Back on the waves

Inlägget är i samarbete med Lapoint

Ja då var vi tillbaka på vågorna igen och denna gång i Level 2, så det är lite svårare denna gång såklart. Förra året körde vi level 1, då fick vi lära oss at fånga vita vågor, och det är allt dom som ni ser att jag tar på första bilden. Det är när vågen bryter och skapar masa vitt skum. Det vi gör nu är att fånga vågen innan den hinner bryta så vi tar den när den är som störst för att sedan åka med vågen hela vägen samt våga svänga tillnamns med vågens rörelse. Alltså det är inte enkelt.. Jag förstår att dom som kan det är dom som har lärt sig hur vågorna funkar. Det är ungefär som när man lär sig köra bil, man stirrar sig blint på ratten istället för att titta upp på vägen för att veta vilken riktning man ska ta. Det är exakt det man måste göra när man surfar, man måste titta upp och inte rakt ner på brädan. Sen våga flytta sig dit ögonen tittar. Men det gäller att öva, öva, öva så kommer det tillslut! 🙂 Därför är det så himla smidigt med att åka iväg på ett sånt här surf camp, då får man alla verktyg för att lyckats. Man kan ju göra det på egen hand men ärligt talat känns det så rörigt.. Det ska ju hyras brädor, åka till dom bästa städerna och ha instruktörer så man inte gör illa sig osv.

Solen är så himla stark här i Bali så det gäller att ha zink på ansiktet så man inte bränner sönder kinder och näsa! Dock lyckades jag bränna hela rumpan och baksida ben, dom frontas ju uppåt hela tiden då vi paddlar så mycket. Jag hade solfaktor 50 men det lyckades solen ta sig igenom. Så ligger just nu och har ont på rummet, Andreas har fått smörja in mig med aloe vera. Hoppas det hjälper annars får jag åka med tights imorgon haha.. Men det har varit en härlig dag trots brända ben, lyckades fånga många vågor idag så det känns himla kul. Känns som att jag är back on track igen.

Efter dagens surfning åt vi sen vegansk lunch följt av beach cleaning (vi plockade upp passa plast från stränderna) sen unnade jag mig en pedikyr. En ganska misslyckad pedikyr då färgen kletade av sig direkt efter att jag hade gått därifrån haha.. Men jag orkade inte bråka om det det kostade typ 120 kr så man får väl vad man betalar för. Vi drog istället och åt sushi och jag smuttade på en god drink 🙂 Perfekt avslut på dagen. Nu blir det att sova för vi ska upp 05:30 imorgon för att surfa hehe..

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (14)
 • Josefine

  Åh, fy, vad jobbigt att bränna sig 😣

  http://nouw.com/sjosefine

 • Ann

  Shit va coolt! Duktig du är! 🙂

 • Paolina

  Fint det set ut:)

 • Lolo

  Wow duktig. Måste vara riktigt svårt.

 • S

  Mäh, det är ju som att åka snowboard. Och inte vet jag om man stirrade på ratten när man lärde sig köra bil.. men det är nog olika för alla, snygga bilder 🙂

 • Diana

  alltså bilderna, så härliga och allt ser så fint ut. Ni verkligen njuter v livet, skapar minnen och lver som man ska. Resa och se världen, må bra och njuta. Jag är så glad för din skull, att du kan. Att ni kan och gör tillsammans.
  Ha det så fint nu resten av tiden du har där. <3

 • L

  Ja passa dig för solen.
  Vet du hur man ska smörja in sig? För att faktor 50 verkligen ska vara 50 måste man smörja rätt (gäller oavsett spf alltså).
  En handfull (ca 40 ml) till hela kroppen och TVÅ lager. Sedan bör man återapplicera ca varannan timme (om man badar el svettas).
  Spf 50 filtrerar bort ca 98% av de skadliga strålarna.

 • johanna

  wow, första bilden var ju så cool!

 • Kristina

  Ser riktigt bra ut, anar att det finns dåld talang för surfing Alexandra 🙂 Skulle vara kul om ni la upp en video där ni surfar!

 • Elisa

  Jättefina bilder! Bali är en ö.. alltså blir det på Bali 🙂

 • Nichole

  Lapoint verkar vara nice, har funderat i flera år på det.
  Testade att surfa 2014 men då med en privat lärare på gran canaria.

  Sjukt jävla svårt, jag är så lång att jag har svårt att hoppa upp direkt, utan går upp på knäna först(skakigt ja) Plus att jag fick min egna bräda i bakhuvudet hahah. För starka strömmar för mig ..

  Men hur är vågarna i Bali? Starka strömmar eller mer milda?
  Försöker hitta en bra camp där strömmarna inte är för starka..får sån panik av starka strömmar. När man dras utåt liksom.

  • alexandra

   Vågorna varierar mycket beroende på vart man är, dom senaste gångerna gar vi valt platser där vågorna är mjuka och långa. PERFEKTA enligt mig 🙂 Me första dagen hade vi mer aggressiva vågor och dom gillade jag inte. Då drogs vi ut och fick paddla som faaan.. Var helt trött i armarna efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *