Kommentar: Men snälla nån! Hur kan du gå och köpa en Pradaväska? När det finns så många nysvenskar i detta landet som är fattiga?? Du har ju röstat på centern, och centern är det parti som har hjälpt till att ta hit väldigt många nysvenskar, dessvärre har de det väldigt fattigt, därför borde väl alla människor hjälpa dessa i första hand och inte tänka på sig själva och sin egen lyx. Tänk en stackars nysvensk, som sitter i en förort och inte ens har råd med en Ica tygväska att lägga sina varor i? Alla borde efter valet visa vad de går för och verkligen ställa upp för dessa fattiga människor. – bloggläsare

Detta är jag allergisk mot, folk som har åsikter om hur man spenderar sina pengar.. Jag betalar väldigt mycket skatt och bidrar alltså ordentligt till vårt samhälle. Jag betalar mer skatt än vad 90 % av mina läsare gör, skulle jag gissa. Sen vad jag då gör med mina pengar som blir över är helt upp till mig.

Jag läste någonstans att en youtuber hade sagt att hon tycker att man faktiskt inte har rätt att spendera sina pengar på lyxsaker, som tex märkesväskor. Det tycker jag är helt absurt! Klart jag får göra vad jag vill med mina pengar sålänge jag följer lagen och betalar skatt? Jag handlar det jag vill ha, stödjer inte fejkindustrin som förstör mångas arbete och även har osunda arbetsmiljöer för dom ”anställda”. Hade jag köpt en fejkväska hade jag förstått att folk hade reagerat, för det är fel på så många sätt. Det är inte fel att spendera pengar, det är tramstänk. Pengar ska spenderas så företag kan fortsätta växa och fortsätta anställa människor.

Sen önskar jag att det inte fanns fattiga människor, jag önskar att vi leva i en värld där alla kunde tjäna massa pengar och leva sitt liv fullt ut utan ekonomiska bekymmer. Men så är det inte, och det är inte heller mitt fel att fattigdom finns. Jag kan hjälpa några, men inte alla. Det är inte heller mitt jobb, att se till att alla har pengar. Jag tror inte på ett samhälle där vi ska ta från dom ”rika” och ge till dom fattiga. Jag tror att vi istället ska försöka bygga ett samhälle där alla får chansen att arbeta. Så dom som kan arbeta ska arbeta. Därför väljer jag ett parti som centern!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (60)
 • Diana

  Fy fan vilken kommentar!!😳😳😡👎

  Jag håller helt och hållet med dig Alexandra!! Förstår inte hur man kan resonera som personen som kommentera gör. Helt sjukt ju 😳😳

 • karin

  Jag e så ledsen att du måste stå ut med sånna kommentarer. Känns obildat att yttra sig på det sättet. Du jobbar och betalar massa skatt o jag vet att du även ger massa till välgörenhet, arrangerar insamlingar samt hjälper kvinnor att må bättre i sig själva. Vissa är blinda tyvärr o kan inte se det fina du gör. Jag undrar vad gör dom för de fattiga, de skriver de inget om. Det känns som resonemanget i kommentaren e en ursäkt för att kunna kritisera dig och vara avundsjuk och ändå verka vara ett ”helgon”. Nej det va inget helgon som skrev denna kommentar och jag hoppas du inte tar åt dig ett dugg av det. Hoppas du vet att jag och många fler e så jävla stolta över dig en stark generös kvinna som gör sitt allra bästa. Jag har också fått så mkt skit för att jag e snygg och framgångsrik men inget vet vad jag gått igenom och hur mkt jag gett till andra. Hoppas att dessa attackerande personer vaknar upp och fokar sin energi på att göra något gott själva istället.
  Stor kram
  Karin

 • Anonym

  Hur tänker denna människa? Fattigdom i sverige.. Det är tack vare skatten som bland annat Alexandra betalar som bidrar till att det inte är någon direkt fattigdom. Hur ofta ser man inte nyanlända stå o kedjeröker 24/7? Det handlar lite om prioriteringar. Om dom skippar att röka ett paket cigg om dagen kan dom gå o köpacen ica påse.

  Jag har levt på bidrag och är ensamstående och ibland är och har det varit tufft men vi har allt vi behöver och lite till. Skulle aldrig bli avundsjuk på vad andra köper o har. Var glad för andra som har råd med dessa saker. Dom skänker nog mer pängar än vad vi ”fattiga” kan.

 • Jessica

  ”Stackars fattiga nysvenskar”???? Fy fan va de kokar i mej. Våra fattiga pensionärer då? Ensamstående föräldrar? Ett jävla daltande med de där flyktingarna som hånskrattar oss rakt upp i ansiktet o tar varenda krona vi sliter för😡😡😡😡

  • Lena

   Wow du låter som en sverigedemokrat 😂 jaha rasister som kommenterar och lägger ilska på nyanlända än personen som kommenterade det till kissie är väl ironisk.

   • Jessica

    Men okunniga lilla människa jag är varken rasist eller helsvensk själv men blundar inte för problemen o bara för man öppnar käften o har en åsikt så behöver man inte skrika rasist! Det börjar bli gammalt nu!

    • Alex

     Whataboutism börjar också bli rätt gammalt nu.

    • Sofia

     Det beror väl lite på vilket sätt man väljer att öppna munnen på.

    • Emma

     håller med! Hatar ordet nysvenk! Ett skämt! och ja, man får vara Sverigedemokrat utan att vara rasist. Jag röstar sd för att våra gamla ligger och dör i sina lägenheter, ensamma och sjuka, Det finns inte ett jävla öre kvar för de som slitit hela sitt liv, i vårt land, för oss.
     Men lägg gärna våra skattepengar på ny”svenskar”

  • Åsa

   Mjaa Jessica, då får du nog ta och kliva ut i verkligheten innan du öppnar munnen igen och bilda dig en uppfattning. Jobba med flyktingar, alltså människor som kommer från krig och sådana fruktansvärda förhållanden du förmodligen aldrig kommer komma i närheten av. Sen kan vi prata.

 • anonym

  Som vanligt ingen empati utan bara jag o jag hela tiden. Varför måste väskorna dina vara dyra och med känt märke. Och du har du tänkt att du själv kan bli sjuk. Men bra då vet vi att du ändå kommer jobba. Sluta uttala dej om människor som tex har cancer. Du lever i en annan verklighet och vill inte ta Inn hur andra kan ha det. Och det får stå för dej.

  • Filippa

   Du kan ju varken ha läst hela inlägget eller tidigare.
   ”Så dom som kan arbeta ska arbeta. ”
   Dessutom har Alexandra skänkt massa pengar till bla barncanserfonden.
   Bara för man tjänar mer än normen så ska man inte få spendera pengarna utan de ska man skänka bort?
   Är du ens medveten om hur mycket skatt vi betalar i Sverige för övrigt?
   Så tröttsam och obildad person du måste vara, snaaaark!

  • Maria

   Fick ett riktigt gott skratt här 😀

   Kan ärligt sagt säga att fastän man har cancer eller ej så spelar inte Alexandras väskval någon skilland i tillvaron:D Uttala dig när du själv upplevt, t.ex. cancer. Dumt att alltid dra cancer-kortet, speciellt när du inte själv har det (utan att nu egentligen veta vad du har eller inte).

   h. en cancerpatient 🙂

   • anonym

    Ännu en människa utam empati. Tråkigt liv du kommer få.

    • Filippa westerberg

     Så du menar att du skänker allt du får över efter dina utgifter och unnar dig inget i din tillvaro? Så duktig du är, gudagåva till svenska samhället. =)

     Det jag säger är att Alexandra har skänkt pengar och hon spenderar de pengar som hon själv tjänat tycker inte de är mer än rimligt. Och jag säger att hon skriver inte att folk som är dödssjuka ska jobba utan att de som kan jobba ska jobba.

     Men du kanske tycker de är rimligt att man ska bara jobba om man känner för det och andra ska betala för det?

     Det jag inte säger är hurvida jag själv skänker pengar eller inte, behöver inte hävda ut den informationen på nätet för att må bra.

     Men om du tror att empati ligger i huruvida man köper dyra väskor eller inte så har du nog fått det bakom bakfoten.
     Då har vi en heldel välbärgade kändisar och anonyma som måste va helt empatilösa.

     Så Herr/fru Anonym/ akademiker, du bör nog gå tillbaka till skolbänken =)
     Lycka till

 • Sandra

  Frågan är väl mer om lilla söta Kissie BEHÖVER fler väskor?!
  När hon skrev ett inlägg om att hon skulle dra in på sitt handlande och inte köpa onödiga saker pga miljön osv då kan man ju undra lite. Och nu visar ändå inte Kissie mer än 30% (max) av hennes inköp.
  Så att spendera sina pengar på ONÖDIGT skit än att t ex ge dessa till de som behöver dem mer är något isåfall jag tänker på.
  Jag har oxå råd att köpa dyra väskor mm men skulle aldrig få för mig att göra det just pga att jag HAR redan väskor som fungerar kanon och de kostar 2-300 kr/st. Att visa utåt att man har pengar är väl det vissa tycker om men jag har aldrig förstått poängen.

  • C

   Nu är det faktiskt inte upp till dig att bestämma vad någon annan behöver… Alla är olika och prioriterar olika saker. Och nu är det så att Alexandra intresserar sig för mode, och väljer att spendera pengar på det – vilket är HELT okej!
   Jättebra av dig att ge dina pengar till behövande istället för att spendera dem på dig själv. Men jag tycker det är helt fel av dig att döma andra som inte gör på samma sätt som du.

  • C

   Och, en annan sak. Det är inte trevligt att använda härskartekniker. Din kommentar faller platt pga det.

   • Anonym

    Hej Andreas! Vi är många som förstått att du är inne och kommenterar och försvarar Kissie. Tycker det är konstigt att du bara sitter och läser igenom alla kommentarer för du borde ha annat roligt för dig i ditt liv, tycker man….

  • anonym

   Hon vill ha något att visa i bloggen.

 • Sandra

  Och ang Centern….😂….alla influencer röstar på det partiet. Ja det har vi läsare fått höra ett bra tag nu. Och varför ni gör det + varför ni uttalar om det förstår nog väldigt många. Bara för att ni är korkade så säger inte det att era följare är korkade.

 • Anna

  Jag tror inte kommentaren är en pik för att du köpte en pradaväska utan för att du röstade på centern…

 • Anonym

  Vad du gör med dina pengar är din ensak. Ja. Men eftersom du själv skriver att det är din ensak men samtidigt väljer att provocera dina läsare genom att visa dina ”dyra” inköp (och onödiga) så får du självklart oxå räkna med såna kommentarer istället för att klaga över att vissa tycker så. Du visar upp ditt liv för hela världen…räkna med att vissa då inte kan hålla med om att du kan leva i lyx. Och personligen så tycker jag det är sjukt onödigt att (att bara för att man kan) köpa dyra väskor mm. Du blir inte lyckligare eller snyggare för det. Ytlighet gör inte ditt liv bättre eller annat. Du borde gått till en KBT terapeut för längesedan för det spelar ingen roll hur många Prada väskor, solglasögon etc du kan köpa. Tyvärr tjejen, det är sanningen och hade du inte haft Andreas hade du säkert handlat ännu mer i lyx pga att då hade du mått ännu sämre.

  • Maria

   Men snälla. Hon är influencer, en bland tusentals som också köper och visar upp sina dyra inköp. Vad är det provocerande med det? Hon får lön, jobbar, betalar skatt och kan därmed slösa sina pengar på exakt vad hon vill. Vad blir du provocerad av? Utbilda dig eller skaffa ett jobb som kan ge dig en inkomst så du slipper bli provocerad och själv kan köpa såna saker om det nu stör dig. Skriver du likadana kommentarer på tex Blondinbellas, Bianca Ingrossos, Hannalicious, Josephine Qvists (och många flers) bloggar eller sociala kanaler??

   • j

    Ja, hon är influencer. Således får hon betalt för det som publiceras på hennes blogg och baksidan är att dom som följer henne ibland kritiserar henne men det är också vi följare som gör det möjligt för henne att leva som hon gör. Hon har all frihet att ”säga upp sig”, ta ett annat jobb eller utbilda sig. Det finns andra typer av marknadsföring där man inte exponerar ett polerad bild av sitt liv för att få folk att konsumera mer

   • Anonym

    Ja även jag KAN köpa dyra saker om jag vill men jag är inte så korkad så att jag gör det.
    Men visst….sen säljer ju Kisse sakerna på Tradera efter ett tag eller ”bloppis” och bara för att det är hon så köper ju folk skiten till otroliga priser så det är klart Kissie utnyttjar att hon är känd.

 • Jag

  Bra skrivet. Du har rätt att köpa vad du vill precis som alla andra. Undrar om den bloggläsare var seriös eller var det på riktigt? Ha ha. Ska man skratta eller gråta.

  För övrigt har du ju precis haft en stor insamling. Tycker det är avundsjuka som lyser genom i kommentaren. Givetvis vill ingen att nån är fattig men man kan inte hjälpa alla.

  Klag klag klag. Ett exempel, alla hästägare som har häst lägger i vissa fall 100.000:- på sina hästar varje år. Sälj hästarna och hjälp de fattiga? Nej det funkar inte så. Man måste göra saker som man mår bra av det är ju hela meningen med livet varför ska man annars vara här? För att enbart tjäna alla andra och inte kunna njuta själv? Det funkar inte. Jobba dig upp, köp grejer, var generös. Alla dessa punkter har du gjort så skit i sådana här åsikter och njut av din nya väska. Jag tycker inte ens personen var värd ett inlägg om jag ska vara ärlig. Men fattar att du reagerar, jag hade blivit minst lika lack.

 • Camilla

  Jag känner precis som du, jobbar man och tjärnar sina egna pengar så är det helt upp till en själv att köpa vad man vill för dom. Det finns ingen annan människa som har rätt att yttra sig om den saken. Den luktar avundsjuka mer tycker jag. Fin var väskan iallafall, hade kunnat tänka mig en lika ☺️

 • johanna

  Vad man gör för sina egna pengar är väl ens egen sak? Sen skänker ju du pengar och samlar in till välgörenhet och dessutom betalar skatt..

 • Helena

  Bra skrivet Kissie jag tycker absolut att du ska få köpa vad du vill för dina pengar som du tjänar ihop 🙂

 • Madelene Nilsson

  Hur kan någon ens klaga på detta? DU har liksom precis samlat in en massa pengar till barncancerfonden. Räcker inte det? Blir så trött på folk som ser världen som svart eller vit. Klart du ska göra vad du vill med dina pengar. Finns tyvärr korkade människor runt oss. Skit i dem, du gör ett fantastiskt jobb för välgörenhet! <3

 • P

  Jag önskar att folk som har pengar, likt Alexandra, kunde vara lite mer nöjd! Vad ska man med alla pengar till? Superbra om det satsas inom företaget för att förbättra arbetsvillkor för henne själv men också eventuella anställda, toppen. Och dela med sig av vinsten förhoppningsvis till arbetarna och utveckla företaget. Men just det där med att spendera pengar hur som helst, sin privatekonomi…klart man FÅR, men måste man? Om nu världen enligt Alexandra skulle plana ut sig ekonomiskt så att de fattiga blev rikare (I wish!), hela världens befolkning..jorden skulle gå under på studs! De är de rikaste personerna som konsumerar mest och reser mest och förstör miljön mest. Sorry, but true. Vi behöver inte fler miljardärer, vi behöver fler som får en skälig levnadsstandard, över HELA världen. Hur mycket pengar ”behöver” en människa för att vara lycklig och nöjd med livet? Det undrar jag verkligen!

 • Mysimba

  Älskar din blogg!

 • Johanna

  Du har så rätt!

 • Diana

  Men jisses Xandra, vilka kommentarer du får! Bisarrt var ju rätta ordet. Vad har andra med din ekonomi att göra. Men någonstans tror jag den där kommentaren är sarkastisk, inte menat på allvar, utan det låter mer som en SD’are som pikar att du tar parti för de som stöttar nyanlända och sen slösar på pengar.. typ så tolkar jag det. Och inte ens menat på allvar till din ekonomi, utan mer pikande till ditt val av röst? Äh vad vet jag och vad spelar det för roll egentligen?? Det finns ingen rätt i att tro att som läsare ska man ha något att göra med de privata valen i ens liv. Löjligt, bisarrt.

  Däremot kan jag väl påminna dig om att du ville dra ner på shoppingen och då kanske inte prada är det bästa valet hehe men livet är kort, livet är ditt, kör i vind som vi säger på mitt jobb. 😀
  Kram

 • Johanna

  Nej, jag tror knappast att du betalar mer skatt än 90% av dina läsare? Vet du vad utbildade människor i din ålder kan tjäna i månaden? Tydligen inte. Enligt din senaste årsredovisning har du inte tagit ut lön + utdelning delat med 12 mån som är ens i närheten av vad tex en ekonom, marknadsförare eller jurist tjänar.

  So, get off your high horses. Men köp gärna en dyr väska om det är vad du vill spendera din medelsvensson-lön på. Vi gör, som du också skriver, precis vad vi gör med våra egna pengar.

 • Lurad

  Hahaha så jävla lättlurade alltihopa. Jag skrev kommentaren för att se hennes reaktion inte för att jag tyckte så. Så posta hon ett helt inlägg med det 😂. Vem gan bryr sig om nån flykting eller hennes väska. Så lätt att styra henne.

 • Vicktoria Murawska

  Att folk inte bara kan bry sig om sin egna häck och sina egna pengar utan ska kommentera andras. patetiskt. och även om du hade velat köpa en fejkväska, det är ditt val, ett val som du gör själv och som du har rätt till.

 • Louise

  Detta var faktiskt komiskt att läsa. Det visar så tydligt varför influensers inte ska försöka sig på att ”lära ut” angående politik till sina läsare.
  Jag syftar på allra sista meningen, det är så mycket faktafel i endast de små rader att jag inte ens vet var jag ska starta så jag orkar nog inte ens göra de.
  Verklighetsförankrad om hur det ser ut för vanliga knegare och ute i småstäderna runt om i Sverige är nog inget Alexandra och många av er har en susning om.
  Så snälla, sluta försök få in politiska budskap i din annars så roliga blogg – det ser bara så o-professionellt och naivt ut – okunskap om ett ämne som man ska försöka behärska kan falla vem som helst.

 • Bell

  Blir så sjukt provocerad av alla kommentarer! Ni måste ju skämta? Alexandra har ARBETAT ihop sina pengar, hon gör precis vad hon vill med dom. Som sagt betalar hon tio gånger mer skatt än vad alla ni som kommenterar gör, och vet ni vad skatten bland annat går till? Jo att hjälpa nysvenskar bland annat ekonomiskt. Skärpning. Vad har det blivit av sverige? Om Alexandra arbetar så hårt att hon har råd med en väska borde väl det om något BELÖNAS. Ni kan ju inte mena att hon ska arbeta ÅT andra??? Det kan dom själva göra, kan dom inte det nu så kommer dom snart kunna göra det med hjälp av Alexandras skattepengar! Dessutom provocerar hon inte med att lägga ut bilder på väskan hon köpte, hon är en bloggerska, det är precis sådant bloggerskor gör (FOTAR!!).

  • Anonym

   Lägg ner ditt fjäskande! Att Kissie köper onödigt skit när hon ändå har massa onödigt skit är förstås jätte normalt…men just det ja. Hon är en ”bloggerska” så därför måste hon. Men kanske även därför de även klassas som onormala.

 • Amanda

  Oj, jag förstår vad personen menar, det är ju helt okej att tänka så själv och leva sitt liv så, men man skall inte hoppa på andra som inte gör samma sak.

  Jag tänkte bara lite på det du skrev ang. att det är bättre att köpa märkeskläder för hur de är producerade. Jag arbetar på universitet och undervisar i sustainable business practice. I den kursen pratar vi lite om modeindustrin, och vill bara berätta att lyxmärkena är bland de sämsta i världen på att rapportera om arbetsvilkor och deras supply chain. Många märken som Nike, Zara och H&M gör bra mycket mer utförliga rapporteringar och är mycket mer öppna om vart marterial kommer från osv.

  Så TYVÄRR är det inte så att en dyrare produkt är samma sak som bättre arbetsvillkor för folk (jag säger tyvärr för det hade ju varit himla smidigt som konsument!). Däremot finns det massa mindre märken som är drivande i att skapa bättre arbetsvillkor i deras supply chain, hade varit roligt om du med din stora plattform hade uppmärksammat dem mer 🙂

 • Carolin

  Faktiskt tycker jag att du inte behövde en ny väska. Du lär har hundratals hemma. Men its your life.

 • Kristin

  Vissa människor som har mycket pengar spenderar mer, man blir blind, och sjuk. Rika sjuka människor mår dåligt om dom bor sjaskigt, har billiga kläder, fel skor, fel väskor, inte reser i lyx och lever billigt. Det finns bra rika och dåliga/sjuka rika. Kissie är en av dom sjuka. En frisk rik människa har insikt i detta och tar avstånd från allt materiellt och all lyx, gillar vad dom jobbar med men behöver inte en massa skit.

 • anonym

  Men hon saknar ju empati. Lägg dej själv inte i andras liv och håll dej till det du är bäst i ytligheter.

 • Linda

  Du gör helt rätt som köper dig en snygg väska Alexandra! Du har jobbat hårt för vartenda öre du tjänat in. Du förtjänar, precis som alla andra – att välja exakt vad din inkomst ska gå till.

 • Pia Widlund

  Jobbar man mycket så har man möjlighet att handla och det är väl meningen så man håller Sverige igång. Annars blir ju människor arbetslösa!

 • Anonym

  Eller kan man spara till framtiden. Hus, barn, giftermål etc.
  Även de som lever i framgång har oftast ett slut på sagan och då är det bra att ha rejält med pengar sparat. Men visst…hon har ju Andreas.

 • Jess

  Fejkindustrin OCH klädkedjor som kopierar designers kreativa arbete rakt av gör mig alltid så förbannad (värst är ändå Gina Tricot och Zara enligt mig, så bojkott!). Det är så respektlöst mot hantverket många modehus lägger ner så mkt tid och talang på att ta fram. Men det är precis som du är inne på Alexandra, en kopierad pladtväska hos en kedja har tagits fram på så många människors bekostnad. Jag önskade verkligen att fler ville ta ansvar för att ställa krav på företagen de köper sina kläder ifrån.

 • nn

  Ja visst, alla gör vad de vill med sina pengar, det var inte det saken handlade om utan om vilken dubbelmoral man har med tanke på att du talade om politik för några dagar sedan gällande centerpartiet, vilket jag också röstade på. Vi som röstat på centerpartiet vill att vi ska ta in flera nysvenskar till Sverige och det är bra, dels för att vi föder för få barn nu för tiden. Vi är måna om nysvenskarna i detta landet, därför är det väldigt förvånande att du går och köper en väska för 20.000 kr när dessa pengar kunde hjälpt många av dessa nysvenskar. Minns att Fredrik Reinfeldt sa i ett tal till svenska folket att ”vi ska alla öppna våra hjärtan”, och då menade han naturligtvis att utöver den skatt som vi alla betalar så ska vi hjälpa till ännu mera. Staten kan väl självklart inte själva stå för hela kostnaderna för den hjälp som alla nysvenskar behöver, vi måste alla dra vårt strå till stacken för det lovade vi alla att göra när Reinfeldt höll sitt tal. Jag är en av dem som betalar mycket skatt, men jag hjälper människor i utsatta områden, jag skänker ungefär 40% av min inkomst för jag behöver inte mera. Jag handlar på second hand för det mesta, framför allt av miljöskäl och sådant ska man också tänka på som centerpartist, då rimmar det illa med att förstöra miljön med dessa ständiga lyxresor, väskor för enorma belopp, märkeskläder, dyra kläder, ständiga restaurangbesök. Många nysvenskar kanske inte har råd med att köpa kläder så att de ser representativa ut när de ska söka jobb t.ex, de kanske också hade velat gå ut på restauranger och äta och shoppa precis som ni bloggare gör, nej jag tycker att ni borde kunna göra avkall på ert lyxliv och öppna era hjärtan lite mera. Varje månad skänker jag även pengar till läkare utan gränser, det har jag gjort i väldigt många år, det finns oerhört många flera människor med normala inkomster som ger bort betydligt mera pengar än vad bloggare gör med orimliga inkomster. Dessutom när man köper dyra väskor utomlands vad gynnar det kommersen i Sverige? Inte ett dugg. Dessutom är det helt otroligt att folk inte är upplysta om vilka enormt hårda och tortyrliknande arbetsförhållande dessa människor har som tillverkar dessa dyra märkesväskor, barnarbete och en enorm fattigdom, det är även vad dessa människor lever med i sin vardag för att folk ska flyga och spy ner vår jord med farliga giftiga utsläpp och köpa dyra lyxprylar som tillverkats av väldigt fattiga människor. Tycker dock att alla ska hjälpa till att avhjälpa de problem vi har i Sverige med nysvenskar som behöver all hjälp de kan få, sådant kallas integration. Samtliga bloggare i Sverige talar så gott in för valet, rösta här rösta här, men efter valet? Hur fortsätter deras ”politiska engemang” då? Köper lyxprylar, lyxhus, lyxlägenheter, lyxrenoveringar, lyxshopping, på vilket sätt gagnar detta nysvenskar? Inte ett dugg, det har vi ytterområdena som bevis för. Tycker synd om alla dessa nysvenskar som ingen vill ta ansvar för utan alla bara skyller ifrån sig, politiker kan inte göra allt, och skattepengarna kan inte bidra med alla kostnader, vi måste göra mera.

 • Kristin

  Håller med NN till punkt och pricka.

 • Johanna

  Grejen är den att alla ”nysvenskar” har det bättre när dom kommer hit än de NÅGONSIN haft det eller hur de NÅGONSIN kommer att ha det – dom får trygghet och gratis boende + allt de behöver, så för dom är allt redan LYX. Klaga INTE på tex Alexandra som JOBBAR ihop sina pengar för att köpa en jävla Prada-väska.. herregud vad trött jag blir på er som bara ör avundsjuka- och så utnyttjar ni ”nysvenskar” för att få henne till skuldkänslor.. fyfan!!!!

 • frida

  Du behöver ju inte påpeka att du betalar mer i skatt än vi läsare gör, vi gör ju så gott vi kan. Du hade i vilket fall som helst inte bidragit allt för mycket utan dina läsare för då hade du varit en helt vanlig svensson med ett sämre betalt jobb än det du har nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *