Tidigare idag träffade jag upp Rosanna för en lunch på Josefinas. Vi pratade lite om allt möjligt och vi hamnade på samtalsämnet vänner och Instagram. Jag har känt Rosanna så pass länge nu att jag känner att jag kan öppet prata om vad jag söker hos andra vänner utan att hon missförstår mig. Hon vet att jag har varit med om såna knäppa människor under min dar.. Iaf, jag slutade ganska nyligen följa en vän till mig på just Instagram för jag blir så oerhört provocerad av den personen. Jag får lixom en dålig känsla i magen efter att ha tittat hennes på Insta-storys och känner bara hur jag inte tycker om att följa henne längre. Sen jag avföljde henne känner jag ingen saknad alls, snarare en stort lättnad! Det kanske låter hemsk men det tyder ju verkligen på att jag gjorde rätt val. Jag ska tilläga att jag även har sagt upp vänskapen med den här personen för några veckor sedan och förklarade varför. Från att ha varit en pålitlig, lugn energikälla till en stats och kändis-kåt person. Så himla tråkigt men jag har varit med om en hel del såna.. 🙁 Därför har jag typ noll % acceptans mot sånt folk. Tyvärr har jag en person till i min närhet som jag böjar få såna vibbar från också.. Hatar att behöva ”göra slut” med människor men jag inser mer och mer hur viktigt det faktiskt är.

Jag vet idag vad som är viktigt för mig och det är INTE människor som tycker det är livsviktigt att hänga med rätt influensers, gå ut och festa varje natt och förlåt men skämma ut sig på sin Insta-story, få gå på events och skryta om det dagen efter. För är det något jag kan berätta för er är att events är inte så glammiga och speciella som dom verkar. Det är enbart till för att företagen bakom ska få gratis exponering från bloggare som blir bjudna på lite billigt krimskrams, något glas bubbel och taadaa! Vi både hashtagar, taggar och länkar och dom slipper lägga riktiga pengar på marknadsföring. Låter inte längre så glamouröst va?

Nej så det jag vill säga egentligen är att det är nog bra att sluta följa folk, speciellt om dom inte ger dig något. Känner du att du stör dig på någon, avfölj! Men var beredd på att förklara varför om personen frågar, för att avfölja något är ett tydligt tecken på att du inte längre vill se vad personen gör om dagarna. Jag blir ju ledsen om någon av mina vänner avföljer mig, då undrar jag varför.

Hur ser ni på det här med att avfölja folk?

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (16)
 • Danielas Dagbok

  Instagram har verkligen sååå många sidor. Pratade om exakt det här med att följa och avfölja i vårt senaste poddavsnitt, finns att lyssna här: http://danielasdagbok.com/2018/june/vart-basta-poddavsnitt-hittills.html

 • Danielas Dagbok

  Instagram har verkligen sååå många sidor. Pratade om exakt det här med att följa och avfölja i vårt senaste poddavsnitt, finns att lyssna här: http://danielasdagbok.com/2018/june/vart-basta-poddavsnitt-hittills.html

 • Janni

  Älska sådana här inlägg! Jätte intressant och fint på något sätt. Inte lätt att ta slut med människor som varit en del av ens liv men om det dra ner en själv så är det de bästa för en själv😘

 • Eli

  Rensade precis min insta följ-lista innan jag läste det här inlägget 🙈 håller med dig till 100%!

 • Tess

  Har avföljt många som har stått mig nära men då de tagit ex parti, tror på deras lögner och svartmålar mig så ger de en dålig magkänsla direkt och vet du Alexandra; de har gett en lättnad efteråt. en vän ska inte få en att må dåligt, heller inte ge en dålig magkänsla eller provovera en så man mår piss..eller känna ett obehag..då är det något som inte står rätt till så man måste följa sitt hjärta. sen om de känns bra efteråt, well då gjorde man ju rätt helt enkelt.

 • Caloveline

  Har avföljt massa människor det senaste, 90% människor i min gamla skola jag bara mår dåligt utav att se. 10% kändisar som inte har ett tilltalande feed.
  http://Www.caloveline.com

 • LH

  Rätt beslut, det är enbart enligt min mening hälsosamt att rensa bland vänner då och då. Själv gör jag en rensning av både fysiska och digitala vänner en gång om året.

 • Anonym

  Vi har förstått hela tiden (tyvärr dock inte alla utan vissa går ju på sånt skit) att dessa event är bara till för att locka och reklam.
  Allt är bara så tillgjort. Det ska se lyxigt och bra ut
  Lika tillgjort som instagram och selfies mm. Det mesta är falskt och många lever i drömmarnas värld. Om fler slutade med detta trams inkl Youtube så KANSKE vi får tillbaka den värld vi hade för längesedan. Allt är bara så FALSKT och FEJKAT!
  Tack för ett bra inlägg av dig Kissie. Du visar en vuxen sida ibland och fortsätt snälla så.

 • Sofié

  Jag bryr mig inte alls faktiskt. Sociala media är inte verkligheten. Jag följer t.ex inte en enda på Facebook. Har dolt alla utom min familj och typ tre närmaste. Visst har man missat några större händelser men det gjorde man ju innan internet också – mer att prata om när man väl ses/hörs helt enkelt 🙂 på Instagram följer jag mestadels människor som inspirerar mig på olika sätt. Hade inte blivit det minsta ledsen om någon slutade följa mig, vi kan ju umgås på riktigt ändå?

 • CC

  Det värsta jag har sett i ”Event-väg” var när en tjej skulle sälja tavlor till förmån för Ung Cancer. Hon hade även ”Goodiebags” som delades ut och lite bubbel till det. Visst fan såg man ex antal ”kända” ansikten där. Tänkte ”men det är ju bra om de sprider ordet om den här fantastiska organisationen. Får leta upp deras blogg imorgon”. Vad har de gjort? Hällt ut innehållet, tagit en bild och gett ett jävla betyg till sina gratisgrejer. ”3 av 5 på denna påsen”. Vem fan fes i er kuvös?

 • Alexandra

  Bra inlägg och väldigt hälsosamt tänka de jag har som regel gällande min facebook att om jag inte pratat med en person via facebook eller träffat den in real life de senaste 6 månaderna så tar jag bort dem från min vänner lista. ☺️

 • Nathalie

  Jag kan tycka att det är ganska jobbigt att avfölja folk jag känner eller är bekant med, så jag scrollar oftast bara förbi personens inlägg trots att jag säkerligen skulle må tusen gånger bättre av att bara sluta följa eftersom vissa människor tar sjukt mycket energi från mig.
  Kraam

 • Pia Widlund

  Helt ok, tycker jag. Man kan inte älska alla!

 • Josefin

  Jag var på Josefinas igår samtidigt som dig. Hade tänkt fråga om en bild när jag såg att ni började gå därifrån, men vart alldeles för feg 😂
  Supersnygg som vanligt var du ivf!

 • B

  Tror att det kan hjälpa en att må bättre ibland.

  http://www.snowtrip.se

 • Josefine

  Det är konstigt hur folk som förut var ens vänner nu beter sig HELT annorlunda. Helt rätt att klippa kontakten för att kunna få ny energi! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *