Marknad

Vi har gjort så mycket så jag vet knappt vart jag ska börja.. Men vi börjar med marknaden som vi var på igår 🙂 Marknaden kallas för Souk och där kan du hitta ALLT typ. Jag köpte en söt liten virkad väska som ni ser på bilden (har dock lyckats tappa bort den redan haha) och en liten guldig spegel som jag ska ha i handväskan. Men utöver det hittade jag inget mer. Eller jag orkade väl inte köpa mer, männen som har stånden är skitjobbiga och ropar efter oss ständigt.. Sen gäller det att pruta rejält här också, säger dom 100 ska man lägga sig på 50 och max gå upp 20 % efter det. Jag hatar att pruta och ha mig, därför blev det inte så mycket hehe.. Sen tycker jag inte heller om att köpa med mig saker för sakens skull, hemmet kommer tillslut se ut som en turistshop. Inte snyggt!

Efter besökte på marknaden fick vi se hur man tillverkar argan olja. Jag använder det till både håret, kroppen och ansiktet. Det kommer ju härifrån, Marocko. Argan träder växer här (och endast här tror jag) så dom plockar bären och sedan masserar ut oljan. Vi såg hur kvinnorna slet verkligen, förstår inte hur det kan vara så billigt.. Man kan få en flaska för ca 50 kr här, hemma i Sverige kostar det väl runt 300 kr? Typ.. Jag passade ju såklart på att köpa med mig några flaskor hem. Funkar ju till allt för både män och  kvinnor.

Förutom väskor, kläder, olja och sånt kan man också köpa massa kryddor här. Deras saffran är mycket finare än våran där hemma. Den både smakar och doftar mer 🙂 Har dock inte köpt något, vill inte att alla kläder ska lukta saffran haha..

 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (39)
 • Linda

  Det finns riktiga feminister som vet vad det verkligen betyder och kämpar för jämställdhet. Det finns de också som gärna vill gå lättklädda, visa röven och det mesta av sin kropp och för att göra det på ett ”bättre” sätt så skyller de på feminism. Gissa vilken kategori du tillhör… -_-

  • Svar till Linda

   Hur menar du nu Linda? Det finns inga ”kategorier” för att vara en ”rätt” feminist. Alla klär sig som man vill. Lättklätt eller lager på lager. Helt i Svart eller helt i blått, rött, rosa, gult. I randigt eller prickigt. I stickat eller i siden. Precis som män, hur dom vill. Eller kan inte du förklara för mig hur en man som hatar kvinnor klär sig. Det måste finnas något visst Outfit/klädesplagg kategori som jag missat men som du uppenbarligen vet… Pinsamt av dig att ens komma med en sådan kommentar.

 • Truth

  Hon kämpar för västerländska- och vägrar ge de som hamnar under henne respekt. Typiskt vit och svensk, fotar de i slöja och samtidigt ’skriker’ här är min urringning. Hon har ingen lösning, bara känslor.

 • Julia

  Det står i senaste Hänt Extra att JP (från Farmen) varit hemma hos dig på nattligt besök…och att han glömde en kavaj och en dyr klocka där som du vägrar lämna tillbaks. Stämmer det?!?

 • ...

  Du försöker få fram feminism men under de senaste inläggen får du endast hat från just kvinnor. Ser du inte att det budskap du sänder ut är helt fel? Hur känns det?

 • Johanna

  Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [[drogunduspellcaster gmail]] kommer din partner definitivt tillbaka till dig.

 • Linda Roos

  Åh herre vad snygga solisar!! Please, berätta var de är ifrån😍 (Är på solglasögon-jakt men är väldigt kräsen så har haft svårt att hitta de ”perfekta”). Tacksam för svar,
  kramis!

 • Caloveline

  Himla fin outfit du hade idag! Vart har du köpt klänningen? Hade gärna köpt en sådan med! https://caloveline.wordpress.com/

 • Emma

  Visst var det en snygg klänning. Men knappast det lämpligaste att gå på marknad i ett muslimsk land och visa halva brösten.

 • Jasmine

  Markanden heter inte souk, souk är arabiska för marknad alltså en direkt översättning, utlänningar kallar marknaden souk som om det vore ett brand. Ville bara klar göra!

  Hur alexandra går klädd spelar ingen roll, så länge hon respekterar folket när hon typ är o mosken tex. Jag själv kommer från marocko men klär mig ”vanligt” med lite urringning osv när jag e där, man får dock dömande blickar det är allt

 • Anonym

  Är man feminist så måste man upp med brösten! Vart man än befinner sig. Annars är man ingen feminist enligt Alexandra.
  Så smart är hon….

 • Elinor

  Det är billigt troligtvis för att de många är fattigare där och arbetar och sliter mer under sämre omständigheter än oss för mindre pengar för att de behöver det för att gå runt ekonomiskt.
  Jag såg också att du la upp en instastory då du rider kamel. Skulle tipsa om att inte göra de då många av de kamelerna blir totalt misshandlade både fysiskt och psykiskt och mår otroligt dåligt!

 • Ellen

  För det första ha feminism ingenting med kläder att göra. Feminism innebär att alla ska ha lika rättigheter, oavsett kön (och kläder på kroppen)
  För det andra är vi alla olika. Vissa väljer att inte ”skyla sig” då de åker till andra länder och kulturer precis som vissa kvinnor med slöja väljer att ha den på även när de besöker/bor här i Sverige.
  Hur man än gör så provocerar det alltid någon och alla tror vi på olika tillvägagångssätt.
  Bara att tugga i sig!

 • Anonym

  Alexandra är fortfarande Kissie vilket verkar glömmas bort ibland. Men ha detta i tankarna när hon ibland skriver urdumma inlägg och lägger ut halvnakna bilder.
  Hon kommer alltid vara lilla flickan som provocera då och då och har noll kunskaper.
  Bara för att Andreas finns i hennes liv nu så förändrar inte det hennes liv som bloggare.
  Om du har detta i minnet så blir du heller inte lika provocerad av hennes omogna och dumma texter.

 • Mammapatronus

  Skulle också vilja besöka landet, mest för att jag tycker om att uppleva andra platser och kulturer. Hoppas ni har det riktigt bra!

 • Pia Widlund

  Mycket vackra färger, men helt rätt, man kan inte bara handla för handlandets skull!

 • johanna

  Vilka härliga färger, och klokt att inte handla bara för att handla! 🙂

 • Johanna

  Dessa kommentarer… 🙈 TACK Alexandra för att du driver kvinnofrågor som du gör! Vi kan inte bli för många som gör det och tycker det är ett perfekt upplägg att vi alla ser och är olika som gör det. Vi når liksom en större målgrupp då!

 • Anonym

  Ser så fjantigt ut när någon skickar Kissies fötter och fjäskar. Ni är få…därför bara fjantigt och pinsamt.

 • Anonym

  (Slickar Kissies fötter)

 • Layla

  You rock in being weird.

 • Angry

  Men snälla, du är en sån jävla vit feminist. If your feminism isn’t intersectional, who is it even for?

 • Elin

  Jag blir så ledsen när jag läser dessa kommentarer, som mestadels är skrivna av kvinnor. Att de inte inser att det är gammaldags och trångsynta män som kommit på dessa dumma lagar om kvinnors kläder i muslimska länder. Detta är för att dem inte kan kontrollera sig själv när det kommer till kvinnokroppar. Det är så sjukt att man ska ”ta seden dit man kommer”: gällande detta så nej! Det ska man inte. Genom att bryta detta äckliga mönster och göra skillnad, så blir det skillnad. Du som inte är utövare av religionen ska väl inte tvingas klä dig som dem, eller?
  Blir så ledsen att så många kvinnor tror att det är så här vi ska ha det, för det är det verkligen inte.

 • Therese

  Hej. Jag tycker du har så himla fin frisyr nu efter du valde att skippa långa extensions. Jag blev så inspirerad att jag själv gjorde likadant. har haft extensions så länge jag kan minnas. nu till min fråga, kan inte du göra ett inlägg där du visar hur du stylar ditt hår? produkter och allt vad det innebär. Känner mig helt vilse i mitt korta, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *