Sådan hund sådan matte?

Åh nu ska ni få veta vad som har hänt med lilla Chloé.. Hon löper just nu och det är jobbigt för alla. Hon blöder lite överallt och Zacco är helt galen. Men som tur är når inte han ner med sin snopp för han är så hög (haha) så det blir inga bebisar här inte. MEN jag behövde hudvakt när vi åkte till High Chaparall i fredags, så Christian fick ta henne. Han har ju dock skaffat 2 nya hundar med sin nya tjej, en större och en mindre som är en dvärgspets. Efter bara 3 timmar efter att jag hade lämnat Chloé lyckades dom PARA SIG! Så min lilla bebis blev av med oskulden och nu måste hon få en abortspruta.. Precis som matte 😉 Nej men hon är för gammal, hon har ju hunnit bli 8 år och hon har problem med ena benet.. Så tror inte hon kommer orka bära valpar.

Men jag var ju såklart tvungen att googla för att se hur en sån blandras skulle se ut, fan vad söta!! Jag blev ju lite sugen på att eventuellt fråga veterinären om Chloé skulle orka med bebisar, för då kan vi få en liten kull här hemma. Då tänkte jag behålla en, ge en till mamma och sen sälja resten 🙂 Någon av er som hade varit sugen på en liten dvärgspetts-chiuauaua? 😉 

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (37)
 • Kekidi

  Men shit vad söta! Klart jag skulle vilja ha en. Jisses så söta, men är hundar för gamla för att få barn vid 8 år? Kan inget om hundar alls faktiskt, eller nja, jag hade en förut i 6 månader men kan inget om deras åldrar om vi säger så. 🙂

  • Ann

   Ja, för första kullen så ska hund mamman aldrig vara äldre en 7 år. Det är inte bara att para hundar och tro att man får gulliga valpar. Det är mycket som kan hända vid förlossningen, man måste vara mycket påläst och ha bra kontakter om man inte e så kunnig själv. Att blanda raser kan låta jätte gulligt, men man vet ju aldrig vad man får för hund i temperament. Är hanhunden kanske för stor för mamman? D e mycket man måste kolla upp.

 • Camilla

  Jag är på jakt efter en hund och kollat efter en chihuahua pomeranian blandning, men den där var bra snarlik, så absolut om du väljer att behålla ungarna så är jag intresserad ☺️

  • Sandra

   Åh! Jag har en 6 månaders pomchi (mamma chihuahua och pappa pomeranian) och han är den gulligaste, mysigaste, mest lekfulla lilla valp jag träffat i hela mitt liv. En superbra kombo! Rekommenderar verkligen!

  • Eri

   Eller så kan du adoptera en av alla tusentals hemlösa hundar som finns i sverige? Typ i dunno släpp egot och sluta stödja djuravel

 • Sommar

  Hur tänker man när man lämnar bort en löptik till någon med hanhund? Inget annat än oansvarigt och sjukt onödigt.

 • Anonym

  Och hur tänker man när man skämtar om abort??

 • Ann

  Enligt skk så får en tik inte vara äldre en 7 år för att få valpar första gången även om den har jätte bra hälsa. Tycker absolut att du ska göra abort på hunden din. Kanske skulle d gå jätte bra och du får nån gullig liten valp, men frågan e om det e värt risken med en äldre hund.. hoppas du inte tänker tanken/eller att nån annan gör d. Tycker det e rent av egoistiskt om man skulle behålla det. Det liv som vi har skappat har mer värde en så💕

 • Jessika

  Riktigt oansvarslöst av er båda!

  Läs på ang. blandraser, det är ingen gullig lek! Att blanda olika rasers problem kan ge förödande konsekvenser på valparna. Det spelar ingen roll om C vore 4 istället för 8 år, SKK reggar inte blandraser ändå. Men NEJ hon ska INTE ha valpar vid 8 års ålder!!!

 • Arantxa

  Konstigt att fler inte reagerar i kommentarfältet? Är ärligt talat superchockad. Kanske är ni inte medvetna tänker jag. Så med detta menar jag något negativt, utan snarare en tanke kring detta du kanske inte tänkt på eller har koll på. Det är jättedåligt att avla fram blandraser, resulterar ofta mycket veterinärvisiter (därpå mycket pengar som går på det). Djuret kan dessutom både må dåligt och ha väldigt ont. Vi borde förbjuda avling av djur för det är så sjukt egoistiskt. Många av blandraserna idag (exempelvis mops, fransk bulldog och alla dessa ”guuullliga” djur) mår ofta inte bra och har stora andningssvårigheter. Dessutom är det jätteviktigt att testa föräldrarna för eventuella sjukdomar och hälsoproblem så tycker absolut inte att du ska uppmuntra folk att varken sysselsättas sig med eller sponsra oseriös avling.

  • Arantxa

   INTE något negativt* menar jag givetvis :’)

  • Isa

   Nu förstår jag inte. Raserna du tar upp ju renrasiga, om man bortser från att alla hundar i grunden kommer från vargen. Dessutom verkar du inte så påläst. Våra renrasiga hundar är idag oftast väldigt sönderavlade medan blandraser ofta säga ärva de bästa delarna från båda parter. Jag är ägare av två hundar, den renrasiga på 10 år borde ha klippkort hos veterinären så ofta han behöver dit. Hans veterinärräknkngar ligger på en sexsiffrig summa. Blandrasen däremot har på sina 14 år varit hos veterinären för kastrering och en öroninfektion, med veterinräkning på en låg fyrsiffrig summa. Så du kan ju inte hävda att det är lämpligare med renrasiga hundar. Det är bara inkompeten!

   Olyckor händer tyvärr. Förhoppningsvis var hon ju inte i höglöp när parningen skedde och då blir det heller inga valpar.

   • Kiwin

    Håller med Isa!” Arantxa” har verkligen noll koll på avel. Renrasiga hundar bär på genmutationer som leder till rasburna sjukdomar, varför renrasiga hundar generellt är sjukare än blandraser. Så fort man blandar in en annan ras i en renrasig hund bryts mutationen o rasburna sjukdomar försvinner (ja, jag har pluggat detta på universitet, SLU). De ”blandraser” Arantxa skriver om är ju RENRASIGA hundar. Men i GRUNDEN är ju alla blandraser eftersom man för att skapa en ras måste blanda olika raser för att få fram önskade egenskaper. Men detta gäller ju SAMTLIGA renrasiga hundar på hela jorden! Funderar på vart Arantxa fått tag på den här helt vetenskapligt felaktiga informationen?! Har hon drömt detta??

    Sen ang att man lämnar sin löp-tik till en person som uppenbarligen har noll koll på hundar o dessutom har en fertil hanhund – ja det är ju rent skrattretande! Alltså Alexandra, hur fan tänkte du där? Är du verkligen så blåst??? Och svaret är NEJ det skulle vara sjukt egoistiskt av dig att utsätta din gamla tik för att få valpar, och NEJ en veterinär skulle inte rekommendera det överhuvudtaget. Ta lite ansvar någon gång! Helt sjukt inlägg! Du verkar ha för lite grundläggande kunskap för att äga hund.

 • Tina

  Detta kändes lika genomtänkt som att nuppa utan kondom eller preventivmedel och sedan bli förvånad när en plötsligt väntar barn.
  Vad trodde du skulle hända bland hanhundar egentligen?

 • Leoni

  Hur kommer det sig att hon inte är kastrerad? 🙂 Är det inte bara jobbigt för hunden att löpa varje år(?) om hon ändå inte ska avlas på? 🙂

 • Per

  Vissa borde inte ha hund

 • Pärla

  Synd hon är för gammal för de är verkligen super söta! Men Chloés hälsa är såklart viktigare än valpar.

  http://shinelikeapearl.se/

 • Louie

  Man kan ju inte utgå från att hundarna blir ”söta” för de kan fortfarande bli sjuka. Är C kollad för till exempel patella luxation? Är hon ögonlyst? Hur är hennes hjärta? Är hanen kollad för dessa saker? Sjukdomshistoria hos hundarna och kanske eventuella syskon och föräldrar? Många saker spelar helt enkelt in, förutom att vara söt. Ganska mycket att tänka på menar jag, och vill inte slå någonpå fingrarna men Sverige har väldigt mycket blandrasavel, vilket är åt helsike.

 • Magdalena

  Nae.. Rekommenderar inte att spara valpar efter en sån ”tjuvparning”. Valpar är en sån sak som kräver betydligt mer planering och förberedelse. Sen är hon förmodligen för gammal. Synd, för jag förstår att du blir sugen. Det skulle ju vara mysigt att ha en valp efter en tik som man älskat i många år tänker jag 🙂

 • C

  Jag hoppas detta var ett skämt från Kissie! För man vet ju aldrig när det gäller henne. Ibland skriver hon endast för att provocera sina läsare eller är hon bara så här dum och osmart.
  Ingen bör ha hund som visar både okunskap och noll ansvar!
  Som alla har skrivit så är din hund för gammal för valpar. Och varför kastrera du inte henne när det ändå är för sent? Och man släpper inte en blödande hund ihop med en hanhund! Det är lång förberedelse om man ska skaffa valpar! Och detta skämtet du tar ang aborten och jämför med dig själv. Du var antagligen full när du skrev eller påverkad av alkohol för så dum kan väl inte ens du vara?! Eller…..?

 • Jag

  Jävlar vad mycket bullshit. Har själv en hund som är hälften chihuahua, aldrig haft en friskar hund, 7 bast och aldrig varit hos veterinären på grund av något problem. Hatar jävla djurrasister, det är som en kines och en svensk inte skulle kunna ha en unge. Skärp er för fan. Klart man kan ha blandraser, oftast friskare än många sönderavlade hundraser som tex schäfer och bulldog. Rådfråga med en veterinär, det enda det hänger på är åldern, skit i blandras-hatarna, sånna finns alltid,

  • Kiwin

   Det finns typ 2 negativa kommentarer här om blandraser, o då är den ena skriven av en människa som fått allt om bakfoten, så du kan chilla. Problemet är inte blandraser, problemet är att man lämnar en löp-tik hos en idiot med en hanhund, o nr 2: att man ens överväger att låta tiken behålla valparna när det är farligt för henne att vara dräktig o föda valpar i den ålder hon är.

 • Christin

  Skulle det inte underlätta för alla om du kasterar vovven din? Jag är inte så insatt i själva ämnet, om det är ”sent” att göra det om hunden är 8 år.
  Tänkte att det förebygger även sjukdomar i livmodern för tikar.
  Så slipper du oroa dig, och Zacco som lever med Cloe mår bättre också. 😊

 • Vicky

  Skulle nog blivit en super söt blandning 😀 ❤️

 • Linda

  Att ta första kullen vid 8års ålder är direkt farligt för tiken. Hade hon redan haft en kull tidigare så hade det förmodligen inte varit några problem. Dessutom så har hon ju problem med benen som kam gå i arv till valparna samt förvärras för tiken då det är tungt att vara dräktig.

  Förstår att det känns lockande men jag hade inte behållt med tanke på tiken, alldeles för hög risk för hennes hälsa tyvärr.

 • Freja

  Heller helt med ‘jag’. Vet en tik som var 11 år och fick sin första kull. Fick förlösas med kjejsarsnitt men annars gick allt bra. Var också en blandning men har aldrig mött några snällare eller friskare hundar som de blev, en blev dessutom min och hon är nu 11. Världens snällast och mest älskvärda hund, klokare finns inte och alltid med på allt. Är de två mentalt bra och friska hundar så kan de säkert bli bra, blandningen ser fina ut och chihuahuan (rasen) verkar bli bättre när de blansas ut med en annan ras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *