Nödvändigt

I samarbete med mat.se

Den här veckan gjorde vi en lite större beställning på Mat.se, för hemmet behöver ju mer än mat. Vi behövde allt från diskborstar och trasor till såpa, tvättmedel och annat för rengöring. Ju mer vi använder Mat.se desto mer förstår vi hur otroligt mycket smidigare det är att handla online och att vi dels inte förstått hur mycket tid vi lagt ned, men också hur mycket ”skit” vi handlat utanför vår inköpslista för att vi varit hungriga, stressade, på dåligt humör, på bra humör. Jag tror ni förstår exakt vad jag menar gällande hur enkelt det är att greppa den där godispåsen vid kassan, en extra mjölpåse för man inte riktigt vet om man har det hemma, eller tusen andra scenarion som gör att man handlar i onödan 😉

Jag var lite skeptisk till detta i början, men vi har verkligen insett hur vi dels har en bättre planering, men också att vi gör betyyydligt färre spontana och onödiga köp, men också hur mycket mindre vi slänger nu för tiden. Vi har nästan inget svinn alls på mat vi köper, och jag vågar knappt vara ärlig med hur mycket det var förr. Men det är som med allt annat i livet, man lär sig, får förståelse och utvecklas. I vårt fall har det blivit att handla online is the shit! ☺

Bor ni inom områden som Mat.se levererar till så vill jag verkligen rekommendera er att göra det, för det blir både billigare och smidigare i längden, samt att de har fri frakt om man beställer över 700 kronor, och jag tror de flesta handlar över det när de veckohandlar.

Mat.se gjorde även ett riktigt bra ställningstagande just för att uppmärksamma matsvinnet och matens miljöpåverkan, så de stängde ned sin webshop under Black weekends absolut bästa säljtimmar. Det tycker jag var ett superfint initiativ, och vill ni läsa om det så finns det här – https://www.market.se/nyhet/matse-stanger-sajten-mitt-under-black-friday-de-basta-saljtimmarna.

Inte så sexigt, men ack så nödvändigt

Köper denna varje gång, mums!

Vi är besatta av oatly här hemma.. hehe..

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (18)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *