Marie Selby Botanical Gardens

Igår besökte vi Marie Selby botaniska trädgårdar. En vacker väldigt stor trädgård som är den enda botaniska trädgården i världen som är dedikerad till att visa och studera epifytor, särskilt orkidéer och bromeliader, och deras baldakosekosystem med fokus på botanik, trädgårdsodling och miljöutbildning. Jag personligen är inte sådär jätteintresserad av blommor, inte mer än att jag kan tycka dom är fina att titta på och inse att dom gör ett hem finare. Men jag är lite stolt över växterna som vi har hemma. Vissa har klarat sig över ett helt år! Vi fick ju massa blommor av inredaren som designade vårt hem, och dom är kvar i lägenheten. Dom är inte lika fina idag som när vi fick dom såklart, men ändå. Dom är inte helt döda..

Men min mamma däremot hade ÄLSKAT detta. Hon är helt galen i blommor och smugglar gärna hem olika sorter från olika länder haha.. Jag kanske blir som min älskade mamma när jag blir äldre eller skaffar en tomt att ta hand om. Men känner jag mig själv kommer jag ha trädgårdsmästare eller något liknande, för det ser ut att ta sån fruktansvärt lång tid att fixa med allting. Sen ska alla blommor tas hand om på olika sätt… Men trådgärden var väldigt vacker och den hade flera olika delar som fokuserade på olika arter.  Fanns även en liten del för barn där man kunde krama träd, så gulligt!

Idag ska vi förövrigt åka hem till Sverige igen, fast planet går först 9 på kvällen lokal tid. Så vi har lite tid på oss. Vi ska lämna hotellet vid 3-tiden så innan det tänkte jag äta frukost, gå lite på stranden, bada i poolen, få i mig någon lunch och slappa bara. Njuta lite extra av det sköna varma vädret innan jag är tillbaka i det gråa Sverige igen.. Men jag har haft en fantastisk resa och känner att jag åker tillbaka med massa ny energi och ny inspiration 🙂 Känns väldigt roligt och härligt.

Hittade ett.. Blomägg (?) att posera i lite. Visst funkade min klänning bra i miljön?

Martin testade att slå på klockan, ja den lät jättehögt haha..

Tobias och Martin tar lite bilder till Instagram

Tanterna behövde vila efter en guidad tur..

Resegänget, minus Andreas W som åkte hem tidigare än oss andra

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (3)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *