Stay you

Jag gillar den här tröjan och budskapet, stay you.. Jag tycker verkligen att jag har lyckats vara mig själv genom alla år trots att folk har försökt ändra på mig hela tiden. Det är ju så svårt att växa upp som ung kvinna och försöka vara nöjd med sig själv när samhället heller tiden säger åt oss att ändra på oss. Känns som att det går inte riktigt att göra rätt, det finns alltid förbättringsområden för oss kvinnor. Speciellt utseendemässigt.

Jag har fått höra saker som; om jag ”bara” tonade ner mig lite hade folk haft lättare för att tycka om mig. Eller om jag bara umgås med ”rätt” människor så hade jag passat in in bättre i mediavärlden. Jag fick faktiskt höra från det senaste nätverket jag var hos att jag borde umgås med vissa bloggare som anses vara creddiga för det hade gynnat mig och mitt varumärke. Lixom really? Ska jag alltså behöva umgås med människor (som jag egentligen inte trivs med) för dom är creddiga så det ska hjälpa mig, bli mer creddig eller tjäna mer pengar? Aldrig i livet!! Jag tänker inte sitta med cred eliten och låtsas passa in medan vi tar selfies. Speciellt inte för att mitt bloggnätverk säger åt mig att göra det. Jag kommer alltid se till att umgås med människor jag faktiskt blir lycklig av, något annat är bara fjantigt, tramsigt och löjligt. Så nu med facit i hand är jag så glad att jag inte längre bloggar för dom.

Även om det känns som att jag aldrig har passat in enligt andra så har jag inte ändrat på mig för deras skull. Dom ändringarna jag gör är för mig, och ingen annan. Jag låter mig själv ta den tiden jag behöver för att kunna ta dom vägarna jag behöver göra för att må bra i mig själv och i min roll som offentlig person. Jag tycker om vart jag är på väg, även om det har tagit lite tid. Men jag ska inte jämföra min resa med någon annan för ingen kan komma i närheten av den resan jag har gjort. Och jag kan inte komma i närheten av deras heller…

Nu kanske jag bara låter flummig, men det jag vill säga med denna text är att var du. Var ingen annan och försök inte vara någon du inte är. Det kommer komma ikapp dig ändå och du ska göra val för dig. Låt saker och ting ta sin tid, du har ett helt liv på dig att att göra om och ändra dig. Skiter det sig totalt kan du alltid försöka skriva en bok om det, det gjorde jag! 😉 

Byxor och topp från Ellos genom presskontakterna.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (15)
 • Carola

  Vilka kloka ord! Stay you är ju precis som man ska leva. Det ska jag ta till mig så tack så mycket!! Kram ❤

 • Natalie

  Finns tröjan på Ellos nu?:)

 • Hanna

  Alltså! Så himla fina bilder!

  Började följa dig när jag gick i gymnasiet typ 2008 tror jag det var! Och det är så jävla häftigt att ha följt dig och din resa till människan som du utvecklats till idag! Jag är ett år yngre än dig och det är så jäkla kul att läsa dina tankar och reflektioner kring saker och ting. Då det är väldigt likt i hur mina tankar och åsikter utvecklats vart efter man blivit äldre. Det är coolt att ha möjligheten att följa någon som utvecklar samma tankemönster som man själv gör, precis samtidigt. Svårt att få fram min poäng, blir mestadels flummigt känner jag. Men jag blir så himla glad när man läser dina inlägg om dina åsikter i olika frågor och ser hur du utveckalts till en extremt klok och mogen kvinna. För jag känner igen mig så himla mycket i det! Det är en så jäkla cool resa – att bli äldre och utveckla sina tankar och åsikter och framför allt synen på sig själv!

  • alexandra

   Men fina du, du är inte alls flummig förstår precis! Jag är likadan när jag läser att någon har liknande tankar som jag på nätet, haha så konstigt egetligen men det är skönt att läsa om någon som är lite som sig själv.

 • Isabelle

  Håller helt me dig! Har vart utan vänner större delen av mitt liv delvis pga att jag har vart annorlunda, lr inte som man förväntas va! Skittråkigt såklart men hellre ensam åh va sig sj än umgås me folk åh behöva låtsas va nån annan än den man är!

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Supersnygg tröja 🙂 Och du passade jättebra i den

 • Emma

  Alltså såååå snygg du vart i outfiten!! 😍😍😍😭

  Vart är bilderna tagna??😍 Du har alltid så fina bilder!

 • Sofie Karlsson

  Kloka ord fortsätt så man kan bara vara sig själv!

 • karin

  Så bra sagt! Du e grym! jag behövde höra det idag. speciellt det med att vissa saker tar tid men att man faktiskt har tid att göra andra val. Jag har aldrig passat in heller och känner så igen mig även om jag inte bloggar, d fanns en ”elit” på min utbildning och bara för att jag inte hade ”rätt” bakgrund och inte var helt ”starstruck” så var jag inte intressant för dom. Nej umgås hellre med människor som vågar vara sig själva och som e schysta. De som är ”elit” vågar stå för något och vågar eg inte vara sig själva oavsett hur framgångsrika de är utåt. Men det e deras val jag e glad att jag är jag. Älskar sånna här inlägg <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *