Marrakesh

God morgon kära ni!

Nu kommer äntligen lite uppdatering från härliga Marrakesh 🙂 Allt här är så löjlig fint, precis som på alla bilder alla influensers har lagt upp haha… Jag funderade lite på just det, försäljningen måste ju definitivt öka till dom resmålen som bloggare åker på och lägger upp fina bilder ifrån.. Tror inte ni också det? Jag är ju ganska bekväm av mig och tittar gärna på vart andra åker. Är det fina bilder och miljön verkar vacker så bokar jag en resa dit också, hehe..

Vädret här är iaf perfekt, ca 20 grader och varma vindar. Som en bättre svensk sommar kan man säga. Sen är dom inte alls så hårda med hur vi går klädda, det var bara vid ett tillfälle vissa av oss blev ombädda att täcka oss lite mer och det var när vi skulle in i en Moské. Men samtidig så anser dom att kvinnor inte får be på samma plats som män (så männen får plats) och kvinnor får först gifta sig efter ca 3 månader om hennes man går bort – men mannen får gifta sig direkt. Är inte det typiskt? Det är svårt att hålla snattran när vår guide berättar allt detta, men det gäller ju att bita sig i tungan bara 🙁 Men jag fick lära mig att abort är lagligt här iaf, alltid något!

Men förutom den skeva kvinnosynen är alla väldigt trevliga här, och väldigt service minded. Vi behöver inte röra oss i onödan och all vi behöver kommer till oss. Tänk om man hade det så hemma också.. Det hade nog blivit jobbigt i längden faktiskt, ibland är det nyttigt att kämpa för det man vill ha. Spelar ingen roll om det är pengar eller en smörgås haha 🙂 Man uppskattar det mer om man rör på arslet.

  

Posted in: PICTURES
Kommentarer (68)
 • Anonym

  Nej vi läsare lockas inte av bloggare/youtubers resor trots alla bilder för ni får ju allt GRATIS. Och det är en väldigt stor skillnad! Ni lever i lyx och det lockas tyvärr inte för man ser hur dåligt ni alla mår innerst inne. Det hjälper inte att resa hela tiden.

  • Linn

   Haha, precis som om nån som skriver en sån genombitter kommentar inte mår dåligt innerst inne! Ta tag i ditt liv.

  • anonym

   Håller med. Vi andra får arbeta mycket för att kunna resa.

   • ..

    Men hur mycket upplever de av landet? De åker dit för att ta bilder o göra reklam. Kissie vet inte ens var hon är när bilderna tas, bara att det är en fin omgivning. De kan inte göra vad de vill eller stanna hur länge som helst. Bara ytligt resande som endast gynnar företagen.

    • My

     Håller med. Patetisk att ens kalla dem ‘influensers’. Nej det är inget yrke. Ni bloggar bara och får gratis saker. Krävs ingen kunskap eller studier, inga kvalifikationer eller meriter. Sjukt löjligt. Vandrande reklampelare utan substans.

     • C

      Ja alltså, jag är hellre en vandrande reklampelare utan substans än en person som inte har något bättre att göra än att skriva bittra kommentarer och inte kunna glädjas åt andras framgångar! 🙂

 • Anna

  Att boka resor efter vart influencers har varit är det sista jag gör. Skillnaden från er och oss andra dödliga är att vi måste betala själva för våra resor. Kollar efter pris och avstånd till tex stranden och stan.

  Hålle även med anonym om att ers gratis resor inte lockarna med tanke på hur olyckliga den flesta verkar vara innerst inne

 • Pia

  Vilken underbar arkitektur. Hoppas ni tar mer bilder. Och varmt och gott ser det ut, inte som här precis….

 • ...

  Då tycker jag även att istället skriva ut detta gällande giftemål och att be i moskén för kvinnor utan kunskap, istället ta reda på orsaken bakom det. Jag lovar det är logiska orsaker 🙂 kunskap är makt, så ge inte ut fel kunskap gällande islam för då blir det helt fel

  • Caroline

   Vad är logiskt med att män och kvinnor behandlas olika? För mig finns det ingen logisk förklaring till att det skulle vara olika.

   • Fakta

    Anledningen till att kvinnor och män inte ber tillsammans handlar så klar inte om att männen ska få all plats! Där du ber ska du inte bli distraherad helt enkelt och all fokus på bönen. Tänk er en bland moskee där kvinnor har rumpan framåt böjd mitt framför ögonen på männen, vissa skulle helt enkelt få svårt att koncentrera sig.
    Hemma inom familjen ber man tillsamman tillexempel.

    Att kvinnan måste vänta beror på att man ska kunna veta vem som är far till barnet om hon skulle varit gravid när hon skjilde sig / gifte om sig.

    Ganska logiskt

    • Linp

     Vadå logiskt? Typiskt att bestämma och ha kontroll över kvinnan, det är väl upp till henne och hennes nya partner när de vill gifta sig och om hon är gravid eller inte?

   • ...

    Okej så ex inom idrotten i skolan finns inte olika mål för killar o tjejer att nå? Tror du en tjej springer fortare än en kille i genomsnitt? Nej, pga att vi är skapade olika. Och just därför bör vi behandlas olika och ha olika regler. Döremot är vi lika mycket värda

 • Camilla

  Haha jag tänker precis tvärtom! Vill inte åka till en plats om jag redan sett många vara där (finns visserligen undantag) nyligen 😉

 • Irem

  Marrakech? Det er Hassan II moskeen i Casablanca…

 • Mina

  Marrakech? Det er HassanII moskeen i Casablanca…

 • Tina

  Åh vilka fina byxor! 🤩 varifrån är dem? 😘

 • Martina

  Hur sjukt. Du tjatar om jämställdhet och feminism varje dag men stödjer länder som detta OCH Dubai. I Dubai får inte ens kvinnor köra bil.

   • Martina

    Nej, efter det jag har sett(efter en annan influencer som har varit i Dubai) så får dom inte det. Snacka om att vara hycklare, att stödja ett sånt land överhuvudtaget, som är så ojämställt och har sådant kvinnoförakt.

  • ...

   Som sagt, fel kunskap är farlig kunskap. Kvinnor får köra bil i saudi, länge sen de ändrade på detta. Är det jämställdhet att en kvinna blir tvingad att ta av sig kläder än att ta på sig? Är det jämställt då kvinnor döms utifrån kläder, smink, kroppsform, hår, naglar o allt annat i utseendet?

   • Tess

    Fast ingen blir väl tvingad att ta av sig kläderna i Sverige? Vi har bara ett val och det är ju det feminism handlar om. Och blir man avtvingad sina kläder snackar vi brott.. Likaväl som det borde vara ett brott att bli påtvingad slöja osv bara för att religionen säger så… Håller inte alltid med Alexandra men i denna frågan tycker jag hennes åsikter är sunda 🙂

    • ..

     Det är fel att tvinga på någon slöja och det går även emot islam. Kolla i frankrike då msn inte fick ha burkini, blir istället tvingad till bikini och till vems fördel? Inte kvinnans i alla fall utan mannens. Kvinnor och män är inte lika så hur ska jämställdhet ske mellan könen om vi ska behandlas lika?

    • S

     Kvinnor kanske inte blir avtvingade kläder i Sverige men i EU-länder blir muslimska kvinnor det. Det finns lagar mot burkinis till exempel så troende muslimska kvinnor tvingas klä av sig om de ska bada.

     Det finns även regler för var man kan bära slöja i Frankrike. Tror att det även finns i Belgien och Schweiz också. Så i dessa länder sker det faktiskt, oturligt nog.

  • Maria

   Idag får kvinnor visst köra bil i Dubai. Om jag inte minns fel blev det lagligt 2017.

 • Danielas Dagbok

  Alla mönster, kakel och färger är verkligen jättefina i Marocko! Jag kom nyss hem därifrån och har idag bloggat om lite Marocko-tips =)

  http://danielasdagbok.com/2018/march/resa-till-marocko-agadir-bra-att-veta-2.html

 • Diana

  Det ser väldigt vackert ut, härligt och soligt. Vi har också soligt iof men däremot inte lika varmt.
  Idag känns det som att våren är på ingång.
  Du ser strålande vacker ut.
  Ha ha försök att bita dig i tungan och tänka att det är inte Sverige, det är en annan kultur och annat land, inget som har med svenska religionen eller kulturen att göra.
  Kanske en vacker dag så kommer saker och ting se lite annorlunda ut men inte riktigt än.
  Ha det bra nu

  • ...

   I sverige finns inga kristna ens, bara människor som följer de stora kristna traditionerna. Men kristendomen finns inte kvar. Islam, kristendom och judendom har samma ursprung. En muslim är mer kristen än vad en svensk kristen person är. En jude är mer kristen än vad en vanlig svensk kristen är också. I koranen nämns profeterna som finns i judendomen och kristendomen också

   • S

    Det stämmer ju inte. Hur kan en muslim eller jude vara mer kristen än mig? Tror de att Jesus Kristus är Messias?

    Jag är svensk katolik och håller inte med din kommentar överhuvudtaget. Blanda inte ihop troende kristna med människor som ”bara” är döpta. Det finns icke-troende judar och muslimer också.

    • ..

     Hur kommer det sig då att kristna äter gris? Varför täcker de sig inte som maria exempelvis? Varför säger man att jesus är gud fastän han påtalat motsatsen? Jesus bad som en muslim gör idag. Han gjorde wudu innan bönen så som muslimer gör. Så muslimer följer jesus mer än ”kristna”. Vem bestämmer vem som blir helgon inom den katolska kyrkan? Var kommer det ifrån att utse helgon? Det är människan själva som skapat helgon o inte gud.

     • S

      Du talar om kristendomen som om du skulle ha mer koll på religionen än de som är troende. Men i realiteten så kan du inte så mycket som du tror.

      Markus 7:15 – 7:19 – ”Intet som utifrån går in i människan kan orena henne, men vad som går ut ifrån människan, detta är det som orenar henne. När han sedan hade lämnat folket och kommit inomhus, frågade hans lärjungar honom om detta bildliga tal. Han svarade dem: »Ären då också I så utan förstånd? Insen I icke att intet som utifrån går in i människan kan orena henne, eftersom det icke går in i hennes hjärta, utan ned i buken, och har sin naturliga utgång?» Härmed förklarade han all mat för ren”

      Jesus förklarade att all mat är ren. Därför kan man äta fläsk, då man följer Jesu ord.

      Sen angående treenigheten så säger talar ju Bibeln om Gud i tre olika former – Fadern, Sonen och den Heliga Ande. Samtidigt som Bibeln säger detta betonar Bibeln att det endast finns EN Gud.

      Du bör kanske läsa Bibeln innan du ska kritisera andra människors tro. Och ha lite mer respekt för andra.

   • anonym

    Usch vad du skriver kränkande. Kristendomen är en fin religion. Hoppas det bara blir accepterat att vi har den tron. Den är mjuk och fin.

    • ...

     Mjuk och fin? Som då korstågen skedde? Kristendomen finns inte kvar, bibeln har ändrats och den ursprungliga finns inte kvar längre. Kristendomen ändras från tid till tid så nu är bara kristendomen som nutidens människor skapat kvar. Är du kristen o har inte haft sex före äktenskapet exenpelvis?

 • S

  Klart man ska täcka sig lite mer om man går in i en moské. Samma regler gäller även för män. Axlar ska vara täckta och benen ska synas så lite som möjligt. Kanske inte något man har förståelse för om man inte är troende. Men det är bara att respektera som du sa. Sen gäller det även män, inte bara kvinnor. Så det är jämlikt gällande klädsel, även om man inte får ha på sig vad man vill. Samma regler gäller för båda könen 🙂

  Samma regler är det även i kyrkor. Har sett människor blivit nekade att komma in i Peterskyrkan i Vatikanstaten. Är sådana regler religiösa byggnader har.

 • anonym

  Varför kan du inte svara på var du köpt halsbanden. Dåligt. Du som höjer dej själv till skyarna. Det är ego att göra så.

 • johanna

  Magiskt vackert!
  Jag kan bli inspirerad av resor som influencers åker på ibland, men sällan att jag bokar en resa bara för att influencers varit där. Men kul att se olika resemål och inspireras, inte så att man skulle tacka nej till en gratis resa direkt 🙂

 • Kicki

  Nja Alexandra… Om vi läsare ska bli inspirerade att besöka era resmål så ska ni nog börja med att veta var ni befinner er för tillfället. Trovärdigheten ökar ju lite då om man skriver o fotar rätt resmål så att säga. Brukar bli bättre reklam då också….

 • Clara

  Nej skulle aldrig vilja åka till Marocko oavsett alla vackra platser som finns där.Har varit i Tunisien och upplevt det enorma förakt som araberna/muslimerna har gentemot västerlänningar.De tiggde och var oförskämda så det knappt gick att gå ute på gatorna.Notera även att många kriminella ungdomar/gatubarn här i Sverige kommer just från ”paradiset” Marocko.

  • ...

   Snölla skriv inte muslimer. Inom islam är det förbjudet med att tigga. Det är kulturen ifrån dessa länder. O ja marockaner ör könda som gatubarn i sverige som stjäl, dricker alkohol och tar/säljer droger. Men det har inget med islam att göra.

 • Jasmine

  Platsen där du tagit bilderna är inte marrakesh utan casablanca, marakesh har dessutom inget hav, ligger inte vid kusten!

  Visste faktiskt inte att abort var lagligt där trodde det var olagligt, det är en moske du borde respektera sederna där, men utanför mosken spelar det ingen roll hur du klär dig,

 • O

  😑😑😑😑😐

  Undrar hur du ser ut egentligen?

 • Alex

  Varför fan har du inte bh på dig?! Hur äkligt?

  • Det är bröstvårtor, inte din andedräkt

   Alex… vad kan man säga mer än, Tönt!

   • Alex

    Får man inte utrycka sig? Jag som kille ser detta som en tjej som inte får tillräckligt med kärlek från sin pojkvän och vill visa vad hon har.
    Keep your boobs for Andreas please.

    • Linn

     Om du nu är emot kvinnors ”boobs” så undrar jag varför du överhuvudtaget är inne på Kissies blogg? Som kille borde det väl typ vara enda anledningen att klicka in här – för att få se en snygg tjej med snygg kropp..?! Vilket århundrade kommer du ifrån kan man undra… Gå o lägg dej under stenen du kröp fram ifrån.

 • m

  Ang varför kvinnor inte får gifta om sig efter att maken har dött eller vid en skiljsmässa är för att för 10000 år sedan så hade man inte ultraljud och den metod vi har idag och därför ville man veta ifall om kvinnan var gravid så ville man veta från vilken man barnet kom ifrån 😊 Så har man kvar den seden inom islam

  • Hmm

   Exakt vad jag gick in för att skriva:) kvinnan behövde avvakta pga eventuell graviditet så att hon kunde vara säker på vem pappan var.

 • anna

  Vad ÄCKLIG du är som inte har bh på dig. Ingen vill se dina fula bröst.

  • Du är den som är äcklig, inte hennes bröst

   Anna… ärligt. Du borde skämmas med den kommentaren.

  • Linn

   Om du nu inte redan är ”Alex” i kommentaren ovanför, så kanske ni skulle slå följe ni två? Verkar ju ha samma fantastiska föråldrade människosyn. Gör oss andra en tjänst o flytta lååååångt ut i skogen till en håla utan wifi, där ni slipper se ”äckliga bröst”. Eller alternativt sluta läs kvinnors bloggar.

 • Anonym

  Skicka du dina ”resebilder” direkt till din Andreas istället för han är nog den enda som ”uppskattar” dem. Och han är så flitig på att försvara Kissie anonymt här i bloggen bland kommentarer.

 • Paula Smilee

  Vilka vackra bilder ! Vill se meeer!

  Tråkigt annars att bara se en massa negativa kommentarer ovanför, suck !

 • Johanna

  Var är toppen och byxorna ifrån? Så fina❤️

 • .

  Alexandra har du ingen skam i kroppen som går på ett moské område med genomskinlig blus utan bh? Det är som att stampa på alla andra kvinnor som besöker platsen och försöker skyla sig pga respekt. Då bör du inte klaga när niqab bärande eller burka bärande vistas i sverige. Självklart stödjer du synen på svenska tjejer som billiga och lättfotade när du själv lägger ut din kropp tillgänglig för män.

  • Milla

   Kunde inte sagt det bättre själv. Fyfan vad respektlöst att gå in i en moské med genomskinlig topp utan bh. Självklart var det ingen som kastade ut dig, Marocko är ett fattigt land och det är bara för dem att hålla käften och le oavsett om någon lättfotad västerlänning kommer dit och pissar på deras religion och deras traditioner. Åker man till ett arabland får man väl för i hel…. ha vett att täcka brösten när man går in i en moské.

   Kan även berätta att jag bott i Georgien och där blev man utkastad på en gång med huvudet före om man som kvinna inte täckte sig från topp till tå i kyrkan. Så egentligen har det här inget med muslimer att göra utan om att respektera religiösa platser och inse att allt är inte som Sverige där man kan gå naken i kyrkan om man vill. Man tar inte seden dit man åker på semester utan man lämnar seden hemma!

 • Mina

  Ignorance is a bliss👌🏽

 • Noor

  När man besöker en kyrka respekterar man dess regler och traditioner, vissa kyrkor kräver att kvinnan sätter sig längst bak eller har en sjal över huvudet. Vissa heliga platser kräver renhet och att då ta av sig skorna, andra ställen fokuserar på själens föda och för att fokusera på det klär sig både män och kvinnor modest.

  Känner mig otroligt ledsen över detta innehåll av dig, du förespråkar allas lika rätt men trampar ner andras traditioner? Män får inte be i kvinnors del LIKADANT som kvinnor inte får be i männens del. Det är exakt samma varför tar du upp bara kvinnans ”förbud”?

  Tyvärr kommer män förbli män och kvinnor förbli kvinnor, vi kvinnor blir gravida och inte männen, vi bär barnet och inte mannen. En graviditet kan uppstå efter ett tag efter sista samlaget och för att fastställa att kvinnan inte är gravid innan hon går in i ett nytt äktenskap för sin egen skull ska hon vänta tre månader.

  Jag hoppas verkligen du tar en stund läser och reflekterar över ditt innehåll, du har växt som person men vi alla är mänskliga och har brister. En moské är en helig plats som respekteras genom att klä sig täckande, det är inte stenåldern det är att tro på Gud inom religionen och du finner att i både judendom och kristendom finns liknande regler. Du behöver inte samtycka men du bör inte uttrycka dig så nedtrampande på allt annat som inte går i dina riktlinjer.

  Fina bilder. Tänk dock på att du är en gäst där och bör följa deras regler/traditioner inom vissa saker.

 • Bella

  Hej!
  Jag har för mig att anledningen till att män och kvinnor inte ber tillsammans är för att kvinnor inte ska behöva känna sig obekväma av män som tänker på dem på ett sexuellt sätt, speciellt under en så känslosam stund som under en bön till Gud.
  Man kan säkert googla runt lite och hitta svar, alternativt gå till en Moské och fråga!

 • Maria

  Jag har inte läst Alexandras blogg på över 1 år sen började jag igen. Jag tycker att det är en härlig blogg, hon svarar ofta på kommentarer och har en rätt trevlig ton i sina inlägg enligt mig. Jag blir så galet trött på folk som går in här och skriver att de inte vill se bröst eller hennes fula ansikte och leende. Varför är ni då här? precis som med Isabella Löwengrips blogg om man inte delar hennes åsikt av att ta hjälp med allt i livet som hon tycker är tråkigt, läs då inte. Sen JA kan jag verkligen på alla nivåer hålla med om att det är otroligt respektlöst att gå in i en moske med en genomskinlig blus utan bh. Där har jag faktiskt inga ord.

  Allmänt kan jag känna att gillar du inte det du ser, titta inte då. Svårare än så är det inte. Varför tvingar du dig själv att gå in och läsa/titta på bilder om du inte vill se dem är min fråga till alla troll här inne?

 • Josefine

  Vilken power i bilderna 😍

 • Carolin Karlsson

  Vart är dina fina byxor ifrån? 😻👌🏻

 • Sara

  Hur får du sminket att sitta så bra? Jag har redan fet hy + om det är varmt ute blir det ännu värre. Och använder redan primer

 • Jenny

  Hej! Undrar vad det är för kamera du använder? Blir så fina bilder!! 😍

 • Nathalie

  Varför män och kvinnor inte ber på samma ställe har inget med att män ska få mer plats eller få plats före kvinnor. Det handlar om kvinnor och män inte ska beblanda sig plus att en kvinna ska inte be framför en man för koncentrationen ska vara på att be inte på vad som böjer sig framför.
  Och en kvinna får inte gifta sig direkt då hon ska vänta 3 månader för att man ska se att hon ej är gravid sen sitt tidigare äktenskap så att det inte ör osäker heter eller skapar problem i nästa äktenskap. Därför får en man också gifta sig på en gång då han ej lan vara gravid.

 • No One

  Marrakech är fantastiskt ställe och du är väldigt vacker.
  https://rooftopsnipersgame.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *