Nästa resa inbokad..

Minns ni att jag förut sa att jag skulle åka till Tel Aviv med mitt ex Christian? Jo vi (eller jag) hann göra slut precis innan, så det blev tyvärr inget av den resan. Men nu får jag äntligen tillfället att åka dit, för jag och Andreas skippar nyår i Sverige och firar den där istället! 🙂 Wihoo! Både jag och Andreas tycker nyår är så himla överskattat. Det är lixom så höga förväntningar och det blir lixom aldrig så roligt som man ”borde” ha…

Det är ju inte jättevarmt när vi åker dit, men betydligt varmare än hemma i Sverige så jag är väldigt lycklig. Dessutom verkar staden så himla häftig. Vi har inte bokat hotellet ännu men vi kikar på det. Någon av er som har varit där som kanske kan rekommendera något?

Hoppas ni har en fantastisk fredag iaf, jag ska fira resan med att hämta en ny telefon och äta något gott. Är superhungrig.. Sen resten av kvällen kommer jag bara ta det lugnt, orkar inte gå ut och dansa i den här kylan. BRR!! Blir gym istället om jag orkar 🙂

Ps. Någon som har koll på hur många resor jag har gjort i år? Det är nog rätt många.. Rätt svar får en länk!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (24)
 • Eli

  Åh! Tel Aviv ska vara underbart har jag hört! 😍 har aldrig varit där men har varit i Jerusalem och runt på lite andra ställen i Israel och det är verkligen ett fantastiskt land! Får jag följa med? 😂😂

  • Amanda Jassim

   Förstår faktiskt inte hur man kan vilja att åka till det landet av alla ställen på denna planet? Dem utövar apart heid i ett land som inte tillhör dem. Det kommer alltid vara Palestina och inget annat. Så läskigt att folk är så outbildade och har noll värderingar i livet. En tjej som påstår sig själv vara feminist, och menar alltså att hon för står jämnlika rättigheter mellan män och kvinnor, men vad sägs som jämnlika mänskliga rättigheter istället? Vilket skämt. Du tappade precis en läsare. Jag har ett tips till dig: läs morgon i jenin.

   • M

    Håller med dig, det är fruktansvärt hur Palestinier blev berövade på sitt hemland. Det är som om USA skulle bestämma att de vill ha Mexico så alla Mexicaner ska nu flytta till Sverige och vi som bor här får ge bort våra egendomar, företag, hem osv och tränga ihop oss i Bohuslän för resten av landet är nu det nya Mexico och vi får absolut inte vara där. Hur kan man med gott samvete åka dit på semester eller ens nämna det utan att säga något om konflikten?

   • A

    Lögnare.. självförsvar heter det och du vet inte vad apatheid är uppenbarligen.

    • Amanda

     Självförsvar?! Hahahaha. Oj. Mot vem? Självförsvar i ett land som inte är ert? Snarare självförsvar från Palestinierna som fortfarande kämpar för sitt land och rättigheter. Så du menar att oskyldiga människors hus inte rivs ner? Och om du nu varit där 20 ggr så vet du mycket väl vad som händer där borta och väljer att blunda för det, vilket inte gör dig bättre än nazisterna själva som en gång försökte utrota judarna med heder. Det sorliga är att se vad israelerna idag orsakar andra människor. #FREEPALESTINE

     • A

      Självförsvar mot Hamas och Hizbollah bland annat. Palestinierna vill förinta Israel och döda alla judar är du helst efterbliven på riktigt att du missat det? Det är judarnas land vilket man kan se arkeologiskt finns inga fynd som indikerar att palestinier ska ha varit där först.

     • Amanda

      WOW du är inte den vassaste kniven i lådan märker jag. Vad är anledningen till att Hizbollah ens existerar idag då? Varför existerar denna konflikten än idag? Förlåt, men det är väl inte konstigt att palestinierna stöttar Hizbollah när dem blivit utjagade från sina egna hem och sätter sina öden och hopp om att få återta sina liv i fred i Hizbollahs händer? Det hade jag själv gjort. Kort sagt, Judarna välkomnades till Palestina som flyktingar och när dem blev tillräckligt många så började dem kräva att det skulle bli en judisk stat baserat på att dem hade någon historia där för måååååååånga år sedan. Israel hade inte ens existerat idag om det inte vore för USA:s stöd, men det visste du väl redan om. Dem har skapat kaos i mellanöstern av anledning. Men hur hållbart den strategin är, lär vi väl se. Jag sätter punkt på den här ”diskussionen” nu för du har inget vettigt att komma med förutom det uppenbara. PS! Till och med SVT1 har gjort en dokumentär om konflikten, och den har inte ett särskilt objektivt ställningstagande.

 • Helena

  Tja kissie jag köpte din bok idag och nu blir det läsa av 🙂

 • Cenedra

  Hej! Skulle vara superkul om du ville kolla in min blogg! Skriver om psykisk hälsa/ohälsa, body positivity, mitt liv som kristen & andra viktiga & roliga saker! Kram 🙂

 • Diana

  Fina du, det bara måste ligga på 4 resor hittills. 😀 😀
  eller? .. 🙂 🙂

  Jag älskar att åka och fira nyår på annat håll. Nyår är för stort, för mycket av allt. Det är mysigt att fira nyår utomlands, med enkelheten som finns och bara njuta av att inte vara hemma och få ångest av mycket som händer…

  Kram

 • Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Tel Avis är en superhärlig stad, ni kommer få det toppen där!

 • COUNTRYGIRL and HOUSEWIFE

  Jag gissar på 13 resor!

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 • Sofie

  Jag önskar du kunde lägga några minuter på tt läsa en finsk bloggares tankar om flygandet, jobb och utsläppen, skulle vara roligt att höra dina tankar gällande det. Inlägget är på finska men använd google translate, tack! 😊
  https://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/kun-matkustaminen-ei-tunnu-enaa-niin-vapauttavalta-ajatuksia

 • Annie

  9 gånger tror jag att du har rest i år😘 tack för att du är du, älskar din blogg fina Alexandra! 😌

 • sandra

  Kolla in sweetinnn.com fantastiska lagenheter och service, om du vill ha rabatt kan vi fixa det eller nat samarbete.

 • A

  Åh Tel Aviv <3 Måste ha varit där minst 20 gånger eftersom att jag har familj där! Har nog inte direkt tips på hotell men centralt nära havet är ultimat! Finns så fantastiskt mycket vackra stråk i staden och bra restauranger. Flera stora gallerior för shopping också om det är det man är ute efter.

 • Ceccan

  Älskar Israel ❤️ Hoppas ni får det mysigt. Vi brukar ofta hyra air bnb.

  Fantastisk mat också, rekommenderar restaurangen Deca som just nu är väldigt inne. Och massa street food som shawarma och falafel, se upp för turistfällorna bara 😉

  Glöm inte besöka marknader och åk till Jerusalem över dagen om ni har tid!
  Kramis❤️

 • Karin

  Vi har 10-15 år på oss att sänka våra utsläpp från ca 11 ton/person och år till 2 ton/person och år. Det innebär radikala åtgärder för samtliga. Mig inkluderad. En resa till Thailand slukar 8 ton.. På en 2-veckorsresa har du alltså bränt upp 4 gånger så mycket som du har per år, i bara transport t/r till den semestern. Läget är kritiskt!

  Här kan du beräkna din flygresa.. Eller alla dina flygresor sammanlagt för i år. Jag har själv haft ”förmånen” att resa mycket och älskat varje sekund av det men nu har jag flygstopp.

  http://www.utslappsratt.se/berakna-utslapp/berakning-av-utslapp-fran-flyg/

  Det är inte planeten vi förstör. Det är vår egen chans att överleva. Denna sommaren var ett smakprov på hur forskare menar att extremväder kommer att slå om vi inte förändrar extremt mycket redan nu. Nödslakt, torka, svält, vattenbrist osv.

  Ni influensers påverkar så otroligt mycket och det är med stor sorg jag ser inlägg som detta. Där antalet flygresor liksom hajpas och ska framstå som eftersträvansvärt, när det i själva verket är så fruktansvärt dåligt.

  Jag hade tagit mitt beslut tidigare om jag insett hur allvarligt det är. Så nu informerar jag dig och kanske några läsare. Gå med i tex @klimatklubben och lär dig vad som är viktigt på riktigt ❤

  #vihållerosspåjorden

  • Nora

   Bra skrivet Karin, jag håller med! ❤️ Det handlar om att ge nästa generationen chansen att leva. Dock så tror jag en flygresa på thailand ligger på 2 ton, så ”bara” ett HELT års utsläpp i en resa.

   • Karin

    Tack, skönt att fler och fler vågar öppna ögonen, trots att det är jobbigt eftersom att ens leverne måste ”offras”.

    Än mer sorgligt är det att det inte ens är ”nästa generation” längre, det är vår. Det är vi som lever på jorden nu som kommer att bli påverkade om vi inte radikalt förändrar beteendet inom 10 år (FNs senaste rapport) 🌍

    Tips @klimatklubben om du inte känner till den ❤

    Heja oss!

 • Majsan

  Läs på om vad som pågår där och bojkotta ISRAHELL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *