Migrän?

Igårkväll drog jag till gymmet fast jag var väldigt trött, jag brukar piggna till och må bättre efter ett pass. Men igår började jag se suddigt efter bara 30 minuters kondition? Jag sprang klart sista minuten så det blev prick 30, sen satte jag mig ner men kunde fortfarande inte se ordentligt. Det lixom flimrade för ögonen, kunde inte se vissa texter. Väldigt obehagligt så jag fick åka hem och då kom huvudvärk. Skrev om detta på Instagram och flera sa att det kunde vara migrän, men det gjorde ju inte alls så ont som jag har fått höra att det ska göra.. Min vän har migrän och när hon får det får hon så ont så hon spyr, så var det ju verkligen inte för mig. Jag la mig bara i ett mörkt rum och försökte inte titta på telefon eller daton för att få lite lugn och ro.. Men vad tror ni, var det en mildare migrän jag fick igår?

Drömmer mig tillbaka till Capri just nu.. Var så vackert där.. Snacka om kontraster i livet. För några dagar sen låg jag på den där båten och njöt, drack cava och hade inga problem i världen (typ). Nu ligger jag helt slutkörd hemma i efter ”migränanfallet” igår, småfyser och Chloé är sur på mig för hon fick sin andra abortspruta idag haha.. Men det är ju det som gör livet roligt, eller hur? Att hänga på Capri varje dag och dricka skumpa hade ju blivit tråkigt det med tillslut.. Eller? 😉

Men vet ni vad vi kikar på nu? Resa till Dubai – Maldiverna. Wiiiie!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (18)
 • Julia

  Hej Alexandra!
  Det låter som att du fick en släng av ögonmigrän, det har jag haft några gånger! Ibland kommer det helt utan huvudvärk, och ibland får man lite ont i huvudet samtidigt. Inget farligt, men beror ofta på stress. Du kan läsa mer här:

  https://www.memira.se/om-ogat/ogonbesvar/ogonmigran/

 • Milla

  Låter som migrän ja. Hoppas du mår bättre nu. Tänk på att om du får migrän med aura (synbortfall) ska du inte äta kombinerade p-piller då det ökar risken för hjärnblödning.

 • Ulrika

  Hej ja det låter som migrän jag får bara synbortfall det blir suddigt och kan komma som streck/blixtrar över synfältet det håller i sig ca 1 timme och tar jag det inte det lugnt då kommer huvudverk på det men migrän ja.

 • Emma - Mad Urban: Street Style Blog

  Asså Dubai… Bodde där när jag va teen och wow… Längtar tillbaka varje dag. Hälsa Dubai från mig!

 • Jennifer

  Hej,

  Jag fick liknade för ett år sedan när jag satt på jobbet. Det ”small” till och det började flimra. Tog Ipren för jag misstänkte migrän, dock blev synbortfallet värre ju mer tiden gick, tillslut såg jag ingenting på min mobil – skärmen var helt vit. Började även få domningar i arm och ben. Jag åkte akut in till sjukhuset efter att ha pratat med 117117. När jag väl fick en undersökning så visade det sig att jag fått något som heter migrän med aura. Jag hade mest troligtvis ”blockat” huvudvärken med värktabletterna jag tog, för jag fick aldrig huvudvärk utan endast symptom på kroppen och synsbortfall. Det låter som det är det du kanske fått. Läs om migrän med aura, de kan utlösas av tex. Stress även i samband med mens. Ett dygn innan kan man dessutom känna som ett ”lyckorus” i kroppen och du kan känna att du har ovanligt mycket energi. Vilket jag kände av samma dag samt dagen innan.
  Det är väldigt obehagligt när man inte vet vad det är men efter den första gången jag fick det så känner jag mig lugnare när jag nu vet symptomen. Hoppas du

  Med vänliga hälsningar,
  Jennifer

 • Cindy

  Precis ögonmigrän. Haft det flera gånger. Ibland följer huvudvärk men inte jämt. Hoppas du mår bättre idag.

 • Anna

  Spänningar, stress, druckit dåligt med vatten? Kroppen kanske behöver vila 😊 krya på dig

 • SSK

  Låter som migrän MEN har man aldrig haft migrän förr ska man söka akuten. Kan vara en TIA. Jobbar på neurologen.

 • Alexandra

  Kan vara bra att kolla upp men jag tänker inte att man måste ha superont i huvudet för att det ska vara migrän. Haft migrän med aura regelbundet i säkert 12 år och får sällan den där riktigt jobbiga huvudvärken. Men enorm trötthet kommer däremot😅

 • Cissi

  Som andra skriver; ögonmigrän. Då behöver man inte ens få huvudvärk om jag förstått det rätt. Jag har haft ögonmigrän en gång i hela mitt liv (har knappt haft ont i huvudet i hela mitt liv annars). Började med flimmer för ena ögat, trodde jag fått nåt skräp i. Sen efter 30 minuter kom det huvudvärk, låg utslagen i 3h. Det va först efteråt som jag kopplade flimret för ögat till huvudvärken! Detta är kanske 3 år sen och det har inte hänt igen.

 • Feeya

  Vanlig migrän kan det inte vara. Jag lider av extrem huvudvärk 24/7 sedan 7 år tillbaka. Min neurolog konstaterade att i och med att jag aldrig mår illa pga den så kan det inte vara migrän. Vet dock inte om samma gäller för ögonmigrän.

 • Har inget

  Vill inte skrämma dig men tränar man och får huvudvärk/synbortfall kan man ha fått en tumör i huvudet.

 • S

  Yes, det är migrän. Även om man inte kräks. Man kan få mer eller mindre stark migrän och man kan få enbart synbortfallet med bara lite huvudvärk. Det finns olika nivåer. Jag har haft migrän sedan jag var 14 och är idag 30+. Senaste 10 åren har det bara kommit sporadiskt dock och ibland enbart med synproblemen utan själva huvudvärken. Synbortfallet kallas för aura. Man kan ha migrän med eller utan aura.

 • Jess

  Alexandra vad jag gillar att läsa din blogg och följa din youtubea Dina kanaler har blivit så kvalitativa och jag förstår verkligen varför folk gillar dig så, du är bara så härlig! Pepp pepp!

  Jag älskar att resa så jag gillar verkligen dina reseinlägg! Jag kommer personligen att inte flyga de kommande fem åren, av miljöskäl. Hur går dina tankar kring att flyg släpper ut så mkt koldioxid och bidrar till global uppvärmning? Jag tänker att vi alla har ett ansvar gentemot varandra. Missförstå mig inte, jag tänker aldrig sluta resa för jag är en äventyrare men jag kommet att skippa flyget. Vorr i alla fall jättekul att höra hir dina tankar går. Inga influensers vill prata klimat.

 • Frida

  Jag tror också på vanlig migrän 🙂 jag blev diagnostserad förra året, då hade jag två anfall på två dagar där jag tappade synen på ena ögat i nästan en timme. Fick göra en rätt lång utredning och till sist var det en ögonspecialist som satte diagnosen. Hon sa att det händer att man inte har huvudvärk dom första gångerna (jag hade inte heller huvudvärk) men att det kommer bli värre och värre med åren haha! Hoppas verkligen inte detär det du har fått!!

 • Hannas krypin

  Det låter som migrän. Men obehagligt när det händer. Älskar din outfit som du har på första bilden. Så snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *