Valkompassen

Ja snart är det val, jag tror jag vet vilka jag ska rösta på men är inte riktigt helt säker än.. När jag tittar efter att parti att rösta på vill jag att partiet ska gynna småföretagare. Tyvärr får jag känslan idag att jag och andra företag blir motarbetade och det blir allt svårare att klara sig. Det är ju trots allt tack vare företagare som ni och alla människor får jobb. Jag vill gärna att det ska arbetsgivaravgiften ska sänkas så det blir enklare att anställa, men också göra det enklare för småföretag att kunna göra sig av med anställda för att kunna överleva. Jag önskar också att det inte ska kosta så fruktansvärt mycket att ta ut lön från bolaget.

Sen vore det ju fantastiskt om vi som sliter som djur för våra pengar slapp göra oss av med 50 % i skatter. Det känns som att man blir straffad istället för belönad för hårt arbete. Får jag behålla mer av mina egna pengar kommer jag bli mer motiverad att utöka mitt bolag, kämpa hårdare och förhoppningvis kunna ta in fler anställda = Sverige gynnas av. Som det ser ut just nu vill jag gärna flytta mitt bolag utomlands för jag gynnas inte av att slita som ett djur och behöva göra mig av med över 50 %, jag betalar närmare 60 % som företagare idag.

Förutom detta vill jag även gärna se till att våra äldre har det bra, dom har trots allt jobbat hela sina liv och betalat skatt (förhoppningvis) och dom ska då få ha fina boenden att bo på med ordentligt med mat på tallrikarna. Jag blir så oerhört ledsen när jag ser gamla gå på gatan och panta burkar för att ha råd att leva. Så ska dom sista åren i livet inte se ut.

Därför tror jag som det ser ut just nu att jag kommer rösta på Centerpartiet, och inte Kristdemokraterna som valkompassen visade. Sverigedemokraterna skulle jag ALDRIG rösta på och hoppas att ingen av mina läsare gör det heller. Dom är kvinnohatare och rasister. Dom vill bland annat sänka abortsgränsen och alltså med det visa att vi kvinnor inte bör ha någon rätt till att bestämma över våra egna kroppar. Fyfan!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (130)
 • Anna

  Lite nyfiken, av vilken anledning vill du inte rösta på kristdemokraterna?

  • Sunt tänkande

   Behöver hon svara på det igen? Framgick väl tydligt. Mest kvinnofientliga partiet jag sett. Blä!! Förutom det uppenbara rasismproblemen hela vägen in i innersta kretsen…

   • Charlotte

    Det var väl SD hon skrev om i texten, ovan kommentar handlade om kristdemokraterna.

   • Anna

    Ja, nu tänkte jag på Kristdemokraterna och inte Sverigedemokraterna eftersom der var KD som hon enligt valkompassen var närmast.
    Men hon måste absolut inte svara, det var som sagt bara av nyfikenhet.

  • alexandra

   Bland annat deras syn på aborter.

   • Stefan

    KD:s syn på abort har varit oförändrad i 30 år. Den har under hela denna tid stått bakom den svenska lagstiftningen och inga förslag eller önskan finns om att försämra något i abortlagstiftningen.

 • Kicki

  Fast du skattar väl inte 50% av hela summan 😉

  • Charlotte

   Hon lär skattar minst 50% av hela vinsten, troligtvis ännu mer

  • Lisa

   Med tanke på arbetsgivaravgifter och annat så skattar alla människor som jobbar i Sverige mer än 50 procent av det de drar in. Tänk på att företaget du jobbar för måste betala staten arbetsgivaravgifter, sen så ska de göra en förtjänst på ditt jobb, sen så ska de skatta på den förtjänsten, och sen ska du skatta på din lön som du tillslut får ut. Alltså, de pengar ditt jobb genererar skattas det långt över 50 procent utav 😊 du är inte ens i närheten av att få 50 procent av det du har arbetat ihop

 • Cornelia

  Fast att flytta bolaget utomlands känns ju inte så rätt? Tack vare skatterna så har fler det bättre i Sverige och du har tillgång till sjukvård, föräldraledighet, förskola, skola, hemtjänst och äldrevård. Flyttar folk sina företag utomlands ger det mindre pengar till Sverige, alltså får vi som är kvar betala mer för att täcka upp för er som skattar utomlands men fortfarande vill ha alla fördelar med att bo i Sverige. Tänk lite mer solidariskt! Sverige är ett fantastiskt land och vi ska vara rädda om det, tycker jag.

 • johanna

  Är inte helt säker inför valet än, gjorde valkompassen och landade i MP, vilke känns helt okej då miljöfrågor är viktigt för mig.. Men inte helt lätt att välja direkt!

  • Emma

   Du vet att MP driver en helt verkningslös miljöpolitik?

   Rösta Center om du vill ha vettig miljöpolitik som faktiskt gör skillnad.

   • Lovisa

    Hahah C är för frihandel som med dagens penning, energi- och handelspolitik absolut inte kan förenas med ett miljötänk. Därtill vill C inte lägga ner kärnkraft, så miljöparti njaaa. Vänsterpartiet är det enda riktiga miljöpartiet.

  • Lisa

   Den viktigaste biten inom miljö och gör stört skillnad är hur vi producerar el. Sverige är idag världens bästa land på att generera så bra el som möjligt med tanke på miljöutsläpp. Detta kan vi tacka vår kärnkraft som är fruktansvärt mycket miljövänligare än något annat alternativ idag. Detta vill mp, c, s och v ta bort!?! Vilket är helt sinnessjukt!! Tyskland lade ned sina kärnkraftverk och har ökat sina utläpp med flera miljarder ton varje år! Det är skrämmande!!! Bara i år har regeringen genom sin straffskatt tvingas stänga 4 fungerande reaktorer och i stället har den elen tvingats ersättas med mycket mycket värre miljöbovar. Ingen miljövän skulle rösta på mp, s, c eller v om de hade läst på lite om energipolitiken som tyvärr få har någon som helst koll på. Dock så är jag glad att mp bedrev frågan om flygskatten, som jag anser är väldigt rimlig 😀

 • Mumma

  En ”tant”-kommentar bara såhär…. funderar kring hur ni företagare skulle klara er utan oss arbetare? Det är lite av en hönan eller ägget diskussion i min värld. Hur skulle ”företag” klara sig utan anställda arbetare som tjänade pengar och kunde konsumera era ev produkter/tjänster? Båda leden behövs men numer hålls människor i företagsbranchen så mkt högre än vi ”vanliga” arbetare och konsumenter. (och jo, jag är förstås vänsterpartist om nån skulle undra)

  • Mitchyyy

   Flytta utomlands, lätt som en plätt.

   • Charlotte

    Fast även utomlands är man beroende av fler funktioner än sin egen. Skatt kan man till viss del komma undan, men de funktioner man har behov av försvinner inte för att man flyttar någon annanstans

    • Mitchyyy

     Ja men då skattar man mindre och får ”billigare” arbetskraft. Företag och anställda skattar mindre, menade inte att det bara var företag som skattade mindre. Man får ju fortfarande marknadsföra sig och så i Sverige trots att man har sitt företag i ett annat land såklart, annars hade det inte funnits så många internet casinon. Eller vilka funktioner tänker du på?

  • C

   Det är faktiskt helt fritt fram för dig mumma att starta ett eget företag – då är du inte längre en arbetare.

 • Emilie

  Intressant och realistiskt skrivet! Jag delar dina åsikter 🙂

 • Cissi

  Blir så less på folk som pratat skit om de partiernas inte vill rösta på. Kan man inte bara lyfta fram det man tycker är positivt med det parti som man ska rösta på istället?

  Förövrigt så stämmer det inte att Kristdemokraterna vill sänka abortgränsen, de vill bibehålla den vi har på v18. SD däremot vill sänka till v12.

  Och oavsett vilken gröns man vill ha så har det i grunden inget med kvinnans rättigheter att göra utan med att man anser att fostret ska ha rättigheter! I förlängningen påverkar det självklart kvinnorna och det är därför diskussionen blir så het. Just denna diskussion hade förmodligen varit exakt likadan on det varit män som burit barnen!

  Men jag håller med dig om företagande! Dessutom vill jag ha en levande landsbygd och ett parti som tänker på miljön på rätt sätt – så centern får min röst utan tvekan 🙂

  • Eli

   Det var ju SD hon skrev vill sänka abortgränsen 🙂

  • alexandra

   Jag skriver det jag tycker om SD för att få folk att inte rösta på dom, såklart 🙂 Jag tänker inte dölja att jag försöker påverka mina läsare, för jag påverkar dom förhoppningvis i rätt riktning.

   • Laila

    Helt rätt Alexandra!!!
    Du har en sån pass stor plattform.
    Även jag jobbar hårt med att få folk i min omgivning att INTE rösta SD. Äckelparti som borde åkt ut för längesedan.
    Kommer rösta S eller M

   • Cecilia

    SD 2018 <3

    Du kommer inte kunna påverka. Vi alla har egna viljor och ansvar! Det är inte demokrati att prakka på vad andra ska och inte ska rösta på!

    • S

     Men självklart är det rätt att homosexuella inte ska få adoptera och att abortgränsen ska sänkas. Står ju i ert valprogram. Vem med i hela världen kan stå bakom SD?

 • karin

  Jag förstår hur du menar när det gäller skatter för företagare men tänker även såhär:
  Ja, de som har företag jobbar ofta mycket och sliter. MEN, de som jobbar för företagen sliter även de ofta som djur. Många unga jobbar för företag med minimala löner och ifrågasätt bara arbetsförhållanden, detsamma gäller nykomna flyktingar som tar det första jobb de får. Exempelvis är det många som arbetar för vårdföretag som sliter, ofta på deras kroppars bekostnad. (Man kan givetvis inte sätta hur mycket folk arbetar emot varandra för de är olika arbetssituationer, men alla sliter)

  Om de som jobbar för företag då tjänar 25 000 innan skatt och de som har företagen tjänar 60 000 kr (exempelsiffor) innan skatt anser iallafall jag att det är rimligt att den som tjänar mer ska betala mer i skatt. För även om du som företagare skulle betala mer i skatt kommer du få ut marginellt mer än de som arbetar för ditt företag. Därför tycker jag att det är rimligt att bidra mer till samhället, jag tycker att det istället är något att vara stolt över.

  Genom att säga att företagare blir ”straffade för hårt arbete” tycker jag är att säga att de som arbetar för företag inte arbetar hårt. Att de som arbetar för företag får lite skylla sig själva att de inte startade företaget själva och därför inte förtjänar mer i lön. Givetvis ska kreativitet gynnas och att starta företag ska gynnas, men bara för att man startat ett företag behöver inte det betyda att man arbetar hårdare än de som arbetar för företaget.

  Slutligen så anser jag, precis som du, att det ska vara lätt för företag att anställa och till viss del även avskeda. Men det är de med kapital som alltid kommer ha makten över folket och därför måste individen skyddas gentemot den med makt. Alla vill ha pengar, företagare som arbetare. Glöm därför inte att för att företag ska gå runt krävs det att folk jobbar för dem, för mycket mindre pengar än kapitalet de äger.

  • Emma

   Tack så otroligt bra skrivet!
   Tycker du verkligen lyfte fram många bra argument, och jag håller med dig.

   Skulle även vilja tillägga att utan den skatt som vi Alla betalar hade vi inte haft tillgång till saker som:
   • Nästintill gratis läkarvård.
   • Äldrevård
   • Gratis vägar (större delen av Europa tex har vägtullar då olika parter äger olika delar av vägen, vägen som går till och från hem, jobb och företag).
   • Skola/utbildning – har du inga tidigare studielån eller betalningsanmärkningar får du som heltidsstudent cirka 3000kr från staten i bidrag och möjlighet att för en mycket mycket låg ränta låna cirka 7000kr per månad. Tål att jämföras med andra länder!
   • Subventionerad tandvård, samt gratis tandvård tom 19 år, på vissa ställen upp till 23 år.
   • Subventionerad kollektivtrafik

   Jag förstår att det säkert kan kännas motigt att behöva betala skatt som företagare. Men känn glädje över att du faktiskt lever i ett land där vi prioriterar våra medmänniskor. I länder med lägre skatt och där staten i mindre utsträckning kan subventionera olika tjänster blir ofta samhällsklyftorna större och arbetsmarknaden mer elitistisk.

  • H

   Tack för mycket bra skriven och förklarande text. Tycker alla som röstar för lägre avgifter och skatter ska fundera på vad det innebär för samhället i stort. Bara för att du som företaget eller som privatperson får det bättre innebär det inte att samhället som helhet får det bättre. Minskade inkomster till staten innebär mindre medel för att utveckla och förbättra vård, omsorg, skola etc. Hårdrar man det kan minskade avgifter för din del visserligen leda till mer pengar i plånboken men i slutändan måste du kanske spendera de pengarna på privat sjukvård eftersom den offentliga är överbelastad pga av att finansieringen inte räcker till.

   Fundera även på de pengarna som du skulle få ut extra om du verkligen behöver dem? Visst skulle du få det bättre, men samtidigt skulle det kanske innebär att de som har det sämst i samhället får det sämre. Inte får de bidrag som behövs, behöver leva på existensminimum etc. Alla har inte samma privilegier i samhället och samma möjligheter att utbilda sig, skaffa arbete och bra lön. Och de är i slutändan den gruppen som drabbas hårdast när skatter sänks och avgifter som innebär intäkter till staten minskas. Som exempelvis kan visas att jobbskatteavdraget som alliansen införde har de senaste 10 åren kostat staten nästan 800 miljarder kronor….Visst känns det bra med någon tusenlapp mer i månaden men känns det lika bra när man veta att andra i samhället samtidigt inte har råd till mat?

  • A

   Ja fast nej. Alla borde betala lika mycket i skatt. Och nej de som tjänar 60k i månaden får inte ut marginellt mycket mer än de som tjänar ca 30k. Tycker Alla borde ha samma procent. De som tjänar mer kommer ändå bidra med mycket mer än vi med vanlig inkomst. Tycker det räcker att den som tjänar 10 miljoner om året också skattar bort 35%, typ 3,5 miljoner om året. Och jag som endast tjänst 450 tusen bidrar bara med lite över 100 tusen om året i skatt till staten. Varför straffa de som redan bidrar med mycket mer än oss andra?

   • H

    Fast nej, att inför platt skatt så som du behöver skriver ovan kommer framförallt innebära kraftigt ökade klyftor i samhället. Med samma skattesats för alla får höginkomsttagarna en mycket större skattesänkning än dem med låga inkomster. Platt skatt innebär också kraftigt sänkta inkomster för stat, kommuner och landsting. Detta innebär att andra skatter måste höjas, vilket också drabbar många.

    • A

     Det är väl inte några få rika människor som ska se till att Sverige går runt. Ökade klyftor kanske ger lite fart på latmaskarna så dom också ids arbeta. Trots allt är det ju ett val här i livet vad vill arbeta med och på så vis om vi vill vara rika eller fattiga. Ja det ger lite mindre till statskassan, men kanske skulle fler rika stanna kvar i Sverige och betala skatt här om den var samma för dom som för normala människor. Eller så får vi sluta slösa bort miljarder i bidrag osv.

     • H

      Unken människosyn du har. Tycker att du ska kliva ner från dina höga hästar och inse att alla faktiskt inte har samma chanser och privilegier i livet. Det är faktiskt inte så lätt att bara utbilda sig till något som ger bra lön. Alla har inte samma sociala och kulturella kapital. Har inte den stöttning, uppväxten eller förmågorna som krävs för att lyckas med det. Att tro att man är en latmask bara för att man går på bidrag är oerhört världsfrånvänt och stinker klassförakt.

     • A till H

      Nej jag har ingen unken människosyn. Däremot är jag uppvuxen på en ort/ i en omgivning där jag sett hur jävla lat man kan vara i det här landet bara man är lite omoralisk och bidragsfuskar, låtsas vabbar, fuskar till sig lite bostadsbidrag osv. Det är inte något jag vill finansiera med min lön. Och som du hör har jag inge vidare kulturellt eller socialt privilegium att skryta om. Men det går bra ändå bara man ids anstränga sig lite.

     • H till A

      Du säger att jag nu ska ha förstått att du har ”inge vidare kulturellt eller socialt privilegium att skryta om”, hur ska jag ha förstått det? Det enda som går att utläsa av din text är att du har bott i ett område där du anser att alla är lata och bidragsfuskar. Men det enda den texten säger är något om hur du ser på människor som har lyckats sämre i livet än vad du har. Bara för att du kunde betyder det inte att alla kan. Och iom att du har lyckats I livet så har du ett privilegium som inte andra har! Men har du den inställningen att personer som förlitar sig på bidrag för att överleva är lata och inget du vill finansiera så ja, då har du en unken människosyn. Och så får vi hoppas att du aldrig kommer till en dag när olika saker i livet kanske händer som gör att du måste förlita dig på hjälp från staten. Nej ursäkta såna människor finns ju inte, så hoppas du inte blir ”jävla lat” och ”lite omoralisk” och börjar ”bidragsfuskar”…

      Sen vill jag gå till baka till platt skatt och påpeka att införandet av platt skatt även kommer att göra det sämre för högutbildade medelklassinkomsttagare så som lärare, bibliotekarier, socionomer, sjuksköterskor, poliser etc. Det enda platt skatt gynnar är de som redan är rika.

 • Isabelle och Anton

  Moderaterna kommer vi rösta på, Sverige raseras när det är sossar som styr vårat land!

 • Bea

  Tycker du har helt rätt. Folk som tjänar mer ska inte behöva skatta 50-60 % av sin lön. Jag hade också velat flytta mitt företag utomlands om jag var i din situation. Jag själv har tänkt att arbeta utomlands så snart som möjligt efter att jag har avslutat min utbildning.

  • A.J

   Men när du blir gammal eller sjuk kommer du gärna hem till Sverige igen och nyttjar sjuk- och äldrevård antar jag? Dubbelmoral deluxe!
   Jag tycker att det är självklart att jag som tjänar mycket ska betala mer skatt. Kanske beror det på att jag gjort en klassresa från en uppväxt i en relativt fattig arbetarfamilj till den välutbildade höginkomsttagare jag är i dag.

   • Bea

    Nae, jag har inte tänkt återvända till Sverige. ”dubbelmoral deluxe”. Låter som du är grymt utbildad som dömer mig innan jag svarat på din fråga. Jag tror inte att du är lika framgångsrik som min pappa, och att ha sett honom göra sådan framgång i sin karriär har fått mig att inse ännu mer att jag INTE vill vara kvar i Sverige.

 • Em

  Som en annan kommenterade, säg du vad du vill rösta på men låt bli att smutskasta andra parti i samma veva.
  SD vill sänka abortgränsen till v 12, JA.. oftast gör man abort innan vecka 12, efter vecka 12 kan man inte längre göra medecinsk abort vilket medför risker för kvinnan, det är mildare för kroppen att göra det tidigare.
  Nu har vi abortgräns fram till v18, vilket betyder att fostret är nästan HALVT färdigt. Sedan är man inte automatiskt rasist för att något parti vågar nudda vid att invandringen har medfört en hel del problematik för just oss kvinnor som du ”värnar” om.

  • Emma

   ”Halvfärdigt” utan någon som helst möjlighet att överleva utanför kroppen. Alltså är det inget eget liv, därmed bör kvinnan själv få bestämma över sin egna kropp och vad som finns där i. Efter 22 kan fostret (då barn) överleva, vilket också är en anledning till varför gränsen är satt till just 22 veckor.

  • Sunt tänkande

   Skärp dig!

  • alexandra

   Jag hatar SD och hatar människor som röstar på SD. Punkt.

   • Filippa

    Ok det var ganska drastiskt. Hatar är ett starkt ord.

    • Laila

     Håller helt med Alexandra!
     Klart som fan hon ska försöka påverka. Kolla äckliga SD: s Instagram. Dom sprider hat om andra partier, vad man inte ska rösta på.
     Hatar SD och även folk som röstar på det rasistiska parti.

     • Em

      Laila, det är ingen som bryr sig vad kissie försöker påverka folk till.. folk som tänkt rösta på SD kommer göra det oavsett om kissie vräker ur sig ”kvinnohatare och rasister” 78 gånger till.
      Du kissie skriver att människor som behöver komma hit allra mest ska få göra det, hur blir det när ALLA människor i nöd söker sig till Sverige och ska leva på bidrag innan dem kommer ut på arbetsmarknaden? Har ni blundat för alla våldtäkter som sker och som ökat lavinartat sedan Sverige började fösa in människor från andra länder och kulturer utan att kolla någon som helst id-handling. Det är naivt att tro att alla som kommer hit är små änglar som behöver hjälp och skyddas av alla blåögda svenskar.
      Tänk på alla dessa kvinnor som fallit offer, varför inte börja skydda dem innan man börjar skydda människor med totalt snedvriden kvinno/människosyn. Man är inte rasist för att man tycker att det är förjävligt, någon måste ju ställa sig bakom dessa kvinnor! Sedan är det hemskt att främst barn ska behöva genomlida allt i deras väg innan dem når Sverige för att föräldrarna vet att Sverige är ett generöst land.

 • Emma

  SD anser också att ett barn ska ha en mamma och en pappa
  .. vilket innebär att ensamstående eller de i samkönade förhållanden (enligt SD) inte ska få ha barn.. de ska inte heller få gifta sig. Rätt långt ifrån det ”jämlika samhället” de påstår de stöttar.

  Sen kan man göra abort till vecka 22 I Sverige med särskilt tillstånd. Att det är fram till vecka 22 beror på att innan dess har fostret ingen chans att leva utanför kroppen , ergo ännu ingen levande bebis.

 • Ida

  Håller med dig till 100%. Har alltid varit blå, och i detta val står det mellan M och C. Som du skriver så klokt företagen bygger Sverige. Och det är dessa vi ska gynna om!! Är så jävla trött på vänstern som vill höja skatterna?! För vad? Får folk mer i plånboken kommer flera vilja jobba. Jobben skapas av företag, gör man det då enklare för företagen att anställa kommer flera komma ut i arbete. Vilket är det vi ska sträva efter!! Varför ska man straffa dom som jobbar häcken av sig! vänstern och sossarna måste bort nu dom förstör Sverige.

  • H

   Fast tror du på allvar att de personer som i nuläget inte arbetar gör de för att de inte tjänar tillräckligt? Tror väldigt få i det här landet aktivt väljer att inte arbeta trots att de kan. Det finns ingen som frivilligt vill leva på bidrag och existensminimum om man hade haft möjligheten att arbeta. Sänker du skatten för de som redan har ett arbete som finansierar ett bra liv ser du samtidigt till att de som inte kan arbeta kommer att få det sämre.

 • Charlotte

  Vill bara inflika med att det just nu är väldigt jämnt mellan blocken och KD är farligt nära spärren där dom kan åka ut. Risken om KD åker ut är att strax under 4% borgerliga röster nu blivit bortkastade, något den rödgröna sidan vinner rejält på.

  Jag kommer stödrösta på KD så dom förhoppningsvis håller sig kvar. Är tyvärr rädd för vad ytterligare en röd mandatperiod kommer kunna innebära för det här landet… :/

 • Lis

  KD vill också röra abortfrågan, liksom SD. tror många missar det. Eller av nån anledning tycker det är en mindre prioriterad fråga för att det ”bara” är KD och inte farliga SD. Men just därför röstar jag på inget av dom partierna..
  (+några fler anledningar)

  • alexandra

   Jag tänker inte rösta på KD, även fast valkompassen visar att dom passar mig bäst. Abortfrågan är viktig för mig.

  • Stefan

   Det där är en ren lögn! KD:s enda abortpolitik är att stå bakom den lagstiftning vi har idag eftersom den är så pass bra. Det enda partiet som vill in och pilla i abortlagstiftningen är Sverigedemokraterna.

 • Sofie Persson

  Mycket bra skrivet, jag delar dina åsikter och jag står i mellan att rösta på Centern eller Moderaterna. 🙂

 • anonym

  Ännu en bloggare som vill provocera och få mer pengar i börsen. Ok betala mindre i skatt men ta då inte del av vår välfärd.

  • alexandra

   Hur mycket betalar du i skatt då? Och utnyttjar sen välfärden? 🙂

   • H

    Jag betalar cirka 80-90 000 om året i skatt och det har i närheten inte finansierat det jag under mina 24 år har fått betalt staten.
    * All kollektivtrafik jag har åkt
    * 16 års utbildning
    * Läkarbesök
    * Tandläkarbesök
    * Fritidsaktiviteter
    * Barnomsorg
    * Fritids
    * Infrastruktur som fungerar och är avgiftsfri
    * Barnbidrag
    * Studiemedel
    * Polis och brandkår
    * Osv.
    Du får tänka på att även om du inte utnyttjar välfärden särskilt mycket just nu så kommer du att göra det och har gjort det.

 • Johan

  Alexandra kallar alltså SD för rasister när hon själv bor i bostadsrätt köpt sig fri från mångfald mångkultur bo bland invandrare

  Hennes kärnkrets av vänner är majoritet vita

  Ni har spenderat 100 miljarder kr på invandring

  Ni bara klagar på problem ni inte kan lösa

  Nästa gång du kallar någon ”rasist” Kissie

  Varför ger ni ”papperslösa” gratis vård socialbidrag ska höja skatterna med 37 miljarder kr?

  • Sara

   Förstår inte vad du pratar om Johan. Bostadsrätter finns i Tensta också, och de är faktiskt dyrare än många städer i Sverige.
   ”Ni” skyller gärna er stank på andra vilket är helt förståeligt när ens personlighet och handlingar stinker riktigt illa. Självinsikt är dock bättre. Bli en bättre människa Johan, du behöver inte icke-svenska vänner för det. Tack Alexandra för ditt inlägg.

 • vera

  Tycker det är dåligt när du smutskasta andra partier. Berätta bara vad du tycker är bra hos partier, det räcker så!

 • Naja

  Förutom att SD är antifeminister så är de även rasister och hatar invandrare. Många har uttryckt sig otroligt nazistiskt, Alexandra.

  En annan sak är att du inte skattar 60% på din inkomst. Som företagare tycker man att du borde ha koll på det…

  Upp till en viss summa betalar du 30% skatt (brukar vara runt 36 000 kr?). Det du tjänar utöver det (låt säga att du tjänar 40 000 kr i månaden) dessa 4 000 kr du får över det här taket på 36 000 kr, betalar du 50% skatt på. Det du har skrivit är orimligt.

  • Mitchyyy

   Skämtar du? Finns många som skattar runt 60%.

  • Charlotte

   Naja, tyvärr är skattesatser annorlunda när man har eget företag. Det tillkommer otroligt mycket andra avgifter, sånt slipper man när man jobbar som anställd hos någon. Det är stor skillnad på att vara anställd och egen företagare tyvärr.

   • Hmm

    Det är inte skilnad alls. Det är bara det att du som anställd inte ser den summan betalas in för det gör din arbetsgivare åt dig.

    (Såg att du hade ett annat fel ang skattesatsen Ivan också.)

 • Martina

  Skattesmitare, förstår att rika inte vill dela med sig, bosätta sig utomlands. Men om du inte har förstått det så går våra skattepengar till skola, älderomsorg, sjukvården, kolletivtratfiken i samhället för vi ska kunna ha det bra eller bättre. Att rika ska kunna bidra till att vårt samhälle ska bli bättre. Det är inte som det är ”brända pengar” utan forma bra samhälle för alla människor.. Jag skulle nog inte säga som arbetslös större delen av mitt liv att småföretagare hjälper INTE arbetslösa ut i arbete. Skattesmitare, inget kollektivavtal, inga trygg anställningar, behöver jag fortsätta? Så du kanske ska gå till Arbetsförmedlingen, söka jobb för att förstå hur arbetsmarknaden ser ut i dag, för lågutbildade.

  Tro mig, jag har arbetat gratis i mina dagar, arbetat svart, haft tillfälliga anställningar, provarbetat utan lön. Visst det har varit inom restaurangbranschen, men det gör det inte mindre allvarligt.

  • Charlotte

   Anledningen till att småföretagare inte kan lösa arbetslösheten är för att det är så orimligt dyrt att anställa någon. Det är inte bara lönen till den anställda som ska betalas ut, dubbla-tredubbla den ungefär så har du vad det kostar att ha en anställd.

 • Sandra

  Jag och väldigt många mer ska självklart rösta på SD.
  Det är typiskt såna som Kissie ska uttala sig och smutskasta när hon har som vanligt NOLL KOLL på RÄTT FAKTA.
  Alla bloggare och Youtubes har blivit tillsagda att skriva/prata om valet och att även kasta skit på SD. De får mer betalt om de gör detta.

 • Sassa den som blir uthängd

  Vi har tom många ”kända profiler” som röstar på Sd detta val.

  Nej jag är inte rasist men är trött på hur denna regering sköter Sverige !!!!!

  https://nouw.com/sassabassa/nej-jag-ar-varken-rasist-eller-sverigede-34385670

 • Jolin Berg

  Då får jag nog tyvärr göra dig besviken med att jag kommer att rösta på SD 🙂 Tycker det är så tråkigt att du kallar partiet för kvinnohatande rasister, vad har du för belägg för det? Som kvinna i partiet har jag alltid blivit bemött så otroligt bra inom partiet och känner mig trygg i deras sällskap. Dessutom är SD det partiet som vill gynna småföretagarna allra mest. Kan rekommendera dig att se Expressens partiledardebatt som var igår där man tar upp ämnet om företagande 🙂

  • alexandra

   Då hoppas jag du inte går in på min blogg mer, jag är inte intresserad av att ha rasister här inne. Hoppas du ändrar dig och gör ett val som gynnar kvinnor och människor som behöver komma hit till Sverige som mest.

   • A

    Jag tänker rösta blankt så kom inte dragandes med att jag är rasist och nazist och antifeminist nu. Men skärp dig alltså, du har ju inte läst på alls. Du går ju bara på vad SD hatare säger. Läs på om partiet istället. Finns till och med kvinnliga invandrare som tänker rösta på SD, jag övervägde det och många av mina vänner. Och ingen av oss är rasister eller kvinnohatare.

    • H

     Jag har läst partiprogramet och det Alexandra säger stämmer. SD är ett rasistiskt och kvinnofientligt parti!

    • jessica

     till er som tänker rösta blankt, läs på lite innan tack. en blank röst är skitsamma om du inte bara vill vara en del av statistiken. en blank röst är detsamma som en ogiltig röst. det gynnar ingen, det kommer inte visa någon form av ”missnöje för dagens samhälle”. det är att slänga sina rättigheter rätt i sjön.

   • Helt rätt Alexandra!

    Du är grym och rak!
    Bra att du säger ifrån att hon inte ska läsa din blogg mer, you go girl!!!

 • Anna

  Välkommen till Centerpartiet! Bli gärna medlem i Centerkvinnorna så får du vara med och påverka. 😘

  • Charlotte

   Hur ser centerkvinnorna på den otrygghet som Sveriges kvinnor idag lever i? Jag tänker angående brottsstatistik och invandring, samt den linje som centerpartiet valt när det gäller invandring. Jag frågar inte för att provocera utan för att jag uppriktigt är nyfiken.

   • Anna

    Vi är förstås mot allt våld mot kvinnor, oavsett vilken härkomst gärningsmannen har! Men tex vill vi att rättsväsendet ska utbildas inom hedersvåld och att dessa brott får en egen rubricering. Gå gärna in på vår hemsida och läs på om vilka frågor vi jobbar med! ❤

 • Jonna

  SD är hemska människor. Facket och kvinnohat, de vill styra och ställa på helt fel sätt. Nej, dem får inte min röst. Men helt ärligt så tycker jag alla partier är lika svaga. Det finns ingen av dem som jag skulle vela styra över vårt land.

 • Anonym

  Man märker direkt vilka som inte vet någonting. När de uttalar sig att SD är rasister och kvinnohatare osv. Man kan bara skratta åt det. Du har många följare Kissie som kommer rösta på SD för de klättrar bara högre och högre upp på listan.
  Det spelar ingen roll hur du försöker påverka dina följare för när det gäller detta så lär väldigt många rösta på SD och tyvärr vågar inte många säga det högt.
  Men det syns väldigt väl på statistiken.

  • Charlotte

   Ja det är synd att folk inte tr reda på mer djupgående fakta, oavsett vilket parti det handlar om.

   SD har fått dras med oförtjänt mycket fördomar, på samma sätt som MP har oförtjänt bra rykte när det gäller miljöfrågor. Ser man till samtliga partiers partiprogram så ligger MP bland dom sämsta när det gäller miljöfrågor. Sen att dom har en del orealistiska idéer som kanske låter bra är ju en annan sak. SD har rensat upp rejält inom partiet och är idag ett av få som i dagsläget faktiskt för en hållbar inrikespolitik.

   Man röstar såklart som man vill, det viktiga är att man vet vad man röstar på och inte bara väljer nåt som man tycker låter bra.

  • alexandra

   Hur är SD inte kvinnohatare när dom försöker sänka abortsgränsen? Har du hört SD uttalande om invandring och miljön? Jimmy är fruktansvärt korkad och det vore en skam om han fick leda vårat land.

   • A

    Varför är man kvinnohatare för att man vill sänka abortgränsen? Självklart ska det vara okej att göra abort men varför just till v18 och i vissa fall till 21+6, vill säga tills en dag innan fostret blir ett barn. Är ens mätningarna så exakta att man med säkerhet kan säga att någon är i vecka 21+6 och inte i 22+1?
    Är jag en superfeminist om jag vill höja abortgränsen till 18+4?
    Och de flesta som röstar SD verkar inte vara rasister utan de vill få koll på invandringen så vi hinner med att integrera de som kommer. Ingen ska behöva vänta på asyl i flera år bara för att sen utvisas. Inte heller är det okej att förorterna blir ghetton med hög kriminalitet, massa galningar och dålig svenskakunskap bara för att vi tar in så många att vi inte hinner få ut dom i arbete eller utbildning. Inte heller är det okej att flera familjer får trängas i en liten två som kostar staten 25.000/månad bara för att någon smart privatperson hittat ett sätt att tjäna massa pengar.

 • MB

  Trots den hetska stämningen som kan uppstå här och på andra medier när politik diskuteras – så tycker jag det är fantastiskt att så många ändå verkar vara involverade och känna starkt för politiken (oavsett vart man politiskt står).

 • Anonym

  Ja i åt är det hetare än nånsin att prata politik! Undra varför…😎😂.

 • Diana

  Ja alltså politik är inget jag vanligtvis tycker om att prata om, det kan bli rätt jobbigt för vissa. Men jag hoppas ju innerligt att inte SD skulle få mer makt, däremot verkar det som att de flesta tror att de kommer bli största partiet i år.. Läskigt.

 • Anonym

  Kissie vet att det skulle bli hetsiga och många kommentarer efter sitt inlägg nu och det räknade hon ut bra.
  Då kan hon ta ledigt idag från bloggen och ev göra ett nytt inlägg ikväll. 😂….smart flicka…

 • J

  Intressant att du önskar bättre äldreomsorg men samtidigt vill ha markant längre skatter för dig som företagare. Jag förstår din tanke men med minskad skatt kommer flera områden som idag hanteras av offentlig sektor att bli privatiserade vilket kan riskera att öka/sänka utgifter för den enskildes privata ekonomi. Sådant som idag har finansierats av skattebetalarna och inte av företagare.

  Hur tänker du med att flytta ditt företag utomlands för att slippa skatta? Anser du fortfarande att du ska få ta del av den svenska välfärden i form av exempelvis fri sjukvård trots att du i så fall inte längre bidrar till den?

 • S

  jag röstar klart SD.

 • Lennart

  Jag har en bekant som på 80 talet födde 2 barn runt vecka 20. det sista barnet vägde ca 500 gram när det föddes för att senare minska något men är idag en helt normalt utvecklad person, även det andra barnet. Jag anser att 18 månader är försent och vet man inte att man är gravid innan vecka 18 är det ganska konstigt, min fru har fött 3 barn och visste långt innan vecka 12 att hon var gravid. Detta är en icke fråga utan det handlar nog mest om att sprida en massa strunt om SD och det verkar vara många förvirrade som går på det.

 • Anonym

  Hade alla som röstar på SD lämnat din blogg så hade du inte haft så många kvar och det hade varit lika bra för då hade du sluppit tänka på att betala ”så mycket” i skatt. I år kommer SD väldigt högt, om inte på första så andra plats. Bara för att du tjänar så mycket mer än vad andra tjänar så ska inte vi andra lida för det. Ta ett vanligt jobb om du klagar så på skatten eller va nöjd med den höga summa du får ut i lön efter skatt.

 • Lina

  Förstår dock inte varför exempelvis ditt slit skulle vara värt mer pengar än andra människors slit; än sådant slit som kommer från människor som är arbetare och inte företagare? Eller framförallt icke-publika människor, som sliter hårt men inte får ut i närheten av vad du får. Ett simpelt exempel: Ifall du tjänar 100 000 i månaden för lika många arbetade/slitsamma timmar som någon med ett jobb som inte innefattar snabba influencer-/reklampengar etc., så skulle jag nog vilja påstå att du har det väldigt bra med 50 000 ut i lön ifall du måste skatta 50%, medan en annan får ut hälften av detta, trots att denne skattat mindre än vad du gjort. Du tjänar antagligen också mycket mer än exemplet. Men men, som man säger; mycket vill ha mer…

 • Sara

  När man läser kommentarer här! Hur kan man som kvinna rösta på SD? Dem vill sänka abortgränsen till 12 veckor! Det finns inga vetenskapligt trovärdiga bevis för det! Ska vården inte bygga på evidensbaserad kunskap? Samt vill de införa sambeskattning igen. En fruktansvärd erkänd kvinnofälla. De vill även avskaffa genuspedagogiken i förskolan.

  Röstat du på SD pissar du rentutsagt på alla dessa kvinnor som kämpat för ett jämställt samhälle genom alla tider. Personer som tilloch med dött för DIN rätt att gå i skolan, få rösta och arbeta!

  Sverigedemokraterna är ett parti med rötterna i nazism och ett parti av män för män!

 • Susanna

  Hej Alexandra! Jätte bra inlägg, kul att du vågar dela med dig av dina politiska åsikter 😀 Jag håller med om mycket, särskilt det om de äldre som har byggt upp vårt samhälle. Många äldre kvinnor har dock inte betalat skatt eftersom de har varit hemma och tagit hand om hem och barn, och har därför jätte dålig pension att leva på trots att de har slitit i hela sitt liv. (Jag tänker på formuleringen att de ”förhoppningsvis” har betalat skatt haha😁) Så jag ville bara nämna det, hoppas det är okej. Jag förstår ju att det inte var så du menade❤️ Tack för en bra blogg! Kram 😊

 • Linn

  Bra Alexandra!
  Det är så viktigt att du som offentlig person kan nå ut till väljarna om vad SD faktiskt är för fientligt parti.
  Skriv gärna fler inlägg om allt skit de står för så folk kan förstå innan det blir för sent.

  Att kunna neka homosexuella att gifta sig!
  Att sänka abortgränsen!
  Inte hjälpa någon flykting som flyr för sitt liv! Ja stackars oss svenskar som fick lottovinsten att födas här….

 • Plupp

  ”…sliter som djur…”

 • Anonym

  Oj nej…

  För att det är 50% skatt så fungerar samhället korrekt, bra och rättvist. Skattepengarna far till UTBILDNING (vilket är absolut de viktigaste i samhället), HÄLSOVÅRD (så att alla har rätt till ordentlig och en av världens bästa sjukvård), INFRASTRUKTUR (så att hela samhället fungerar som smort) och MYCKET MER. Så 50% skatt är INGET för det betyder att blir vem så gott som vem som helst sjuk har den rätt till bra sjukvård (Iallafall är det så i Finland) och alla har en chans att klara sig bra i livet för att grundskolan är gratis.

 • Jenny

  Ingen här som vet att Sverige har väldigt förmånliga utdelningsmöjligheter i dagsläget? Alexandra – du ska inte plocka ut lön till mer än sgi. Och sedan ta schablonutdelning på resten. Vi har 22% bolagsskatt i Sverige vilket inte är att se som särskilt högt. OBS att möjligheten för Sveriges småföretagare att anställda är begränsade – här finns massor att göra men min erfarenhet är att andra myndigheter försvårar för företag att nyttja de bidrag och hjälpmedel som finns, mycket eftersom det tyvärr finns fuskare.

 • Sanna

  Hur ska du finansiera pensionärernas goda mat om du också vill sänka skatterna? 🙂

 • Alex

  Jag ska rösta på Medborgerlig samling. Ett parti som är som moderaterna borde vara + att de vill minska invandringen kraftigt. Det finns inget som helst rasistiskt med att anse att det är stopp nu. Många av de som kommit har ingenstans att bo, har inte lärt sig svenska, har inga jobb etc. Invandrare från utanför europa är överrepresenterade i brottstatistiken också och utanförskapet de delvis utsätter sig själva för gör att de hamnar där. Jag pratar såklart inte om alla och generaliserar..Är själv endast 25 % svensk (via farfar då), annars har jag rötter från östeuropa, nordafrika och mellanöstern så pekar inte finger mot alla..
  Hur som helst vad gäller röstning så tycker jag att det är mest givande att gå till valstugorna och prata med representanter från de olika partierna. Har inte gjort det än själv men gjorde det 2 föregående val, mycket givande.

 • C

  Jag ska självklart rösta på SD!
  Dra ner på invandring och ställa högre krav som t ex lära sig svenska, jobba/utbildning, göra rött för sig, leva efter svenska normer osv. Sedan har de väldigt bra åsikter om mycket. Läs på deras hemsida så kommer ni själva förstå.

  • Malin

   Du får väldigt gärna förtydliga vilka av deras åsikter mer än invandring som du tycker är bra så att vi kan försöka få en bättre förstålse för varför du röstar på SD.

 • Ellinor

  När jag röstar så tänker jag inte på det som gynnar mig mest, utan det som gynnar flest mest. Ser håller jag med det många har skrivit, att bara för att en har företag/hög lön så betyder det inte att de jobbar hårdast. En heltidsarbetande mamma som sedan tar hand om hemmet (ja det är oftast mammor som tar största ansvaret för hemmet fortfarande) för inga pengar finns till städhjälp osv. Jobbar nog hårdare än många egna företagare? Bara för att en egen företagare hade tur/kanske är mer kreativ och ”lyckas” så är de väl inte bättre/värd mer pengar än någon annan egentligen?

  Sen finns det många egna företagare som inte tjänar några magiska summor, för dessa kanske det borde gå att underlätta för men jag förstår inte varför de som tjänar massor ska ha ännu mer?

  Jag personligen skulle säkert tjäna mer med en högerregering men något parti inom de röda kommer att få min röst, för jag ser inte bara utifrån mig själv.

 • Vilma

  Ingen som har märkt att hela industrin skriker efter arbetskraft och det finns inga att anställa? Sverige är i behov av invandring för att kunna fortsätta utvecklas! Min sambos morföräldrar kom hit i slutet av 60-talet från Finland. Hans morfar kunde ingen svenska men arbetade ändå, han lärde sig på jobbet. Nyckeln är att få ut människor i arbete. Naivt att tro att de som flyr till Sverige inte vill anpassa sig, bara den lilla klick som media rapporterar om. KÄLLKRITIK, det är något alla borde utöva. Media rapporterar det som säljer, de behöver också tjäna pengar för att försörja sina anställda. Läs Hans Roslings bok innan valet, Factfulness, en ögonöppnare.

 • Dennis

  Du som gillar centerpartiet och gillar att provocera folk. Här är en video om centerpartiet, där du blir provocerad tillbaka!

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Så tråkigt att du dömer alla som röstar på SD, hata är ett väldigt starkt ord. Efter valet kommer du isåfall hata förmodligen runt 20% av alla som röstat, helt utan att veta bakgrunden till varför de lagt sin röst på SD. Är det inte viktigt att veta varför dessa personer röstar på SD innan du väljer att hata dom?

  • Malin

   Det märkligaste är att varje gång jag frågar en SD varför de röstar på SD så har inte en enda haft ett riktigt argument utan endast svarat tillbaka med personliga anklagelser etc.

   Här är anledningne till varför jag anser (precis som Alexandra) att person som röstar på SD inte riktigt har tänkt igenom sitt val, eller inte vet vad de faktiskt håller på att rösta fram:
   – SD röstar i princip nej eller inte har en åsikt i alla mijöfrågor.
   – SD vill sänka abortgränsen. (Därmed ta bort kvinnans rättighet till sin egen kropp, arbort är någonting som kvinnor i sverige har kämpat för i många år, ruckar vi på det här så är det inte lätt att bara ta tillbaka detta och det öppnar upp för att göra ytterligare begränsningar så som rätt till p-piller etc).
   – SD vill slopa pappamånaderna i föräldraförsäkringen och skippa genuspedagogiken i förskolan. Återigen tar vi ett steg tillbaka till att ”kvinnan hör hemma i köket”.
   – SD vill i fina ord minska invandring.
   – SD anser att även du som infödd svensk kan upphöra att vara en del av nationen om du inte är tillräcklig lojal mot den ”svenskhet” som gäller enligt partiets värderingar. Vem vill leva under det förtrycket? Du måste ha rätt ”essens” för att få vara en riktig svensk enligt SD, men vad den exakt består av vill partiet inte säga. Kanske kan det här leda DNA-analyser som avgör vem som är ”riktig svensk” och icke.

   Det här är bara några av de saker som SD vill göra. Trots att det för er SD väljare tror att det är små justeringar i samhället så öppnar ni pandoras ask. Börjar vi rucka på folks mänskliga rättigheter – som tidigare genarationer har kämpat hårt för att få igenom – så kommer det att öppna upp för att kunna ändra mycket mer. Saker som jag kan garantera att 20% av sveriges befolkning inte kommer att stå för.

   Du får jättegärna berätta din bakgrund till varför du röstar på SD och vad du hoppas på att de ska få igenom som kommer att göra vårt samhälle till ett bättre samhälle.

 • Signe

  Blir verkligen provocerad när du skriver ”vi som sliter som djur”, ungefär som om du skulle jobba hårdare än t.ex. en som jobbar inom vården. Som dessutom tjänar mindre än du, har inga möjligheter att styra schema och semester, etc. Så egoistiskt att gnälla över skatten! Måste man skatta 50% så är det just för att man har förutsättningar att göra det!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *