Hobbiton

Hej!

Åh vilken kul dag vi har haft idag 🙂 Ni som följer min insta-story har säkert redan sett en del av det vi gjort idag. Bland annat sett lysmaskar (kommer i nästa inlägg) och det roligaste av allt, vi besökte Hobbiton! Eller Hobbit Town som jag kallade det innan. Vi fick tyvärr ”bara” basic paketet då allt var slutsålt. Tur att han vi hyr boendet av sa åt oss att beställa innan, annars hade vi bara dykt upp där och troligtvis hade det inte funnits några platser. Så tänker ni komma hit, tänk på att boka innan! Så basic paketet som vi fick var alltså det mest basic, vi fick 2 timmar med en guide. Kanske låter mycket men det är det inte, önskar verkligen vi hade minst en timme till så man fick leka av sig ordentligt. Hade ju också varit supertrevligt att äta middag där (som ingick i det största paketet) men icke det..

Men det vi hann med iaf var ju att gå igenom hela platsen med vår guide. Vi var på Alexanders farm som var inspelningsplatsen för några delar utav filmerna från sagan om ringen. Det som spelades in där var endast utomhus-scenerna fick vi lära oss. Så dom söta små husen är alltså tomma, det finns ingenting i dom. Inomhus-scenerna spelades in i Wellington (huvudstaden) inomhus i stora lokaler. Även kvällsscenerna spelades in där för det var lättare att få till ljuset på egen hand. Lite roligt va? Det kan man verkligen inte tro när man tittar på filmerna!

En annan rolig grej som guden berättade var att Peter Jackson som skapade filmen var en riktig perfektionist. Så för att skapa den perfekta miljön beställde han in ca 200 000 fejklöv från Korea som han kunde sy fast på ett redan befintligt träd. Dock när det var gjort, tyckte han att löven var för ljusa. Så han fick sina anställda att ta ner alla löv igen, spraya dom mörkgröna för att sedan sätta upp dom igen. Förstår ni vilket jäkla jobb för något vi inte ens märker i filmen? Jag har aldrig ens tänkt på trädet han pratade om, haha..

Rundan som vi gick kostade bara ca 400 kr per person, superbilligt! Då ingick också ett glas från deras bar. Där serverades ginger beer bland annat som bara fanns där att dricka, väldigt gott. Det finns också större paket där det ingår middagar, vet dock inte vad den kostar men det är bara att googla innan ni kommer hit 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (17)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *