Får jag delta under pride?

Så taggad inför Pride! 🏳️‍🌈 På lördag ska jag få hänga med på ett flak som tillhör Warner. Min vän (som förövrigt är gay) har bjudit med mig och jag tackade ja såklart. Det är inget samarbete eller något sånt, utan jag hakar med för jag blev frågad. Jag har ju faktiskt aldrig varit på ett flak och det ser så himla roligt ut, sen vill jag ju genuint visa mitt stöd. Precis som jag gjorde förra året fast då stod jag ”bara” på sidan.

Ni som är HBTQ, tycker ni det är ok att jag är med i ett flak? Jag har fått höra lite olika nämligen.. Vissa säger ju nej och anser att pride endast ska vara till för HBTQ samhället för vi straigta har ju allt annat, och andra tycker det är OK sålänge men är där för rätt anledning. Jag ser det såhär, om Pride endast tillåter HBTQ kommer alla som går behöva komma ut (typ). Är de inte bättre att låta alla vara med som stöttar och bidrar till en god stämning, så kan dom som inte vågat komma ut än även få vara med och njuta av dagarna?

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (21)
 • Dont close your eyes to the evil that is around us

  Jag tycker inte det är ok. Känns löjligt på något sätt. Men du gör som du själv vill🤗

 • rebecca

  Det som är viktigt om man inte är hbtq själv tar sig en funderare om varför man är där. Är det för att stötta kampen och för att man faktiskt är en riktigt ally resten av året med, eller är man där för att det är en kul fest? Om det är det senare så bör man hålla sig till sidolinjerna.

 • Sara

  Förstår båda synsätten, att det kan bli att ”straighta” tar fokus från vad paraden är till för. Tror dock inte på exkludering och så länge man står upp för de värden paraden står för ser iallafall inte jag något problem med att vara med i paraden. Jag är ju dock straight så möjligt att andra har en annan uppfattning.

 • Hanna

  Ser inga problem till varför du inte skulle kunna få vara med på ett flak.

  Du är ju med av den anledningen att du står upp för hbtq.

  På flak eller vid sidan.

  Ha det superkul!

 • My

  Hej! Jag läste ditt inlägg om HSP och jag insåg efter att ha lyssnat på poddar/läst om det hela dagen att det är vad som är ”fel” med mig. Har gått hela livet och trott att jag är bipolär eller att något är helt fel med mig. Det har främst påverkat mina kärleksrelationer där jag speciellt under PMS/PMDD blir ett jävla monster. Jag känner så himla mycket av allting och har aldrig förstått varför. Blir det värre för dig under pms med?

  Har lyssnat på högkänslighetspodden idag och rekommenderar verkligen den för dig med. Finns även böcker om det.

  Ville bara säga att om du någonsin behöver någon att prata med som kanske är i samma situation så säg till. 🙂

  • alexandra

   Ja jag är fruktansvärd under PMS, inte varje gång men ofta. Jag blir ännu enklare arg och kan inte sätta ord på mina känslor alls. Känner mig ofta splittrad under pmsen.

   Tack snälla du <3

 • Nea

  Tycker det är ok om man går pga bjuden eller som stöd till hbtq-vän. Stör mig dock väldigt mycket på många företag som har flak osv och tar in cishet.personer för att få publicitet och inte alls bryr sig om det riktiga syftet.
  Förstår att det kan vara jobbigt att inte våga outa sig men asså Pride är ju till för att belysa att vi också ska ha alla rättigheter och respekt som vi, som människor, förtjänar. Vågar man inte vara med i paraden pga inte ute kan man ändå bidra till kampen genom att belysa andra och kämpa alla andra veckor på året utöver Pride-veckan. Tycker hbtq ska stå i centrum på riktigt och att det ska vara så politiskt och allvarligt som det egentligen är, det är inte folkfest som är meningen liksom.

  /bi kvinna

  • alexandra

   Jag kan hålla med om att det är fräckt att tjäna pengar på PRIDE som straight, då kanske man ska tänka efter varför man är där. Jag är ju där som sagt för HBTQ skull, inte att tjäna något på det.

 • Sof

  Tycker definitivt att det är okej! Som queer blir jag bara glad att fler stöttar!

 • Marcus

  Pride är för alla som står upp för allas lika värde . Klart du ska åka med..Ha kul, stå upp för,kärlek, tolerans och frihet

 • Diana

  Jag har noll koll men tycker det låter konstigt att du inte skulle få vara med på flaket. Man gör väl vad man själv vill, vill du stötta så hoppa upp och va med och stötta. <3

 • Sassa den som blir uthängd

  Min jädrans sjukdom 😭😭😭😭😭😭
  Önskar ingen den skiten 😭

  https://nouw.com/sassabassa/min-javla-sjukdom-34309844

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Håller med, så länge man visar sitt stöd så borde det vara ok 🙂

 • Linp

  SJÄLVKLART SJÄLVKLART SKA DU VARA MED!! Förstår inte varför någon inte tycker det? Ju fler som ger stöd och visar det och inte bara snackar desto bättre 🙂 Också för att visa att alla har lika värde som sagt. En idiot på jobbet frågade mig varför jag är med i tåget då jag inte är homo…….va?? Har vi inte kommit längre……….? Jag blir rädd av såna kommentarer faktiskt och av vissa kommentarer här.

 • Martina

  Upp till dig att bestämma. Ditt liv, dina val. Men jag förstår det eftersom jag också har hört att hetero människor inte längre får delta. Sedan anser jag också att det har blivit prjippo mer, för varje år tappar det sin glans. Varför gör man inte något aktivt i vardagen för HBTQ människorna?

 • Malla

  Sålänge schemat inte är typ; Almedalen, ”Stockholmsveckan”, Tennis i Båstad, xxx, Pride… Då blir det patetiskt! Och så lite festivaler, premiärer etc. Bu!

 • Cat

  Nu tillhör jag inte riktigt HBTQ men jag är ett regnbågsbarn. Från mina föräldrars inställning, som jag väljer att hålla med om så är det viktigaste med pride att visa att all kärlek är lika. Så är du där för att stödja den idén så ser jag inget konstigt alls med att du är med i tåget.

 • Rebecka

  Tycker det är bra att du funderar över det. Sen tycker jag också det är viktigt att man tar ställning resten av året och inte ”bara” under Pride. Du som influenser har en jättestor plattform och möjlighet att ta upp det förtryck som många hbtq personer utsätts för. Detta är inlägg som jag saknar på de större plattformarna under resten av året. Hoppas du inte tar detta som en pik för är inte så jag menar 🙂 <3

 • Anna

  Jag håller med dig! Så länge man är där av ”rätt” anledning, kör hårt och gå all in!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *