Jag är ingen bebismaskin

Såg den här kommentaren här inne på bloggen, tråkigt! Det känns som att det är ganska vanlig att shame:a kvinnor som är ute och gör karriär, har ett eget liv och inte är en söt liten bebismaskin som är hemma och städar lägenheten.. När jag är ute och reser jobbar jag oftast, båda Tyskland-resorna har varit jobb och även resan innan det till Marocko. Vi kan väl alla vara överens om att kvinnor också ska få jobba och tjäna pengar 2018?

När man följer bloggare och Instagramare är det viktigt att komma ihåg att vi inte ser hela bilden. Ni har ingen aning om hur ofta Andreas har varit ute och rest utan mig, eller hur? För han har också varit borta till och från och jag har varit hemma med hundarna, och det är absolut inga konstigheter. Vi är ju en familj, det är så man gör. Man stöttar den andra och försöker göra livet så enkelt som möjligt för varandra. Jag gissar att ni inte är inne på hans Instagram och skriver ”nu blir inga barn gjorda om du är ute och reser och jobbar, fokusera på familjen!”

Sen tycker jag det är så tröttsamt att folk tar sig friheten att kommentera andras val här i livet. Om jag inte vill ha barn då? Jag kanske inte alls är intresserad av att ha det klassiska familjelivet, och det är helt och hållet upp till mig. Det är lika knäppt att jag ska lägga mig i hur många barn ni har, och kritisera antalet. Jaha du har bara ett barn, vad egoistiskt! Barn måste ha ett syskon, så pass på! Börja göra barn nu. 

Så mitt liv är mitt liv, ni följer en del utav det. Detta gäller som sagt även andra bloggare. Förstår att det känns ibland som att ni känner oss och har rätt till att komma med åsikter, men det har ni inte. Precis som ni inte hade rätt att välja vem min partner skulle vara, det är mitt privata beslut. Kommer inte direkt göra en omröstning på Instagram ”vem ska bli min pojkvän, Andreas eller Alladin?” så får ni välja haha. Det låter ju superknäppt, eller hur?

Posted in: PICTURES
Kommentarer (65)
 • Linda

  Att folk ens orkar kommentera så där!
  Är helt upp till dig om du vill ha barn eller inte, inget som någon annan ska bestämma åt dig.
  Kör ditt eget race, du är såå bra!! 🙂 🙂

 • @inredningsdesign / Instagram

  Detta är ju dock en bitter människa som skrivit denna kommentar. Folk som inte är nöjda med sina egna liv eller val som måste lägga över negativiteten på andra. Kan uppfattas som kränkande men är i mina ögon mest tragiskt… Herre Gud, jag är 33 år och singel men har aldrig fått höra något liknande. Men hade jag outat mitt liv så looovar jag att folk gett mig liknande kommentarer bakom sina skärmar. Nej, alla gör vi våra val. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men man är alltid själv huvudpersonen i sin egen bok. Kommentarer som denna ska du bara skita i! 🙂

 • Sofie

  Att människor inte har mer hyfs. Det är för det första väldigt trångsynt av anonym att Alexandra skulle ha samma mål som hen. Man bör inte förutsätta att alla människor strävar efter att få barn för att det är normen. Det är bättre för alla, speciellt barnen, om alla människor får barn när dem vill det om dem vill det. För det andra vet ju inte anonym om hur Alexandras privatliv ser ut. Kanske de har försökt få barn längre men misslyckats? Tänk om dem inte kan få barn? Tänk längre än näsan når!

 • Frida

  Tänk om man skulle börja säga till de som har barn ”du kommer ångra att du skaffade barn sen!!!” precis som de säger att man kommer ångra senare att man väljer att inte skaffa barn..

 • Christian Westring

  Alltid risker med att bjuda på sig själv. Det är bara sig själv man kan ändra på, folk har åsikter om allt på alla plan och nivåer. Svensk avundsjuka är inte helt rolig i landet lagom.

  Trevlig helg!

 • Lorissa Lovebomb

  Förutom att det inte är andras business om man vill eller inte vill ha barn, förutom att personen i fråga har ett väldigt dömande sätt att formulera sig, förutom allt det som du själv lyft i ditt inlägg så är ju kommentaren också rätt så blåst… för om personen på riktigt TROR att du föredrar att resa och jobba framför att bilda familj så vore det ju ett himla dåligt råd att skaffa barn. Dessutom förstår jag inte vad personen menar med ”för gammal”. Om jag vill ha barn när jag är 38 så tänker jag skaffa barn när jag är 38. Vill jag fortfarande inte ha barn då så skiter jag i det. Precis som du och hen och alla andra har rätt att välja själva. Märkligt.

  Du har dock rätt i det du skriver om att vi läsare tror att vi känner er som skriver, trots att jag vet att man bara bloggar bitar ur sitt liv och att bloggen är en stor del av ditt yrke. Men jag skulle lätt kunna råka säga ”tjena!” om jag gick förbi dig på stan. Haha.

 • anki

  Tycker inte om allt du skriver, men du har helt rätt här. Alla måste inte ha barn och när de vill försöka skaffa dem är upp till dem. Verkligen en trist kommentar, men inte mycket att bry sig om….kram

 • Rebecca

  Helt rätt!!
  Får också höra sånt heela tiden,

 • Ekho

  Men herregud!? Det är 2018 och jag trodde vi hade kommit längre än såhär?
  Man väljer väl själv om man vill ha barn eller inte? Om man vill ut och resa eller göra nåt annat??

  omg jag finner inga ord…

 • Alexa

  Precis som det vore Alexandras ansvar att se till att Andreas får barn då han är snart ”för gammal”🤣🤣 klassiskt.

 • Linp

  Bloggar ska skapa känslor (och influera såklart) annars är de inte roliga att läsa. Och visst har vi rätt till åsikter, men de får inte vara personligt elaka.

 • Abra

  YAS GIRL! Bra svar på tal! Du är bäst!!

  • Anna

   Yaz girl låter som en viss psyk Youtubes som är på gång som vanligt.
   Samma som Daddy och sånt löjligt barnspråk. Du kommer nog växa upp du med en dag och sluta låta som en 5 åring när du ser ut som 50 år och inte sovit på 100 år. Du dalar neråt pga ditt fula och falska beteende.

 • My

  Så töntigt att ens kalla dina resor för jobb. Det är inget annat än en gratisresa för att ni ska kunna ta 2357236938 selfies på någon restaurang eller hotell. Alla tar samma typ av bilder på samma resa och postar sen på sina bloggar. Knappast unikt. Ni är bara vandrande reklampelare för att sprida företagsnamn. Folk ser igenom det och blir långt ifrån sugna på att köpa varor eller tjänster från dessa företag.

  • Frida

   Awwwww bitter much

  • J

   Varför är du inne på hennes blogg och stödjer det då?

  • Moova

   Vadå ”knappast unikt”?
   Menar du att alla som jobbar som kassabiträde har ett unikt jobb? Eller städare? Bilmekaniker? Byggarbetare? Vårdbiträde?
   Nää, inte unikt för 5 öre, men tro fan att de jobben behövs för det.

  • Annelie

   Hahahaha, ja fast skillnaden är ju att Alexandra får betalt för det- därav jobb, vilket inte en privatperson får som reser och tar selfies, eller hur? Jobb är när man gör något och får betalt för det. Man kan ju jobba gratis med, men alltså att påstå att det inte är ett jobb är ju endast ett stort tecken på avundsjuka. Vad definierar du ett jobb som? En som städar rum på hotell och en som städar privat hemma, är att städa på hotellrum ej ett jobb iom att alla människor städar hemma? Intressant att få höra din åsikt om det faktiskt 😊

  • Ana

   Tänk om du la ner den tiden på att göra något vettig med ditt liv istället för att kritisera någon annan då hade du kanske också varit framgångsrik 😉

 • Maria

  Jag håller helt med dig i det här Alexandra! Personen som har skrivit den är nog väldigt avundsjuk på dig låter det som. Man måste inte skaffa barn, vi lever på 2000-talet man får göra som man vill, och det vore nog mer synd om barnet om man skaffade bara för alla andra gör det.

 • Frida

  Hahaha. Vi fick vårt första barn när jag var 30 och min kille 38. Nu väntar vi vårt andra… 35 år och 43 år gamla. Vi e roliga och aktiva föräldrar med en väldigt glad dotter. Så åldern spelar ingen roll, det handlar om att själv vara redo o vilja ha barn för att bli en bra förälder. / kärlek

 • Emelie

  OMG!!! Kan inte läsa det där utan att må dåligt för den stackars människan som skriver så där! Jag dör 🙈🙈🙈 #skämskudde

 • Cecilia

  Och så igen och igen och igen provoserar lilla Kissie. Hahaa😂😂😂

 • Sandra

  Varför vill du inte ha barn Kissie? Tycker du inte om barn? Tror ditt liv äntligen skulle bli lyckligt med en bebis.
  Du kommer välja bort en unik del i ditt liv och kanske den pusselbit som du behöver. Du väljer hellre ett ytligt liv som innebär pengar men noll glädje i livet.

  • Ana

   Vad vet du om glädje? Det är frågan. Jag är 30 och har inte heller barn, det är inget som jag vill ha och det är inte något som man bara skaffar för att bli glad över eller för att eller för att det är så livet ska vara. Det är stort ansvar. Skaffar man barn så gör man det med någon man älskar och för att båda vill. Glädje kommer inifrån det är inget som någon annan kan ge dig!

  • S

   Varför vill du ha barn Sandra? Varför tycker du om barn? Tror du definitivt skulle vara lyckligare om du avstod från att skaffa barn. Du väljer bort en unik del i ditt liv som frihet bl.a. Du väljer hellre alltså ett liv som kommer resultera i många sömnlösa nätter? Du borde inte skaffa barn för du kommer fan bara ångra avkomman när du lever ditt olyckliga liv.

   Tänk om någon på riktigt hade sagt likande till dig Sandra, hade det känts OK? Hur DU vill leva ditt liv är upp till dig, gör det DIG lycklig så kör på det men det betyder inte att andra vill gå samma väg som dig. Varför ska man ”behöva” skaffa barn om man verkligen inte vill? Lev du ditt liv och ge fan i hur andra väljer att leva sitt.

   • Suggan So

    Ni som inte har barn borde inte ens uttala er för ni har ingen aning.
    Barn är livet. Instagram och allt sånt skit är endast till för dem som inte vill leva lyckligt med sann glädje. Youtubes är till för de tragiska som är psykiskt sjuka och tyvärr ljuger och spelar falsk teater.
    Kissie är ute efter många kommentarer här och visst lyckas hon med det men till vilken nytta? NOLL nytta och NOLL glädje i hennes liv!

    • Alex

     Snälla nån, alla vill inte ha barn. Och man kan leva ett väldigt bra liv ändå. Och hur många skaffar inte barn och sen skiter i dem? Din kommentar är för övrigt enbart patetisk.

    • S

     Vad är det för allvarligt fel på er? Nej, barn är INTE livet för alla. Definitionen av lycka är högst inviduellt, vad får dig att tro att du ska bestämma över andras liv över hur de ska leva det?

     Sen vet ju knappast ni om Alexandra kanske försöker skaffa barn och är ofrivilligt barnlös och så slänger man såna kommentarer som ni gör? Herregud, använd huvudet ni föddes med.

    • Åsa

     Men lägg ner nu va hahha..Alla vill inte ha barn. Punkt. Det är ngn rosa malla alla förväntas följa, många följer den fast de inte är redo eller inte borde ha barn..blir sjukt trött på människor som skriver som du.
     Kanske är det du som har missat något iom att du skaffade barn? Inte det? Nä, men sluta kommentera andra människor då.

    • Kim

     Att sådana som just du får skaffa barn gör mig mörkrädd. Det finns så fruktansvärt många människor som aldrig skulle få ha haft barn, och sen är det väldigt komiskt att du skriver att barn är allt här i livet. Då kan jag informera dig, att dagligen blir barn omplacerade omhändertagna för föräldrarna inte kan ta hand om sina barn. De har inte tänkt två steg längre. Alla är kanske inte menade att få barn eller så tänker visa människor två steg längre och skaffar barn när det är rätt tidpunkt inte för att hela jävla ”Sverige lagom” tycker att man ska skaffa barn innan man är 30.
     Sen finns där visa som kämpar varje dag med att bli gravida men det händer inget. Den sorgen och den kampen är kanske inget man vill dela med sig till alla.
     Men som sagt att sådana som du får ha barn, som sitter bakom en skärm, dömer och skriver så fruktansvärda påhopp ger mig bara en förutsatt mening hur du uppfostrar dina barn. En förälder som du är precis sån som uppfostrar till allt hat vi har här i världen, skapar mobbare, psykopater, mördare m.m. Hemskt att utrycka sig men världen hade varit en bättre plats om sådan som du var sterila!
     Men som sagt, vi lever i 2018! Vill man ha barn eller inte är precis upp till var och en och inte en annans ensak som sitter gömd bakom en skärm att yttra sig om. Du vet inte vad som gör vem och vad lycklig.

  • Greta Gris

   Alltså Sandra.. WHAT????!!!
   Tänk va skönt att vi alla kan göra som vi vill.

  • Alex

   Snälla nån, ens liv blir inte automatiskt lyckligt för att man får en bebis. Bara att skriva så tyder på att man är väldigt naiv. Bebisar behöver inte vara en form av magiskt piller som gör att ens liv blir helt fantastiskt. Och man kan ju ha ett väldigt bra liv utan barn. Och alla vill ju inte ha barn. Eller kan få barn heller för den delen. Och huruvida man skaffar barn eller inte har ju andra inte att göra med. Kanske skulle bekymra sig mer om sitt eget liv och strunta i andras. Om Alexandra och Andreas skaffar barn så är deg enbart en sak som rör dem. Inga andra.

 • Frida

  Helt sjukt vad folk vågar skriva på internet!

 • Ulrika

  Ja ibland undrar man vem som skriver och visar sin okunskap.

 • Ana

  Vilken tråkig inställning den där personen har. Gör du ditt och må bäst 🙂

 • Anna

  En liten mini-Kissie vore toppen att få se!
  Och tänk vad din blogg skulle öka? 🙂
  Sätt igång Bebismaskinen nu tack!

 • Anna

  Ah, jag blir så nyfiken på vilka de där gnällspikarna är som kommenterar sådär! Skulle så gärna vilja träffa en 🙂

 • Paula Smilee

  Men herregud, folk har ingen hyfs längre! Jag blir seriöst mörk rädd. Jag är 29 blir 30 i år och min man snart 35 år, vi har snart varit tillsammans i 12 år och vi har inga barn ännu men folk runt omkring oss tycker att det är jätte konstigt. Så vi får konstant höra sånt här. Vi vill ha barn men samtidigt har vi våra mål som vi vill uppnå innan dess och när man förklarar detta för visa människor så är det många som inte förstår.

  • Åsa

   Om ni vill skaffa kid´s så börja i tid..inte min mening att hetsa, men att få barn är inget självklart. Jag kan inte få barn och väntade för länge..
   Det finns ingen perfekt tid att skaffa barn..30 anses som ganska sent i kvinnans ålder, för mannen kvittar det.
   Många skaffar barn långt senare, men kan behöva IVF för att få det att fungera..sen har vissa turen att bli gravida bara de uttalar det osv..
   Men vänta inte på mål som ska uppfyllas om ni vill ha barn…börja nu..det kan ta många år innan fröet tar sig:)
   I all jäkla välmening

  • Maria

   Håller med. Man måste inte skaffa barn tidigt men alla vet heller inte om att de inte kan bli gravida och väntar man då tills man är 35 och ska sen börja ansöka om hjälp som kan ta lång tid blir det dumt. Min gynekolog rekomenderade mig att börja tänka på barn om jag vill ha det (är 25). Vi vill inte ha barn innan giftermål och vi gifter oss maj 2019. Efter det lär jag sluta på p piller och lära känna min kropp sen får man se när och om jag kan bli gravid .)

 • anonym

  Du kunde bloggat om något roligare en lördag. Trams.

 • Moa

  Hon kanske har satt igång Bebismaskinen trots allt?! Därför hon inte bloggar om något kul…😀

 • Diana

  HAHAHA alltså de kommentarerna du får de är banne mig otroliga. Du kanske tycker att mina också kan vara knäppa ibland men jag är en sån som säger vad jag tycker, frågar om jag undrar, men jag tycker man ska göra allt med respekt.

 • Josefine

  Jag känner bara – vem är det att lägga sig i hur du ska leva ditt liv och varför lägger du energi på att ge svar på tal? 😕

 • B

  Att skaffa barn är upp till varje enskild individ. Utomstående borde inte ställa frågor om sådant, en del vill ha barn och andra inte. En del kanske inte kan få barn och det är personligt.

 • Johanna

  BRA skrivet! Precis så är det.

 • Alexandra Alsén

  Äsch skit i dom! Som det står så är du ingen bebis maskin, inte jag heller!!

  Men ett bra och viktigt tips om du vill vänta: kolla upp din fertilitet och kanske frys ner några ägg till framtiden, om det inte funkar på vanlig väg så har du unga å friska ägg som väntar i en frys 🙂

  • Åsa

   Man fryser inte ner ägg om man inte har cancer eller liknande sjukdomar där behandling kan förstöra chanserna att bli gravid.
   Läs på..lite..

   • Maria

    Det kan man ju visst göra? Min mammas vön gjorde det när hon var 33, hon var långt ifrån en relation och ville kanske ändå har barn i framtiden men tiden började sina kände hon. Så hon frös ner sina ägg.

 • Emma

  Tycker det är märkligt att vi fortfarande håller fast vid att kvinnor ska vara hemma och föda barn. Om man som kvinna inte vill det är det något fel men om en man inte vill ha barn så är det ok. Så fort man varit i förhållande ett tag kommer frågan om att flytta ihop. När man flyttat ihop kommer snart frågan om barn. Varför har vi så svårt att acceptera att alla får leva sitt liv precis som man själv vill?

 • Maria

  Andreas för gammal pfft? Män kan ju för fan få barn tills de är 80.. Läs på idiot. Där emot kvinnor bör kanske inte vänta med att försöka mer för att veta om man ens kan bli gravid.

 • Julia

  Jag har själv ett eget företag och arbetar som resande konsult inom byggbranschen. Medelålders kvinnor som är bittra över sina egna liv är det värsta man kan träffa på. Skit i kärringarna!!!

  Vi kvinnor borde stötta varandra oavsett vart vi är på väg eller vart vi än kommer ifrån.

 • Fiorellakaramella

  Denna kommentar är intressant att lyfta som bevis på vilken fruktansvärd struktur som vi kvinnor lever i men DÖD åt alla hjärnceller som fungerar sådär!

  Svårt att ställa sig positiv till en sådan kommentar men som Oprah sa,.

  “You can’t meet negative energy where it is, you have to rise above it, you have to transcend it. You have to be the light. It only takes a little bit of light to banish the darkness, it takes a lot of darkness to overcome the light,” she added. “It takes just a little bit of light and we are warriors of the light. I would never stoop to try to meet somebody where they are negatively. Don’t care who they are.”

 • Jennifer

  Jag håller med dig till 100%. Denna kommentar bevisar att människor lever kvar på medeltiden där kvinnor för det mesta var till för att avla. Ser hur långt utvecklingen gått sedan dess. Olyckligtvis så tror människor att man ska leva svensson livet bara för att man är sambo med någon. Som kvinna läggs det på oss att vilja ha barn och enlig samhällets normer så ska vi ha barn oavsett hur många. När man går emot normen anser samhället att det är ”fel” på en för att kvinnan inte vill ha barn och prioriterar annat i sitt liv som att satsa på karriären, resa eller uppfyller andra drömmar man har. Det ska inte bara gälla för männen utan för alla, oavsett kön m.m.
  Lycka till med klädkollektion och ta hand om dig 🙂

 • Martina

  Bra Alexandra! Stå på dig! Dina följare har inte med ditt privatliv och dina val i privatlivet att göra, även om du är en offentlig person. Du har lika mycket rätt till privatliv som någon annan. Jag förstår inte att det finns så oerhört många elaka och avundsjuka människor i vårt avlånga land (i hela världen för den delen) som måste skriva saker som sårar och klankar ner på en annan människa för att höja sig själv! Vi ska stötta varandra och höja varandra!
  Även om man har olika åsikter ska man inte bete sig som ett litet barn och kasta ur sig elaka saker i ”en anonym trygghet” bakom en skärm! Vill man kommentera något eller diskutera något anser jag att det minsta man kan begära är att personen som svänger en näve spelar med öppna kort och har belägg och kan så för det den säger!
  Du, och du och Andreas ska leva så som ni anser passar er bäst, så länge ni mår bra av det!
  Kramar från M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *