”Fråga som har inget med inlägget att göra!
Varför mår alla bloggare så dåligt hela tiden? Verka som de flesta är ofta deprimerande osv. Genuint intresserad!! Självklart blir väll alla ledsna o så ibland men ni förstå vad jag menar hoppas jag!?”

Jag tror inte bloggare är mer deprimerande än andra, tror det är ganska lika faktiskt. Dock skriver vi ju om det, så det blir mer påtagligt. Alla pratar ju inte om sina depressioner, därför tänker vi nog inte på det på samma sätt som när vi har läst det hos någon. För jag tror depressioner är vanligare än vad vi tror. Jag tror också att sociala medier har mycket med det att göra.

Jag tror dom flesta mår ganska dåligt idag, låter hemskt att säga men det känns som att vi blir så extremt påverkade av sociala medier. Precis som ”vanliga” människor upplever hets om perfektion gör vi bloggare också det. Även om det ser ut som att vi lever ett perfekt liv. Jag kan känna ofta att jag inte är lika glamourös som dom vissa andra och känner en viss prestationsångest för jag tror ni förväntar er massa glamour och fester. Samtidigt jag inte alltid orkar gå på galor och fester. Jag tycker tex att bloggevent är skittråkiga, därför går jag sällan på dom. Men ibland kickar hetsen och prestationsångesten in och då tvingar jag mig iväg på ett eller 2 events..

Sen inser jag att jag är en del utav problemet samtidigt jag är ett offer för för sociala medier. Det blir som en ondskefull cirkel. Dock är detta mitt jobb också, och mitt jobb är att leverera underhållning. Så jag tänker att vissa events (för att ha det som ett enkelt exempel) måste jag gå på för det ingår i jobbet. Då känns det bättre. Men ibland vill jag bara spy på allt som har med skiten att göra. Speciellt när jag hör hur andra behandlar varandra. Det om något kan få mig att må väldigt dåligt vissa stunder.

Rekommenderar filmen Ingrid goes West som handlar om just detta. Det är en komedi men den är väldigt sann. Handlar om Ingrid som börjar stalka en instagram-kändis för att få ett liknande liv själv.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (21)
 • Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter

  Du har nog rätt i att vi blir väldigt påverkade av sociala medier och att det påverkar människors allmänna mående. Jag hoppas verkligen 2018 blir året då fler stora influencer tar sitt ansvar i det offentliga rummet.

  Jag tänker på det här du skrev om att du och Andreas kanske fått ett par sambokilo. Det är såklart okej att känna så, du har ju rätt till dina känslor givetvis! Men jag tänker på alla som påverkas av att du tycker så om dig själv och på så sätt klankar ner på sig själva. Du hsr en väldigt trimmad kropp och att du inte är nöjd med den säger ju indirekt att människor med större mått än dina inte heller duger. Även om du inte säger det rakt ut är det den känslan du förmedlar, Du tar ju då inte ditt ansvar som offentlig genom att du förmedlar din känsla och kritiska syn på ditt utseende.

  Jag hoppas 2018 blir året då vi vågar visa verkligeheten mer, med osminkade, oretuscherade bilder, mindre kroppsskam och framförallt mindre hat gentemot varandra. Jag insåg precis själv att jag måste sluta hänga i vissa kommentarsfält hos en del bloggare. Blir så otroligt påverkad av deras negativitet och bitterhet,

  Du duger som du är, Alexandra, precis som alla andra. Ingen skulle tycka mindre om dig om du visade bilder utan perfektion. Det är inte pga ditt utseende du lyckats bli en stor bloggare, utan pga vem du är. Så klaga inte på dig själv och några ev. sambokilon, dels för dina läsares skull men också för din egen skull.

  Kram!

 • anonymabloggen

  haha vilken fråga..varför skulle bloggare vara mer deprimerade än andra. möjligtvis kändisar isåfall.

 • Sofia

  Så bra att du belyser detta! Är övertygad om att sociala medier är en stor bov i dramat när det gäller den psykiska ohälsan. Men som sagt, man är själv en del i det på sätt och vis :/

 • Louise

  Åh förstår vad du menar, denna ständiga hetsjakten på de perfekta utseendet och livet. Jag blir också påverkad. Jag är inte lika duktig på att alltid äta rätt och träna, de ger mig ångest. Jag är lite mullig så de är ett komplex. Och att jag har en bred potatisnäsa och alla på alla bilder är helt perfekta…

 • Cornelia

  Tror också det är så, ni bloggare är ju ”vanliga människor” så ni mår väl som vi gör helt enkelt. Vissa mår bra vissa har ångest vissa är deprimerade… Visst har säkert sociala medier en del i det men tror det har varit såhär alltid, bara att det blir tydligare nu när fler människor är offentliga och kan uttrycka sig. Jag tittade på Kardashians häromdagen (guilty please! Älskar det) och Kim pratar om hur otroligt osäker hon är kring sin kropp och utseende, och typ alla hennes systrar håller med. De ses ju ofta som världens vackraste och till och med de är osäkra på sitt utseende! Så jag ser det helt enkelt som att okej, alla är osäkra ibland, man får helt enkelt lära sig att leva med det.

 • Julia

  Snälla, kila på ”de” och ”dem”- det är ju ditt yrke att skriva

 • Helena

  Du skriver bra..känner du till att ordet väl..skrivs med ett(1) l (L)
  Ett tips. .i all välmening!

 • Diana

  åå den filmen vill jag se, har inte ens hört om den någon gång alls men den verkar bra med tanke på vad du säger. Intressant om inget annat.
  Bra tips

 • Caroline

  Är rätt så ”självklart” att man kan tro att bloggare mår sämre än så kallade vanliga människor. Just för så som du säger själv, först och främst för att ni ens skriver om det. Plus att ni ständigt lever med en prestationsångest om att visa den perfekta ytan, både när det kommer till era utseenden, men även när det kommer till om att visa hur ”perfekta” era liv är inför oss okända individer bakom dataskärmen.
  Detta här är såklart tragiskt. Dock så tror jag att vi okända individer upplever likande saker som vad bloggare gör, fast på en annan nivå eller på ett annorlunda sätt.
  Men självklart kan både vanliga personer, som bloggare och andra mer kända personer må dåligt och lida utav psykisk ohälsa…
  Och vi alla blir såklart också lättpåverkade utav sociala medier. Även om sociala medier är kul och spännande, så är det samtidigt en sådan hemsk och giftig miljö att leva i också…

 • Amelia

  Intressant fråga och bra svar!!!

 • Anna

  Tycker mer att Youtubers är mer tragiska och deprimerade. Titta bara på Amir t ex. Det lyser igenom hans depression. Går jämt med samma tröja och sunkika utseende. Gör till rösten och allt är bara teater. Filmar bara meningslösa saker. Men bara ett ex. Bloggare har oxå depressioner därför de jobbar med sociala medier och det klart smittar ju över till oss ”kunder”. Allt är en stor teater. Bloggare och Youtubers. Tragiskt att de flesta är små barn som följer dessa.

 • Stina

  DeprimeraNde? Du menar deprimerade? Även att du alltid skriver ”den” om saker som är ”det” känns extremt provocerande. Skriv ordentligt snälla.

  • Kissie

   Jag såg den på planet hit (hehe) men googlade upp den och den fanns på en smått olaglig sida som jag inte vågar rekommendera. Annars kan du säkert hyra den på någon sida? Googla lite, tror du kommer gilla den. Sätt att du mått dåligt

   • emiliesbeauty

    Haha, men då får jag kolla runder lite efter den här olagliga sidan helt utan att blivit influerad av dig (man vill ju inte sätta nån annan i skiten om man själv åker fast höhö) if you know what I mean? x)
    Men ja, lite därför jag vill se den också, se om man känner igen sig i nåt, tack för tipset!
    Vill bara säg att jag lyssnade på din bok igen inatt på jobbet, känner mig alltid så inspirerad och empowered (heter det så?) när jag hör hur du ser på världen och tar dig an den, you go girl!

 • Sandra

  Ja ni bloggare och youtubers borde söka hjälp istället för att spela teater och tjäna pengar på oss tittare/läsare. Ta tag i era problem och börja jobba med normala jobb istället för ytnyttja oss andra. Ert mående och beteende smittar av oss på vi som är friska och normala. Er värld är en låtsasvärld och det är ofattbart vad pengar ni tjänar på det. Usch.

 • Frida Josefsson

  Det är nog lätt att bli deprimerad när man ständigt måste låtsas leva i en perfekt värld med en polerad yta. Alla bilder ska vara ”instagramvänliga” även fast alla vet att verkligheten inte ser ut så för någon. Bloggare har nog en ständig prestationsångest kan jag tänka mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *