Sluta dricka alkohol

Jag har funderat lite på senaste om jag ska sluta dricka alkohol.. Det finns många anledningar till det, en är att jag misstänker att jag är allergisk mot det. Det räcker med ett glas vin för mig och jag känner mig väldigt påverkad. Inte på något skönt eller roligt sätt heller, utan det känns bara jobbigt. 2 glas och jag är typ påverkad och jag känner att jag har svår att sluta dricka då. Det blir alltid fler glas, även om jag sagt att det inte ska bli mer. Jag är oerhört lättpåverkad av både alkoholen och av andra, så jag tror att jag måste sluta helt för att inte råka hamna där igen.

Förut när jag festade som mest tappade jag telefonen typ varannan månad, saker förstördes och jag hade ofta ångest dagen efter. Tyckte det mest var jobbigt och att hitta en lagom balans var svårt. Sen kunde jag inte förstå varför jag envisades om att dricka alkohol, jag tycker ju inte ens det är gott! Öl dricker jag inte, inte rött vin heller. Cider har jag slutat tycka om. Det är några vita viner som måste vara syrliga och söta för att jag ska tycka det är gott, annars finns det inte så mycket jag faktist uppskattar. Shots kan jag bara fetglömma, då är dagen efter helt förstörd! Men jag tycker det är skitjobbigt när folk kommer fram till mig på krogen och erbjuder mig det för jag måste tacka nej, och då säger vissa att jag är otacksam eller tråkig. Sjukt va? Som att det har något med vad jag dricker att göra..

Nej så jag fundera på att skippa alkoholen denna sommar och känna efter om jag kommer sakna det. Tror inte det! Festar gör jag typ aldrig längre ändå, så det vet jag att jag inte kommer sakna. Var på en dagsfest för ca en månad sen och jag tyckte endast det var jobbigt. Hade inte roligt, blev för påverkad, hade ångest dagen efter och mådde skit. Fick inget jobb gjort heller vilket leder till förlorade intäkter. SÅ INTE VÄRT DET!!

Några anledningar till varför det är bättre att köra utan alkohol, ni får gärna fylla på listan i kommentarsfältet!

– Man mår bättre dagen efter.
– Du slipper kemisk ångest.
– Dagen efter blir inte bortkastad.
– Drinkar utan alkohol är godare.
– Träningen ger mer effekt på kroppen.

– I mitt fall kan jag ta bilen oftare = spar pengar för jag slipper ta taxi överallt 🙂
– Kroppen mår bättre (drinkar innehåller massa socker och kalorier)
– Gör färre dumma misstag på fyllan som man kan ångra senare. 
– Man kan ha lika roligt utan alkohol i kroppen!

Posted in: Bilder på mig.
Kommentarer (61)

You might also like

Josephine Qvist - IBLAND BLIR DET INTE SOM MAN TÄNKT SIG Caroline Roxy - Görnvälns slott Josephine Qvist - GODMORGON Josephine Qvist - IDEALOFSWEDEN EVENT
 • Camilla

  Tål inte heller alkohol då jag oftast får magkram när jag dricker och det förstör en helkväll. Ingenting jag saknar att inte dricka och jag håller helt & hållet med på dom positiva sakerna kring att vara nykter, känns bra att se en sån stor förebild som dig avstå alkohol, tror många fler skulle behöva göra det 😊

 • J

  Gör det om du känner att det är vad du trivs med:)

  Däremot så vill jag påpeka att långt ifrån alla dricker så att man mår dåligt dagen efter. Dricker man endast en drink eller ett glas vin så blir du inte dålig dagen efter och en negativ effekt på träningen är försumbar. Det är inte heller så att träningen ger mer effekt på kroppen utan endast att en hög alkoholkonsumtion gör att kroppen prioriterar förbränningen av alkohol före återuppbyggnad efter hård träning men även där handlar det om mängden konsumerad alkohol tillsammans med smart planering av träningen. Visst kan jag köpa att en elitidrottare väljer att inte dricka för att deras prestation inte ska sänkas ens minimalt av externa faktorer men återigen är det försumbart för en motionär. En person som tränar några gånger i veckan utan nån elitsatsning kommer inte märka av en försämrad träningseffekt av att dom dricker då och då. Att supa sig redlös varje helg är en annan femma men då är det knappast träningseffekten man bör oroa sig för.

  Personligen väljer jag endast att dricka när det är lite speciella tillfällen då alkohol sällan smakar mig. Likväl håller jag med dig i att det är väldigt skönt att kunna ta bilen hem när man känner för det men priset man betalar är att vissa kan anse att man är tråkig… tills dess att dom blir onyktra nog för att bry sig.
  Mitt tips är att dricka alkoholfria drinkar ute för att ändå vara med i gemenskapen (helt sjukt att det är så) plus att då blir det naturligt att svara den som försöker bjuda att man föredrar att betala för sin egen dricka.

  • anonym

   J jag håller med. Tar själv typ två glas vin. Ett sätt för mej att koppla av vid tex en fest. Att bli red lös berusad vill jag inte. Men lite tipsy. Så det är vad man själv gör det till och väljer som vuxen människa.

  • Josefine

   Fast det där med att om ”man enbart dricker en drink eller ett glas mår man inte dåligt dagen efter” stämmer inte. Jag kan inte ens dricka en halv 4.0 cider utan att jag spyr och har huvudvärk dagen efter och får små ångest 🙂

 • Lina

  Brukar sällan kommentera något, men måste bara säga gud vad skönt att veta att jag inte är den enda som känner såhär! Tack för detta inlägget! Ha en underbar dag <3

 • Martina

  Jag förstår att du vill leva lite, men om du är sådan hälsomänniska förstår jag inte på mig dessa fester, att du ens dricker alkohol när du tränar.Du är inte ensam, många tränar och dricker alkohol. Inget syfte eller mening om man konsumerar mycket alkohol. Anja Forsnor, hälsoprofil på ELLE skrev ett inlägg om sitt förhållande till alkohol och vill lämna samma avtryck hos dig. Uppenbarligen har många svårt att avstå från alkohol, eller låta andra påverka sin alkoholkonsumtion.

  ”Att inte dricka. Bara för att alla andra firar, dricker utan anledning behöver man inte SJÄLV göra det. Jag vet inte men du verkar vara en trygg människa som inte låter dig påverkas men dricka för att andra dricker? Så känner du eller andra tvungna att dricka. Jag har tagit avstånd från alkohol då jag har missbruk i familjen, jag vet vilken skada det gör. Jag valt aktivt att inte dricka, för mig är det enkelt då jag inte lever i det alkoholkonsumtion samhälle som dom flesta gör i dagens samhälle. Det var länge sedan jag drack men för några dagar sedan var jag på systembolaget, köpte några cider bara för att det hade kommit en nyhet. Jag önskar att alla kunde tänka på det viset, att avstå att dricka men dricka enstaka gånger när man vill. Inte låta alkoholen, sociala sammanhang, umgänge påverka om man dricker eller inte. Jag tror när det blir en vardag, när man konsumera regelbundet alkohol i vardag blir det till ett missbruk. Av att tolka sociala medier, sociala sammanhang har många svårt att avstå, vara den besvärliga, säga nej till alkohol. Jag har alltid varit den som går motströms, går min egna väg, avstått från kroglivet OCH alkohol”..

 • Ekho

  Måste nog varit det bästa inlägget på länge Alexandra!
  Jag själ avstår från alkoholen för jag mår inte bra av det, vill kunna ha roligt utan alkohol, så minns man ju mer och slipper ångest!! 🙂

 • M

  Så himla himla bra inlägg !!
  och det känns som att du verkligen funderat igenom beslutet vilket är så kul att läsa om 🙂

  och dessutom, dricker en inte alkohol bidrar en inte till den sjukt destruktiva alkoholkulturen som råder.

  kram och ha en pangsommar!

 • Helena

  Ja! Hejja! Jag har själv inte druckit en droppe alkohol de senaste 5 (?) åren och mår så himla mycket bättre. Ligger inget moraliskt eller politiskt i det i huvudtaget (alla gör precis som de vill), men jag märkte att ju mer sällan jag drack, desto sämre mådde jag (och desto fortare mådde jag sämre!), dessutom var dagen efter alltid mer eller mindre förstörd då det enda man ville göra var att ligga i sängen och äta pizza typ. För en som älskar träning kändes det som världens slöseri, jag kunde ju spenderat den tiden på gymmet!

  Idag finns det en uppsjö av otroligt goda alkoholfria viner så det finns inget negativt alls med att avstå alkohol! 🙂

 • Josefine

  Klokt! Känner du så är det bara att sluta! Jag saknar det inte nu under graviditeten, alkoholfritt funkar lika bra, är billigare och skadar inte kroppen lika mycket 😊

  http://nouw.com/sjosefine

 • Åsa

  Du kommer att se ung ut längre om du skippar alkohol. Även om du kör skönhetsbehandlingar för att hålla hyn ung så har du fördel av att skippa alkoholen. Jag är 40 år och jämfört med de kompisar jag har som gärna solar på semestern och dricker en massa vin på helgerna så ser jag typ tio år yngre ut. Jag tar ett glas champagne vid festliga tillfällen (några ggr per år) men annars är det inte mer. Det har bara blivit så. Kanske småbarnsåren gjorde att jag drack mindre och mindre och sen hade jag blivit ovan. Nu gillar jag inte alls känslan av att bli såsig i huvudet (räcker med ett halvt glas). Hur folk kan orka med att vara bakfulla begriper jag inte. Alkohol smakar inte gott heller! En alkoholfri öl kan jag ta till middagen, händer max ett par ggr i månaden, för att det är gott. Enda nackdelen med att inte dricka alkohol är att man märker hur fåniga, saggiga och ointressanta alla runtomkring en blir efter ett par glas 😀

 • Jenny

  Yes! Låter bra…

 • Mikaela

  Jag dricker aldrig alkohol. Tycker inte det är gott och man kan ha roligt ändå. Onödiga kalorier och ångest dagen efter.

 • Zizo

  hmmm, själv har jag aldrig DRUCKIT alkohol. Aldrig provat en droppe och jag är 27 år. Älskar att dansa och det är att festa enligt mig och folk tror att jag är den som är mest berusade. Eftersom jag inte har provat så kan jag inte riktigt jämföra. Men det ändå jag säkert kan säga är att jag kan ha skit kul, extra social och våga dansa häcken av mig på fester utan alkohol . Hehe. Jag har en del vänner som gillar att gå ut med mig då dem sjäkva dricker men vet att jag är nykter och kan se över de lite om nåt skulle hända.

 • Zizo

  hmmm, själv har jag aldrig DRUCKIT alkohol. Aldrig provat en droppe och jag är 27 år. Älskar att dansa och det är att festa enligt mig. Folk tror ändå att jag är den som är mest berusad. Jag är liksom all over the place.Eftersom jag inte har provat så kan jag inte riktigt jämföra. Men det ända jag säkert kan säga är att jag kan ha skit kul, vara extra social och våga dansa häcken av mig på fester utan alkohol. Hehe. Jag har en del vänner som gillar att gå ut med mig då dem själva dricker men vet att jag är nykter och kan se över dem lite om nåt dåligt skulle hända.

 • Camilla Svensson

  Det bästa inlägget som jag någonsin har läst på din blogg! Har inte druckit på fem år och aldrig mått bättre =)

 • 24 åring

  Jag kände precis som du för 2 år sen och har bara druckit 1 glas vin på en födelsedag sen dess. Ångrar mig inte alls. Kram

 • Lorissa

  Jag känner också för att sluta! Eller åtminstone sluta bli berusad.

  Fler skäl:
  man får bättre sömnkvalitet.
  man påfrestar inte levern.
  man sparar pengar.

 • Linda

  Låter lite tråkig, men ju äldre man blir desto mindre viktigt. Var själv värsta partytjejen (nu två barn så det skulle ju inte gå iaf :P) men man ORKAR INTE oavsett, baksmällorna när det väl händer blir bara tyngre. Förr kunde man ju köra flera dagar i rad utan problem, skulle aldrig funka idag och tur det ändå! Känns skönt att betat av det livet ordentligt, ingen ånger där 🙂 Finns så mycket annat kul

 • Jennifer N

  Hej Alexandra 🙂 Tänkte bara kolla med dig vilka som gick vidare från tävlingen, skulle du kunna gå ut med den informationen.

 • Sassa

  Asså jag är själv nykterist. Men det bestämmer ju du hur du vill göra med alkohol.
  Jag tycker ett glas cola zero ( utan kalorier) sen en citronskiva är jävligt gott 👌. Skiter i om folk tycker jag är tråkig för mitt val .

  https://nouw.com/sassabassa

  • Agnes

   Är också nykterist, hela min familj är, och finns väldigt flera goda alkoholfria alternativ men ett kallt glas Cola Zero är det godaste. 😂

 • Hanna (40+)

  kanonbra! och man behöver inte bli nykterist och säga att man alllldirg mer ska dricka.
  vill du ta ett glas om tio år, fine! vill du inte! lika fine!
  hur som helst är det väldigt bra att frågan lyfts, många dricker bara för att man ”ska”, eller för att man känner sig tvingad.
  det är ok att säga nej!! alltid eller ofta, eller ibland!!
  och så tänker jag på alla (i mott extremt vuxna gamla liv!) som säger på fredagen vid lunchen;
  ”jaha, då ska man till bolaget, undrar hur mycket man ska köpa?!”
  och så finns det dels dom som
  mår dåligt av att höra det. andra som hänger på, för att sedan åka förbi bolaget, strunta i alkoholen, men inte riktigt vågar erkänna det i all hets kring alkohol!
  you go girl! du bestämmer över ditt liv!!!

 • Isabelle

  Bra beslut! Finns bara fördelar me att inte dricka 😀👌

 • Sandra

  Ja du är så duktig! Samla in pengar, sluta dricka alkohol mm.
  Jag slutade dricka alkohol för flera år sen. So what? Jag behövde varken fråga någon eller säga det till någon. Varför måste du hela tiden få beröm för allt när du redan har flera smutsiga stämplar. Har du dåligt samvete över ditt tidigare liv eller är det detta med att du ska skaffa barn nu igen?

 • I

  Alkohol är ett gift. Berusning är det första symptomet på förgiftning, och det är därför du mår så dåligt dagen efter. Kroppen kämpar mot giftet. Väldigt korkat att frivilligt hälla i sig gift.

 • Hanna

  Är precis likadan. Har en nära vän som är nykter alkoholist och jag har pratat mycket med honom om akohol och riskzoner. Just det här att det inte går att sluta, att man alltid halkar dit på ”ett glas till” är något som stämmer så väl in på mig och som han påpekat är en av varningsignalerna för beroende. Säger inte att du eller jag är alkoholister. Men jag, och som det verkar även du, har anledning att vara vaken på detta.

  • alexandra

   Ja visst är det lite varning på att man alltid dricker mer än planerat? Det känns riktigt illa.. Dock ser ju vår alkoholkultur ut så, men det gör det inte mer ok..

 • Jj

  Tror inte du är allergisk, kan vara så att du inte kan hantera alkoholen så bra bara. Vi är många som har samma problem. Jag har själv fått dra ned rejält då jag aldrig minns något från min kväll om jag dricker mer än ett par glas, hemsk känsla.

  • alexandra

   Jaha ok, vet inte varför jag har antagit att jag är allergisk.. Mina vänner verkar tåla dubbla mängden alkohol därför antog jag något var fel..

 • Anna

  Jag och min kille dricker inte. Eller jag skulle inte säga att jag är helt nykterist, skulle jag känna för en drink med alkohol eller ett glas vin när jag är ute så är det inte totalt förbjudet. Men jag blir aldrig sugen. Finns så många bra alkoholfria alternativ. Så heja dig till ett bra beslut, lovar dig att det kommer inte ens vara svårt.

 • Lisette

  Precis vad jag behövde läsa, igenkännlighet till max. Tack för peppning!

 • Paula Smilee

  Jag brukade dricka ganska ofta innan men sedan 4 år tillbaka har jag märkt att jag dricker allt mer sällan, det är inte av några speciella skäl utan det har bara blivit så.

  Idag dricker jag ett par glas rose någon gång och då är det för att jag tycker det är gott annars så gör jag inte det. Jag har dessutom märkt att när jag väl dricker så försöker jag att inte dricka mycket för helt ärligt så mår jag bara kaos dagen efter, jag okar inte med dessa hemska bakfyllor som verkar bli värre ju äldre man blir. Innan kunde man må dåligt i en dag idag mår man dåligt i flera dagar, usch !

 • Elisabet

  Otroligt bra!!!!!!🙏

 • Conny

  Helt rätt! Alkoholdryck är ju en dryck som innehåller en påtaglig mängd av den psykoaktiva substansen etanol. Att kalla det för rusdryck är mycket vanligt på grund av att de kan orsaka berusning. Bara för att en dryck innehåller mer än 2,25 volymprocent alkohol så kallas det en alkoholdryck. Redan små mängder alkohol gör att du får sämre omdöme, tankeförmåga, minne och reaktionsförmåga. Du sover sämre och känslorna påverkas. Vid mycket hög och långvarig konsumtion krymper hjärnan och du kan drabbas av epileptiska anfall, demens eller andra hjärnsjukdomar. De är helt enkel kass att dricka det. Om man blir korkad av att dricka det kanske det kan förklara varför de som håller på inte slutar.

 • Emiiza

  Jag dricker så sällan alkohol. Jag gillar inte att få bakis dagen efter och känner mig ångest. Gillar att ha kontroll.

 • Linn Enberg

  Kör det som känns bäst det brukar kännas bra i slutendan. En punkt till också är att skippa hämningar.

 • Johanna

  Skönt att du vågar tänka i dessa tankar! Vi har ju en alkoholkultur där det inte riktigt är accepterat att avstå. Där man möts av tjat och besvikelse. Tycker personligen att det är rätt sjukt och så tröttsamt! Jag är inne på samma spår som dig att skippa dricka alkohol i sommar. Känner helt ärligt ångest över tex midsommar då vi ska vara ett gäng och jag vet att det kommer att bli en grej om jag inte dricker (hur sjukt, jag är 26 år!). Grejen är bara den att jag mår helt sjukt dåligt av alkohol. Blir också full på 1 glas vin och får dessutom den sjukaste ångesten dagen efter.

  Vi kan köra tillsammans! En vit sommar där vi testar. <3

 • Alice

  jag dricker ungefär 3 ggr om året nuförtiden. är väldigt tacksam över att jag är i ett umgänge där avstånd från alkohol inte bara accepteras utan är normen. min sambo har aldrig fattat tycke för det då han som tonåring vägrade hinka i sig öl bara för att alla andra gjorde det. så han vande sig aldrig vid smaken. jag började dricka vid 13 års ålder och fortsatte dricka regelbundet till och med studenten samt första terminen i universitetet. kunde aldrig hejda mig och dricka lagom. hamnade i fruktansvärda situationer pga de jag hade runt mig då.
  mina föräldrar är smygalkoholister, sånadär som dricker 6 glas rödvin i princip varje kväll och gömmer vindunkarna i matkassar för att grannarna inte ska se. det har självfallet påverkat mig extremt negativt under uppväxten och vill inte hamna där de är så försöker undvika alkohol. är otroligt stolt över att jag sedan 2 år tillbaka dessutom kan hämma mig själv när jag väl dricker och inte bli för berusad. men alla är olika och det finns inget som säger att jag nästa gång jag utmanar ödet inte kan sluta.

 • Nelly

  Hej Alexandra.

  Jag slutade dricka för några år sedan eftersom jag upplevde att det inte gav mig något. Var precis som dig, gillade egentligen inte så många drycker med alkohol och jag drack jämt mer än vad jag hade lovat mig själv. Att sluta dricka alkohol är det bästa valet jag har gjort. Är så glad idag, flera år senare att jag tog det valet.
  Din lista som du gjort är aktuell, men jag skulle vilja lägga till : alkohol sliter på levern och man har genom forskning sett att det finns ett samband mellan alkohol och olika former av cancer… så det är bara positivt att sluta dricka.
  Va rädd om dig och det är inte värt att uppleva ångest för alkohol. Du är värd bättre.

  Med vänliga hälsningar

 • Karin

  Jättebra inlägg helt rätt att lyssna på kroppen. D e så tråkigt att folk blir sura för att man inte vill dricka har också fått höra d otaliga gånger (o då dricker jag fast bara en drick d räcker för mig). Så viktigt att man gör d som är rätt för en själv. Älskar dina inlägg, har följt dig i flera år. Fortsätt stråla!
  Och ha d underbart i Bali ❤️

  / Karin

 • Olivia

  Första och enda gången jag har druckigt alkohol var när jag tog studenten för 4 år sedan. Aldrig varit full, eller knappt ens påverkad. Men gjorde ett val då att jag inte skulle dricka mer alkohol för jag tycker inte det är gott. Tycker inte själva smaken av alkoholen är god så skippar det helt och dricker läsk eller alkoholfria drinkar om jag vill unna mig.

  Det jag tycker är jobbigast med att inte dricka är alla frågor om varför man inte dricker. Det är tydligen väldigt konstigt att inte dricka och man måste försvara sig och sitt val väldigt ofta mot vissa personer medan andra är väldigt imponerade över att man aldrig dricker oavsett om man festar eller inte. Jag är student så blir ju fester ett par gånger i månaden men jag dricker aldrig på dessa och har precis lika roligt om inte mer roligt då jag slipper baksmällan dagen efter.

 • Diana

  Vad coolt beslut, det blir ju intressant att se vad du kommer att tycka och hur kroppen kommer att reagera på det. Spännande projekt 🙂

 • Emma

  Åååh klart du är preggo! Du går ut med ett sådant inlägg för att ingen ska kommentera/misstänka varför du inte dricker längre! Sjukt smart! Lycka till med allt!

 • Malin

  Jag dricker väldigt sällan alkohol, just för att jag inte mår bra av det. Jag blir först väldigt snabbt berusad av väldigt lite (ett glas vin eller en öl t maten) och sedan får jag huvudvärk och blir trött. Ger mig inget. Det du kommer att upptäcka är hur folk omkring dig förändras. Det är lite trist om man gärna för en vettig konversation efter kl 22. Jag brukar gå hem tidigt av bland annat den orsaken. Men jag lider inte av att inte ”kunna” dricka. Jag slipper vara bakis bla 🙂

 • Malin

  En sak till: Det finns inga belägg för att alkohol är bra för hälsan. De senaste vetenskapliga studierna visar precis motsatsen – ökad risk för cancer och hjärt-kärlsjukdom mm.

 • Josefin

  Alkohol är ett gift!! Det är en drog och hade aldrig blivit tillåtet om det ”uppfanns” idag. Min älskade pappa dog i sin alkoholism för 3 månader sen så det är klart jag hatar skiten. Finns inget positivt med alkohol alls… tänk hur mkt skit som händer i samhället p g a det?

 • Natalie

  Jag drack alltid som många andra tidigare och tappade rätt ofta kontrollen. Inte konstigt när alkohol släpper hämningarna.

  Nu dricker jag väldigt sällan. Och när jag väl gör det blir det svagare dryck eller alkoholfritt, oftast med tilltugg till. Aldrig mer shots, starka drinkar eller liknande. Livet är roligare med mindre alkohol.

 • Venke

  Åh, så snygg klänning!! Jag dör!! Och P.S. håller med angående alkoholen!

 • Ceccan

  Detta är ett klokt beslut! Jag arbetar på Systembolaget, och ser dagligen hur mycket alkohol som säljs enbart i vår butik. Och hur många som är stammisar och kommer varje dag eller flera gånger i veckan. Folk dricker mycket, har fått en helt annan bild.

 • Gabriella

  Jag vet inte om det här blir relevant till inlägget. Jag läste inlägget en gång och sen kommentarerna.

  Jag var 13 år när jag drack första gången. Jag var 16 år när jag var beroende av min första drogsubstans och 18 år när jag blev ”klassad” som både drog- och alkohol-beroende.

  Idag är jag fortfarande bara 21 år. Varken bättre eller sämre än någon annan. Aldrig varit och kommer aldrig bli. Men av alla droger under solen och månen jag provat så kommer alkoholen alltid vara värst.

  Opiatavtändningen, den icke-beroende/icke-missbrukare tror ska vara det värsta att kliva av, hej och hå, det är en barnlek jämfört med att kliva alkoholen, och då känns ändå en opiatavtändning just som faktiskt vara påväg att dö.

  Få vet att alkohol (och benzo, fungerar på samma receptorer i hjärnan) är den enda avtändningen du kan dö av. Det är gift. Gift på burk och flaska, lagligt och sålt i varje stad.
  En dag blir alkoholen min död innan någon annan drog. Och jag önskar att fler visste de neurologiska, fysiska, psykiska och känslomässiga korttids- och långtidseffekterna av det.

  En dag förhoppningsvis. Tills dess.. så ja absolut, sluta drick. Det kommer inte göra dig nånting annat än gott. Du kommer inte missa nånting.

  Lycka till, du är inne i rätt tänk, följ ditt hjärta. Stora kramar.

 • Ida

  Låter väldigt förnuftigt! Själv slutade jag dricka helt för ca ett halvår sen. Detta efter att jag dem två senaste gångerna med alkohol hamnat på akuten. Jag var en sån som aldrig kunde ta endast ett glas utan det slutade bara i kaos varje gång. Så efter ett halvår utan mår jag mycket bättre både fysiskt och psykiskt 🙂 Jag festar nykter och det känns toppen! särskilt det att kunna ta bilen hem efter fest 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *