Vad fan, shell?!

shell bensinmack

Jag har ju bil och stannar ofta för att tanka den. Bland annat på Shell som finns lite överallt. Jag går fram och ska betala, tittar lite åt vänster och ser massa pattar och tjejer som blir påsatta. Vad fan? Jag ska väl kunna gå in i en butik och handla, utan att behöva bli påmind om hur sexuliserade vi kvinnor blir?! Fyfan vad förbannad jag blir, tänk om jag hade stått där med min lilla dotter som hade sneglat över på tidningarna. Eller en son som ser hur tidningarna sexuliserar oss kvinnor och börjar tro att det är ok.

Jag tycker inte det är ok att tvinga människor se sånt här. Porr på nätet är faktiskt en annan sak, för den får man söka upp själv. Alltså göra ett aktivt val för att se det, men det här valde jag inte att se. Jag ville inte se en tjej bli påsatt bakifrån, men det gjorde jag ändå. Det tvingades jag till, tidigt på morgonen när jag skulle iväg för att arbeta. Hur fan kan schell välja att ha detta i sina sortiment?! År 2018, eller kanske dom anser att deras målgrupp är män fortfarande? Att vi kvinnor inte kör lika mycket och därför inte naturligt går in lika ofta i deras butiker? Nej detta gör mig förbannad och jag vill inte längre tanka min bil hos dom, väljer hellre en butik utan porr i deras hyllor. För min egna skull men också för mina framtida barns skull.

Dessutom är det ”gymnasietjejer” på tidningarna, hur jävla olämpligt är inte det? Att män sexuliserar barn är redan ett stort problem, så varför försöka normalisera det genom att sätta det tydligt i en tidningshylla i en butik som inte handlar om sex annars? Jag förstår verkligen inte det. Jag som kvinna blir extremt stött av det här, och jag tänker aldrig gå till Shell igen. Usch!

Skrev ett inlägg på deras facebook-wall och får se vad som säger om detta.. https://www.facebook.com/shellsverige/posts_to_page/

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (80)
 • Cornelia

  Men gud! Så grova bilder också? Kan inte minnas att jag någonsin sett en tidning där tjejerna blir påsatta?? Brukar ju ”bara” vara toplessbilder, inte gör att det är okej men det är man ju lite mer van vid. Är i chock? Så jävla osmakligt, håller med dig om att det inte borde finnas i affärerna…

 • W.

  …eh… and then you show it yourself in the blogg??? You blew it up even more than Shell did! It is so funny seeing you grasp at these ‘feminism’ straws

 • Helena

  Sjukt att Shell har dom tidningarna framme vid kassan så alla kan se dom!

 • Therese

  Har tänkt på samma sak faktiskt… jag vill ju kunna ha med mina små barn in i butiken, skulle aldrig lämna de ensamma i bilen när jag tankar ( de är 2,5 år respektive 1 år så de lämnas aldrig ensamma) och vill inte att vi ska behöva se sånt… helt sjukt att det finns kvar faktiskt, känns väldigt gammalt o förlegat. Blir nästan lite illamående.

 • Bella

  Fan vad äckligt!!!! USCH

 • Isabella

  👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Bra hoppas dom tänker sig för. Kul att behöva förklara dom tidningarna för en 1åring, 7åring & 9åring.

 • S

  Sluta visa upp dina bröst här då, pucko, barn läser din blogg. Dubbelmoral är alltid din definition

  • Madelene

   Är du på riktigt???? Hur blåst får man vara. Inte fan ser du utvikningsbilder på Alexandras blogg? Kvinnor får ha urringat bäst fan dem vill och inte behöva bli sexualliserad. Du kan inte jämföra urringade bilder med en porrtidning där tjejerna blir påsatta! Usch vad trångsynt du är!

   • S

    Du är skadad. De väljer att göra porr och jobba inom det, det är deras intresse, du borde respektera det om du nu står för alla kvinnor och deras val- inte utgå från din ’perfekta kvinna’. Alexandra får visa sig som hon vill- men inte samtidigt hacka på andra som gör samma, dock de i ett extrem sätt.

    • Frida

     Hur fan kan nån lämna en kommentar och skriva ”det är deras intresse” !? Hur puckad får man bli. Läs på lite istället om hur majoriteten av de kvinnor som hamnat inom porrbranchen gör det som ett självskadebeteende på grund av att de till exempel blivit utsatta för övergrepp när de var barn!

    • Elise Gustafsson

     Kan väll lika väl slänga en kommentar till dig mister S, har du källkritik på att alla de modeller/ skådespelare som jobbar inom erotisk framställning har vart självmant att jobbat med detta? Vart står det i Alexandras text att hon skriver något dåligt om de som är på bilderna? Ser även att du kallade Alexandra ett pucko men vilket jag tror du gjorde för att du visste inte hur du skulle avsluta din mening vilket är ganska förståligt, när du inte har något bättre argument än ”Sluta visa dina pattar” osv. När du säger att barn läser hennes blogg och att hon inte får visa hennes kropp, dock så har jag inte sätt en bild där hon självmant visar upp sina totalt nakna bröst på hennes bröst, sen även så ser man på bilderna tidningen har så ser man lite mer än bara två fettklumpar, man ser även när en man penetrerar en tjejs vagina bakifrån. Varför hon reagerar så är det för att om en människa måste se bilder måste de ha internet samt googla på det, men på bensinstationer så är det inte en valmöjlighet, eftersom det är mitt framför näsan på en.

 • bea

  Grejen det är inte butiken själva som bestämmer vilka tidningar dem tar hem. Det är ett företag som heter tidsam som bestämmer vilka tidningar dem skickar ut till butikerna. Men butiken bestämmer själv vart dem ska sättas någonstans. Dem ska vara högst upp på en hylla och med censur skiva framför sig så dem ej ”syns”. Tycker det är fel att dem sätts så lågt ner och att dem syns så väl. Det tycker jag är dåligt av just denna butiken.

  • Elin

   Fast det stämmer inte helt, har jobbat i flertalet butiker. Tidsram tvingar ingen att ha dessa hemma. Oftast är det inte lönsamt då det generellt sätt stjäls mer än det säljs.
   Vi har plockat bort dem helt inom hela det bensinbolag jag jobbar på nu(alltså inte shell) och på Pressbyrån valde vi sonika att inte ha dem i vårt sortiment.

   • Bea

    Det jag menade var att det är tidsam som skickar ut och att inte butiken själva som beställer hem. Givetvis har du rätt om att butikerna får skicka hem tidningar som dem inte vill ha. Jag påstod inte att butiker tvingas ha tidningar som tidsam skickar ut till dem.

    • Bea

     Det jag menade var att det är tidsam som skickar ut och att inte butiken själva som beställer hem. Givetvis har du rätt om att butikerna får skicka hem tidningar som dem inte vill ha. Jag påstod inte att butiker tvingas ha tidningar som tidsam skickar ut till dem.

  • Madelene

   Stämmer inte, jag jobbar i butik och tidsam skickar ut tidningar och så får vi välja vilka vi vill ha eller vilka vi vill skicka tillbaka. Alltså får butiken själva vilket sortiment dom vill ha i sin butik

 • S

  Btw feministen, de får göra precis vad fan dom vill utan att du ska förminska det. Tumme NER här.

 • E

  Onödig fight att ta, lol. Visst att du skriver vad du vill på din blogg och försöker vara as feminist as possible, men detta är ju bara ett fjantigt inlägg..

 • Johanna

  Har du dåligt med kommentarer? Bloggen dalar i läsarstatistik? Första gången på dina snart 30 år som du upptäcker att det finns tidningar med nakna tjejer? Nu är du ganska patetisk.

  • Elise Gustafsson

   Hörredu Johanna, här sitter du och skriver om att Alexandra är patetisk, då undrar man vad du har för syn på livet. Tror att alla vet att det säljs porr tidningar, men ofta är de lite gömda.
   År 2009 gjordes en artikel om att en kvinna ville att Ica maxi i Karlstad skulle sluta sälja dessa tidningar, det skrevs på NWT. och redan då sa butikschefen att han tror att porrtidningarna snart dör ut, men nu sitter vi här 2018 och se att det fortfarande säljs. Det är alltså inte bara Alexandra som har reagerat på detta. Pressbyrån har även fått även fått kritik om deras försäljning av Agneta Idbohrn, ordförande för Kvinnojouren i Lund, efter hennes kommentar så förstod de felet med hur de hade placerat ut tidningarna. Det finns även en regel som säger att de ska vara placerade högt upp för att minska risken av ett barn ska behöva se det, vilket vi ser i bilden att de är placerade på rätt ställe, men de har ute för många exemplar än nödvändigt och shell hade säkert kunnat att valt ett bättre mer diskret ställe.

   Det är aldrig ett utgångsdatum på när man får eller inte får nämna något som man själv tycker är fel eller rätt.

 • Karl

  Största skandalen är nog att de har stjärnor istället för bröstvårtor på bilderna! #freethenipple Hur skall man förklara det åt barnen?

 • Diana

  Men vad i helvete!!! Ja tänk om jag hade gått in med mina döttrar där, jag hade blivit flyförbannad och förmodligen sagt till på en gång. Jag tycker inte sånt ska synas så tydligt, det ska vara ett val man gör.
  Och angående de där tjejerna, de små, de ser inte många år äldre än min 8åring för guds skull!
  Tack för att du säger ifrån, tack för att du säger till..

  • JohannaG

   Detta har funnits under flera generationer och inga barn (including myself) verkar ha tagit skada av detta. Tror nog att dina barn tar mer skada av allt våld (och nakenhet) som de kan hitta på nätet, Paradise Hotel, etc. Samt nakenhet på denna blogg.

   Har noterat dina fjäskiga kommentarer här på bloggen en längre tid. Du var även den som ställde upp som vittne i Kissies rättegång och bedyrade hennes oskuld. Trots att du tydligen inte hade en aning om mafö-lagar.

  • anonym

   Porrfilmsaktörer får stå för vad dom gör. Inget man bara börjar med. Så dom som spelar in filmer gör det för pengar. Och det är sjukt.

 • Olivia

  Men herregud, jag förstår verkligen varför du reagerar som du gör! Det där är inte okej..!

  • S

   Barn bryr sig inte, de kollar på godis. Så mycket händer i en tidningshyllan att de inte orkar fokusera så som du gör nu. Om något fastnar de för färgglada figurer på barntidningar. Lugna dig, de tänker inte som vuxna.

   • E

    Du har inte egna barn förstår jag S. Barn lägger märke till MYCKET! Dem tar in en hel del intryck runt omkring sig som sedan kommer ut i möjligtvis ord eller handling helt plötsligt. Barn är inte dumma som du verkar tro. I väldigt ung ålder så snappar barn upp sin omgivning, dem ser och lär.

 • Kia

  Fanns massa p-tidningar i butikerna när jag var liten. Tog inte illa vid mig av det. Känns som bloggtorka o ”feminist-panik”. Orka bli förbannad när man går in i en butik för att de säljer porr? Det har de gjort i år o dar, o du kommer på det nu!??! Jösses….

 • S

  Men alltså kommentarena här inne?! TACK för att du sätter ner foten! Heja dig!
  Kan göra en lång jäkla lista på varför porr i en bensinmack är problematisk för alla er som inte fattar:
  1. Placeringen. Barn ska INTE tvingas exponeras för porr och jag skiter fullständigt i om ni själva hittade porr i någon buske och ändå växte upp fine. Barn har inte förmågan att tolka eller förstå ett sådant material! Och vad lär de sig? Att tjejer ska vara nakna snygga och kåta, män ska det däremot inte. Om man på riktigt argumenterar för att barn inte tar skada av porr behöver man fanemej börja fundera på vad ordet ”barnperspektiv” betyder
  2. Extremt sexistisk och utarbetat för en heterosexuell mans öga, tjejer ska vara sexiga och ställa upp på whatever en man vill
  3. Tonårs/unga tjejer på bilderna, pedofilkultur javisst
  4. NORMALISERINGEN av allt detta genom att sälja skiten på en mac! Och normaliseringen av en sjuk bransch där övergrepp och missbruk är vardag för aktörerna.

  Nej fyfan alltså. Tack för att du säger ifrån Alexandra!

  • alexandra

   Exakt, inte är det unga män som blir påsatta bakifrån av kvinnor. Nej åter igen är det porr som gynnar män, så dom kan förminska oss kvinnor. Jag vill inte utsättas för det, that’s it. Därför kommer jag aldrig tanka på shell igen.

   • Dave

    Hej, vill inte lägga mig i erat bråk om vem som har rätt eller fel. Jag förstår Alexandras tanke med inlägget och jag håller med att det inte borde visas i vanliga butiker. Då det kan skapa förvirringsr hos unga män (inte alla) men det finns barn som lägger märke till dessa bilder kan få en skum bild av detta. Men först och främst så finns det gay tidningar med i såna butiker så de handlar inte bara om kvinnor som visar upp sig eller har sex utan män med. Porr idag är ju normaliserat och ingen tar åt sig av att andra kollar på det. Men sånt söker man upp själv på nätet. Det finns många kvinnor som har skrivit böcker om sina liv som porr skådespelare och faktiskt skriver om att det är de bäst som har gjorts så vi ska inte säga att alla kvinnor inom porr industrin inte valde det själv, jag har ingen statistik men jag vet att inte alla kvinnor har blivit tvingade till det eller att det var deras ända utväg. Självklart så sker det att dom blir tvingade eller pressade etc. men det är inte som det var för 30år sen. Jag tycker nog att de finns sjukare saker man ska ta upp än detta. Vi är alla människor och sex är en stor del i våra liv tyvärr. Att känslor och impulser tar över ens moral och tankesätt det är oroande för mig.

 • Josie

  Upptäckte du det nu eller och varför hänga ut Shell när ALLA bensinmackar, Pressbyrån osv säljer porrtidningar.

  Sen vem fan är du att bestämma vad dom ska sälja och inte!?

  • Linda

   Vem är du att bestämma vad hon skriver om? Tönt

  • Magdalena

   Fast det handlar mer om vilka tidningar de exponerar. Skillnad mellan att de står i tidningshyllan eller om de ställs vid kassan faktiskt!

  • alexandra

   Jag bestämmer ju vart jag väljer att handla, och jag vill inte handla på ställen där jag sexualiseras som kvinna. sEN Tänker jag påverka det jag kan påverka, förhoppningvis tar dom bort tidningarna efter detta.

  • A

   Du har fel. Alla bensinmackar har inte porrtidningar.

   • Gemmabella

    Jag håller med om att det är otroligt olustigt att som kvinna mötas av det, och jag vet att min sambo (som är man) också tycker att det är obehagligt, och vi båda kommer tycka att det är ännu mer olustigt dagen då vi får barn, vi undviker redan ställen där vi vet att det säljs porr, t ex pressbyrån på stora torget i centrala Linköping, och vi är överens om att bli ännu mer aktsamma dagen då vi har små med oss.

    Det känns verkligen förlegat att öppet sälja pornografiskt material, och ”nakenaffisher/rump- och toplessaffisher” mm, som kan dyka upp när man bläddrar i ”affishböcker” eller bara hänger på väggen i t ex inredningsbutiker, med för den delen, riktigt äckligt, och sjukt att man aktivt ska behöva UNDVIKA det istället för att dem som det intresserar aktivt ska behöva be om det. Så mycket sundare om det vore så. Sexualitet i sig är givetvis inte äckligt, men att trycka sexualia budskap i ansiktet på folk är vidrigt, det borde vara lika förbjudet att ha sådana här tidningar på hyllor som det är att blotta sig för människor som inte bett om att få se det, tycker det är en form av sexuella trakasserier.

    Jag vet att jag själv påverkades av sådant som barn/ungdom, t ex är jag starkt påverkad av bilden av hur kvinnor ”ska” se ut, vad som är ansett attraktivt/vackert/sexigt osv, det är ju inte direkt så att man ser en mångfald av kvinnokroppar på omslagen. Inte på modeomslag heller för den delen, men själva sexualiseringen påverkar ju också, hur en kvinna ”ska vara” mm. för att inte vara ”tråkig” osv. Jag vet att jag inte är ensam om att ha känt stor ”sexuell press” som yngre, det finns såklart dem som INTE känt det, men vi är flera som har. Jag vill att mina barn ska påverkas av positiva, stärkande krafter, peppande ideal som får en att känna styrka i den man är, styrka i att lyssna inifrån utan att påverkas av hur man förväntas se ut och vara. Det är såklart oundvikligt men jag vill ge dem de allra bästa förutsättningarna jag kan för att de ska känna sig trygga i det.

    Tack Alexandra för att du tar upp detta. Har varit bekymrad över det länge och är så glad att någon med en så stor plattform som du har faktiskt vågar höja rösten! Blev verkligen glad och upplyft av att mötas av detta inlägg! Verkligen ett jättestort TACK till dig!<3

 • Jess

  Shell ÄR ett skitföretag rakt igenom. De ville hemskt gärna vända upp och ner på Österlen för 10 år sedan för att borra efter naturgas. Så jag är iaf inte förvånad, det företaget har ingen själ bara (penga)kåta män som styr det.

 • Johanna

  Håller med dig! Det är vidrigt! Skulle också slutat handla där.

  Folk undrar varför du lägger upp bilderna här, men jag tycker att det är bra! Visst, de kanske tjänar någon enstaka man på din reklam, men de kan nog förlora en del kvinnor på det också.

  All form av porr i samhället borde förbjudas så folk slipper bli så fruktansvärt hjärntvättade och ägna sitt liv åt fokus på bara sex.

 • M

  Jag vet inte riktigt vart jag står. Å ena sidan vill jag inte heller att tidningarna ska finnas i ögonhöjd så att man inte kan undgå att se dem. Men å andra sidan så tänker jag på att det finns en liten brokig skara män/kvinnor i samhället som kanske inte har råd och därmed inte äger en dator/smartphone eller ens förstår sig på tekniken. De personerna är ju också människor och har väl precis samma rätt som andra att känna lust? Jag säger inte att porr och sexualitet skulle vara en mänsklig rättighet – men ska de människor som kanske saknar partner, saknar fantasi, saknar internet, saknar tv etc. helt förnekas att känna lust? Det tycker nog inte jag. Sedan kan man kanske önska att tidningarna såväl som hyrfilmerna skulle ”gömmas” undan, men är man redan ofrivilligt ensam, oteknisk eller med knackig ekonomi så är man ju redan utsatt och ska man då behöva förnedras ytterligare genom att behöva harkla sig till kassörskan och fråga vart porrtidningarna finns?

  Det är ju lätt hänt att man föreställer sig en snuskig ofräsch liten gubbe som köpare av dessa tidningar, men det behöver ju inte vara så. Föreställ er en ganska nybliven änka – hennes livspartner är borta, hennes intimitet med en annan människa likaså och hennes lust är också som bortblåst. Kanske har hon det redan knackigt med pensionen och alla datorer och smarta telefoner gör henne bara förvirrad. Så en dag går hon in på en mack och ser en dylik tidning och plötsligt kanske det pirrar till som det inte gjort på flera år. Visst vill man väl då att den lilla damen ska kunna impulsköpa tidningen utan dömande blickar eller att hon generad ska behöva fråga vart tidningarna finns?

  Vilken genré man väljer att producera är en annan fråga som jag inte ger mig in på, finns alltför mycket sjuka grejer, men i sak tycker jag nog att porrtidningarna måste få finnas kvar – åtminstone ett par årtionden till.

  • Sary

   Absolut, men då kan man tycka att porrtidningar skulle rikta sig till en bredare målgrupp. Pedofilkultur som sexualiserar ”skolflickor” känns inte som nån hit om man vill nå en bredare grupp än stereotypa sexistiska cismän…

 • Sabina

  SÅ jävla vidrigt!! Och precis som du skriver att de sexualiserar barn, gymnasietjejer är också barn, även om de är över 15 år. Blir så jävla äcklad!!!!!! Bra av dig att du lyfter det och att du har ifrågasatt Shell på deras fbsida!!

 • Pia Widlund

  Kanske vore en ide att ta bort dessa tidningar från alla butiker och att de bara gick att beställa via nätet.

 • Karin

  Det finns inte en enda mack jag har besökt som inte har sådana tidningar tyvärr så det är inte bara Shell.

 • Camilla

  Jag ville inte heller se det här och jag sökte inte upp det, men fick se det ändå. Bilderna var det första jag tittade på vad det var innan jag ens läste. Och unga tjejer, döttrar går definitivt in här.

  Vet inte om du bara försöker provocera för det här förstår du ju ändå själv att lägga upp det på din blogg för oss är samma sak som du gnäller om. Svårt att ta det du skriver på allvar överhuvudtaget när du gör det själv. Hela poängen går förlorad. Du hade lätt kunnat skriva inlägget utan bilderna och förklarat din ilska.

 • ia

  Du blev så kränkt att du var tvungen att ta bilder på tidningarna och ladda upp på bloggen och Facebook, du gör juh samma sak själv nu , har inte du rätt många unga följare på bloggen som kommer se samma sak som du blev så kränkt över när du gick in på shell? Dom har väl inte bet om att se nån bli på satt när dom kommer in på din blogg? Lite dubbelmoral?

  • alexandra

   Ingen vill se djurplågeri, men ändå visar vi material på det för att upplysa problemet så vi kan hitta lösning på det. Samma gör jag nu, upplyser skiten så vi kan nå fram till en lösning. Att censurera skiten kommer inte funka, bättre att ta upp det här än att barn behöver se det om och om igen i en butik.

   • Jo

    Men egentligen har det väl lite med bloggtorka att göra… Du behöver content till bloggen och tyckte att det där, det kan vara något att göra ett inlägg om (på en blogg med dalande siffror) – väl medveten om att det genererar kommentarer. Tror inte alls du bryr dig särskilt mycket. Du bryr dig om märkesväskor, smink och plastik.

 • Lina

  Så jäkla förlegat med sådana tidningar på display, ush

 • Lee

  Bra gjort 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽

 • Martina

  Jaha och ditt utseende är barnvänligt. Hur gärna man än vill skydda ”sina” barn från hemskheter kan man inte det. Dom kommer bli utsatta för hemskheter hela livet, man kan inte skydda dom från det utan bara ge dom verktyg och stöttning att hantera det. Om du blev så kränkt, varför tog du inte tag i det väl på plats i stället för skriva det på din blogg? Olämpliga tidningar finns överallt, vill du ha förändring i tidningsstället kanske du får vända dig till återförsäljarna i stället agera ut på din blogg. Som om dom skulle lyssna på feministen kissie.

  • alexandra

   Du tycker du är rättvis och feministisk när du hackar på mitt utseende? Herregud vilka människor det finns där ute… :/ Jag tycker synd om dig som känner att mitt utseende har något med den här diskussionen att göra.

   • Johanna

    Men herre… Tänk att du inte förstår hur du hela tiden säger emot dig själv. På flera punkter. Hela tiden. Blir ju bara komiskt när du ska försöka förklara dig ur dumheterna.

   • Martina

    Nej, inte jag som gör utan du. Fast på andra som har samma utseende som du har. Om du ska klanka ner, var säker på att ”dina fingrar ” är rena först. Som Johanna nedan. Du säger emot dig själv.

    Jag förminskar inte kvinnor, jag för ingen feministisk kamp, än en gång du har inte haft ett särskilt ”barnvänlig” utseende om du nu blir provocerad, kränkt av dessa kvinnors utseende. Dom har gjort ett aktivt val, precis som Shell, andra återförsäljare har att sälja det.

    Ta en titt på dig själv. Opererade tuttar, fillers till höger och vänster osv.

    • Anonym

     Usch Martina vilket svin du är!

    • Elise Gustafsson

     Ursäkta mig, men vad gör du inne på Alexandras blogg?? om hennes utseende är så problematiskt, varför då trigga dig själv med att titta på den?? Det Alexandra även sa att detta är annorlunda mot porr på internet, för det måste man söka upp. Skillnaden är att när man går in i en affär och bemötts av den sortens tidning så är det ju naturligt att reagera då det inte är vad man förväntat sig. Då om man självmant söker på Kissies.se så är det ju naturligt att man ser bilder på Alexandra. Och att fråga varför hon tog upp det på hennes blogg? det är ju hennes blogg, Skaffa en egen och lägg upp vad du vill. Hon skriv aldrig något negativt om kvinnorna eller männens utseende? Vart fick du det ifrån? sluta skriva hat på andras bloggar bara för att du inte har något vettigare och göra, vart har du infört en bra kommentar om detta argument, utan att ha klandrat ner på Alexandras utseende och hennes val att se ut? Martina du gör mig besviken, och du kanske ska tänkta lite mer på vad du skriver, ord kan såra.

     • Martina

      Som sagt, ironiskt att bli provocerad när hon har sett ut likadan. Jag blir inte provocerad, jag går in här för en anledning för att Alexandra har blivit en bättre människa. Man behöver inte älska allas åsikter, precis som jag har rätt till min. Att hon inte ska kasta sten i glashus, för sanningen är ju faktiskt att hennes utseende har inte varit särskilt ”barnvänligt” genom åren som Alexandra påstår om dessa tjejer.

 • A_Danmark

  Det er ulovligt i Danmark – at have magasinerne stående fremme på hylderne. De kan købes, men de står højt oppe og tildækket så man ikke ser forsiden. Troede også det var bestemt ved lov i Sverige?

  Fett konstigt faktisk – aja – tack för en skitbra blogg Alexandra – har kollat med i fler år. Vad duktig du är 🙂

 • Jag

  Sandlåda bland kommentarerna.

 • Lena

  Handlar det inte mer om att de påminner om dig?

 • Mohammed

  Pröva med tidsram då det är dem som styr över tidningarna. Och följs inte planogramet så blir det avdrag för butiken och kan inte tävla om ”årets butik”
  .
  Eller förösk med Micke Beck som regisserar alla filmer.

 • Isabelle

  Förstår din tanke och vart du kommer från Alexandra. Men, hur många andra affärer har du inte passerat och sett porrtidningar i tidningsstället? Jag har exempelvis sett det i mataffärer och Pressbyrån… Reagera gärna och häng ut andra ställen än Schell för större impact, och bojkotta de butikerna också om du nu ska ta den approachen.
  Kram, allt gott!

 • Monica

  Jag antar att det är lastbilschaufförer som köper sådana typer av tidningar. Det är bara en hypotes. Nu för tiden kan man använda sig utav internet. Jag kan förstå för 30 år sedan, när internet inte var så stort. Att man kunde köpa en sådan tidning. Men att det fortfarande finns kvar på bensinmackar, är ett under för mig när det är 2018. Att placera en tidning, som är av pornografiska inslag. Synbart i en affär, är mer än olämpligt. Om en person som är ett barn ser en tidning som denna, och ser att kvinnorna är nakna. Kan det sätta en inre skräck i dem. Eller om en person som blivit sexuellt utnyttjad, och är traumatiserad efter detta. Påminns om det hemska den varit med om. Jag tycker det är viktigt att visa en markering när man ser någonting som är utöver det vanliga. Tack Alexandra att du var vaksam och sa ifrån, att detta inte är okej.

 • Emilia

  Håller med, fyfan vad vidrigt

 • Malin

  Tack för att du använder ditt plattform och uppmärksammar detta!

 • rebecka

  Jättebra att du säger ifrån! SÅ BRA!! Lyssna absolut inte på alla hatkommentarer av omogna barn eller arga tanter och gubbar. Detta gjorde du skitbra!

 • Abdul Jafar

  Ät korv Kissie med kyckling pasta gröt k.. i munen blir nog s..nt

 • Johan

  Hej.

  Har varit runt i Hur många affärer som helst, har inte hittat en ändå porris. Men efter läst dit inlägg här så for jag direkt net till Shell. Så nu vill jag tacka för att jag har det senaste nr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *