Åh vet ni vad? Blev precis inbokad på en resa till Marocko nästa vecka 🙂 Självklart (lol vem tror jag att jag är haha) reser vi business class och vi har en svensk guid med oss. Wow så taggad! Detta var väldigt spontant då min blogg-kollega Emelie som frågade om jag skulle hänga med, och såklart svarade jag ja! Vi ska bland annat bo på Kenzy Hotel och besöka massa olika platser. Försöker få fram hur varmt det är dock.. På väderappen står det 5 grader och på google står det 17. Kan omöjligt vara 5 grader va?

Men det är först nästa vecka 🙂 Sjukstuga forsätter.. Vi var nyss och åt lite på i restaurangen precis nedanför oss. Perfekt när man inte orkar laga mat själv. Dock började jag må illa så fick knappt i mig hälften.. Sen var det en mystisk man som tittade väldigt mycket, så fick lixom ingen matro. Så ligger hemma istället nu och äter godis. Ja det får jag i mig utan att må illa, men mat funkar inte haha.. Suck..

Vi ska besöka Marrakech Museum bland annat..

Här är en bild från Kenzy hotel..

Här är från ett annat hotell vi ska bo på, Savoy le grand hotel..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (27)
 • Josefine

  Menar du Marocko eller har jag missat något som heter Morocco? 😅

 • Sara - Aldrig mer över 100kg

  Men åh! Ser ju helt fantastiskt ut 😍🙌🏻

 • Paula Smilee

  Men åh ser ju helt fantastisk ut!

 • Ellen

  Blir upp mot 20 grader på dagen men kan gå ner till 8-5 grader på kvällar/nätter ❤️

 • The real Hmm

  Låter typiskt som årets influensa så håll alla tummar för att du är frisk nästa becka. Risken är tyvärr stor att du inte är det om du mår som de flesta andra gjort i år.

 • ..

  Skulle vilja se dig respektera det land du reser till o se hur du klär dig på denna resa då det är ett muslimskt land 🙂

  • Anna

   Har du sett hur andra turister klär sig där, hur andra bloggare tex Kenza klär sig där? Så länge de håller sig på turistattraktioner/hotell kommer de nog klä sig som vanligt 🙂

   • ..

    Då hon var på sri lanka? Så kritiserade hon kulturen då de pratade med hennes kille istället för henne o diverse saker. Så varför åker hon till marocko om hon inte förstår sig på andra kulturer och religioner?

  • Minna

   Du måste skämta? Så du menar att Alexandra ska ta seden dit hon kommer? Då vill jag veta vad du tycker om folk som kommer till Sverige som inte anpassar sig till vår religion/kultur? Då borde ibte muslimska kvinnor få bära hijab i Sverige heller? Eftersom Sverige inte är ett muslimskt land!

  • Kissie

   Jag kommer klä mig som jag alltid klär mig. Kommer respektera landets kultur sålänge det inte strider mot det jag tror på. Är det på något vis förnedrande mot det kvinnliga könet kommer jag inte anpassa mig.

   • Tess

    Sunt tänkt! Har varit i Marocko 2 gånger och gått i bikini på stranden, vid poolen osv. På marknader eller på stan har jag haft något över axlarna och skippat urringningen men det är mest för att det är obekvämt när alla stirrar, inte för att respektera en kvinnoförnedrande kultur!

  • Sara

   Men herregud ka ni alla chilla ner lite. Det är ingen fara om man vill gå barbent, ha bara axlar eller lite urringning, de kan hända att de glor och cat-callar men det gör folk även på gatorna i NYC, mitt tips är att ignorera och inte hålla ögonkontakt med de som glor eller kommenterar eftersom de vill ha din uppmärksamhet. Om man känner sig obekväm så kan man absolut ta med sig en kofta eller sjal och ha på axlarna om man vill.

   Sen så är marockanerna väldigt gästvänliga och toleranta gentemot alla turister och religioner, det bor fortfarande en del judar kvar i Marocko och de arbetar även med kungahuset. Sen så bor det många kristna i Marocko också, främst spanjorer och fransmän, och det säljs till och med fläsksalami i Marjane (en känd supermarket-kedja), och landet har flera kyrkor och synagogor, så ni behöver inte oroa er för att de ska vara otoleranta gentemot icke-muslimer, det kanske händer någon gång men det tillhör inte normen.
   Jag hoppas du får en trevlig resa, och att du njuter av Marrakech (om det är dit ni ska). Marocko har en slags aura som inte går att beskriva, det är därför jag inte kan låta bli att återvända hela tiden.

 • Frida Josefsson

  Låter precis som min graviditet när det gäller maten haha! Jag har såå svårt för att äta mat men allt onyttigt är lätt att äta av nån anledning.
  Marocko ser fantastiskt ut!

 • Maria

  Klimatkompenserar du alla dina resor på något sätt? 🙂

 • johanna

  Marocko står definitivt på önskelistan över land jag vill besöka! Vore kul om du gjorde en vlogg där så vi får se en del av staden och landet 🙂
  Krya på dig!

 • Josefine

  De har ju mer tempererat klimat, så det blir ofta varmt på dagarna och ganska kallt på kvällen. Det finns väldigt många turister så de är vana vid att folk har mindre kläder på sig. För ens egen skull skulle jag dock rekommendera långa pösiga byxor och något som täcker axlarna om ni skall gå på marknader. Både för att det är varmt, och det kan ändå handa att folk stirrar och kommenterar ens utseende. Ett annat tips om ni vill undvika försäljare: ha solglasögon, undvik ögonkontakt och kör resting bitch face haha. Man brukar också få bättre priser om man inte ser rik ut (har väldigt fina kläder) Jag skall åka till Marrakech nästa vecka och hälsa på vänner! 😀 Jag hoppas att ni får det trevligt!

 • Emmelie

  Det är fint men nattkalllt! 🙂 en gosig varm tröja att kunna ta på sig kvällstid vore inte så dumt👍🏻:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *