Hej!

Får snart finbesök av en tjej som heter Linda-Marie som ska spela in en youtube-video med mig 🙂 Väldigt trevligt. Ska försöka få upp den redan idag så ni har något roligt att titta på. Men innan hon kommer ska vi äta frukost, jag och Andreas var ute och spelade spel till klockan blev sent på natten och sen när vi kom hem tittade vi på skräckis 😉 Så vi behövde en sovmorgon, och man ska sova ut på söndagar!

Och på tal om häftiga, starka kvinnor.. Har ni sett senaste skandalen med H&M? Dom har släppt en en tröja i flickollektionen med texten ”Girl hero” medan en likande tröja i killkollektionen har texten ”true hero”.. Jag personligen kan tycka skandaler inom klädindustrin lätt blir förstorade, och min första tanke när jag såg tjejtröjan ”men gud vad överdrivet”.. Tills jag såg killtröjan, då tyckte jag faktiskt det var ett problem. Ett stort problem! 🙁 Detta tyder ju på att tjejer inte är riktiga hjältar? Och jag tycker det är synd att man måste lägga på texten ”girl” på tjejtröjan, inte så att man missar att det är en nej som bär tröjan.

Hade jag haft en dotter hade jag köpt tröjan till vänster till henne. Varför ska hon inte vara en riktig hjälte? Så himla tråkigt gjort av H&M, speciellt när deras största målgrupp är tjejer och kvinnor. Utan oss hade dom (eller hela modeindustrin) varit så stor som den är. Men någonstans tror jag att H&M gör detta med flit.. Dom får ju massvis med gratis reklam och faktum är att deras försäljning faktiskt ökar efter alla dessa skandaler.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (21)
 • Classy

  Alexandra Nilsson Vart kommer kläderna ifrån som är på din header? Jag har frågat 3 ggr nu 😛 Tusen tack

 • GIRLS

  ”GIRLS ARE NOT REAL HEROES?” skrives det 😉

 • sophie

  kul med en ny vlog 🙂

 • Vera

  Tröjan för killar är väl om Yankees? Och inte möjligtvis att killar är ”the true hero” utan mera att Yankees är det?

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Tragiskt att ett stort internationellt bolag som H&M inte kan ge det lite mer eftertanke..

 • L

  Sen kan man ju leta fel i allt o störa sig på allt också. Tror inte hm menade nåt kränkande eller nedtryckande med detta.men vill
  Man så kan man hitta fel som sagt.

 • Leoni

  ”true hero” är en yankees tröja, amerikansk baseball – det står inte heller något om boy på den så vad säger att du Inte kan köpa den till en tjej? Eller att du Inte kan köpa Girl Hero till en kille, bara för att det står Girl?

  Förändringen ligger i vårt eget huvud, vad vi själva ser som ett problem. Det går att hitta fel i allt, allt, ALLT!

 • Sara - Viktresan från 117

  Jag brukar köpa både från pojkavdelningen och tjejavdelningen till mina tre barn, alla tre skulle kunna ha true hero utan att jag skulle ge det speciellt mycket tanke.

  Nu har vi renoverat tonåringens rum, ta gärna en titt i bloggen!
  http://saraabrahamsson.se

 • Pastasås

  Girl = is = hero
  Girls = are = heroes

 • Jeanine Hammer

  Alltså jag blir så trött på allt sånt här, män, kvinnor, kvinnor, män. Kläder, tråkiga kommentarer etc. Min son tycker om att leka med mitt smink, men det ”ska” han inte för att han är pojke. Han har även längre hår och brukar ha en liten toffs, och det får han tydligen inte heller ha för det är tjejigt. Han är fyra år och får redan höra att han måste ändra sig själv. Det känns svårt att uppfostra sina barn till ett jämställt samhälle när så många fortfarande lever i stenåldern tyvärr. Nu spårade det här kanske lite men jag tycker ändå att det tillhör samma ämne.

 • Sabina

  jag stör mig mer på att barnkläder är utstuderade så att killtröjan är lång och ”säker” medan flicktröjan är kort som en magtröja… varför ska barns kläder redan spela på det sexuella?

 • felicia

  Hej Alexandra. Jag tycker verkligen om dig och tycker DU är grym och dina sociala kanaler detsamma. Men du behöver inte överanalysera allt och tro det sämsta. Att det står true hero på en kill tröja gör väl ingenting, det kan lika väl betyda att han som bär tröjan ute på stan är en true hero jämfört med en annan kille på stan som beter sig som en skithög mot sin flickvän exempelvis. Verkligen ingenting att lägga energi på eller överanalysera. Allting handlar inte om feminism… Man kan sätta i princip allt i feministiskt perspektiv men livet funkar inte så. Exempelvis, om jag och min sambo har handlat middag, kyckling med ris, då äter han upp cirka 80% av all mat och jag 20%. Han behöver mer mat och är mer hungrig. Inte börjar jag dra upp en diskussion då om att det inte är jämställt att han får äta mer utav maten osv.. håll det enkelt och inom ramarna.

 • Pia

  Ja, skandaler har ju en förmåga att sälja….

 • Camilla

  Min dotter har den blå tröjan med True Hero. Känner man att trycken inte känns bra då är det ju bara at strunta i att köpa den svårare än så är det ju inte. Det börjar bli löjligt det här att hitta fel överallt, snart kan väl inte kläder ha några tryck alls verkar det som. TRIST!!!

 • Ellenor

  Fast nu är det så att Alexandra har helt rätt!
  Det handlar INTE om att hon överanalyserar detta. Det ÄR ett stort problem att tjejer pressas in i små boxar, och detta redan från liten ålder. Boxar fyllda med ”regler”, som talar om hur de ska bete sig, hur de ska se ut, hur dom ska vara, vad de får göra och inte får göra. Detta inpressande i små fack BÖRJAR när tjejer är små, och följer med dom resten att livet! Bl.a med texter på tröjor… hur oskyldigt och litet det en verkar, så ÄR det ett problem som byggs på. Lägg ihop alla andra ”små oskyldiga” saker, och du har fått en fucked up stereotypisk klippdocka.
  Som tjej ska du vara smal, ha långt hår, visa kurvor och vara kvinnlig, vara sexig, ha erfarenhet, men inte för mycket… Du ska vara lyssnande, empatisk, förstående, känslig, men inte för känslig… Du ska jobba på jobbet, och fortsätta jobba hemma, och sen orka ”jobba i sängkammaren”, du ska skaffa barn, och sen vara den som alltid vabbar… Gud nåde den tjej som väljer att ha kort hår, inte vill ha sex, inte orkar/vill raka sig varje dag… och skaffar du inte barn ”VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG, DU ÄR JU KVINNA?!?”
  Feminism handlar INTE om hur mycket mat du äter i relation till din kille, utan om VALFRIHET, frihet att välja HUR DU vill leva ditt liv, UTAN en massa regler som kickar in så fort du föds med en snippa. Och förstår man inte det är det dags att ta fram genusglasögonen!

 • Bunny

  Håller med! Tycker samma om alla tröjor det står ”Girl boss” på. Kan det inte bara stå ”boss”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *