Trött på Instagram!

Fyfan vad trött jag blir på Instagram 🙁 Deras algoritm förstör för så himla många medlemmar och dom verkar inte lyssna alls på våra klagomål. Många har märkt att det blir färre likes bland annat, att man fick mycket fler förut. Mindre kommentarer och sämre reach. Förut kunde jag nå över en miljon personer fast jag hade bara 200 000 följare, nu når jag endast 30 % av mina följare. Misstänker siffran är runt 20 % för en del kommer från utforska sidan. Allt sånt kan man se genom instagrams statistik-visning.

Nu handlar detta inte om ett like-behov, utan snarare om hur uppenbar förändringen är. Den är inte nödvändig för oss användare (vi som får instagram att växa och vara lönsam), den gynnar bara ägarna som vill få företagen att börja betala för maximal synlighet. Men precis som icke-företagarna har företagarna kämpat sig till sin följar-skara. Inte ska man behöva betala för något man på egen hand kämpat sig till??

Här kan ni se att jag har runt 84 000 reach (synlighet) på en vanlig bild, fast jag har 271 000 följare. Det är kanske 60 000 av mina följare som får se min bild, och resterande är folk som inte följer mig.. Jag hoppas verkligen att instagram skärper sig i och ändrar detta. Hoppas också en konkurrerande app kommer snart och att många hoppar över dit för att visa att man måste lyssna på sina medlemmar!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (11)
 • Caloveline

  Känns som att allt blir piss typ, youtube är sämre. Dom som sjapar youtube vill bara tjäna pengar. Snapchat är sämre, de vill bara tjäna pengar. Dom bryr ju sig inte om oss, bara deras pengar.
  http://Www.caloveline.com

 • Mjölk2

  Jag håller med!!! Försöker få igång ett konto den senaste månaden men får inga följare, trots att det är snygga bilder och bra innehåll. Det har stannat på 100 följare och det är typ helt omöjligt att jobba sig upp.

 • Diana

  Otroligt tråkigt måste jag säga, hoppas nått nytt kommer snart.

 • Pia

  Man kan aldrig lita på tekniken!

 • Paula Smilee

  Ugh jag håller så med ! Jag brukade älska Instagram innan men sen så tappade jag det helt när dom började komma med alla deras onödiga uppdateringar. Så synd att det har blivit så !

 • Åsa

  Tänk om Instagram bara försvann och FB likaså…å mobilen…Vilka härliga liv vi skulle kunna ha istället för att sitta och glo på varandra, vara närvarande i nuet osv..slippa depressioner tex..
  Oh happy life 🙂

 • Micka

  Förstår vad du menar och håller till viss del med. Men det kanske är så att du inte är lika stor som andra influencers just nu, att intresset har svalnat och därför når du inte ut eller får likes. Det känns ibland som att du försöker för mycket och att det är mycket fokus på utsidan. Tyvärr.

 • Karolinas Kaos

  Jag är så otroligt trött på Instagram av alla möjliga olika orsaker, och det här gör ju inte saken bättre heller. Uuugh, kanske man bara skulle ta bort sig alltså.

 • Emilia Angergård

  Håller med dig till 100%! Har exakt samma problem, ca 10-20% av mina följare ser mina inlägg, jag har ca 70K följare och endast 7000-14000 ser mina bilder, så himla värdelöst.

 • @inredningsdesign

  Jag har 140.000 följare men når en räckvidd av 160.000. Dock har mina likes och kommentarer minskats drastiskt! Trist att ha ett inspirationskonto där följarna inte se mig lika mycket som förut… :/

 • Bunny

  Och det här med att Instagram lägger till konton som liknar andra man redan följer i ens följar-lista? Så många konton man måste gå och avfölja för att Instagram trycker in dem i ens feed utan att man bett om det, och därför missar de man vill se, typ ens vänner eller influencers man är intresserad av. SÅ dåligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *