Ups and downs

 Jag är så oerhört glad att få resa så mycket, det är så himla roligt!

 Det känns dock trist att lämna hundarna och Andreas hemma..

 Känner också att jag inte får sova så mycket, och träningen kommer på tredje plats.

 Men tänk att jag är lika kär i mannen som sitter bredvid mig i soffan som jag var för ett år sedan ♥

 Och vilken present han gav mig, en resa till Venedig! Längtar! 🙂

 Det är så roligt att testa på ett nytt jobb, känns ”vanligt” och skönt hehe 🙂 Sen får vi se hur länge det varar!

 Blev inga sneakers från Balenciaga, hittade dom inte. Men det finns värre saker, eller hur? 😉

 Har ett sånt roligt möte på onsdag så jag spricker!

 Motivationen på youtube är = 0

 Jag måste ha varit populär i Marrakesh, är nämligen ditbjuden igen! Får se om jag hinner åka eller inte…

 Förstår inte hur folk kan skriva att det är hemskt att jag fotar med kameler när folk rider på hästar för nöjets skull/ tjäna pengar på det? Det är väl lika illa isåfall?

 Livet består mest av ”tummar upp”, det gjorde det inte förut 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (28)
 • C

  Wow, skitcoola bilder!😗

 • Camilla

  Svenska avundsjukan.. 😴 Bilderna är både fina och coola 😊

  • Leoni

   Camilla, utveckla gärna hur läsares bekymmer för djur utomlands beror på den svenska avundsjukan? Jag var i Marrakesch för 2 månader sen med min familj, vi är svenskar, vi red inte på kameler av den enkla anledningen att jag/vi inte vill stödja eller bidra ekonomiskt till att det fortsätter. Jag ifrågasätter då varför behovet finns hos många att rida på ett djur som har misshandlats till lydnad och jobbar 15-16h per dag utan paus. Utveckla gärna på vilket sätt jag är avundsjuk pga det?

 • M

  Kameler är vilda djur som ofta ”tämjs” genom att de bryts ner med våld. Djurhållningen på många turistorter är dessutom under all kritik. Hästar är (numera) tamdjur och aveln har i många generationer varit inriktad på att få fram djur som passar för sport och nöje. Stor skillnad.

  • Stay in school

   Snälla rara. Man antar att (tvåpucklig) kamel domesticerades före 2 500 f.Kr. i gränsområdet mellan Iran och Turkmenistan. Därifrån spreds bruket av kameler som drag- och packdjur över stora delar av Asien. Till Kina kom den cirka 300 f.Kr. och användes bland annat för transporterna längs Sidenvägen till Bagdad. I Mesopotamien, där dromedarer.

  • Anna

   Vilda kameler? Tanken har aldrig slagit mig… Du menar att folk går ut i öknen för att fånga en kamel för att sen tämja den??

 • Ekho

  Kan dock hålla med om att ha djur som underhållning inte är ok… hästar är det lite skillnad på, de är tamdjur numera och kan ha som sällskap också. Medans kamelerna har man ENDAST för att tjäna pengar, också hur de har levt innan de började ´´jobba´´… som någon annan skrev, det är under all kritik. Läs på Alexandra…

 • Caloveline

  Ja jag tycker det är lika hemskt med både hästar och kameler, men på nått sätt får ju ändå en häst gå fritt. Men det är lika hemskt.
  http://Www.caloveline.com

 • LH

  hehee det ser ut som kamelerna på första bilden spannar in din röv :)) Du är bäst!

 • Sofie

  Bilderna är jättefina men att dra in ridning i detta är helt fel av dig. Känns som att det bara är för att provocera. Det är helt annorlunda, en häst går inte med någon på ryggen hela dagarna, den går ca en timme med någon på ryggen. Vi så håller på med denna sport, rider kanske 1/4 av den tiden vi lägger ner på våra hästar om ens det och hästens mående går ALLTID i första hand. Jag kan säga att om min häst bara skulle gå i hagen ”fritt” så skulle han bli deprimerad, han älskar att komma ut och står och väntar på mig vid sin utgång till hagen när jag kommer till stallet.Tycker det är sorgligt att det har blivit så mycket hat ang ridning för vi som håller på med detta lägger hela vår själ och pengar i våra hästar så att de ska få det bästa.

  Tack för en bra blogg annars, är inne varje dag och kikar 🙂 kram

 • SARALEO.SE

  Åh vad härligt att höra att det är en massa tummar upp!!! Ha en superfin dag!! ❥

 • Intressant

  Hejsan!
  Problemen är inte att man använder djuren enligt mig! utan hur djuren tas om hand och hur de ”tämjs”
  Ett djur som tas väl om hand, får tillgång till sitt naturliga beteende och tycker det är roligt med människor och har lärt sig sina konster och trix genom positiv förstärkning som många av våra svenska hästar och hundar har, ser jag inte några problem med alls
  Problemen kommer med djur som misshandlas till att lyda, som torteras, sövs ned, svälts och liknande metoder för att behaga människan och turister. Vi vet idag att många elefanter utsätts för den här behandlingen, och även andra djur såsom tiger och lejonungar och även vissa kameler.

  Att då stötta dessa typer av djurmisshandel som turist är rent ut sagt fördjävligt och du gör det om och om igen genom att tex. ta fina bilder på tigerungar (som garanterat har en misshandlad och nedsövd tigermamma någonstans).
  Det är detta många läsare reagerar på. Vilket jag tycker är bra!
  Det är bra att vi reagerar när djur far illa och det är bra att vi tar avstånd från sådana typer av turistattraktioner!

  Så länge vi är villiga att betala och det lönar sig att låta djur fara illa, så kommer det fortsätta, det är våra val som turister att välja bort den typen av nöjen!
  Det finns många djur som tycker det är kul att arbeta med människor, och de ska vi premiera, men inte djur som gör det av rädsla för smärta.

 • A.J

  Kära vänner, nu kommer en lektion i djur som turistattraktioner. Läs och lär.
  Djur som har används och avlats av människor i många generationer är domesticerade.
  Exempel: Varg = vild Hund = domesticerad
  Kameler och dromedarer är domesticerade, precis som hästar. Där är alltså ingen skillnad att rida på en häst eller en kamel/dromedar. (Det finns några få vilda kameler kvar, de räknas dock som en annan art).
  Problemet när vi nyttjar djur som turister utomlands är att dessa djur oftast tvingas arbeta utan några lagar och regler kopplat till deras välfärd. Det är lika illa att rida på kameler som på hästar när de tvingas arbeta många, många timmar i sträck utan vila. De hålls ofta på sätt som hindrar dem från att utföra naturliga beteenden och ”tränas” till lydnad genom slag, svält och annan misshandel. I Sverige har vi lagar som inte bara reglerar hur mkt och på vilka sätt djur får ”jobba”, utan även styr hur stallet utformas, foder- och vattentillgång och tillgång till utevistelse när djuret är ”ledigt”. Detta saknas oftast helt i många länder utanför Europa. Det är alltså viktigt att kolla upp hur djuren har det när man är utomlands, eller ännu lättare, undvik bara att betala för nyttjandet av djur (oavsett om det är en kamel, häst eller apa).
  Gällande vilda djur som används som turistattraktioner är det ännu värre (apor, vilda kattdjur, delfiner osv) och detta ska man alltid undvika!!!

 • Pia

  Ja, det är skillnad på kameler och våra djur i Sverige. Vi får skärpa oss som turister.

 • Paula Smilee

  Älskar bilderna , så himla fina ! 🙂

 • Sandra

  Kissie kommer ALLTID spela sin roll som Kissie = Provocera.
  Hennes lycka till framgång har alltid varit att provocera. Och det slutar hon aldrig med.
  Därför drar hon in detta med hästar t ex vilket inte är första gången.
  Då fick hon många och arga kommentarer vilket hon vet, därför drog hon upp det igen.
  Kissie är en tragisk person som tjänar pengar på att provocera.

  • Susan

   Du är en tragisk människa som inte har någonting annat för dig än att skriva negativa kommentarer på Kissies blogg, som du ändå inte gillar att läsa. Varför inte lägga ner din energi på någonting mer givande istället?

 • Jessica

  Om du anser att det är ”lika illa” att rida på hästar som att fota med kameler, varför fotar du med kameler då?

 • Diana

  oj vad fina bilder och sandalerna, jisses vad fina!!!
  Hoppas du snart får lite mer sömn, lite mer träning och en massa mysig tid med A och hundarna. Det kanske är jobbigt att vara ifrån men ibland kan det vara just det som gör det att ni inte tröttnar på varann och uppskattar varandra mer. 😀
  Stor kram och ha en fin vecka

 • Åsa

  alla dessa roliga möten…den frasen börjar känns som ett par gamla skitiga jeans i bloggvärlden 😉
  Berätta om ditt möte om du tänker berätta det när det är klart. Många tycker att det bara är tomt blaj när ni skriver så..

 • Melinda

  Nej. Jämför inte hästar och kameler.
  Söt är du iaf:)

 • Josefine

  Kan du inte beställa skorna istället? 😊

  http://nouw.com/sjosefine

 • The real Hmm

  Alla ni som skriver i den här tråden, det är uppenbart att ni inte kan något om kameldjur och hur de sköts i dessa länder.

  Ska jag gå riktigt långt så luktar era kommentarer rasism att ni automatiskt tror att alla djur i hela världen har det sämre än i Sverige. Duktiga svenskar, dåliga araber.

  Skäms!

 • Victoria

  Oftast lite olika djurtänk och hållning när det kommer till olika länder, om du tänker på hästar i Sverige t.ex. But valid point. Dock bra att undvika att fotas med icke-vilda djur då det oftast är turister de tjänar pengar på medans djuren har det vidrigt. Eller t.ex. rida på elefant.

 • Alexandra

  Underbara bilder kul att du mår bra inar verkligen alla att göra det❤️ Också väldigt irriterad på hur instagram fungerar nu mera trött på all reklam😓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *