Otur med taxikurir..

God morgon!

Igårkväll var jag ute och åt middag med Fanny, Cimon och Bella på supper. Supertrevligt men jag hade lite otur igår.. Jag bokade en taxi via taxikurir som jag oftast gör, chauffören ringer mig 19:41, jag håller på att sätta på mig skorna så kan inte svara. Går istället ner såfort jag har satt på mig kläderna, och ringer upp igen 19:43 för att berätta att jag står och väntar på honom. Då säger han otrevligt och drygt att han har avbokat min resa för jag inte svarade? På 2 jäkla minuter! Jag blir såklart skitarg och ringer kundservice och frågar vilken jävla nöt dom har anställt. Dom skickar en ny bil och jag pratar med den nya chuförren om vilken idiot jag skulle åkt med innan. Han instämmer och säger att det var konstigt, men att jag är i goda händer nu. Han frågar mig om vägen till restaurangen, och jag vet inte riktigt vad han vill ha hjälp med så jag försöker förklara så tydligt som jag kan. Vi råkar tillslut svänga vänster istället för höger, och det är tydligen mitt fel. Jag vet inte vad jag ska svara, jag försöker skämta om att jag inte är en gps. Han frågar om han kan lägga på 30 kr, jag skrattar för jag trodde han skoja. Nej han var helt seriös och säger att hans bolag kommer tro han kör svart för han fick åka runt en jäkla byggnad. Alltså really?! Blir irriterad på honom också, går ut ur bilen, in i restaurangen och ramlar nästan haha.. Jag har ju en spricka troligtvis i vänstra fot så den foten har ju svullnat upp nu…

Haha sån jäkla otur jag hade igår! Foten borde jag ju vara mest orolig över fast kan inte släppa vilka nötter det finns som jobbar på taxikurir.. Varför är dom så dryga/ snåla? Jag förstår inte, det borde inte vara ok att hålla på så när man jobbar för ett sånt stort bolag.. Men aja, byter bolag till Taxi Stockholm så slipper jag bråka med dom. Raderade appen igår. Men nu ska vi strunta i det, finns värre saker som händer 🙂 Jag ska nu strax iväg till Forma Vita, ska ju kika på kinderna lite. Sen ska jag nog boka in en drema pen när jag är där. Känner att min hud förtjänar en riktig boost nu när det börjar bli kallare. För jag märker redan nu att jag börjar bli torr. Det går så himla snabbt! Jag som lixom har en fet hy som vanligtvis aldrig har problem med att vara torr! Så nu gäller det att lägga extra fokus på hudvård. Men det gör mig ingenting, jag älskar ju det. Tycker faktiskt om hela processen.

Sen måste jag bara visa denna fina illustration som jag fick igår, åååh jag tycker den är så häftig och har velat ha en sån här länge haha 🙂 Visst är den lite lik mig? Speciellt min outfit!

alexandra kissie nilsson klänning

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (25)
 • Rena

  This was really bad luck what you experienced with the taxi drivers …
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • Vill vara anonym

  Haha alltså .. det märkt att du inte har någon kunskap inom taxi branschen. Jag kan snällt förklara för dig och alla andra som är nyfikna! OBS!! Jag har jobbat hos inom trafikledning hosTaxi Stockholm och de allra flesta bolagen har samma regler.

  1. Om du har bokat en taxi och inte svarar, har chauffören rätt att lämna. Varför? Chaufförens uppgift är att vara på platsen + ringa och kundens uppgift är att vara nere på platsen alternativt svara.

  2. Det chauffören nämnt om svart taxi är rätt, alla taxi bolag har ansvariga som följer chaufförens gps. Åker han inte den sträckan som är rätt så kan han få en straffavgift alternativt bli avstängd ett tag. Och storbolag? Om du tror att det är företagen som betalar till chaufförerna har du fel, det är kunderna. Chaufförer betalar för att jobba hos bolagen.

  3. Snåla? Vem är det som är snål och inte vill ge 30 SEK för att hjälpa till med levebröd.

  • Issa

   Fast anledningen till att dom åkte fel är ju för att chauffören inte kunde vägen. Du som kund ska ju inte behöva kolla upp vägen till ett ställe varje gång du beställer taxi. Det måste väl ingå i chaufförens arbetsuppgifter att hitta till olika adresser?

  • Anonym

   👍Tack för att det finns en kunnig som finns här inne. Som vanligt ska lilla Kisse spy galla och göra dålig reklam bara för att hon har en ”blogg”. Hon kan inget och vet inget! Som vanligt….
   Hon kan skriva massa skir just pga att de som följer henne är lika pantade.

  • alexandra

   1. Men allt har man inte 2 minuter på sig att svara? Jag följde bilen i appen (kartan) men enligt den var han ej framme.

   2. Men nu är det hans jobb att hitta dit, han fick adressen. Han kan ju inte skylla på kunden (mig), jag är ingen gps. Han åkte dessutom fel med några meter, alltså runt en extra byggnad. Sånt händer, allt som allt tog resan endast 2 minuter längre tid. Därför kände jag det var fjantigt att han ska be om mer pengar, när HAN gjort fel.

   3. Taxi är redan sjukt dyrt, så nej tänker inte bli anklagad för att göra fel sen behöva betala mer. Principsak, spelar mindre roll vilken summa det handlar om.

   • Anonym

    Du resonerar (ALLTID) på en dagisnivå! Bli vuxen någongång! Livet är inte alltid enkelt varken om man kallar sig för Kisse eller någor annat! Det minsta fjant måste du blogga om pga uppmärksamhet. Vi vanliga är med om sådant här VARJE DAG. Väx upp!

   • Vickan

    Helt rätt kissie. Jag hatar dock att åka taxi pga en helt annan anledning. Har hänt flera gånger att taxichauffören börjat flörta och be om mitt nummer, även då med ”seriösa” bolag såsom taxi kurir.

   • Johanna

    Ang nr 3. Nej det är inte dyrt att åka taxi och chaufförerna är egenföretagare och får köra 10-12 tim/dygnet för att få det att gå ihop. Om du skaffade dig en utbildning och lär dig räkna så skulle du med ett enkelt överslag förstå att du snackar en massa dumheter. Saker blir inte sanning för att du skriver det.

  • Linp

   Det är väl chaufförens jobb att hitta?? Varför kör man taxi då?
   Eller är det kundens jobb? Fattar inte det.

 • Anonym

  OBS! Mitt svar är till: ”Vill vara anonym”

 • Diana

  Såå fin ilustration!!!
  Men alltså du och taxi, det är otur hihi

 • Anonym

  Men det ska vara Kisse till att göra ett sådant här inlägg!
  Hade det varit en stor bloggerska så hade aldrig ens dragit upp nåt sånt här trams i sin blogg.
  Men som sagt. Kissie är Kissie.
  Skaffa barn snart så kommer du nog få upptäcka att du med lever som alla andra!

 • Saga

  Vilket fjuttigt Kissie inlägg. Håller helt med den som heter vill vara anonym, låter mer vettigt än Kissies skit text.

 • Anonym

  Har ni inget VETTIGT att blogga om. LÅT BLI att skriv då!
  Du tjänar nog med pengar ändå istället för att älta massa dagis trams. Sätt fram en hink och spade i ert vadagsrum istället så kan du leka och fjanta ut dina känslor. Håll dem för dig själv om dem ligger på ett sådant barnsligt nivå. Dina följare är väl ändå värda ett vuxet inlägg då du är så pass gammal?!

 • anonym

  Också råkat ut för att taxikurir flörtar och frågar om nummer. Slutade med att jag klagade till dom.

 • Maria

  Blir provocerad och uppgiven på världen att det är möjligt att leva på att sprida så mycket skitsnack som du gör. Jag har aldrig någonsin kommenterat negativt på någon blogg, och är generellt emot att slänga ur mig negativitet. Men det blir ju omöjligt att till slut inte säga något till detta patetiska innehåll. Otur???? Otur är Kira på 5 som fick hjärncancer och dog efter några månader. Otur är när en ung tonårstjej drabbas av allvarlig och sällsynt sjukdom. Otur är människor som utsätts för överfall, olyckor och riktiga problem. Inte att en taxi resa mitt i Stockholms innerstad avbokas så att man (svårt nog) får ringa efter en ny. Jag hoppas, och tror, du spelar ett spel för galleriet, för INGEN kan uppriktigt vara så DUM i HUVUDET som detta- i så fall är det bara synd om dig

  • Anonym

   TACK. Jag själv jobbar med patienter i livets slut. Och därför reagerar jag starkt på dessa LÖJLIGA och OVIKTIGA inlägg som dyker upp ofta! Jobba inom vården istället så kanske det inte blir dessa dagisnivå inlägg! Kom ut ur bubblan och lev inte bland rosa moln. Få betalt för att skriva massa trams.👎👎👎

  • Issa

   Så bara för att det finns folk som lider och har det förjävligt så får man inte diskutera eller prata om andra saker eller? Vad fan har döende barn med det här att göra överhuvudtaget? Ja, det finns stora världsproblem som är skithemska som det är skitviktigt att vi pratar om OCKSÅ, men det tar ju inte bort det faktum att det här är Alexandras blogg där hon pratar om SITT liv.

   • Jennifer von Essen

    Håller med Issa, man måste kunna prata om mer alldagliga saker också. Det händer så mycket fruktansvärda saker i världen men att enbart fokusera på sånt blir väldigt tungt. Sen tycker jag precis som Alexandra, att beställer man taxi så är det ändå deras jobb att hitta till den adressen jag ska betala för att åka till. Visst man kan inte hitta överallt men då får ju bolaget verkligen se till att ha en egen GPS.
    Och, det är väl ändå en högst personlig åsikt huruvida man anser att taxi är dyrt eller inte. Jag personligen har en ganska hög inkomst men tycker ändå att taxi kan vara väldigt dyrt och tar kollektivtrafiken eller helst min egna bil, om möjligt.
    Glöm inte att försöka förstå att man har rätt att tycka olika utan att trycka ned andras åsikter.

  • Ella

   Men asså Maria, skärp dig. Jag slår vad om att du också blivit irriterad över småsaker i ditt liv. Glömma paraply när det regnar, missa pendeln, glömt köpa pasta när du ska laga carbonara etc. Att det finns folk som har det värre betyder inte att alla andras känslor är mindre viktiga. Folk skulle gå under om man bara skulle få fokusera på ond bråd död hela dagarna. Igår var jag besviken för att jag satt på ett café som inte hade något glutenfritt till mig och alla andra satt och mumsade på något gott. Det var ett tillfälligt problem i mitt liv som jag var lite bummed out över i ca 2 minuter. Skulle jag genast börjat tänka på barnen i Afrika istället? Sitta och predika för alla andra om hur ingen av oss borde äta det där när det finns barn som matas med sond? Det skulle liksom inte gå.

 • Karin

  Åker alltid taxi Stockholm. D har aldrig varit nåt problem med dom men ja jag har hört att taxikurir inte e bäst. Hoppas foten känns bättre💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *