Centerpartiet

Sådär då har jag förtidsröstat då jag åker iväg imorgon. Jag röstade på centerpartiet då deras politik gynnar företagare mest, anser jag då. Att gynna företagare och entreprenörer kommer leda till fler jobb och en bättre ekonomi i längden. Det är viktigt att alla får jobb och håller sig sysselsatta. Jag tror det finns jobb för alla, låt entreprenörerna skapa dom 🙂 Ingen mår bra av sitta hemma, spelar ingen roll om det beror på sjukdom eller något annat. Jag hade röstat på Kristdemokraterna om dom inte hade haft en sån tråkig syn gentemot aborter och HBTQ frågar.

Så glöm inte att rösta, och rösta för guds skull inte på SD.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (102)
 • Moa

  Självklart röstar vi på vilket parti vill vill. Även om alla bloggare skriver ”Inte SD!”.
  Bara skrattretande hur ni alla håller på.
  Du är precis som Blondinbella.
  Hon är kompis privat med Annie i C och gör reklam hela tiden nu om henne och partiet.
  Efter att lyssnat på alla debatter nu så hör man hur illa Annie diskuterar och mobbar ut alla de andra. Men det är klart att det gynnar er som får ut mellan 50-100 000 kr i lön varje månad.

  • Magi

   Instämmer helt! Det är även förtal och ett brott att kalla någon rasist obefogat. LÄS på om SD innan ni yttrar er. Och då menar jag inte läsa bloggar o skvallerblaskor eller Aftonbladet.

   • beata von Schluben

    Men herregud din idiot. läs på SJÄLV om vad SD står för. Man är inte en ickerasist bara för man säger ”jag är inte rasist”. Ens handlingar och värderingar kan absolut göra dig till rasist.

    Läs på om SDs bakgrund, läs på om deras tidigare ledamöter, men som en efter en får gå efter grodor och rent ut sagt rasistiska inlägg.

    Du är naiv om du tror att SD inte är enn rent rasistiskt parti.

   • Ella

    Det är precis vad hon har gjort. SD bygger på hat och rädsla.

  • Rösta!

   Det enda som är skrattretande är om du köpt det sverigedemokraterna säger. Var snäll och gå in på Linnéa Claesons Instagram så förstår du direkt varför du som kvinna inte ska rösta på dem!

   • Moa

    Jag är medlem i SD och varit så länge. Så ja. Jag kan allt om dem utan att gå in på instagram, bloggar eller annat.
    Frågan verkar istället vara om någon här har rätt koll och fakta för det verkar inte så.
    Nu är säkert Kissies följare från 10 år till 14 ca så inte konstigt…

    • My

     När du kan allt om dem, hur kommer det sig att du ens vill rösta på dem då?!
     Deras politik är allt annan än hållbar!

    • e

     MOA: Nej, jag har barn i den åldern, dem vet inte ens vem Kissie är, jag va ung själv när alla bloggare började bli poppis, så därför vet jag vem Kissie är, fastän jag är äldre.

   • Louise

    ”Gå in på Linnea Classons insta får du se” tillåt mig gapskratta åt din naiva, intelligensbefriande kommentar. Sedan när blev lilla Linnea politiker och kunnig inom de olika partierna. ATT hon sedan tar punkter från SD sedan 90-talet kontra 2010, 2013 är kanske inte så ”farligt” ist för att faktiskt ta på vad de går i val med i år?
    Sverige har bland de högsta aborttalen i Europa. Sedan nuvarande abortlagstiftning skrevs har den medicinska utveckling gått mycket framåt och man kan rädda för tidigt födda allt tidigare. Gränsen för när ett foster ska kunna räknas som livsdugligt och skyddsvärt har därför krupit allt närmare nuvarande övre abortgräns på vecka 22. Det kan vara rimligt att det efter vecka 12 görs medicinska eller psykologiska bedömningar, eller andra omständigheter genom en prövning i Socialstyrelsens rättsliga råds abortnämnd, såsom idag är gällande efter graviditetsvecka 18. Möjligheten till abort efter vecka 12 ska fortfarande vara möjligt. Att som kvinna INTE tycka detta är bra är för mig en gåta.
    De vill heller inte BORT pappadagarna utan låta varje familj själva bestämma vad som är bäst för just dem – vad är fel?
    Sverigedemokraterna vill inte återinföra sambeskattning.
    Det är lätt att koka ihop en egen sanning som skrämselpropaganda.
    Dessvärre, för dessa, så kommer de endast gynna SD.

    • Magi

     👏🏼👏🏼👏🏼👍🏼👍🏼👍🏼✋🏼✋🏼✋🏼✌🏼✌🏼✌🏼

    • Mjälte

     Jag läser många välformulerade inlägg som försvarar SD. Men jag förstår inte vad som lockar med detta parti? Ni som skriver har ju uppenbarligen tänkt efter. Vad är det ni ser SD kommer göra annorlunda och bättre än de andra partierna. Rent konkret alltså? Jag tycker alla deras förslag handlar om att reglera eller inskränka rättigheter och det skrämmer mig som hellre bor i ett fritt land med invandrare som delar väldärden än tvärtom. Alla deras fadäser och tveksamma uttalanden kan ju inte vara ”fake news”. Sen bör man komma ihåg att Sverige inte är en isolerad ö och det som händer i världen påverkar oss i mycket större utsträckning än den inhemska politiken. Det kommer inte bli lättare att leva i framtiden och då är jag tveksam till beslutet att lämna landets styre i händerna på nyblivna oerfarna politiker, som dessutom gjort sig kända för att ljuga när det passar. Det sista kan jag ge flera exempel på som lååångt överstiger de andra partierna. Det kan vara ganska skönt när till exempel matpriserna blir orimligt höga (för att världen inte kan producera tillräckligt mycket mat) att ha traditionella politiker som visserligen är lika raka som ett snöre, men där man åtminstonde vet att det finns en kultur i partier som värnar om demokrati och spelets regler. Jag tror SD-väljare bryr sig om landet, kanse mest av alla, men det kan också bli en blind fläck. Det finns positiva sidor med invandringen också. Slutligen vill jag adressera kommentaren om att deras lagar kring abort och familjeledighet inte hotar kvinnans roll: Läs lite feministisk historia, du hittar den främst från 1800-talet och framåt, sen kan du återkomma till ditt påstående och förstå hur fel du har. Det är också lite motsägelsefullt att lägga energi på frågor som dessa när landet ”står i brand” enligt de själva.

    • Rösta!

     Jag tänkte nog i min ”naivitet” att hennes presentation om SDs kvinnoförtryck för dummies skulle kunna hjälpa dig på vägen, men jag måste nog dessvärre inse att det är kört… jag önskar dig lycka i livet och ett framtida uppvaknande!

     • Louise

      Tack så mycket men jag kan tänka för mig själv och vet jag anser är rätt. Bara för att du, eller Linnea, påstår vissa saker (punkterna är rena förtal) så innebär inte att det är sant.

      Vi får väl se i framtida Sverige vilka som behövt ”vakna” upp.

      Jag hoppas du/ni som röstar för mångkultur och vänstern just får smaka på mångkultur och vad det innebär…

  • SassaBassa

   Kissie och andra blåsta bloggare e köpta av Sharia Annie som älskar Afghaner som våldtar svenska tjejer. Det är klart att kisse stödjer Annie som tjänar mellan 50.000-100.000 kr per månad. Bojkotta köpta Kissie.

   SD alla dagar i veckan. kram på er. Läs min blogg om

   https://nouw.com/sassabassa/att-operera-om-sig-och-ata-bla-barnmat-34395692

 • Michaela

  Själv ska jag rösta på Socialdemokraterna! Har varit superlätt att bestämma mig för det eftersom de har gjort så mycket bra i regeringen och jag hoppas verkligen de får ytterligare fyra år att styra landet på 😊 I valet till landstinget i Stockholm kan jag inte fatta hur man kan rösta nått annat än rödgrönt med tanke på vad Moderaterna haft för sig de 12 år de styrt. Nu senast haveriet med Nya karolinska sjukhuset. Snacka om att ha noll koll på ekonomin och att slösa med skattebetalarnas pengar! Hoppas verkligen på ett S-styrt landsting!

  • anonym

   Hoppas också på seger igen för s. Tryggt och empatiskt .

  • Hmm

   S! Tryggt!

   Det här är vad de gjort….

   ”Hårdare bedömningar gör att William förlorar sin försörjning
   26-årige Wiliam Kvarnåker i Ljusdal blir av med sin aktivitetsersättning. Försäkringskassan som tidigare ansett att han inte kan arbeta har gjort en ny hårdare bedömning – nu bedöms han kunna arbeta till minst 75 procent.
   – Jag har aldrig haft ett jobb, säger William Kvarnåker som är intellektuellt funktionshindrad.
   Sedan Försäkringskassan börjat granska sina beslut om beviljade aktivitetsersättning juridiskt, så har man kommit fram till att man varit för släpphänta – att allt för många har fått pengar. Något Försäkringskassan nu har förändrat.

   William Kvarnåker, 26 , från Ljusdal, har ett intellektuellt funktionshinder. För honom betyder det tuffare synsättet att han blir av med sin aktivitetsersättning som han haft i flera år.

   – Jag har aldrig haft ett jobb. Inte ens ett sommarjobb, berättar William.

   Det som William idag klarar av är att gå på den dagliga verksamheten Unitis i Ljusdal, där han och flera andra i samma situation finner en tillvaro med sysselsättning som de klarar av.

   Unitis – daglig verksamhet i Ljusdal
   Anses ha fått ökad arbetsförmåga
   Läkares och Försäkringskassans bedömningar för två år sedan var att Williams arbetsförmåga var obefintlig. Nu bedöms hans arbetsförmåga till över 75%. Trots att inget i Williams tillstånd har förändrats.

   Lisa Månsson Rydén är läkare i Ljusdal och har i många år arbetat med patienter med nedsatt intellektuell förmåga.

   – Jag tycker att det har blivit hårdare krav från Försäkringskassan och jag ingen förståelse för det, om jag ska vara ärlig, säger hon. För det här är personer med funktionshinder som inte klarar av ett ordentligt arbete på arbetsmarknaden. De behöver fullt stöd hela tiden.

   För många har fått ja
   Försäkringskassan menar att man bara följer det regelverk som gäller och att man varit för släpphänta tidigare.

   – Vi har sett att vi legat fel, man har kunnat konstatera att personer som har fått, kanske borde ha fått avslag istället, säger Ingeborg Watz Forslund, områdeschef vid Försäkringskassan.

   Enligt lagstiftningen skulle alltså personerna som just nu får avslag, aldrig ha fått någon ersättning från början, trots att de själva, personer som träffar dem dagligen och läkare som är specialiserade inom området hävdar något annat.

   Fantasijobb
   SVT har pratat med en handläggare på Försäkringskassan som vill vara anonym. Hen berättar att dom är mer nitiska i sina bedömningar nu, efter den juridiska granskningen.

   Att de tidigare hade större möjlighet att läsa mellan raderna om en person kunde klara av ett jobb eller inte. Nu kan det falla på att personen inte har fått en tillräckligt bra medicinsk utredning i sin ungdom, eller att en läkare fyller i underlaget på fel sätt.

   I Williams Kvarnåkers beslut står det bland annat att han skulle klara ett ”anpassat arbete med handledning i alla uppgifter”. Att det inte finns ett enda företag som skulle ta emot honom på de här premisserna får inte handläggarna ta hänsyn till, enligt lagtexten.

   ”Vi prövar mot fantasijobb”, säger handläggaren som vi har pratat med.

   Orolig tid
   För William och hans kamrater har tillvaron vänts uppochner. Den trygghet som de haft i sina liv har förbytts i osäkerhet och ångest.

   – Jag börjar redan känna mig stressad och mer frustrerad. Jag mår dåligt av det här faktiskt, säger William Kvarnåker.”

 • Fredrika A. V.

  Tycker du gjorde ett bra val! Men väldigt förkastligt och riktigt dåligt att sprida falsk information här på din (fortfarande någorlunda?) välbesökta blogg. (KD) ställer sig helt bakom svensk abortlagstiftning, och har ingen ”tråkig syn” på HBTQ-personer. (KD) står så vitt jag vet, och vad partiet själv också sagt, bakom att vem som helst får vara med den man själv vill. Frihetligt och liberalt med andra ord!
  Jag kräver en rättelse av detta inlägg!

  • j

   Många influencers har knappt gått ut gymnasiet ännu mindre läst vidare efter det vilket kan förklara bristen på källkritik. Jag påstår inte att dom inte är duktiga inom sin bransch utan bara att vissa punkter går dom förbi trots deras framgång. Detta inlägget likväl som det om feminismen häromdagen, innehåller felaktig information respektive meningar som är helt tagna ur sitt kontext.

   • Anna

    Blev lite förvånad över påståenden kring KD, röstar själv inte på dem men det är rätt farligt att sprida inkorrekt information.

    Det här är vad KD har att säga om HBT enligt deras partiprogram:

    HBT
    Kristdemokraternas politik utgår från att varje person är unik och oersättlig. Alla har samma absoluta och okränkbara värde oavsett kön, ålder, social position, etnisk och religiös tillhörighet eller sexuell läggning. Utifrån vår människosyn vill vi värna alla människors liv, frihet och värdighet. Våld, diskriminering och uttalanden som kränker hbt-personers människovärde strider mot vår ideologi. Kristdemokraterna föreslår bland annat att transpersoner som enligt tidigare lagstiftning tvingades till sterilisering vid könskorrigering ska få ersättning av staten då det medfört stort lidande.

    Om du syftar på det med sänkt aborträtt är det dessutom borttaget sen flera år tillbaka,
    precis som alla partier utvecklas även KD med tiden.

    Ska man sprida information ska den vara korrekt.

    • Emma

     Jag trodde också detta om KD innan detta val, för att det varit så tidigare. Men nej, de har faktiskt ändrat sig i frågan och det står även på deras hemsida. Så ja, korrigera inlägget vore i sin ordning (om man inte vill sprida falsk info).

  • Vanessa

   Kristdemokraterna har flera gånger uttryckt stöd för vårdpersonal att kunna vägra aborter. En av personerna inom KD som har sagt detta är Ebba Busch Thor.

   Kristdemokraterna är emot äktenskap för homosexuella, och även emot adoption för samkönade par. Kristdemokraterna vill värna kärnfamiljen, och anser att två pappor eller två mammor är olämpliga att ge ett barn en trygg uppväxt.

   Kristdemokraterna var även för tvångssterilisering av transseuxella och tillsammans med SD röstade i riksdagen emot att ta bort den när den togs bort. Detta är en efterhandskonstruktion, som dem har skrivit på hemsidan att transsexuella bör ha rätt till skadestånd då KD inte ens ville ta bort tvångssteriliseringen när alla andra partier förutom SD röstade för att avskaffa den.

   Kristdemokraterna vill även att skolor ska få vara konfessionella (men enbart ifall dem är kristna), vilket innebär att dem får medla ut religiösa budskap, som oftast är negativa mot hbtq-personer. Kristdemokraterna vill även avskaffa genuspedagogiken i förskolan, då dem tror att man kan förstöra barnen genom att utmana samhällets snäva könsroller.

   Så alla ni som försvarar KD:s syn på hbtq – ni har helt fel! Jag är själv hbtq-person och aktiv inom RFSL. Vi har hela tiden kollat upp, hur partierna har röstat i riksdagen och på QX.se finns även en kartläggning av partiernas politik där KD fick riktigt dåligt resultat då dem stöttade väldigt få rättigheter för hbtq-personer, enbart SD var sämre.

   Om ni tycker som Kristdemokraterna att man ska värna kärnfamiljen, förbjuda killar att leka med dockor och begränsa hbtq-personers rättigheter så kan ni tycka det. Men ni kan inte påstå att dem har en liberal syn på hbtq-frågor. Kristdemokraterna är ett konservativt parti med en förlegad syn på hbtq-frågor.
   Att ni tror att dem har en liberal syn utifrån att dem skriver ”vi värnar om alla människors lika värde” i sitt partiprogram, det bevisar bara att ni inte alls är insatta i dessa frågor.

   Här finns en färsk rapport från RFSL som visar vad partierna faktiskt tycker i hbtq-frågor, och hur partierna har röstat i riksdagen. Här kan ni tydligt se att KD har en konservativ syn, och inte är för särskilt många rättigheter för hbtq-personer.

   https://www.qx.se/samhalle/166864/rfsl-fi-har-bast-hbtq-politik/

  • Nybliven KD

   Det du säger om KD stämmer inte. Har en kompis som är homosexuell som ställer upp i valet för KD. KD vill även FÖREBYGGA aborter genom att öka tillgången till preventivmedel och ungdomsmottagningar. Läs på innan du yttrar dig.

 • Anonym

  S kommer inte vinna pga att dessa fyra åren har varit katastrof för Sverige.
  C kommer inte heller vinna.
  Jag har röstat på SD och står för det. Jimmie är ärlig, LUGN och trevlig. Och han är även den enda av dessa torrisar som har humor.
  Realist är han med.
  Dessa grupper som startar pga att ”inte rösta på SD” ligger bara på hink och spade nivån.
  Var och en röstar på det man vill.
  Punkt.

 • Sandra

  Blondinbella får en otrolig summa för att hon gör reklam för C och hennes privata vän Annie.
  Därför Annie syns mkt på hennes blogg nu innan valet.
  Sjukt vad falska alla är!
  Men så fungerar ni som har väldigt höga löner.
  Falska människor som bara vill ha mer och mer!
  Ni gör hela tiden reklam och samarbeten för att gynna er själva, t om nu pajkasta olika partier pga att ni tjänar mer pengar på det = reklam.
  Fult av er.

 • Bellis

  Tycker det är så bra att du skriver vad du röstar på. Stör mig på många andra influensers som bara skriver att vissa partier är dåliga utan att motivera varför eller vad man ska rösta på istället. Tumme upp!

 • Sofia

  På vilket sätt har KD en tråkig syn på HBTQ-frågor? Är genuint intresserad för hade tänkt rösta på dem men om de har sånna värderingar kanske jag ändrar mig 😉

  • SM

   De har ingen tråkig syn på varken abort eller HBTQ-personer. Det Alexandra skriver är felaktigt. De vill inte sänka gränsen för abort eftersom de inte anser att det skulle ge en större effekt på antalet minskade aborter. Däremot vill de arbeta mycket för att förebygga aborter med bl.a. fler ungdomsmottagningar. Men de anser att rätten till att göra en abort har kvinnan själv. Angående HBTQ-personer så anser KD att alla människor har samma värde och ingen ska kränkas pga kön, nationalitet, läggning osv. Det är bara att läsa på deras hemsida angående dessa punkter, man hittar informationen lätt.

  • Vanessa

   https://www.qx.se/samhalle/166864/rfsl-fi-har-bast-hbtq-politik/

   Kristdemokraterna är inte för hbtq-personers rättigheter. Läs gärna igenom rapporten jag länkar till, så kan du se att kristdemokraterna röstat emot hbtq-personers rättigheter i riksdagen och att dem även nu är emot utökade rättigheter för hbtq-personer.
   Kissies beskrivning, av KD är korrekt.

   • Nybliven KD

    ehm har en homosexuell kompis som ställer upp i valet hos kd så nä håller inte riktigt med där

    • Vanessa

     Bara för att en homosexuell är emot sina egna rättigheter, så betyder det inte att partiet är för hbtq-rättigheter. Känns ganska intelligensbefriat av din vän att vara emot sin egen rätt att gifta sig och adoptera – samt vilja värna kärnfamiljen som man aldrig kan bli en del av.

 • Sara

  Tack men jag har redan röstat och röstat på SD

 • Jess

  Röstade såklart på SD

 • Sara

  Att rösta på SD är att ta första steget mot handlingen i A handmaid’s tale. Kolla på den! Det börjar som något oskyldigt men slutar i totalt haveri och övergrepp på befolkningen.

 • Sandra

  Dina påståenden om KD stämmer inte. De står bakom dagens abortlagstiftning och har gjort detta i fleraflera år. Har du någon källa till annat?

 • Jess

  Miljöpartiet är det partiet som enligt mig och mina efterforskningar har greppat dem potentiella framtida ekonomiteorierna bäst. Jag vet att du är en busy businesswoman Alexandra men kolla på teorier om Hållbar framtida ekonomiteori och dylikt så förstår du vad jag menar. Respekterar dock alla röster förstås (eftersom jag vill bli respekterad för min röst) men se det som ett litet recommend recommend.

 • Anonym

  Kenza är en av de få som inte behöver kommentera politik, vilka hon röstar på, vilka du inte ska rösta på osv. Vet ni varför?
  Hon behöver ingen drama, hon behöver inte massa kommentarer eller uppmärksamhet.
  Hon är bäst ändå utan allt detta och hon sköter sitt jobb på den nivån som inte ni andra kommer i närheten av.

  • Sara

   Fast Kenza gjorde ju det för några dagar sen på instagram? Lång lista på vad de röd/gröna gjort bra samt att hon röstar rött. Dessutom har hon ju kommenterat att hon står emot SD.

  • Natalie

   Ok, vaddå inte behöver kommentera politik? Det var precis det hon gjorde på sin instagram som Sara här skriver. Så tydligen behöver hon väl det känner hon. Blev faktiskt chockad att hon ens har en åsikt.
   Dom flesta ”influencers” är väldigt rädda att just säga fel saker och behöva få hat och kritik för det. Men det jag börjar bli trött på är att många offentliga personer ska vara så fruktansvärt PK. Dom står inte upp för vad dom tycker utan dom följer strömmen och det som enligt svenska normen är ”rätt”. Det är Sverige i ett nötskal, så jävla fega att ta ställning. Kolla vad Sverige har blivit. Om du faktiskt vill se en förändring i vårt land (även fast jag inte håller med om allt dom står för) så bör du rösta på SD. Då kommer iallafall det ske en förändring som vi just nu är i behov av.

   Sen kanske du borde chilla med Kenza snacket lite. Känns lite stalkervarning på dig. Bara en heads up.

   • Anonym

    Hon fjantar sig inte på sin blogg då det gäller att säga till sina följare vad de inte ska rösta på!
    Och det gör vissa…Blondinbella, Kissie, Egoinas och andra små B-bloggare som försöker få upp deras trafik och öka läsare pga detta. Tragiskt att de inte kan få upp sin trafik på annat sätt.

 • Ina

  Tänk på att många skrämselkommentarer om hur illa det är i Sverige är falsk fakta skrivet av främmande makt. Syftet är att destabilisera det Svenska samhället eftersom det gynnar andra länder att vi har svagt förtroende för regeringen. Därför pågår påverkanskampanjer med många metoder. Tex betalas internettroll för att sprida falsk information eller så planteras falska nyheter. Var extremt källkritisk när du bestämmer dig för att rösta efter att ha läst argument. Särskilt personer på höger och vänsterkanten är målgrupper för denna påverkan.

 • Pia Widlund

  Att gynna småföretagare är jätteviktigt. Många små företag kan växa sig riktigt stora om man jobbar hårt och är envis. Läste att det är färre kvinnor som startar företag numera, det låter inget bra. Hoppas det ändrar sig och vi tjejer kommer igen!

 • Alexa

  Ingen som läst om de senaste skandalerna med socialdemokraterna? T ex Stefans lögner när det gäller haveriet med försökringskassan, hur barn med grova handikapp står utan stöd, osv. Har personliga erfarenheter av detta så det är ingen propaganda. Socialdemokraterna är hycklare och varken vården eller skolorna blivit bättre, sjukvården går på knän, sjuksköterskor tjänar uselt och har ofta ohållbara arbetsvillkor detsamma gäller för kommunala lärare. Vad är det som blivit bättre med sossarna..?
  Deras handlingar motsäger oftast deras egen ideologi.

  • Vanessa

   Det är mycket som fungerar dåligt just nu i vårt land, men mycket har förbättrats också. Studiemedlet för studenter har höjts för första gången på evigheter för att ta ett exempel. Jag vill bara rätta dig där också med att sjuksköterskor inte tjänar uselt längre, genomsnittslönen för sjuksköterskor har ökat 2900 kronor i månaden bara förra året och lika mycket året innan det, så nästan 6000 mer i månaden tjänar sjuksköterskor i månaden bara på senaste 2 åren (statistik från SCB). Finns många andra akademiska grupper som tjänar sämre. Lärare, socionomer, terapeuter och beteendevetare tjänar betydligt mindre för att ta ett exempel, och de tre förstnämnda har längre utbildningar än sjuksköterskorna.
   Kvinnodominerade yrken värderas lägre och staten måste lägga sig i lönebildningen för att kunna kompensera upp skillnader mellan kvinnodominerat och mansdominerat. Så länge parterna på arbetsmarknaden helt och hållet avgör lönerna, så kommer kvinnodominerade grupper alltid ligga långt efter mansdominerade vad gäller lönerna, trots att de flesta bristyrken är kvinnodominerade yrken.

   • Jonna

    Tänkte bara tillägga att ingångslönen för lärare inte alls är särskilt låg nu förtiden 🙂 är inte säker på vad sjuksköterskor tjänar så kan inte jämföra. Men lärarlönerna har också ökat avsevärt! Över 30.000 ligger oftast en lärares ingångslön på, lite beroende på vart i landet du bor såklart.

 • Strongmama

  Åh jag ska rösta på söndag. 😀
  Kommer självklart INTE rösta på SD, vem är så korkad?
  Vill man ha ett neutralt Sverige som det alltid varit (typ) eller vill vi bygga ett nytt mer hatiskt Sverige?

 • anonym

  Du kan inte bara skriva sådär att ingen ska sitta hemma fast dom är sjuka. Har du haft cancer och vet hur det känns? Otroligt dumt och oempatiskt skrivet!

  • Ki

   Extremt provocerande kommentar!

   Jag är snart 31 år och multisjuk. En sjukdom som orsakar leder som hoppar ur läge (EDs heter den) och orsakar enorm smärta, dåligt immunförsvar så jag blir väldigt ofta sjuk och sedan har vi alla problem med urinvägarna med återkommande urinvägsinfektioner och njurbäckeninflammationer – alltså vi snackar MINST en i månaden men det krävs ofta flera penicillinkurer då toleransen blivit sämre efter att behandlats så här i 16-17 år.

   Jag har varit sjukskriven större delen sedan studenten 2006. Ibland blir jag utförsäkrad och klassas som helt arbetsför vilket jag såklart inte är och det slutar alltid med att jag totaltkraschar och hamnar inlagd på sjukhus i veckor innan allt stabiliserat sig.

   Jag skulle inget hellre vilja än att kunna jobba, ha ett aktivt liv där vila och återhämtning inte behöver bestå av ca 20 timmar/dygn. Men alla har inte den lyxen att kunna jobba, kunna vara social och ha ett fungerande liv.

 • Kia

  ”Ingen mår bra av att sitta hemma, spelar ingen roll om det beror på sjukdom eller något annat.” Påminn mig att säga detta till min mamma nästa gång hennes sjukdom brutit ner henne både psykiskt och fysiskt och hon tvingas återgå till jobb trots att hon inte är i stånd till det för att sedan se hur hur sjukdomen förvärras. Mycket bra statement! *thumbs up*

 • anonym

  Kia kramar till din mamma. Kissie verkar helt omedveten om verkligheten och skräms av hennes kalla inställning till sjuka som hon inte vet ett dugg om.

 • Zandra

  Min röst går självklart till SD, för att jag får rösta på vad tusan jag vill. Ingen kan säga åt mig något annat.

 • Rösta!!!

  Du har rätt att få uttrycka dig emot de partier du inte håller med om på din egna blogg! Tycker att det är bra att du vågar stå upp för det du tror på och vara ärlig med vilka du röstar på under dessa oroliga tider!

 • Ekho

  Jag tycker inte det är ok att du förmedlar inkorrekt information. Läs på lite mer om KD innan du yttrar dig om det, vänligen ändra din text!

  Ni som säger att SD har sina rötter i ett rastiskt parti, har ni tänkt på vad sossarna gjorde förr i tiden? Det var dom som började med rasbiologi, tvångssteriliseringar osv.
  Jag är inte SDare själv men tycker inte det är rättvist att skylla på något som var förr när andra partier inte har bättre ursprung.

  • Vanessa

   Finns dock en skillnad i att Sverigedemokraterna hade nazistflaggor öppet på sina torgmöten för 10 år sen när sossarna bedrev rasbiologi för 100 år sen. Tidsperspektivet är en stor skillnad, sedan så kommer det också fram uppgifter dagligen om hur SD-ledamöter och SD-kandidater sprider hat på olika nazistsajter idag. Det är inte direkt en enstaka person heller, utan extremt många av deras kandidater sprider sånt hat där dem uppmanar till våld mot invandrare, pratar om att hbtq-personer ska dödas, att vi borde döda invandrare och att raser ska skiljas åt osv.

   I min mening är det omöjligt att inte själv vara SD:are men ändå försvara dem. SD är ett vidrigt nazistiskt parti, nu, inte bara förut. Partiledaren Jimmie Åkesson exempelvis gick med i partiet flera år innan dem rensade bort nazism från partiprogrammen, det säger ganska mycket.

   FUCK SD!

   • Ekho

    Fast du kan inte tala om för mig om jag är SDare eller inte bara för att jag ´´försvarar´´ dem, du vet ingenting om mig eller vad jag röstar på.
    Kan berätta att jag röstar KD i detta val.

    Jag tror det finns extremvänster partister också, men bara det att dom är inte lika övervakade som SD.

 • j

  Älskar när människor säger åt andra att dom är korkade om dom väljer att rösta på SD och faktiskt tror att det är en rimlig taktik för att omvända deras åsikt. Människor svarar sällan bra på att någon försöker tvinga dom till en annan åsikt. Tvärtom leder det till snarare till reaktans och större sannolikhet att personen istället gör tvärtom. Man kan ju börja fundera på varför det går så bra för SD trots alla uppmaningar om att inte rösta på dom. Kan det ha ett samband med att majoriteten av de övriga partierna går hårt mot SD samtidigt som flertalet väljare kastar ur sig kommentarer som “röstar du på SD är du rasist och dum i huvudet”. Jag blir i alla fall inte övertygad av den tekniken eftersom den går ut på att attackera andra i hopp om att höja sin egen övertygelse. Hmm vart man identifiera liknande beteenden mån tro?

 • Tanja

  Kan inte bestämma mig om detta är ett korkat inlägg eller ett bra. Bra val att rösta på Center men att ger fel information om KD är respektlöst.
  Min röst gå till Moderaterna:)

 • Lova

  RÖSTA INTE PÅ SD. De är bara ett kommunistiskt parti där de förmodligen alla dyrka Hitler.

  • lena

   Lova, alltså Hitler ansåg kommunismen vara en fiende så hur går din teori ihop?

   Låt andra få rösta på vad dom vill, vi har demokrati. Jag anser inte andra mer korkade för att dom väljer ett annat parti än vad jag kommer att välja. Vem är du att tala om för oss vad vi INTE ska rösta på?

  • Tina

   Alla socialdemokrater stödjer det Hitler gjorde med tanke på Rasbiologiska institutet och Vipeholm. Hitler och Sossarna har hållit på med precis samma skit. Konstigt att dessa inte har rasiststämpeln på sig.

 • Suggan So

  Jag har redan röstat. För 4 år sedan röstade jag på SD och de fick självklart min röst den här gången med.
  Det lär gå bra för SD den här gången! ☺👍

 • Xavier

  Jag rösta på miljöpartiet. De vet vad de står för iaf.

 • Anonym

  Detta inlägg var så uträknat av Kissie. Hon visste att hon inte skulle kunna uppdatera idag pga att hon skulle åka iväg.
  Vad gör hon då? JO…lägg in ett inlägg om politik och vad hon röstat på så kan folk sysselsätta sig med att kommentera och sprida hat mot varandra ett dygn eller två. Så slipper hon tänka på bloggen. Vissa gör allt för pengar även om det innebär hat och mobbning. Kissie är en av dem som följer den här trenden. Så vuxen har hon blivit som hon själv skryter om….

 • nn

  Blir så djävla trött på alla idioter som ska påminna om valet, och visa kuvert och röstsedlar, va faen tror ni folk är förståndshandikappade? Folk får väl för faen rösta på vad de vill, så in i h-ete trött på detta tiggande om röster överallt, folk ska fullständigt skita i vad folk ska rösta på eller om de vill rösta överhuvudtaget, tänk om folk kunde lära sig att sköta sitt eget!

 • Sofia

  ”Rösta inte på sd” vi har demokrati i Sverige och får rösta på vad vi vill! Jag va och förtidsröstade på dom igår 👌🏼

 • Lina

  Bra jävla val tycker jag, men själv blir det Socialdemokraterna, har inte tappat hoppet än!

 • Anonym

  Lyssnat på debatten nu på 4an. Alltså…vilket dagis! Annie (C) är nog mest den pantade någonsin och fruktansvärt jobbig gäll röst! Hon har inte alla hästarna i stallet hemma. För att inte tala om Jonas S…herregud! Han är lika rubbad han. Den enda vettiga är helt klart Jimmie! Han är REALIST och ÄRLIG!

 • Anonym

  Ulf K (M) ser både ut som en pajas/clown och är det med. Han har man noll förtroende för.
  Stefan L ska vi inte bara prata om. Gustav F (M)…alltså…lyssna på honom är ju som att dra igång en gammal stenålders automatlåda…Ebba Bush (KD) verkar ha lite krut och vett i sig. Hon kommer efter Jimmie måste jag nog säga. Jan B (L)…ja vad ska man säga här? Han låter ju ganska vettig men sen stannar det lite där. Jimmie är helt klart bäst och allt han säger är klockrent!

 • Anonym

  Det enda som fattas runt dessa personer när de står och pratar är en stor hink med spade i.
  Sedan kan de fortsätta leka runt.
  Tänker man på vilka löner dessa personer har som bara lovar och prata runt så förstår man varför Sverige ser ut som det gör idag.
  Allt kommer rasa ännu mer neråt.

 • Natalie

  Tråkigt att du sprider lögner om KD Alexandra.

 • Ann-sofie

  Självklart ska jag rösta på SD! Finns liksom inget annat val när Sverige ser ut som det gör idag. Skrämmande tanke att mina fyra barn inte kan få en lika trygg och harmonisk barndom som jag hade på 80-90-talet ❤️

 • Sofia

  Lagom obekväm stämning här i kommentarsfältet. Hoppas allt politikprat är över snart.. Det känns så meningslöst och uttjatat. Alla säger samma saker om och om igen men det blir absolut ingen skillnad. Folk skriker ”rösta inte SD!” men folk röstar på SD ändå. Känns som att varenda människa i Sverige står och tjafsar med var sin tegelvägg. Längtar tills valhetsen är över..

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Din uppfattning om KD är så gammal! Det stämmer inte över huvud taget 🙂

 • Kim

  Synd att bloggar inte var som Instagram & FB. Då kunde man blocka alla äckliga rasister, kvinnohatare & homofober.

 • Ewelina

  Vet du vad jag tror Alexandra.. att när ni bloggare, artister eller övrig kändiselit kommer med pekpinnar och kommenterar ”och så klart röstar man inte SD – Så dum är man inte” så triggar det ännu mer och det i sin Tur skapar ännu mer sympatiröster till SD. för människor blir allmänt less på att lyssna på när NI vill bestämma och tycker där med synd om SD. Det bästa är att inte ge dem utrymme om man inte vill gynna dem – Eftersom dem är ett missnöjesparti.

  För hur mycket ni än tjatar om vad ”vi” ska rösta på så när det kommer till kritan så är det ett fritt land med demokrati och alla för göra precis som dem viĺl.

  Hade övriga partier slutat bete sig som tvååringar i en sandlåda, kunnat prata med Jimmy som vuxna, ta i frågor som bara som vågar då hade dem haft mindre röster – bara att inse. Det som har blivit fel från första början är att övriga partier vägrar inkludera SD, vilket hade gynnat dem mer i längden.

  Det är min syn på det hela, utan att jag ska rösta på SD Och det är inte pga deras invandrarpolitik utan annat som inte passar in på just mig.

  Men jag hoppas i alla fall på ett maktskifte, både integrering, lokalt här och i landsting. Dags att röra om i grytan.

 • Anonym

  Smart Kissie att lägga ut detta inlägg precis innan valet. Hur mkt pengar fick du för det? + att du avvaktar att lägga ut nya inlägg.
  Tror du på allvar häxan Annie får fler röster bara för att du och mångmiljonären Blondinbella röstar på den här fjanten som inte ens har kommit i målbrottet? 😂…Du har fortf inte blivit smartare Kissie.

 • Realist

  Givetvis röstar jag på SD! Det kommer att slå tillbaka på alla populär-tyckare (som Kissie) i framtiden när vi har kvitto.
  Vi har varit ett av världens bästa länder tills vi tog in för mycket folk som har andra värderingar.
  Det handlar inte om rasism, utan realism. Tar du en lågutbildad man från Afghanistan som blivit uppväxt i ett ojämnställt och våldsamt samhälle, så kommer han per automatik inte få svenska värderingar när han kommer hit.

  Man får givetvis rösta på det man vill, men jag förstår inte hur folk (PK-eliten) på riktigt vill fortsätta se Sverige förfalla?!
  Det är på ert ansvar att välfärden urvattnas.

 • Cecilia

  Väldigt intressant att du raderade min kommentar där jag skrev att du som skriver om att man är rädd att få stämplar, stämplar själv andra människor för rasister som inte delar samma omdöme som dig!

  Hur tänkte du där?

  Kasta inte sten i glashus!

 • Emma

  ”Rösta inte på sd”
  Gud, blir så less på dessa influensers som försöker visa upp sig haha.

  Synd att man inte bara kan leva efter det man själv röstar på.
  Då kan alla som vill bli våldtagna på vägen hem, skatta iväg hela lönen, inte ha råd att köra bil, dö i sina vårdköer, se penisonernerna som jobbat hela livet knappt ens har råd att överleva osv få göra det.
  MEN LÅT OSS ANDRA SLIPPA!!!

  Röstade på SD idag. Tur att många är någorlunda klara i skallen och gjort/ska göra samma. Men tyvärr är det också många idioter.

  #SD2018

 • Mattias Lindblad

  Jag kommer inte rösta. Känns som alla politiker bara lovar saker för att vinna röster och sen bara gör det som unnar dom….

 • Caroline

  Röstat på SD rakt igenom och jag står för det! Bara löjligt att diskutera att inte rösta på SD, krävs förändring!

 • SassaBassa

  Kissie och andra blåsta bloggare e köpta av Sharia Annie som älskar Afghaner som våldtar svenska tjejer. Det är klart att kisse stödjer Annie som tjänar mellan 50.000-100.000 kr per månad. Bojkotta köpta Kissie.

  SD alla dagar i veckan. kram på er. Läs min blogg om

  https://nouw.com/sassabassa/att-operera-om-sig-och-ata-bla-barnmat-34395692

 • Vickan

  Så du röstar på ett parti utifrån en sakfråga. Snyggt. Du som för övrigt verkar vara en smart, cool kvinna. Det känns som att du vill vara Blondinbella vilket verkligen inte är något att eftersträva. Varför?

 • Jennifer

  Det SD vill försöka få fram men som folk tyvärr inte vill förstå eller lyssna på är att vi ska ta hand om dem vi redan har här, dem har inte hävdat på något vis att vi inte vill hjälpa flyktingarna som kommit.
  Man måste ju ha förståelse för detta! Som det är nu bara ramlar det in folk i detta avlånga land sen kan vi inte ta hand om dem sen!
  Öppna öronen och lyssna istället för att vara så oerhört trångsynta och ignorerande.

  Det som är så tragiskt är att många kommer hit för att leva på oss, eller kommer hit och mördar fast dem egentligen kommit hit för att få fred! Sen finns det dem som vi har här som verkligen vill jobba och göra rätt för sig, som tillomed blivit rädda för dem personer som kommer från deras eget hemland efter att dem beter sig som skit!’

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *