GRL PWR

God morgon! Hoppas ni har sovit gott. Jag har tyvärr blivit väckt utav hundarna till och från hela natten.. Chloé löper och hon försöker få Zacco’s uppmärksamhet. Så hon ställer sig på sängkanten, tittar ner på Zacco så han vaknar och sen börjar dom slicka på varandra. Och dom slickar inte tyst heller haha.. Så håller dom på sådär några gånger och jag blir så irriterad och försöker få dom att sova..

Problemet är ju att ingen utav oss heller vill kastrera någon utav dom.. Båda är ju ganska gamla, Zacco är 9 år och Chloé är 8… Sen förstår man ju att det är frustrerande för dom med (vem hade inte varit det haha) men jag kan inte låta bli att bli så sjukt irriterad på dom varje gång det är dags för Chloé att löpa. Det går knappt att gå ut med dom för Zacco ska slicka på henne, pissa exakt öööööverallt och Chloé fjantar sig genom att visa upp sin lilla rumpa för samtliga hundar hon går förbi haha..

Men aja, nog snackat om hundarna. Ska försöka bita mig i tungan och ta några djupa andetag nu innan jag går ut med dom 😉 Ny vecka är det iaf och denna vecka ser ut såhär på ett ungefär. Boken måste jag skiva på varje dag för nu börjar det bli dags att bli hyfsat klar. Omslag ska fotas nästa vecka, har frisörtid den 15e så vill göra det efter det hehe. Man vill ju se så bra ut som möjligt när det är dags 🙂

Veckans planer:

Måndag: Åka förbi revisorn, spela in video och skicka in till kund och skriva på boken!

Tisdag: Möte med resebolag följt av möte med gällande en nysatsning för vår 2018.

Onsdag: Möte på förmiddagen och föreläsning om sociala medier och hur den utvecklas på eftermiddagen.

Torsdag: 2 spännande jobbmöten följt av nya naglar 🙂

Fredag: Begravning för farmor, middag med familj och biopremiär på kvällen (om jag orkar).

Lördag: Utgång med tjejerna.

Söndag: No plans!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (20)
 • Magi

  Inga flygplan på söndag heller??🤣. Använd inte engelska ord om du inte kan lära dig att stava , det blir iofs ganska komiskt…

  • Magi

   Bra där 👍🏼

  • L

   Vad menar du? Om det är ”no plans” du syftar på så betyder ju det ”inga planer”, o är helt rätt stavat?! Men är kanske nåt jag inte begriper eller missat…

  • Josefine

   Eller så lär du dig att flygplan på engelska heter plane med e på slutet. Kan vara bra att ha koll på ord och betydelse innan man ska vara språkpolis mot andra.
   Gör rätt och gör om!

   • Magi

    Samma fel flera gånger på bloggen därav min kommentar. Alexandra har EFTER min kommentar ändrat från ”no planes” till ”no plans”. Tur att hon har dig som advokat haha.

    • Mia

     Konstigt hur du kommenterar på hennes fel stavade ord när du själv skriver grammatiska inkorrekta meningar. Sluta vara patetiskt och gå gör något vettigt med ditt liv utanför skärmen istället för att vara en hater.

 • Magdalena

  Ni kan ju ge Zacco en kemisk kastrering? En spruta hos veterinären håller en vecka ca. Lättare för honom och er…

 • Sara - Viktresan från 117kg

  Haha, känner igen det där med löpande hund. Min pälskling var helt omöjlig när hon löpte 😂

 • Clara

  Okastrerade honhundar får i de flesta fall livmoderinflammation förr el senare ifall man inte kastrerar dem.

 • Johanna, leg. Djursjukskötare

  Eftersom Chloé är för gammal för att få valpar så är det ändå rätt klokt att tänka på kastrering, om hon är pigg och frisk i övrigt. Det är ganska vanligt, just i hennes ålder, att drabbas av livmoderinflammation (pyometra – pyo) och i många fall krävs då akut operation. Hon är ju av liten ras och har förhoppningsvis många år kvar 😊💗

  • F

   This! Ofta är det livmodern som ställer till problem på äldre hundar.

   Sedan är alltid operationer en risk och vissa hundar klarar det sämre än andra. Rådfråga en veterinär!

 • Elin

  Det går att göra en kemisk kastrering på hanhundar iaf vet jag. Då får de en spruta som gör dem hormonellt kastrerade i upp till 6 månader. Kan vara värt att kolla upp om ni inte vill göra en operation!

 • maria

  Säger också som ovanstående, kastrera henne. Jag ångrar att jag inte kastrerade min tik, för hon fick faktist livmoderinflammation – hon blev jätte sjuk. Som tur var löste vi det med en lång antibiotika kur annars måste man akut operera. Äldre hundar kan ha ett svagt hjärta och då är man rätt körd om en okasterad tik behöver en akut operation pga livmoderhalsinflammationen 🙁

 • Elin

  Hejsan, klart du kan kastrera henne 🙂

 • L

  Är boken om dig trots allt? Eftersom du ska vara på omslaget?

 • Victoria

  Hej!
  Lite hundtips, man kan göra en kemisk kastrering, vilket blir mycket mindre ingrepp än en riktig, och är inte heller permanent! https://www.anicura.se/vara-tjanster/kemisk-kastrering-av-hund/
  Annars kanske den ena kan bo hos någon annan under höglöpet tillexempel? 🙂 Fungerar separata rum eller står de bara och gnäller? Kan man rasta Chloe ensam?
  Hoppas det var till någon hjälp! Såntdär är alltid knepigt!
  Kram
  Victoria

 • Lava

  I princip alla tikar får förr eller senare livmoderinflammation. Min kompis tik dolde sin inflammation så ”bra” att de upptäckte den för sent o hon fick avlivas. Alla tikar i min bekantskapskrets som ej varit kastrerade har fått skiten. Så gör det INNAN hon blir sjuk. Enda anledningen att har kvar livmodern är om man vill avla, o det är ju chloé ändå för gammal för. Så för hennes skull, kastrera!

 • andrea

  vart har du köpt din fina tröja?:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *