Grattis på internationella kvinnodagen idag. Hoppas ni kvinnor har blivit uppvaktade lite extra. Min älskling kom hem med färska tulpaner och choklad för att ge mig extra kärlek. Han ger mig kärlek varje dag, men ändå så ville han visa lite extra. Det värmer i mitt hjärta.

Jag har även blivit taggad på mångas Instagram-konton där tjejer länkar kvinnor dom ser upp till. Det är så häftigt, att jag är en utav dom som vissa har som förebild. Det gör mig så oerhört glad ska ni veta! Därför vill jag också lägga lite extra kärlek och uppmärksamhet på kvinnor som jag tycker är starka förebilder inom feminism.

Här är några kända kvinnor som jag vill hylla lite extra idag ♥

Emma Watson. Hon inspirerar mig oerhört med sina starka tal. En sån ung kvinna med sån stark röst.

Lulu Carter. När hon först gick ut med berättelsen om Martin Timell var det inte många som ville ta henne seriöst. Hon avfärdades väldigt fort, men hon gav inte upp. Hon var en utav dom första kvinnorna i Sverige som stod upp under #metoo’s start.

Linnea Claeson har strykan att slå tillbaka mot alla idioter på nätet. TACK! Det är inte alls som har den orkar och är villig att ta den kampen. Hon får stå ut med dödshot och hemskheter dagligen pga detta. Men hon fortsätter, för det kommer gynna henne och resten utav världens kvinnor i längden. Tack!

Linda-Marie är så häftig för hon har lyckats älska sin kropp trots alla troll där ute. Trots hemska kommentarer forsätter hon publicera bilder på sin fina kropp och det uppmuntrar andra tjejer att vara nöjda som dom är. Dom behöver inte se ut som tjejerna i tidningarna för att vara vackra. Glöm inte att titta på vår senaste video där vi pratar om just det: https://www.youtube.com/watch?v=c13NRhlXqyo

Oprah Winfrey, do I need to say more?

Zara Larsson är en grym framgångsrik ung tjej som inte verkar vara rädd för något. Hon vågar skriva provocerande texter och hon tar för sig av det hon vill ha. Så jäkla coolt!

Lady Dahmer står för vad hon tycker och tänker, hon ursäktar sig inte och det ska hon inte behöva göra heller 🙂 Hon är en utav dom första som välkomnade in mig i den feministiska ”klubben” medan andra var snabba på att avfärda mig pga mitt utseende. Det är av henne jag blev inspirerad att skiva denna artikel: https://www.metro.se/artikel/mina-bröst-gör-att-jag-är-portad-från-den-feministiska-klubben-xr

Sara Songbird är så sjuk häftig som vågar vara sig själv! Hon är så ärlig med sina känslor, både på youtube men också i verkliga livet. Vi pratade om hur det känns för henne att stå med tjejer som är smala och har ”perfekta bröst”, jag försökte förklara att vi ser det inte alls så. Vi lever med våra demoner vi med. Just där och då den kvällen vi pratade om det kändes det OK att alla såg olika ut. Vi alla mår olika dåligt och olika bra ändå.

Queen B

Sen ung ålder har Alexandra Dahlström vågat säga ifrån. Hon har aldrig känt att hon behöver behaga män och passa in. Något som jag kommer ihåg extra är när hon skulle hålla tal, år 1999 under Guldbagge galan. Hon skulle få ta emot pris i kategorin bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Elin i filmen ”Fucking Åmål”. Under sitt tacktal började hon prata om utseendefixering och sexism men avbröts av programledaren Loa Falkman.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (24)
 • Dina

  Ingen Rihanna? 🙁

 • E

  Inte så många icke-vita, men jaja..

  • Kissie

   Beyonce och Oprah är inte vita? Sen handlar detta om ALLA kvinnor, tittar på inte på färg utan på deras förmåga att inspirera.

   • E

    Som jag sa, inte många (jag ser såklart att de två är med, av tio). Fattar konceptet, och jättebra att lyfta kvinnor som inspirerar. Däremot är det alltid bra att vidga sina vyer och kanske följa fler POCs/icke-vita på t.ex. IG. Finns många inspirerande 🙂 Sedan är självklart kvinnodagen för alla kvinnor, samtidigt tycker jag att det är viktigt att se de kvinnor som påverkas lite extra, de som inte passar in i de normer som finns. Icke-vita kvinnor utsätts generellt för ett ”större” förtryck, just pga både icke-vit och kvinna.

    • Kissie

     Förstår men nu känns det som att du vill hitta fel? Sluta med det, vi alla försöker så gott vi kan. Det är tröttsamt och energikrävande att bli ständigt kritiserad. Hade ev förstått om det inte var en enda mörk bland kvinnorna, men nu är det 2 stycken som jag tycker inspirerar mig. Finns massa mörka och ljusa kvinnor som är grymma, men nu valde jag några få som inspirerar mig extra.

  • Em

   Men ge dig!!! Herregud, inte så många icke-vita… alltså folk idag är så jävla pantade i huvudet! Brukar du gå till affären och gå fram till personalen ”hmm, inte så många icke-vita här idag… och hur många icke-vita består er personal av???”
   Folk tenderar till att lägga så mycket fokus på människors färger men ändå är det alltid dem som just fokuserar på det som kallar andra rasister!

   • jessika

    ta Gataue i göteborg som exempel, dem hade inga icke vita anställda.. En tjej ifrågasatte det och fler poc anställdes, så ja, att fråga personalen hur många poc/icke vita som jobbar är inte alltid en dum ide.

  • Hanna

   Självklart är det alltid viktigt att lyfta fram alla kvinnor, men jag håller med Alexandra här med att det känns som att ni letar fel. Iallafall på den här punkten, för här listar hon ju kvinnor som inspirerar HENNE. Ska hon ta med 50-50% vita/icke-vita bara för att balansera ut det, även om hon inte finner de kvinnorna inspirerande? Jag är själv vit och kan därav inte förstå kampen som icke-vita står inför, men jag tror att ibland är man bara ute efter att kritisera istället för att stötta och lära ut till varandra när vi begår felsteg.

 • Sara - Aldrig mer över 100kg

  Så många bra du delade! Jag älskar Emma W <3

  "Synd att du är så tjock för annars hade du sett helt okej ut."
  Läs mitt inlägg i bloggen:
  http://saraabrahamsson.se/ord-som-sarar-33030813

 • Josef

  Hahaha, Lulu Carter! Brukade suga av kranar inne på Spy Bar för en gubbe ladd.

 • Ebba

  Vilket bra inlägg! Gillar verkligen att ta del av dina åsikter kring ämnet. En liten parentes bara, kvinnodagen finns inte för att man ska bli grattad eller uppskattad som kvinna. Den finns för att uppmärksamma de orättvisor som kvinnor har drabbats av och drabbas av fortfarande. Den finns för att påminna oss om att vi inte är jämställda. Därför blir det lite kontraproduktivt att gratta samtidigt som du bevisligen ändå är insatt i den underlägsna maktordning kvinnor befinner sig i.

 • Josefine

  Jag är rätt tråkig när det kommer till xxxdagen, oavsett vad det är. Jag är inte mycket för högtider överhuvudtaget, jag firar i princip enbart jul, nyår, påsk, midsommar och födelsedagar. Halloween, kanelbullensdag osv osv engagerar jag mig inte så mycket i, jag tycker om ”alla” alla dagar om året istället.

 • Mmm

  Förväntade mig mer av en feminist, än att säga GRATTIS denna dag? Hur tänker du? Vad firar vi? Att vara förtryckta? …Säger du grattis till de med aids på världsaidsdagen också? 🙂 ”Grattis du kommer dö av din sjukdom, LÅT OSS FIRA!!”

  Nej. Denna dag är till för att uppmärksamma orättvisor och förtryck, inte för att göra det till nån jäkla alla hjärtans dag volym 2.

 • Lizette

  Men, VAD exakt är det folk säger grattis till? Grattis till lägre löner? Större risk för våldtäkt på kvällarna? Minde värd i samhället pga kvinna?
  VAD är det som gratuleras? Vårt inte så jämlika samhälle?

  Skulle jäääätte gärna vilja veta hur du tänker 🙂

  • Kissie

   Grattis till att vara kvinna, älskar att vara kvinna trots alla orättvisor som vi dagligen kämpar emot dagligen 🙂

   • alice fredheim

    kan du inte istället erkänna ett klumpigt ordval och skev inställning till IWD och lära dig från detta. Blir ju bara mer awkward att du står fast vid det när så många pekar ut just varför man inte säger grattis på international women’s day?

 • Alice

  Internationella kvinnodagen är till för att uppmärksamma kvinnors förtryck. Det är inte som mors dag för alla kvinnor. Riktigt pinsamt inlägg.

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Jättefin tanke bakom inlägget, dock är det ju inget att gratta för denna dagen tyvärr… Detta är ju inte en födelsedag utan en dag där vi ska informera och kämpa ännu mer för det kvinnor faktiskt upplever dagligen världen över. I en perfekt värld hade ju inte ens denna dag funnits. <3

 • Stina

  Jag tycker du är cool och grym på många olika sätt, men hur kan du säga grattis till den dagen? Vi ska uppmärksamma kvinnors förtryck, mäns våld mot kvinnor och det patriarkatet vi fortfarande lever i. Och det är inget att säga grattis till? Hoppas du förstår varför, för ett grattis förminskar den här dagen och vad den är till för oerhört mycket.

 • jenny

  ÅÅh maasssa inspirerande starka kvinnor! Älskar det!

 • Elina

  Tycker det är grymt att du hyllar starka kvinnor! Vi behöver mer nätkärlek som detta! <3

 • Linda-Marie

  Åh tack bästa du för dina fina ord! Du är UNDERBAR! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *