Skulle egentligen ha gjort en ”tbt” till en glamorös resa, men råkade hamna på den här bilden när jag googlade runt lite. Blev så ledsen när jag såg den här för jag har inte sett denna tidigare, men jag minns exakt hur det var att stå där framför kameran. Mitt liv på den tiden var så innehållslöst, jag gjorde ingenting vettigt om dagarna. När jag vaknade längtade jag bara tills jag fick sova igen så jag slapp lida igenom en hel dag som bestod av morgonträning varje morgon, svält, räknande av kalorier, ångest och längtan efter att bli accepterad. Jag försökte ständigt bli och se ut som en annan person för Alexandra Nilsson dög aldrig. Det värsta var nog att ju hårdare jag försökte passa in och bli omtyckt desto mer hånad blev jag.

Nej detta var ingen rolig tid för mig att leva, jag var i svältbubblan i ca 2 år tror jag. Det kanske var kortare eller längre tid. Jag har inte så mycket minnen från den tiden då jag tyvärr idag lider av minnesförluster än idag. Jag mins inte människorna jag träffade då och inte heller saker jag gjorde. Men jag tror inte jag gjorde så mycket för allt var bara jobbigt och energikrävande. Att vara sådär smal och undernärd gjorde att min kropp inte orkade så mycket. Jag tyckte inte det var roligt att festa för jag visste att jag skulle bakis dagen efter = inte orka träna. Jag orkade inte vara delaktig i samtal för hjärnan la av.

Strävan efter att vilja se ut på ett visst sätt tog över mitt liv. Att ständigt jämföra sig med andra kvinnor tär på psyket. Men det är inte konstigt att vi kvinnor gör det, vissa i större utsträckning än andra såklart. Vi behöver växa upp med att vårt yttre har sån stor betydelse. Både karriärsmässigt och i våra privatliv. Sen får vi dagligen hör att vi inte duger hjälper ju inte oss direkt.. Jag är så glad att jag inte är lika besatt av folks godkännande som jag var under den tiden. Den längtan åt upp mig inifrån.

Pratar faktiskt om hetsen vi kvinnor utsätts för i min kommande bok, Jag är visst feminist. Längtar tills den släpps så jag får höra vad ni tycker.

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (53)
 • Sanna

  Vilken resa du har gjort och vilken kvinna du har blivit. Du är stark och har en så ljus framtid framför dig. Det är jag helt säker på 😊 Jag tror dessutom att när det är dags för er så kommer du bli en HELT fantastisk mamma!

 • Gunti

  Du är otrolig!💕💕

 • Alexandra

  Super bra inlägg, alla dinna erfarenheter har gjort dig till en underbart rolig person att följa. Jag känner dig ju inte privat men älskar den personen du vuxit up till din starka persolighet och självdistansen som gör dig till en otrolig rolig person. Tycker kvaliten på dinna inlägg är gryma. Oftast roliga och personliga. Fortsätt önskar jag en dag får möjlighet att möta dig. Så nyfiken på din bok een föra var mycket ippskattad och lätt läst.

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Misstänkte att du inte mådde bra under den tiden. Skulle du säga att du hade en ätstörning/anorexi då? KRAM

  • alexandra

   Ja nu såhär i efterhand inser jag att jag hade en ätstörning, har tagit mig ett tag att inse det. Fick dom aldrig den diagnosen av en läkare. Kram <3

 • Marianne

  Känns det gott att se dig själv i spegeln och fatta hur mycket du har opererat dig.. Du är så makaber.

  • Lina

   Du är en makaber person som skriver en sån här vidrig kommentar.

  • alexandra

   Marianne, eller Karl som du också kallar dig här ibland 🙂 Eller Linnea när du ville vinna biljetter till Bali. Du är längst ner på näringskedjan. Stort lyckat till i livet, det behöver du.

  • Dasha

   Skäms du inte över att skriva en sådan här kommentar? Hur kan man sova med ett samvete när man beter sig såhär på internet.

  • Zizo

   SHIT VILKEN ELAK PERSON DU VERKAR VARA. HAHAH VAD FÖRSÖKER DU GÖRA? DRA NER ALEXANDRA FÖR ATT MÅ LITE BÄTTRE SJÄLV? DU SKÄMMER UT DIG. FÖR DETHÄR SÄGER MER OM DIG ÄN VAD DET SÄGER OM NÅN ANNAN. DIN KOMMENTAR VISAR TYDLIGT ATT SÅFORT DU SER EN LITEN MÖJLIGHET TILL ATT SÄGA NÅT ELAKT SÅ GÖR DU ALLT FÖR ATT GÖRA DET FÖR ATT DRA NER EN PERSON. TRAGISKT OCH SKÄMMIGT.

 • Inte en sassabassa fan

  Fint inlägg…😘

 • Elvira

  Du har gjort en otrolig resa. Fina du! Både på insidan och utsidan.

 • Paula Smilee

  Fina Alex, vilken resa du har gjort! Jag minns denna tiden faktiskt då jag har följt din blogg i 10år. Man blir så glad av att se vart du är idag, en stark och vacker tjej! 🙂

 • Johanna

  Eftersom du har insett vad kroppshets innebär och hur den formar unga kvinnor så kanske du nu även kan förstå varför vi var så många som reagerade så negativt på alla bilder du lade upp på din kropp där du retuscherar midja, lår, armar etc smalare? Oops – lång mening det där…. Tycker mig notera att du inte gör det längre? Förbättra bilders kvalitet är ok men att inte att retuschera midjan smalare än huvudet.

  Förmodligen kommer du att fortsätta neka till att du gjort detta – förväntar mig inget annat – men det är bra nog att du slutat och accepterar att din kropp förändras.

  Vilket ju är positivt för du har väl aldrig varit snyggare än du är nu!

  Lycka till med livet!

  • HJ

   Hon gör det dock fortfarande, såg det senast på några bilder från västkusten nu i sommar. Eftersom hon fortfarande gör det och inte är ärlig med det blir sådana här inlägget väldigt fåniga och känns knappast genuina.

   • Petra

    Precis. Nu drar Kissie på sig offerkoftan, trots att hon i flera år mobbade och hånade bland annat Blondinbella för sin vikt och kallade henne för gris-Bella… Nä, Kissie har och kommer alltid vara en osympatisk person som vänder kappan efter vinden.

 • @inredningsdesign / Instagram

  Jag som läst din blogg sedan start blir så glad över hur du utvecklats (känner ju inte ens dig, men blir nästan stolt). Finns flera storbloggare jag dissat pga att de fått hybris med sin framgång. Tycker dock du sköter allt så bra där du befinner dig just nu. Tänk vad man lär sig med åldern oavsett vad man än går igenom i livet, både bra och dåliga perioder. <3

  • alexandra

   Tack snälla du! <3 Jag har haft så många jobbiga perioder så jag är bara tacksam över att mitt liv funkar så bra idag. Kommer aldrig ta framgång för givet.

  • Mia

   Men gör fan, LÄGG AV. Du har redan spammat detta inlägg, ingen kommer klicka sig in på din blogg på det sättet. JÖSSES. FAN.VAD.DU.ÄR.ÖVERALLT.

  • Mia

   Saknar du moralisk kompass? Om jag hade varit en bloggare hade jag hindrat dig från att kommentera.

   • Inte en sassabassa fan

    Du håller med om allt och tror att du gått igenom precis allt som bloggarna gått igenom. Fan vad du är konstig. Förstår mig inte på dig…en mamma som håller på där.

 • Mallan

  Så fint av dig att dela med dig av detta, även fast det var en tuff period i ditt liv. Viktigt för många att få läsa om det och förhoppningsvis inse i rätt tid om man själv är på väg att bli sjuk. Har själv vart där som så oerhört många andra och det är svårt att vända och som du skriver så får man ofta leva med följder av den. Ätstörningar är en hemsk sjukdom.

 • Annette

  Hej Kissie…
  En fråga om solarium då jag tror att du brukade göra det. Har aldrig solat innan då jag nyss fyllt 18. Hur länge ska man sola och hur ofta för att blir brun?
  Tack på förhand…
  Kram

  • Tina

   Om du absolut måste sola solarium så står det oftast rekommendationer för just din hudton vid solariumet. Googla annars. Det är viktigt att du inte solar för länge innan du fått en grundbränna. Att bränna dig röd ökar risken för cancern.

  • alexandra

   Jag tycker inte du ska sola solarium alls, kör på brun-utan-sol istället!

 • Beatrice

  Vilket fint och viktigt inlägg! Hoppas fler kan följa detta och våga acceptera sig själva, alla är vi vackra och duger som vi är!
  Du är en inspiration och önskar dig allt gott!
  Kram!

 • Svenja

  Dock ser du mer naturlig ut på denna bild än vad du är nu. Ditt ansikte ser normalt ut där medans nu är den uppblåst av alla fillers osv. Synd att man inte kan vara nöjd med sig själv. Att man inte kan låta bli att förstöra kroppen med operationer.

  • Emma

   Håller med till 100% men tror att även på det området kan man bli ”blind”. Nåt inlägg hade K skrivit om ”naturligt resultat” vilket… ja är precis det som det inte är när man opererar sig.
   Fint resultat hade man istället kunnat hoppas på!

  • alexandra

   Jag är fin som jag är 🙂 Synd att du har en sån ful personlighet, den kan inga operationer i världen rädda 🙁

 • Lisen

  Har aldrig kommenterat på din blogg men jag vill bara säga att jag tycker du är en både stark och skör tjej, i den bästa kombinationen! Du är rak och stark i att du vågar stå upp för der du känner och tycker. Men du döljer inte heller dina ”ärr” som tillför så mycket vackert och fint hos dig – medkänsla, skörhet, osjälviskhet och en oerhört sund självbild. Och trygghet i den du är. Det är en styrka du har i dig! Livet går upp och ned. Men du kommer du alltid vara fina fina alexandra. Alltid 💗💗!
  Taak för mig kram!!💗

 • Emelie

  Har just bara en sak att säga; 🙌🏻❤️❤️❤️

 • Bebbe

  Herregud vad ful du var här!

 • Frida

  Minns… minns barnmatsdieten, samt ditt deltagande i Debatt på svt… minns hur andra medier pratade om det typ hela tiden… löpsedlar, Rix FM, hur det spekulerades, skämtades, analyserades- såldes lösnummer…
  Minns när man läste om att du fått åka in med ambulans då du till och med blivit medvetslös… Minns när du tipsade om att inte äta tårta innan träning, om hur illa du mått under träningen trots att du bara ”smakade” på tårtan.. minns alla andra hemska och osunda tips du lade upp och hur provocerad jag blev av dessa, för de var många… Men om man knappt orkar stå upprätt pga av hjärnspökena, hur lätt är det då att göra konsekvensanalyser om hur ens publik uppfattar en?
  Som tur är så är ju de flesta som följde dej på den tiden idag är vuxna och förhoppningsvis stabilare även de. Men det värsta, som många säkert undrade, bland annat även Blondinbella, att var fanns dina föräldrar? Dina vänner?

 • Sabina

  Jag har följt din blogg till och från under åren, jag tycker verkligen du har utvecklats till en fantastisk kvinna, och sen du började med videos har vi ju även fått se vilken rolig och mysig personlighet du har 😀 Jag är glad att du mår bättre nu!

 • 🌸 Petra

  Jag blir beklämd av den totala bristen på självanalys i dina inlägg. Du har beredvilligt och gärna delat med dig av tillfällen då du blivit dåligt behandlad, både i din bok och nu när hon skriver om sin ätstörning och t.o.m namnger Josefine C som utlösande faktor. Men så många unga tjejer du nådde ut till med sin riktigt elaka vikthets under så många års tid berör du inte. Du kallade Isabella för GrisBella (!) och skrev att hon var fet. Det påverkade naturligtvis mängder av unga tjejer som var normalviktiga precis som Bella – eller större än henne. Du skrev om och tipsade om bantning med barnmat! Du skrev att man ”ska” ha ett mellanrum mellan låren för att inte vara fet. Listan kan göras lång och din skuld till att sprida ätstörningar är större än vad jag tror du vill inse.

  Det finns inget du kan göra nu för att tvätta bort den skulden, och att nu vinkla dina ätstörningar till att utmåla sig som offer ger en väldigt halv bild av historien. Det är så tydligt att du vill axla underdog-titeln med offerkofta, men anledningen till att du inte blev accepterad eller ”dög” som du skriver var ju att du var så otroligt elak! Du ville framåt framåt framåt i bloggvärlden och då valde du provokation, medvetet. Det är naturligtvis tråkigt att du mådde så dåligt, men något oskyldigt offer var du verkligen inte.

 • Johanna

  Skönt att du mår bättre nu och får leva livet 😊

 • MiaD

  Hej Alexandra! Jag skulle kunna vara din mamma åldersmässigt, men har följt din blogg ändå.
  Jag känner mig på något konstigt sätt stolt över dig nu, vilken vuxen och ödmjuk kvinna du blivit. Att du fortfarande orkar leverera blogginlägg och videoklipp, skriva bok och ändå vara sambo, dotter och syster. Ville bara skriva detta. Kram ❤️

 • Hannah

  Detta var otroligt starkt att läsa för mig! Jag var själv i svältbubblan i över 7 år. Började att svälta mig själv redan vid 12 års ålder pga mobbning, pressen att passa in och bli accepterad för den jag var. Vilket i sin tur ledde till depression och sedan svår ätstörning. I min bubbla kunde ingen komma åt mig. Jag kände inget, brydde mig inte utan levde som i vacuum. Dessutom vågade ingen sig på mig längre när jag blev sjuk. Jag kände inget och de gav sig inte på mig längre, win win tyckte jag då i min unga ålder. -98 vägde jag 22 kg hamnade akut på sjukhus pga en urinvägsinfektion och läkarna förklarade då mig medicinskt död. (inget fungerade i min kropp och alla mina muskler hade förtvinat) I drygt 1 veckas tid svävade jag mellan liv och död. Viljan var starkare än döden och här sitter jag idag. 🙂 Det var en vidrig tid och jag kan verkligen förstå hur du hade/kände det under dessa 2 år. Jag lever idag men har otroligt mycket sviter från den tiden. Det är tufft men jag är otroligt tacksam över att jag övervann sjukdomen och ställde mig över de som mobbat mig! Idag är jag en stark självständig kvinna som inte låter någon sätta sig på mig! Tack för att du delade med dig av din resa. Flera sådana här inlägg skulle behövas. Massa kärlek Hannah <3

 • I

  Det är så fantastiskt att du vågar och är så passionerad av hur vi kvinnor faktiskt blir behandlade, det är något som folk och media inte riktigt uppmärksammar. Det finns stora mängder av studier och bevis som visar att ätstörningar ökar bland kvinnor och unga tjejer, även barn! Detta är en stor hälsokris och det är hemskt att det inte lyfts fram.
  DU är fantastisk! Tack för att du uppmärksammar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *