Ibland får man ta och påminna sig själv om vilka framsteg man gör och hur livet förändrats hela tiden 🙂 Jag är en person som hela tiden tänker framåt, och kan därför pga det bli helt förstörd när mina planer inte går som planerat. Men då kan det vara nyttigt att titta tillbaka på hur livet såg ut förut, för då inser jag iaf att det faktiskt är mycket bättre nu. Jag må alltid ha varit i bloggsvängen, men mina mål och drömmar såg heeeelt annorlunda ut för 5 år sedan än vad dom gör idag. Jag prioriterar helt annorlunda nu och det är jag så glad för. Hade jag vetat då vad jag har idag hade jag aldrig trott på det!

Något som förändras är ju också vad man blir glad för. Då blev jag glad för lite gratis smink och en ”carpe diem” skylt från någon inredningsbutik på nätet haha.. Men jag inser ju också att det har sin charm att kunna bli glad för såna småsaker. Idag blir jag ju inte glad för sånt, jag är ju för medveten om vad mitt värde är och blir snarare irriterad när företag tror att dom kan skicka gratis saker mot reklam värt flera tusentals kronor. Men sånt är ju livet, vi lever och vi lär 😉

Jag tror 20 åriga Alexandra hade nog mest blivit förvånad över hur jag är som person idag. Hur jag ser på saker och ting och hur annorlunda jag faktiskt är. Visst att tjänar mycket mer och har det bättre, men sånt kan ”vem som helst” jobba sig till. Jag tror verkligen jag skulle bli så förvånad över hur jag kan ändras så mycket och hur jag faktiskt har blivit den här personen jag är idag. På gott och ont, har ju fortfarande sidor som är mindre bra haha men dom försöker jag ju såklart inte visa utåt 😉

Tänker ni tillbaka mycket eller blickar ni framåt mest?

Posted in: PICTURES
Kommentarer (20)
 • Josefine

  Visst är det fantastiskt att vi växer upp och utvecklas? 🙂

 • johanna

  jag brukar tänka tillbaka och framför allt titta tillbaka i bloggarkivet, kul att se hur man förändras och utvecklas 🙂

 • Ana

  Jag försöker leva i nuet, jag har mål men man måste också veta att det inte alltid blir som planerat och man får acceptera det 🙂 man får göra så gott man kan utav det man har och aldrig ge upp.

 • Soffi

  Brukar inte tänka tillbaka så mycket faktiskt.. Haha. Blir inte så glad av det vad det nu beror på.

 • Nathalie

  Hur brukar du göra med sakerna du får hemskickade? Behåller du dem och skiter i att skriva om dem, eller skickar du tillbaka?
  Kram!

 • Becca

  Jag vill bara skriva att du är en pärla Alexandra. Jag har följt dig sen du började med bloggen… Varit med i dina resor ”på internet” och guuuuud så härligt det är och se dig växa upp om man kan skriva så hahaha. Det bara strålar om dig. Man blir glad när man ser hur du utvecklas och bara mår bra… Alla är vi unga. Gör dumma saker. Men jag tror det är något man ska göra för att just kunna få bli vuxen när det är dags så att säga 😀… Vill bara säga Keep on going.. helt fantastiskt att få läsa din blogg från start tills nu… Ha en 🍌 dag och låt den bli happyhappy 😀

 • Sofia

  Jag tänker väldigt mycket tillbaka. Har varit med om en våldtäkt, anorexi, djupa depressioner och en hel massa tungt. Ibland undrar jag hur tusan jag överlevt allt men jag är väldigt stolt över den jag är idag och hur jag vuxit av allt jobbigt jag varit med om! All skit har brutit ned mig men jag har kommit tusen gånger starkare ur det 🙂

 • Diana

  Du ska vara sååå stolt över din utveckling Alexandra. Du har utvecklats enormt, vuxit, mognat och blivit den bästa versionen av dig själv som du kan bli tror jag. Du är en sån fin förebild idag, du är stark, kanske inte alltid med de banor jag har men så är det ju också, alla kan inte vara lika. Men jag respekterar dig med dina åsikter och den person du är idag. En person som ska lyftas och absolut inte snackas skit om. Blir besviken över att du ska behöva ta skit än idag eller att folk vägrar tvätta bort gamla stämplar. Jisses alla har vi varit knasiga på ett eller annat sätt. Men det är just det som är så härligt, att den biten kan vara den som fått oss att växa och mogna så bra som vi gör med åren. Och sen skapar underbara kvinnor som många av oss är idag.

  Perfekt ide med bilderna som du gjorde, lätt att se hur du gick ifrån liten till mogen. 😀
  Tycker du ska vara så stolt över dig, för jag är det.
  Kram finis

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Så kul att se din utveckling 🙂 Jag tänker nog mestadels framåt. Jag är väldigt dåligt på att leva i nuet och jag oroar mig ganska mycket för framtiden faktiskt, även om jag också längtar dit

 • Cecilia

  Jaa och du har utväklas i utseende en hel del också men det är egentligen jette jette sorligt då du inte gort det på ett naturligt sett.

  • alice fredheim

   Det mest sorgliga i din kommentar är din stavning. utveckling*** jätte*** och man särskriver inte ordet ”jättesorgligt”. Särskirver en betyder ordet ”jätte” den mytologiska humanoiden som är gigantisk. Jag tycker personligen inte att skönhetsop är bra pga att industrin livnär sig på att människor hatar sina kroppar men för det så kastar jag inte hat på de som väljer att operera sig. jag själv skulle gladeligen ändra min kropp om jag hade pengarna även om jag är emot konceptet. tycker det blir riktigt skevt när man väljer att hoppa på individer istället för rotorsaker. som att hata alla tyskar pga hitler, eller alla muslimer pga IS etc etc.

 • Sanna

  Vilket härligt power inlägg! 😀

 • Nellie

  Du är grym Alexandra! Har följt dig här på din blogg i flera år och du har gjort en stor utveckling, du ska verkligen vara stolt 🙂 kram!

 • Linda

  Tycker du går från klarhet till klarhet, gillar din nya ödmjuka sida som kommer ”med åren” 😉 Läste din blogg för många år sen och blev mest arg, haha. Är ju så att man ser saker på ett annat sätt med tiden och det är ganska skönt! Andras åsikter blir mindre viktiga, på ett bra sätt, och man uppskattar andra saker mer.
  Även om det känns jobbigt ibland så ser du genuint glad ut numera tycker jag, äkta 🙂
  (Sen om du blir mamma en dag så kommer du göra en annan slags resa som också är helt fantastisk, jag lovar 🙂 )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *