Inlägget innehåller adinks.

Alltså tänk om man kunde ha det såhär fint hemma i lägenheten 🙂 Älskar alla färger och mönster här. Det var såhär jag förväntade mig att det skulle se ut här. Dock finns det fulare områden också, såklart. Det är ju mycket fattigdom här och mycket tiggare. Sen är det massa folk som försöker lura än, vi blev ju nästan lurade igår när vi ville fota oss framför några kameler. Men tur har vi en guide härifrån som hjälper oss i såna situationer 🙂

Det är så kul at jag får så många kommentarer 🙂 Brukar bli mer såfort jag reser.. Brukar ju vara mycket klageri, favoritsakerna är klaga på är för mycket bilder på mig själv och hur jag är klädd haha! Men man kan inte göra alla nöjda, bloggen handlar ju trots allt om mig och det är de den handlar om. Konstruktiv kritik är dock alltid välkommen. Vill ju hitta en bra balans mellan göra det jag anser är rätt och ha en rolig blogg som ni tycker om allt följa.

Vi hörs lite senare, stor kram till er!

Liknande hårband hittar ni >HÄR< och halsbandet hittar ni >HÄR<

Byxorna hittar ni >HÄR

Posted in: PICTURES
Kommentarer (30)
 • Sandra

  Nej gumman. De största klagomål är att du inte visar någon respekt för andra länders kulturer och religioner. Och att du är så lite påläst som du är.
  Men du väljer ju inte dina resmål så vi kan skylla på därför.

 • Julia

  Varför säger du i ett tidigare svar att du inte vet vem JP (Farmen, paradise hotel) är när du tom har besvarat ”påhoppet”.

  https://nyheter24.se/noje/kandisar/513489-paradise-hotel-stjarnan-om-natten-med-kissie

  Då kanske det stämmer det som står i Hänt Extra?!

  • Sandra

   För att hon ofta inte skriver sanningen.
   Hon vet vem JP är men låtsas som att hon nu inte har någon aning om personen.

   • Lovisa Andersson

    Alla som läser…märker ni inte hur Kissie ljuger och hittar på? Hur kan ni orka gilla någon som endast snackar skit? Inte för att jag tror det är mer än några få som verkligen tycker om henne.

  • Kissie

   Jag träffar väldigt mycket människor, kan inte komma ihåg samtliga som försöker skapa sig ett namn genom mig. Jag går vidare och glömmer, tror det är mest hälsosamt för mig 🙂

 • anonym

  Tack för du visade var man kan köpa halsbandet. Kram.

 • Josefine

  Jag ”hatar” resebloggar, vloggar å allt vad det finns men den här gången gör du det riktigt bra, må jag säga 👍👍😄
  Å så satans snygga bilder 😍

 • Alexandra

  Jag tycker däremot om att du lägger upp bilder på din outfit!😄 Speciellt eftersom du är så snygg i allt!

 • Sara

  Jag tycker att det är väldigt intressant att se bilderna från när du reser. Väldigt fina bilder dessutom! 🙂

  Jag är en trebarnsmamma som skriver om min vardag och hälsan.
  Ta gärna en titt hos mig:
  http://saraabrahamsson.se

 • Enya

  Så himla vackra bilder du lagt upp från resan Kissie!! Ser ut som dom är tagna straight from VOGUE, låt inte hat låta dig känna något annat! Helt sjukt att vi lever i 2018 och fortfarande måste trycka ner människor för att må bättre. Att vi fortfarande tror att ord vi skriver online inte betyder något. Helt sjukt.
  Kissie, Alexandra. Du är en så himla underbar människa, så stark, motiverande, vacker men främst så klok. Du har gång på gång använt din plattform att hjälpa människor men så fort du njuter det minsta av allt det du blir given så slängs så mycket hat. Helt sjukt hur avunsjuka människor kan vara. Vem fan hade sagt nej till en sponsrad resa för några foton och goda ord? Du har jobbat otroligt hårt för att ta dig dit du är, bara för att nån sad person inte kan släppa sin egna sorg över att inte vara lika driven ska inte ge dem rätt att slänga otrevliga komentarer.

  Det är på riktigt som att de går till ditt hus, knackar på din dörr men när du öppnar dörren skäller dem på dig för att dom inte vill vara där?! Hallå vafan gick du ditt för då. Om du inte har något bra att säga var bara tyst. Vill du inte läsa bloggen? vafan sökte du på Kissies.se för då? ingen tvingade dig. så sluta förstöra för alexandra och alla som genuint gillar att läsa bloggen.
  Patetiskt.

  Alexandra, jag älskar dina bilder och hela din blogg, så otroligt fin. Du är en väldrigt driven kvinna och jag ser upp till dig så mycket, och har gjort i många år. Du hjälpte mig ta mig genom min ätstörning genom att låta mig focusera på något annat, att vilja bli något. Du gav mig motivation. Så tack Alexandra. Du är så otroligt stark.
  Kramar i massor, E

 • Miryam

  Att vara i en moske handlar inte om att man ska skilja på kvinnor och män eller att män har ett större värde än kvinnor. Det handlar inte heller om att män bara blir distraherade av kvinnor utan även kvinnor distraherade av män. En moske är ingen plats där man ska hitta en flickvän/ pojkvän osv eller dejta. Det finns tillräckligt med andra platser man kan göra det på. Avsikten att gå till en moske för är be borde och ska vara att komma närmare en högre makt än vi och vårat ego. Man ber för att hålla en kontakt med sin skapare och det är bara det en moske är till för. Precis som en kyrka respektive en synagoga. Att täcka sig när man går in i en moske handlar inte om att snubben i hörnet annars kommer att titta på dig utan det handlar om respekt. Inte respekt för folket utan för personen som skapade folket. En man och en kvinna måste även täcka sig tillräckligt när som gör sina böner hemma i sin ensamhet. Som sagt det handlar om respekt för sin skapare. Jag tycker även att man inte ska gå in på platsen som är heliga för andra om man inte kan respektera det som faktisnt gäller. Det spelar ingen roll vilken religion det handlar om. Annars kan man faktiskt stanna utanför om det verklugen inte går att ta ett extra klädesplagg på sig. Utanför den heliga platsen så finns det inga regler om hur man bör gå glädd så varför göra en så stor grej av det och tro att det handlar om kvinnors värde eller annat.

  • Camilla

   Jag förstår och köper det du säger. Sen kan jag även förstå hur man inte köper att täcka sig. Särskilt med den informationen Alexandra fått om detta som hon berättade om i en live på Instagram. När det är den informationen man har fått om detta som hon har så förstår jag henne. MEN jag förstår då inte riktigt varför man behöver gå in i en moské? Eller vill? Män får inte gå med bart bröst eller visa benen i en moské heller.

   Att kvinnan ska täcka sig i moske eller när hon ber hemma, ÄVEN om hon är ensam, har med koranen och förhålladet till Allah att göra. Samma för männen minus slöja. Sen har ju kvinnor slöja och täckt kropp för inte väcka lust hos andra män än sin eventuella make, till vardags utanför moskén. Medan män inte gör det. Och det är den biten som är svår att svälja för västerlänningar. Att en moské inte är nåt ställe att ”dejta” på och hitta en partner, det är väl självklart och jag förstår egentligen inte varför man måste täcka sig pga att man inte söker en partner. Vad har man i så fall på sig om man söker en dejt då som muslimsk kvinna?

   Jag har varit i Marocko och det var ganska varmt, jag var där i dec och det var som en svensk sommar. Lokalborna hade ofta mycket kläder på sig och de flesta hade vinterjackor på sig (!?) Många kvinnor var täckta med slöja såklart. Vi var två unga tjejer. Vi fick varje dag vi gick i shorts och t-shirt höra män ropa efter oss. Antingen på engelska, då var det whore vi fick höra. Ofta fick vi höra ord på franska eller arabiska. Det var inte svårt att uppfatta att det var ungefär samma sak på de språken eller liknande. Det var en avsky som ropades efter oss. Varenda dag. Jag gick i långbyxor och t-shirt en dag. Samma sak även om det var mycket värre med shorts. Jag hade ingen urringning på tröjan men den täckte ju inte upp till halsen heller. Och det var väldigt varmt med byxorna. Till slut hade jag det och sjal över bröstet. Jag var orolig för att något skulle hända oss. Jag har aldrig blivit mött av sådan avsky och hat. Jag var också i Marrakech. Vi var mycket ute på gatorna och gick omkring, vi var inte på fina hotell och sådant. Jag ville inte visa respekt för dessa män. Jag ville inte täcka mig. Jag var förbannad. Och man blir förbannad över att det finns en kultur där kvinnor måste täcka sig i sin vardag för att inte fresta män. Eller inte bli kallad hora. Jag hade ingen lust att respektera de som absolut inte respekterade mig och såg mig som så jävla avskyvärd bara för att jag inte var någon muslim som hade nån klädkod att följa. Jag tycker inte att jag som turist hade en skyldighet att täcka mig ständigt. Jag hade ingen anledning. Jag förstår Alexandra till en stor del, men jag skulle respektera reglerna som gäller ”inför Gud” och moskéns klädkod – OM jag ens skulle gå in i en moské. Jag kan även säga att vi åkte vi en grannstad en dag och där var det en helt annan attityd. Det var en mer turistig stad med strand där alla gick i bikini, ingen sa eller ropade efter oss, männen var vänliga. Så det var inte nån himla lag på att täcka sig i Marocko. Eller nån särskild bestämmelse i Marrakech. Så jag hade ingen skyldighet. Jag är väldigt besviken på min resa dit. Önskar jag bott bara en timme bort i grannstaden istället.

   Jag är ointresserad av religiösa platser och ritualer, och slöja, det är inget konstigt i att inte vilja täcka sig, för män eller gud. Och när man inte har lust att respektera en klädkod tycker jag man kan vänta utanför istället. Det skulle jag personligen ha gjort.

   • Miryam

    Jag förstår absolut hur du känner och jag reagerar på samma sätt. Dessa män som följer en och försöker få ens uppmärksamhet är svin. För dom spelar det ingen roll om man är täckt eller inte. Jag själv som bär slöja och åker till marocko nästan varje år får stå ut med dessa svin som följer mig och skriker saker efter mig när jag visar att jag är ointresserad och säger till dom att de kan dra åt helvete. Jag avskyr också dessa män och dom representer inte islam för mig eller muslimska män. Dom visar inte respekt för någon i sin omgivning. Du ska inte behöva tänka att fu måste täcka dig för att dom inte ska skrika saker efter dig utan det är tvärtom. För det spelar ingen roll om du är täckt eller inte. Det kommer alltid finnas dom som vill trycka ner kvinnor oavsett klädel eller annat. Att bära slöja har inte med att göra att inte väcka lust hos män för en man ska kunna behärska sina känslor och luster. Det hadlar om att kvinnan ska dölja sin skönhet för de personer som inte är av kvinnans familj etc. Det är mycket mer ”poetiskt” om man forskar lite i det. Men jag kan också förstå kissie i vissa avseenden då hennes guide måste vara helt sjuk i huvudet som ger påståenden om saker som inte stämmer och berättar saker utan att tala om grunderna. Men som sagt det finns ingen som tvingar en att gå in i en moske om man inte vill respektera klädkoden. När jag nämnde det om dejta och att separera män från kvinnor från varandra så grundar det sig på att man blir distraherad av båda könen och i just en moske så ska man inte distraheras av något utan istället koncentrera sig på att be. Som sagt kvinnor ska också täcka sig i sitt hem när hon ber till allah och samma gäller män. De har sin klädkod på sitt sätt. Finns mycket att diskutera om detta och tyvärr är det så att män ofta inte har någon aning om vad koranen säger och hur man ska behandla kvinnor och framförallt respektera dom och upphöja dom. Inte sänka och trycka ner som många svin gör. Generellt så finns det ingen klädkod alls i marocko utan man går klädd precis som man vill och ska inte behöva känna sig orolig över det. Precis som i sverige 🙂

  • Mimmi

   Intressant läsning.,, men om ovan är korrekt ang klädsel i moskén så borde väl kvinnor kunna sitta på första parkett varannan dag och inte bakom en täckt balkong på andra våningen?
   Kvinnor kan inte vara imamer och inte ha ngn roll alls på estraden i moskén, hur kommer det sig?
   Om alla är lika inför Allah, varför är kvinnorna då så undanstoppade..

   Jag och en kompis har varit i Marrakesh för 1,5 år sedan och anständigt klädda.., visade inte mycket hud, trots det fick vi gå genom en hagelskur av kommentarer så fort vi gick ut på stan..suck!

 • Caloveline

  Åååh vad snygg outfit du har idag! du passar verkligen i vitt och pastell färger!
  https://caloveline.com

 • Anonym

  Det handlar inte om att bara ”strunta i att gå in på Alexandras blogg”. Det handlar om flera hundra tusentals människor som läser och då borde Alexandra visa en vuxen sida med både förståelse och kunskaper INNAN hon uttalar sig. Och RESPEKT vilket alltid saknas när hon åker till ett annat land.
  Vad hon fjantar sig med själv i hemmet eller rut sig själv är skitsamma men när hon ger sig in i större handlingar helt utan förståelse för att provocera så är hon fortfarande dagisbarnet Alexandra!

 • Anonym

  Och hon är väl medveten om hur många kommentar hon får när hon leker med seder och religioner vilket hon oxå älskar. Hon tigger och ber om arga kommentarer och konflikter i kommentarsfältet vilket hon oxå får! Så SLUTA dalta med henne för hon VILL leka av sig ibland

 • Tifa

  Hej Alexandra:) jag verkligen älskar ditt korta hår du är så fin i det!! Har bestämt mig för att klippa mig kort och visa en bild på dig då 🙂 har du något tips på vad du brukar säga till frisören för att få din frisyr?:)

  • Kissie

   Tack snälla glad jag blir! Nja jag sa att jag ville ha en ”tydligare” frisyr, tyckte min förra längd var för ”mitt imellan”. Sen visar jag bilder på andra tjejer som har sån frisyr jag är ute efter 🙂

 • Jenny

  Var är din fantastiska vita topp ifrån? Så vacker!! ❤️

 • Nettoz

  Vart ifrån är den rosa klänningen i ett inlägg längre net? Need it in my life 😍

 • Filippa

  Men hallå, jag VILL se bilder på dig!! Inte bara för att du är otroligt snygg utan också för att du har så fin klädsmak (älskar dina outfitbilder) och för att du gör dig så bra på bild, du liksom kompletterar den!

 • Shania

  Skulle vara kul att ser bilder på dem du reser med också.

 • Sanna

  Det heter inte ”lura än”, det heter ”lura en”. 🤦‍♀️

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Alltså, det ser så härligt ut! Snygg outfit också. 🙂

 • F

  Vilken storlek har du i byxorna? Är 170 cm lång och väger 57 kg, vad rekommenderar du?
  Kramis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *