Mot Mormor!

Sådär i skrivandets stund sitter vi i hyrbilen som ska ta oss till mormor 🙂 Vi har ändå spenderat några timmar på förmiddagen i Krakow. Jag hann fixa naglarna tidigt på morgonen, och mamma hann fixa sitt hår. Lyxig start på dagen, men det är så billigt här! Så är du som läser här, passa på unna dig en lyxig behandling. Kostar bara en bråkdel av vad det kostar hemma. Så värt det, och mina naglar blev så snygga och välgjorda. Sen vart det ytterligare en tur i gamla stan, det är så himla fint där. Älskar verkligen alla fina byggnader, fasaderna är magiska! Dom känns så kungliga och majestätiska, hade önskat att vi hade haft mer sånt hemma i Stockholm. Även om det finns några fina byggnader runt Östermalm och gärdet..

Något av er tipsade om en resturang som hette Piano Rouge, men tyvärr var all mat vi ville ha slut där (snacka om otur) så det blev en annan resturang. Men tack snälla för tipset, sånt uppskattas alltid ska ni veta 🙂 Vi ville ju verkligen äta pirogi, och är det slut på en resturang i Polen är det ingen resturang att besöka haha 😉 Men vi behövde bara gå några meter innan vi hittade en fin liknande restaurang. Åter igen satt vi på uteserveringen för det var så varmt och skönt. Det ska faktiskt bli ännu varmare imorgon, 22 grader! Och imorgon är vi inne på November månad, galet va?

Ja som jag skrivit tidigare är jag tveksam över hur mycket internet jag kommer ha tillgång till när jag väl har kommit till mormor. Hon bor verkligen på landet. Nu var det visserligen 5 år sedan jag var där, men om jag minns det rätt så är det väldigt ”fattigt” och gammalt. Där fixar man dessutom sitt egna kött från det man har gåendes på gården. Dom har inte direkt några stora köpcentrum i närheten där dom kan köpa sin mat snyggt paketerat. Jag hade ju aldrig klarat av att leva på det sättet, kan ju knappt trampa på en myra utan att få extrema skuldkänslor 🙁 Nu när jag dessutom nästan är helt vegetarian så gör det lite extra ont i hjärtat när jag ser hur det går till där.. Men jag kommer hålla mig till grönsaker och soppor, kommer alltså inte äta av hönsen som trampar runt ovetandes på mormors trädgård..

alexandra kissie nilsson polen

alexandra kissie nilsson polen

alexandra kissie nilsson polen outfit

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (23)
 • Erika

  Vad härligt att det är så varmt, blir avis!!! 🙂

 • SQ

  Blir nyfiken, kan du prata polska också? 😊

 • EVA

  Förstår inte varför du ”tjatar” om wi-fi… Polen är ju med i EU vilket betyder att du surfar på ditt svenska abonnemang… Bara att parkoppla mobilen med datorn/paddan och blogga på!!

  Eller så tar du en liten paus och fokuserar på mormor!

  Ha det så bra!

 • Diana

  ringarna är asfina! Byxorna, ännu en gång, sååå snygga.
  Vad fint det verkar vara i Polen, otroligt vackert land ändå. Mycket att se.
  Hoppas ni får en fin stund med familjen, släkten, jag tycker du är världens bästa som faktiskt följer med din mor att hälsa på sin familj, som även är din. Jag vet inte hur mycket du förstår av det de säger men förhoppningsvis så hänger du med i ditt modersspråk. va stolt 🙂

 • Michaela

  Vilka magiska byxor!!! Vart är dom ifrån? 😍😍😍

 • Eri

  Om du nu beyr dig om djur hoppas jag du inte äter mjölk eller ägg heller då mjölkprdouktionen har ihjäl mer kor och kalvar än köttproduktionen, och äggprosuktionen har ihjäl 50% av kycklingarna som föds 🙂 just saying, folk verkar glömma bort mejeriprodukter fastän de pratar om hur mycket de bryr sig om djur och därför inte äter kött.

  • Vera

   Älskar att du bryr dig så pass mycket om djuren så att du är vegan. Men iblaaand måste man bara lägga sig, även om det du skriver är bra. Alexandra gör något fantasktiskt genom att äta mindre och mindre kött, ska hon då blir lite extra nedtrampad av dig för att hon inte gör mer?? Vänd dig till alla feta gubbar istället som trycker i sig bacon till frukost, korv till lunch och biff till kvällen:))))

 • Pia Widlund

  Härligt med en höstresa. Hoppas ni får behålla det fina vädret!

 • BrandonMex

  Good man! Behold is a good offers for you.

  http://bit.ly/2RrT91r

 • L

  Tycker det är jättebra att du äter mindre och mindre kött och sadär, men… Jag blev liiiite provocerad av ”Nu när jag dessutom nästan är helt vegetarian så gör det lite extra ont i hjärtat när jag ser hur det går till där..”. Nu vet jag ju inte hur det ser ut pa din mormors gard, men jag själv har växt upp pa en gard med köttdjur mitt ute i ingenstans, vissa som vi slaktade hemma, och kan ju GARANTERAT säga att de har det bättre än de djur som är ”fint packeterade i affären”. Jag menar, om man nu ska äta kött sa är väl det bättre? 🙂
  Menar verkligen inget illa, men bara för att det är ”fattigt” och ute pa landet betyder det inte att det är daligt.

  • Sara

   Håller med, brukar vara det mest ”humana” än dessa industrier som plågar och utnyttjar djur till max.

  • M

   Ja precis, hönsen hos din mormor har det garanterat hundra ggr bättre än den kycklingen du stoppar i dig på Stureplan. Bra att du försöker äta vegetariskt, men läs på lite. Köp Therese Lindgrens bok Vem bryr sig, den är lättläst och pedagogisk och ger en inblick i det fruktansvärda lidandet produktionsdjur utsätts för och hur mycket smärta och sorg det ligger bakom din omelett eller hamburgare. 😿

 • Anonym

  Fast det är ju bättre att du äter köttet dom har från gården där än att gå på restaurang eller köpa kött i Sverige :S

  • alexandra

   Men nu äter jag ju inte kött på restaurang eller i Sverige heller? Händer ytterst sällan. Förstår inte varför det ska klagas, jag vill inte käka djur bara? Kvittar hur dom mördas.

 • Dk

  Ni skulle gått till Zapiecek!!! Där här de hur många pierogi som helst, och färska direkt från kastrullen 🙂

 • FT

  Krakow är fint men som en sämre version av Prag, extremt liten stad med så man blir uttråkad efter max två dagar.

 • Linda

  Vilken by skall du till? Är supernyfiken då min familj/släkt är från lite mindre byar sydväst om Krakow. Polska landsbygden är så fin på något vis, även om det är en helt sjuk kontrast mot hur vi har det i Sverige. Älskar att åka ner och hälsa på ibland =)!

  Ha en fin resa <3!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *