Lite jobbigt..

Inlägget innehåller reklam för min bok

Jag känner att jag inte alltid delar med mig av privata saker, så en grej tänkte jag dela med mig av. Kanske ingen big deal enligt vissa av er, men för mig är det lite jobbigt och stressigt.. Såhär är det, jag ställde upp i en telefonintervju nyligen med en känd tidning. Om min kommande bok, jag är visst feminist. Allting kändes superbra och han som intervjuade mig verkade verkligen förstå mig. Ibland kan jag känna att jag blir missförstådd eller att personer jag pratar med faktiskt inte lyssnar på det jag har att säga. Det kan bero på att jag är tjej eller att det finns fördomar om mig, men så kände jag inte under intervjun iaf! Så det kändes riktigt roligt, speciellt då feminism är ett sånt pass viktigt ämne för mig. Jag känner i hela min kropp att jag måste få prata om ämnet och måste få göra min röst hörd, annars spricker jag!

Men sen får jag ett samtal av en person som vill varna mig lite, samma person som intervjuar mig har nyligen gjort en intervju med en annan väldigt känd författare och totalt sågat honom! Blev först väldigt förvånad för författaren är väldigt hyllad och hans bok är läst av väldigt många. Sen blev jag förvånad för han so intervjuade hade sågat/ kritiserad honom direkt i hans ansikte, utan han hade lagt till flera meningar där han ifrågasätter honom efter själva intervjun var klar. Då hade ju inte författaren någon chans att försvara sig mot det han sa..

Det är så himla enkelt att göra om texter i efterhand om vinkla dom helt fel. Det spelar ingen roll hur bra intervjun kändes för den kan vara helt annorlunda sen när den publiceras.. Nu har jag redan gjort intervjun och det finns inte så jättemycket jag kan göra förutom att hoppas att han är.. Snäll mot mig.. 

jag är visst feminist alexandra nilsson

Du kan ”bevaka” boken så du hinner köpa den först när den släpps HÄR *KLICK*

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (21)
 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Fult att framstå på ett sätt och sen publicera nåt annat 🙁 hoppas han skriver intervjun bra!

 • Kekidi

  Först och främst, tack för att du delar med dig. Jag personligen tycker inte det var för privat men kanske något personligt. Men man måste respetera allas känslor och tankar och därför tackar jag dig för att du delar med dig av det du anser är privat.
  Jag förstår din rädsla och kan ju bara säga att de flesta (hoppas jag) vet nog att reportrar inte är de mest trovärdiga personerna/jobben som finns. De vinklar alltid det mesta till smaskiga (läs hemska) rubriker som ska locka. Nu vet jag inte vilken tidning det var men det lär visa sig. Hoppas på det bästa och är det illa så skriv om det på bloggen så läser ju de flesta av oss den och kan se att det bara var ren och skär lögn. 😉 Det löser sig.
  Ha en fin kväll och försök slappna av nu.
  Puss och kram

 • Elin

  Har inte alls med detta inlägg att göra.
  Men jag har en fråga:
  Du och Andreas verkar göra många jobbrelaterade saker ihop. Att han hjälper dig med filmer, ta kort, research mm. Är han typ timjobbare hos dig nu och får lön? Eller är det helt enkelt så att han bara vill hjälpa till mycket?
  Hur som helst måste det vara roligt att få spendera extra mycket tid ihop som partners 😊

 • Ella

  Har ingen aning om hur det funkar rent praktiskt med intervjuer, men kan du inte be om att få läsa intervjun i förhand? Så kan du säga ifrån om det känns fel eller vinklat? Som sagt, inte så påläst men det känns enligt mig ganska rimligt att man borde få känna sig bekväm med vad som skrivs om en och inte få det vinklat 🙂

 • Sandra

  Försök att inte oroa dig för något som inte har hänt ännu <3 Går ju inte att påverka nu heller. Är han oschysst i artikeln så bemöt det då! Hoppas att din fina känsla under intervjun stämde 🙂

 • Pia Widlund

  Kolla alltid om du kan få läsa intervjun innan den publiceras. Man hittar alltid något som journalisten uppfattat fel eller misstolkat.

 • Jennie

  Dagens människor får lära sig att inte ta tidningar på fullaste allvar och förstå att allt är vinklat. Näsa gång tycker jag att du ska spela in intervjun (vet att många kända personer gör det) för då kan du alltid försvara dig/anmäla om det skulle bli något efteråt. Men det går säkert fint ska du se! 🙂

 • Linda

  Hej,
  En liten tanke som slog mig när jag läste detta inlägget om telefonintervju var att ha en app som spelar in alla samtal automatiskt. (Jag har en installerad) Utifall om intervjuen skulle vändas till något sämre, så har du ”bevis” på vad du har sagt i rätt ordning.
  Du är fantastisk och hoppas att boken säljer riktigt bra! Ta en fin dag!

  • alexandra

   Smart, men jag tror det faktiskt är olagligt att spela in ett samtal utan att den andra godkänner det.. Vet du om det stämmer?

   Tack snälla du!

 • Rosanna

  Förstår att det är jobbigt men du är tuff, ser upp till dig!

 • Reductil

  Äkta dietpiller (Reducti) till salu. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit samt ökad energi och effektiv fettförbränning.

  Vid seriöst intresse hör av er hit
  [email protected]

 • A.J

  Innan en telefonintervju ska journalisten alltid informera ifall samtalet spelas in. Innan intervjun börjar ska man ALLTID be om att få läsa sina citat innan texten publiceras. Själva brödtexten kan ju vara svår att påverka, men man har alltid rätt att läsa själva citaten. På så sätt kan man undvika att bli felciterad, eller att delar av ett resonemang klipps ut ur sitt sammanhang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *