Fråga mig inte detta!!

Inlägget innehåller reklamlänkar till Workout Empire.

”Hur gjorde du för att gå upp i vikt?”

Alltså den här frågan kommer in titt som tätt från tjejer som precis som jag har lidit av ätstörningar. Men jag blir lika arg varje gång för som ni kanske vet blir man inte frisk från en ätstörning. Dom förbannade hjärnspökena sitter tyvärr kvar och vissa dagar mår jag dåligt över dom. Jag försöker vara stark för jag får båda höra att jag är ful, fet, för smal, för tränad, otränad på daglig basis men det tar inte bort att jag kan ha dåliga dagar av andra orsaker.

Jag förstår att frågan inte är menat som en pik, utan att dom själva har svårt med vikten och kanske ser mig som en förebild som kan sitta på dom hemliga svaren. Men åter igen är det en sån laddad fråga för någon som en gång levt på ett äpple, 20 red bull och piller som fick mitt hjärta att pumpa dubbelt så fort för att ens klara vardagen samtidigt jag vägde 43 kilo 🙁 Jag kanske verkar stark och självsäker, vilket jag är men just den biten är svår för mig. Jag är inte helt frisk och vet inte riktigt när jag kommer bli det.

Så med detta inlägg ber jag er att inte fråga mig det, jag blir sjukt ledsen, triggad och är rädd att falla tillbaka. Min kropp klarar inte av att börja med bantningspiller igen så låt mig slippa höra sånt så mycket som är möjligt. Får redan höra om allt annat som är fel på både min kropp och ansikte.

Tightsen hittar ni här *KLICK*, toppen här *KLICK* och bhn här *KLICK*

Posted in: Bilder på mig.

You might also like

Caroline Roxy - Work out fav Caroline Roxy - MUSIC Caroline Roxy - Beach ready Josephine Qvist - NU GÅR DET SNABBT
 • M

  Känner igen mig i det du skriver.
  Jag födde barn för ett år sedan och jag har gått ner 10 av dem 25 jag gick upp. Det värsta är när folk frågar. Är du gravid igen!
  eller ”vad rund o go du är”

  btw. Du är så jäkla vacker 😍

 • Märtha

  Så vikt och så förståligt. <3 all kärlek

 • Tessi

  Grymt starkt att du står upp för dig själv såhär. Bevisar hur långt du kommit!

 • Mikaela

  Mu blir jag förvirrad. Lyssnade på din bok häromdagen och dör säger du att du aldrig led utav någon ätstörning utan ’hade allt under kontroll’

  • Malin

   Jag förstår hur du tänker, men om man läser inlägg som Alexandra har lagt upp på senare så har hon nämnt att hon nu i efterhand har förstått att hon led av en ätstörning och inte mådde bra under den här perioden.

   Utan att pratat med Alexandra om detta innan (såklart) så tänker jag såhär av andra erfarenheter:
   Att ha denna typ av sjukdom är inte enkel och kan leda till mycket förnekelse, vilket är helt ”normalt”. Att Alexandra nu har kommit till insikten att det kanske var så är ett otroligt steg i hennes resa för att bli frisk.

   Alexandra, du ser helt fantastiskt ut!

   • Mikaela

    I see I see. Är inte själv så insatt i hur ätstörningar fungerar. Oavsett så är det inte okey att kommentera en annan människas kropp!

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Har själv haft en ätstörning för många många år sedan men rester av den finns tyvärr kvar och gör sig påminda ibland. Blir så glad att du säger ifrån angående såna frågor som du fått om vikten, det känns lite som att du är en kompis som backar min rygg. Tack för det! <3

  • Sofie

   Kanske du skulle sluta blanda in fd laestadian i allt. Varför? Försöker du svartmåla de som väljer att höra dit? Förstår inte vad du e ute efter….

 • Charlotte

  Jag hoppas verkligen att det kommer en dag då folk inte längre känner ett behov av att kommentera andras kroppar.

  Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Gick för några år sedan ner ca 10 kg (från 60 till 50) och fick många kommentarer om hur duktig jag var och frågor om hur jag hade lyckats så bra. Problemet var bara att jag gick ner i vikt för att jag mådde mycket dåligt och inte kunde äta. Mådde ännu sämre av alla kommentarer kring vikten och att folk såg mina symptom på mitt dåliga mående som något positivt, det blev en mycket ond spiral. Usch, den tiden var jobbig och den har satt spår än idag.

  All styrka till dig! <3

 • Sara

  Förstår inte ens varför vissa påpekar saker om någon annans kropp.
  Styrka till dig!

 • Cecilia

  Tråkigt att höra att det fortfarande sitter kvar hjärnspöken! 🙁
  Jag har aldrig haft ätstörningar men kan tänka mig hur jobbigt det måste vara. Mat ska ju vara något glädjefyllt som släpper ut bra ämnen i hjärnan. 🙂
  Hoppas också att människor kan sluta kommentera andra människors kroppar någon gång. Har man inget snällt att säga kan man hålla det för sig själv! Och ett simpelt ”vad fin du är” räcker långt, då har man sagt något snällt utan att linda in det i en kommentar om någon specifik kroppsdel.
  Du är bäst, fortsätt kämpa! 🙏🏻✌️

 • Nathalie

  Jag förstår dig till 100 % då jag själv lidit av ätstörningar, både anorexi och bulimi. Jag AVSKYR att få kommentarer om kroppen och hakar lätt upp mig fortfarande. Kan man inte bara få vara som man är utan påhopp eller kommentarer?

 • Anna

  🎶”Cuz girl your amazing, just the way you are”🎵🎶
  ♥️♥️

 • Anonym

  Jag hade oxå en period i livet då jag vägde bara lite över 40 kg. Jag var då stolt över att högt benen mm srack ut. Då var det ingen som sa något/brydde sig men så fort man lyckas gå upp i vikt vilket jag till slut gjorde DÅ får man kommentarer. Det är innan man behöver hjälpen! Jag lyckades själv ta mig ur det och är nu 15 kg överviktig och jag är hellre det och mår bra. Men visst får man kommentarer men det är dem som håller på som verkligen mår dåligt. Jag skulle aldrig kommentera någon annans vikt men däremot erbjuda min hjälp på ett bra sätt utan att det stör eller tas negativt.

 • Anna

  Bara en fråga…
  Var har du gjort dina senaste naglar??. Super snygga och tänkte göra något likande 🙂🙂

 • anna

  Nää usch. Vidriga saker folk kan skriva på nätet! Ingen har rätt att skriva fult om varken ditt ansikte eller din kropp. Jag tror att dom flesta inte förstår att även du kan ha psykist svårt och se samtidigt så perfekt ut på utsidan. Det psykiska syns inte utanpå och det är därför det kan vara så svårt att begripa. Om man bara kollar på dina bilder ser du ut att vara väldigt nöjd med dig och må bra på alla sätt. Det är säkert därför som folk ställer såna frågor och inte tänker efter. Kom ihåg att du är fin. Det kommer alltid att skrivas fult om dig eftersom du är en bloggare och har satt ut bilder på nätet. Det är bara sådant som är så fel men du bara måste kunna stänga utanför (vilket jag nog tror att du vet och kan till en viss gräns).

 • Kiwin

  Förstår dig fullständigt. Varit i samma situation… fast jag har inte gått upp för att jag vill det utan för att jag helt enkelt inte orkar svälta mig. så jag är ofrivilligt ”frisk” med inslag av bulimi.

 • Isabelle

  Du är jättevacker! ❤ En superbra förebild!

 • Sofie

  Vad klok du är! Och så bra skrivet! 🙂

 • Jag

  Din kropp är amazing. 🙂

 • Helena

  Måste vara sjukt jobbigt med alla negativa kommentarer! Du är superfin som du är! Har krigat hårt för att gå ner 20 kg och har fått så många kommentarer om hur snygg jag blivit. Lite ledsamt att man definieras som snygg för att man är smal. Alla kvinnor är vackra oavsett storlek och form.
  Du ser ut att vara en hälsosam, vältränad tjej, du är grym som berättar om dina tidigare problem, det stärker nog många unga tjejer där ute!♥️

 • Annelie

  Allmänt är väl det en rätt korkad fråga. Vad gör folk för att gå upp i vikt? Jo dem stoppar i sig fler kalorier än vad dem förbränner. Samma som vad gör folk för att gå ner i vikt? Omvänt, förbränner fler kalorier än vad dem stoppar i sig. Det är ju en väldig enkel ekvation. Det spelar inte roll VAD man äter eller VAD man tränar, allt handlar om kalorier ut och in. Punkt.

  P.s. Jag tycker att du ser helt fantastisk ut! <3

  • alexandra

   Mhh exakt, det var precis så det var för mig. Jag började äta mer, ingenting annat. Därför blir jag frustrerad över den frågan också 😛

   Tack fina du!

 • L

  Hej Alexandra. Känner verkligen med dig när jag läser detta. Kanske vore det bäst för dig själv att ta en paus från en plats där alla är så besatta av att kommentara ditt utseende? För att du ska slippa fokusera på det. Bara en tanke och hoppas inte du tar illa upp. KRAM.

  • alexandra

   Ja men detta är mitt jobb och jag behöver tjäna pengar så kan inte bara ta en paus tyvärr… Men förstår vad du menar! Kram!

   • Frida

    Samma tanke här.. fortsätta blogga men ta paus från dessa ständiga kroppsliga exponeringar. Finns ju redan så himla många bilder på dej, man lever ju bara en gång, glöm ej.

 • Emma

  Har själv fått den där vidriga frågan oändligt många gånger! Jag blir lika förstörd, lika ledsen varenda gång. Det är mestadels vänner som säger och frågar, i all välmening såklart. ”Du ser bättre ut med lite hull” ”Det va inte snyggt när du va så smal” Jag tänker bara, käften på dig! Att de inte kan förstå att jag fortfarande vill va mager, jag vill fortf att man ska kunna se knoter och ben som sticker ut. Jag tycker fortf att extremt smala tjejer är attraktivt! Jag står fortf och drar och granskar mitt ”fett” på armarna, våndas över att jag inte längre kommer i stl 32. Man blir som Alex skriver aldrig frisk eller fri från sina hjärnspöken. Man lär sig bara vara starkare än tankarna som tidigare styrt. Vissa dagar går det utmärkt, andra är total kaos!
  I min värld är det INGEN komplimang att påpeka att jag är ser hälsosammare ut, att jag var alldeles för smal och att det inte är klädsamt att se ut som 12 år när man är 30+
  Jag skulle aldrig kunna säga till en vän med övervikt att du är så mycket finare nu när du gått ner i vikt! Det är fel! Det vet alla.

  Du e grym Alex! Heja dig!

 • Lisa

  Hej! Alltså det här förstår jag absolut inte hur du kan ta en sådan fråga negativt, det är absurt. Du som är en känd och stor bloggerska har ju otroligt många tjejer som ser dig som en förebild. Du borde ju vilja motivera dem samt hylla dem att de tar steget till ett bättre liv, ifrån ätstörningen vill säga. Jag själv lider av ätstörning och kämpar varje dag med att hitta en motivation, men när du skriver såhär blir jag faktiskt förbannad. En enkel fråga som du har svaret på som hade hjälpt många, men istället tar du tiden att ta den där perfekta selfien i det perfekta ljuset, där kan det läggas ner tid.

  • Bam

   Jag tror att det Alexandra menar är att hon inte riktigt själv känner sig frisk ännu och heller inte redo att svara på en sådan fråga, det går ju inte heller ihop om hon skulle skriva hur hon lyckats med att gå upp i vikt samtidigt som hon i samma inlägg hävdar att hon inte är frisk ännu och därför får hjärnspöken av att folk kommenterar att hon gått upp i vikt.

   Så tolkar jag det i alla fall men jag är säker (eller hoppfull i alla fall) på att hon kommer att göra allt i sin makt för att boosta och motivera andras tillfrisknande när hon själv känner sig tillräckligt stark och stabil i sitt eget <3

  • alexandra

   Jag blir förbannad som tror man an säga vad som helst till folk som du anser vara förebilder. Vi är också människor med problem och hjärnspöken, herregud.. Sluta vara så hård mot oss och fråga en expert efter hjälp istället.

 • Sassa den som blir uthängd

  Du är jätte fin …
  Har själv haft skiten då och då!!!! Ett helvete rent ut sagt !!!!!!!
  Man blir fast … Bara den där vågen och dessa siffror som inte fick bli högre 😫😫😫😫😫

  https://nouw.com/sassabassa/vi-besoker-barnensgard-i-karlskrona-34356429

  • J

   Fast man har det ju inte då och då? När det väl har fått fotfäste så är det väldigt svårt att ta sig ur det. Det är inte direkt så att man är sjuk ena månaden och helt ok nästa. Jag var sjuk i flera år och har gradvis blivit friskare men har aldrig hört någon som har varit sjuk som är det då och då.

 • Bam

  Något som gör mig förkrossad är alla dessa kända och mindre kända människor som går ut stort och berättar om hur ätstörda de är eller varit och näst intill SAMTLIGA basunerar ut att det antingen är helt säkra på, eller så har någon (alltid utan namn) läkare sagt till dem att det helt enkelt inte går att bli helt frisk från ätstörningar.

  Vad sänder det för signaler till alla sjuka unga som äldre följare? De som hävdar att man aldrig blir helt frisk är kanske bara inte där ännu? Vad vet de om det? Vad ger det för mening för dem som överväger att söka hjälp och behandling att försöka bli friska när de matas med att det aldrig får att bli frisk från en ätstörning? Jag säger självklart inte att det är lätt någonstans att bli frisk, vägen är lång (och såklart självupplevd, annars hade jag aldrig kommenterat detta) men jag tror att det skulle göra skillnad om budskapet att det visst går att bli frisk och fri igen i sinom tid fick mer utrymme i samhällsdebatten och bland influencers gällande ätstörningar.

  All kärlek från en som i dag är FRISK och FRI <3

 • Jenny

  Vill bara säga att det går att bli frisk och fri från en ätstörning men det kan ta flera år. Sen är ju samhället med sina ideal en röv men det går att bli frisk. <3

 • Sara

  Tycker du är en förebild i allt du gör!
  Imponerad av hur du vuxit och hur du fortsätter att växa och utvecklas inom alla områden!
  Kram

 • Alexa

  Jag personligen kan tycka det är lite av en tröst att människor uppenbarligen tycker man ser finare ut ”med lite friskt hull” fast man själv inte tycker det då är det lättare att acceptera sina kilon liksom. O tvärtom när man var smal som en pinne så klagade alla o man själv tyckte man va supersnygg ( pratar om personliga erfarenheter enbart)

 • Louise

  Du har aldrig varit vackrare ❤️ Du fullkomligt lyser just nu!

 • Louise

  Du har aldrig varit vackrare ❤️ Du fullkomligt lyser just nu! 🌟

 • Isabelle

  Din kropp är verkligen to die for 😍 och du är grym!

 • Kallima

  Hej MatskedsGumman!
  Jag förstår hur du känner dej när folk häver ur sig spydiga kommentarer om din kropp och utseende, jag har själv haft ätstörningar och vet hur jobbigt det är, vi lever ju i en kultur och i ett samhälle där ungdomlighet och sexigt fint utseende är allt som räknas och går före allt annat, det är ju väldigt stressande att försöka leva upp till dagens kroppsideal och utseende om man inte fullständigt skiter i vad folk tycker tänker och säger.
  Inte konstigt att folk blir utbränd deprimerad får ångest hjärtinfarkt huvudvärk stroke sömnstörningar tvångstankar självmordstankar osv…

  Puzz Puzz♥♥XXXXX
  Mysterious Kallima

 • freja zeidlitz

  Heja dig Alexandra! Tack för att det finns folk som du som sätter bra exempel här i världen. Du är grym 🙂

  Må gott,
  //Freja!

 • Sanne

  Förstår dig absolut! Sådant kan trigga som fan. All styrka till dig som orkar säga ifrån ❤️

 • Frida

  Gott att du inser. Det var ju så uppenbart. Åren går inte att få tillbaka, men verkar som att du är på god väg att bli frisk, bara den nya energin är ju ett exempel på det. För den som är drabbad /blivit drabbad av sjukdomen är orden ”gått upp i vikt” alltid laddat, oavsett hur liten den vikt var man gick upp från. Men frisk det går faktiskt att bli det. Att våga utmana hjärnspökena med att säga de där förbjudna orden utan att försöka gå ner är ett sätt, då hjälper man hjärnan att omprogrammera och avprogrammera. Men viktigast att vara ärlig mot sej själv. På frågan om hur man gick upp kan svaret vara mkt enkelt – jag slutade bara att lyda hjärnspökenas råd tex

 • Ella

  Du är fin som du är <3
  Gillade inte din blogg när allt handlade om vikt och festande men nu tycker du har blivit en inspiration och gillar den nya Alexandra
  Keep it ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *