresa, flygbolagen har lite olika sätt hur dessa pengar används. En del tankar upp flygplanet med biobränsle för dessa pengar, och andra ger dom till olika hållbara projekt som gynnar miljön.

  Ett bra sätt för er influencers att ”gå halva vägen” kanske ändå är just detta? Skulle vara intressant att veta om du, Alexandra, brukar klimatkompensera dina flygresor? 🙂

 • Jos

  Det handlar ju om verklighet, om vi ska kunna ha en chans att vända klimatkrisen måste något ske snabbt, och utsläppen från flygtrafik är en enormt stor källa. Det är ju inte för att vara taskig utan för att det krävs oerhört mycket av oss för att vända den här trenden, och vi kan inte lämna över ansvaret på andra människor. Du har precis lika stort ansvar som jag för att ta hand om vår planet. Det du gör gör skillnad, och det här är verklighet. Människans vilja att blunda och sticka huvudet i sanden är det som kommer att bli vårt (och vår planets) fall. Och det gör mig så ledsen och frustrerad att se människor som ser det som sin rättighet att inte bry sig, eller vilja förstå att det vi gör har konsekvenser. Hänsynslöst och dumt beteende. Nä den kommentaren hoppas jag verkligen att du kommer tänka om kring :,((((

 • Cecilia

  Du tycker inte om långa naglar okej,vi har förståt det redan. Du har skrivt om det sååå många gånger redan måste du ennu ta fram det. Gud😥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *