A little list..

Vad gör jag just nu? 

Ligger i sängen bredvid Andreas som spelar något escape room spel på sin telefon. Jag har en handduk runt huvudet för jag duschade nyss och tvättade håret, skönt! Har dessutom en rolig ny ansiktsmask på mig med löv. Vet dock inte vad den ska göra för det står på Kinesiska, men det blir säkert bra haha.. Misstänker att den ska vara lugnande och det är bra just nu då min hud har blivit utsatt för så mycket sol.

Ska blogga klart detta inlägg och sedan sova tänkte jag.. Klockan är över 12 på natten här och jag är som vanligt supertrött. Men det känns bra att jag ändå lyckats blogga ca 2 inlägg om dagen, mer än bloggarna hemma lixom 🙂

Vad ser jag fram emot? 

Fortsätta ha härliga dagar här i Nya Zeeland, sen ser jag fram emot att få hämta Chloé igen från mamma när jag kommer hem igen till Sverige! 🙂 Mysigt! Sen ser jag också fram emot en resa till Berlin som jag ska göra snart. En ”bloggresa” om man vill nu kalla det så, vi ska åka till Berlin. Blir spännande!

Sen ser jag ju såklart fram emot att resa till London med Bella och Issa, hon fick ju det i födelsedagspresent nu när hon fyllde 25 år. Ska bli så himla kul, var evigheter sen jag var där nu känns det som! Extra kul att det är just vi som åker, vi var ju där för.. 3 år sedan typ. Gud så kul vi hade då, då var det en singelresa. Det blir det inte denna gång, nu har vi alla 3 pojkvänner. Men det finns ju massa annat att göra än att ragga killar lol.

Vad hoppas jag på? 

Jag hoppas på att få lite mer färg på kroppen (hehe) samt på ett svar från ett jobb. Jag hoppas också att bli klar med boken snart, men jag ser lixom inte ljuset i tunneln..

Vad vill jag bli bättre på? 

Inte ta allting så fruktansvärt hårt! Men jag är ju en känslomänniska så det är himla svårt för mig.. Jag är dessutom en jäkel på att måla fan på väggen, och det hör ju ihop med att jag är överkänslig. Jag försöker lixom se skiten innan det händer haha, så jag borde verkligen bli bättre på att tänka mer positivt.

Vad borde jag sluta tänka på? 

Alla dårar på instagram just nu. Har fått så många konstiga meddelanden på senaste från män som skriver sexistiska saker till mig. Fick på riktigt för 20 minuter sedan en dick pick från en indisk man som frågade mig hur mycket jag kostar för natten. Förstår inte vad jag har gjort för att förtjäna det.. Blir folk provocerade när jag förespråkar feminism? Men det har jag gjort länge nu, det borde ju inte komma som en chock kan man tycka..

Gå in på min senaste bild på instagram och läs själva vad en dåre skriver! Jag svarade en gång men sen fick det räcka. Han verkade ju tycka det var roligt att bråka lite med mig, och jag tänker inte ge honom det. Som jag skrev igår, jag svarar inte på troll och påhopp. Frågor svarar jag gärna på däremot!

Nej men jag blir så fruktansvärt trött på dårarna, även om dom inte är många i jämförelse med hur många fina människor jag har som följer mig. Jag har ju en tendens att utrycka mig ”gud typ alla hatar min tröja” om jag fått 2 kommentarer där dom skriver att den är ful. Då påminner Andreas mig om hur liten % det är i jämförelse med alla som följer mig. Och det är sant, dessutom borde dom fina kommentarerna väga tyngst.

Vad tänker jag på just nu? 

Just nu är det mycket jobb-tankar just nu, men det är ingenting jag kan gå in på detaljerat. Allt är ju under sekretess! Men funderingarna är vad gynnar mig mest i längden, vilket håll ska jag gå osv.. Ja tror dom flesta gå igenom ungefär samma tankar någon gång i sin karriär.

Men jag tänker också på något mindre seriöst, jag funderar på varför dom har skylar som dessa inne på toan (bilden nedanför). Vem fasiken sätter sig med fötterna på toalocket när man ska kissa eller skita? Makes no sense!

Vad ska jag äta till frukost? 

Imorgonbitti blir det nog äggröra, kaffe och juice. As usal. Dock är kaffet inte så jättegott här, vi har bara snabbkaffe. Men det är bättre än ingenting såklart! Kan inte starta dagen utan mitt kaffe.

Vad ska vi ha på oss? 

Ingenting planerat, något slappt och skönt. Borde dock ha på mig ett par vita jeans som ska fotas för ett samarbete, men misstänker det kommer bli för varmt imorgon för det. Idag har det varit hela 30 grader! Man svettas ju som en liten gris! Sen svettig – mens – vita byxor.. Näääh, ingen vinnande kombination eller vad säger ni ladies?

Frisk som en nötkärna?

Ja jag känner mig frisk, trots att både Andreas syskon hostar och känner sig småsjuk. *peppar peppar* Men man vet ju aldrig, det går ju så fort det där. Men jag är glad att jag har bättre immunförsvar idag än vad jag hade för några år sedan. Minns ni hur ofta jag blev sjuk? Räckte ju med en nysning från 10 meters avstånd och jag blev dödssjuk och hamnade i koma (ish). Nu blir jag kanske sjuk en gång i halvåret, det känns ju mer normalt!

Sen finns det inget värre än att vara sjuk på resan (jo det finns det men ni fattar). När man är ute och reser vill man ju ta vara på varje dag, man vill inte lösa den på att ligga inne och vara sjuk. Men om man inte lyssnar på kroppen och stannar inne idag tar det oftast längre tid för kroppen att bli frisk.. Så smartast är ju givetvis att ”slösa bort en dag” även om det känns segt..

Avslutar med den här fina bilden, visst blir man lite glad haha? 🙂 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (27)
 • Filippa von Essen

  Alexandra… Jag har verkligen tänkt på en sak…. nästan VARJE gång du är utomlands skriver du ursäkter om att du bloggar mindre än vanligt men ändå är nöjd över de antalet du får upp då det är mer än ALLA bloggarna hemma.
  Seriöst… Du behöver inte skriva så. Liksom du är på semester. Ha semester o blogga mindre. Unna dig det och sluta jämföra vad folk/bloggare gör hemma. Det är ingen tävling.
  Du är du och skriver du BARA ett eller två inlägg om dagen när du är utomlands så räcker det. Det är ändå bra mycket mer ”jobb” än vi med vanliga jobb gör på semestern. Så njut istället och uppdatera när du orkar/har tid!
  ☀️☀️☀️

  • Leoni

   Satte ord på min tanke! Njut av semestern istället och sluta jämföra dig med dom andra bloggarna, vad spelar det för roll hur många inlägg om dagen någon ANNAN får upp? Blir så smyg-fult att slänga iväg en känga sådär till andra i samma branch, man har ingen aning om vad dom går igenom privat som gör att dom inte uppdaterar lika mycket. Du är du, din blogg är awesome och du förtjänar semester när du har det! Kram

  • Kissie

   Du har helt rätt Filippa, ni är förstående tror jag glömmer bort det ibland. Stor kram <3

 • annie

  Snälla, skulle du kunna vlogga din resa till london ? hae varit jätte roligt!

 • Clara

  Kvinnorna i Indien poserar inte nästan nakna för kreti och pleti så det kanske inte är så konstigt att han tror att du är till salu….

 • MariaZ

  Hej,

  det där med skyltarna på toan – det finns många ställen bl a i Asien och Afrika där toaletterna är hål i golvet och då får kvinna som man huka sig ner när man ska dit. Men många toalettringar på vår typ av toaletter håller inte för det, så de sätter upp sådana där skyltar bårder för säkerhet och för att inte få skor uppe på ringen. För för dem som alltid har det så i sin vardag är det naturliga att ”klättra upp” till hålet och huka sig ner.

  Ha det fortsatt underbart!

  • ..

   Och så finns det studier som visar att det är det bästa sättet för kroppen att få ut allting hehe så det är vi som är lite efter i västvärlden efentligen.

  • Kissie

   Jaha haha där ser man 😀 tack för svaret!

  • Maria

   Jag tror att det är precis som du skrev, jag tror även att de som inte har sånga här toaletter som vi, dom tycker nog att vi är jätte ohygieniska för att man sitter med sin rumpa där någon annan har suttit med sin rumpa😝

 • Mia

  Roligt inlägg!!! Tack för den du:) Älska att du fortsätter blogga varje dag så tack snälla! Din blogg är verkligen amazing haha.. jag liksom dras till den mer än någon annan blogg😃😉

 • C

  Jag har tänkt på en sak ett tag som jag skulle säga är ganska aktuellt på denna blogg…
  Varför är det mer ”okej” att kommentera något på en persons kropp som är opererat/tillfixat/ändrat på, än något som inte har blivit ändrat på?
  Det är ju nästan dagligen negativa kommentarer här om Alexandras operationer, att hon inte borde fortsätta, att hon se konstig ut pga. fillers, någon skrev tom att hennes utseende är obehagligt! Tänk om Alexandra inte hade gjort en enda operation – hade det varit lika mycket negativt om hennes utseende? Nej, förmodligen inte. Det verkar vara något med att operera sig som triggar igång negativa människor att skriva taskiga kommentarer.
  Jag tycker inte det ska vara någon skillnad om man har opererat sig eller ej. En tillfixad näsa, tex, är faktiskt fortfarande personens näsa – en del av personens kropp. Det gör inte nedsättande kommentarer mer okej bara för det.
  Någon som håller med mig?

 • Adam

  Tycker det är roligt med er kvinnor! Give it a break. Låt folk göra sin sak och sköt ert eget.

 • Lina

  Fråga som har inget med inlägget att göra!
  Varför mår alla bloggare så dåligt hela tiden? Verka som de flesta är ofta deprimerande osv. Genuint intresserad!! Självklart blir väll alla ledsna o så ibland men ni förstå vad jag menar hoppas jag!?

  • C

   Jag tror inte bloggare nödvändigtvis mår sämre än icke-bloggare. Men eftersom bloggare oftast skriver om sitt liv skriver de också när de mår dåligt. Man hör ju inte om en icke-bloggare mår dåligt, logiskt nog🙂
   Men jag kanske har fel… Vad säger du Alexandra?

 • Ana

  Haha den bilden där folk står på toalett stolen kan jag nog tänka mig varför de gör det. Har sett det själv och finns många anledningar 😛 men det behöver vi inte gå in detaljerat in på.

 • Matilda

  Hej! Såg att Maggan Graaf fått en exakt likadan kommentar från en indisk kille, måste ju vara samma kille (bloggen!).
  Nåt jävla troll som skickar massutskick för att provocera eller nåt… bleh!

 • evelina

  fattar inte vrf folk ska gå bananas!
  EN blogg är en blogg där man skriver om allt möjligt och tycker det är sjukt hur folk kan med att skriva vissa saker, vrf är det okej ?

 • Lina

  Kineser ställer sig på huk på toan! I Kina är det vanligt med att toaletterna bara är ett porslinshål i golvet, så man måste sitta på huk. Fräscht när man är kass i magen! Blä!

 • Emma

  Både NZ och Australien har många asiatiska immigranter. Den här skylten fanns pp personaltoan i ett köpcentrum jag jobbade i här i Oz för att butiken bredvid min var en nagel salong som ägdes av Thailändare. Toan gick sönder så ofta att de var tbugba

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *