Jag har inte mått så bra idag (känt ganska mycket ångest) så jag tog en paus efter jag klippt videos och drog till gymmet. Tycker alltid det känns bättre efter ett pass för där kan jag bli av med frustation och aggressioner på ett mer ”riktigt” sett. Att skrika/ gråta funkar inte för mig, behöver vara fysisk för att det ska släppa. Så nu känns det bättre igen, så ska ta en dusch och möta upp vänner. Orkar inte vara hemma och tjura.

Men någon av er skrev att man ska fokusera på det man blir glad av när man har ångest. Och en person som får mig att bli glad är min lillasyster Leonora. Hon är en sån liten glädjespridare! 🙂 Så jag satt och funderade på vilka fördelar det fanns att ha en sån ung syster, och jag kom på 5 punkter som jag vill dela med mig av er till er. Delvis för jag mår bättre att skriva inlägget med också för att det kanske påminner er andra om hur mysigt det är att ha småsyskon (om man nu har några).

1. Jag kan ta med henne på bio och skylla på att det är hon som vill se den senaste tecknande filmen. Fast det egentligen är jag som vill se den 😉 Smart va?

2. Jag kan leka med hennes leksaker, dom ser så sjukt häftiga ut vissa!

3. Får göra roliga videos med henne som jag inte hade gjort annars. Titta på den senaste (länk) 🙂

4. Känner mig mindre stressad över att vilja ha barn. Jag har ju henne, nästan samma sak!

5. Äntligen någon som verkligen uppskattar julklapparna man ger! Vi vuxna har ju redan allt och vi behöver ju ingenting egentligen. Så det är kul att shoppa till henne.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (32)
 • Edda

  Så söta, älskar er relation <3

 • Sofie

  Håller med om alla punkter. Har en lillasyster som är 12 och själv är jag 26 😀 Varit på många biofilmer som kanske inte riktigt var för mig men som jag i hemlighet ville se. 😂

 • Sophie

  Det borde vara ungefär samma ålderskillnad mellan mig och min syster som mellan dig och L. Min syster var 15 när jag föddes, och jag kan nog garantera att hon gjort alla ovanstående punkter med samma baktanke, haha. Trots att hon flyttade hemifrån redan när jag var 4 så är vi supernära varandra idag och kan prata om ALLT. Skulle inte kunna leva utan henne tror jag, hon är bäst. 🙂 Tror inte vi hade varit riktigt lika nära om vi hade fötts närmre varandra faktiskt.

 • Matilda

  Du har ju skrivit helt förfärliga saker om din lillasyster när du va yngre, saker som hennes kompisar kommer visa henne när hon blir äldre eller som hon kommer hitta själv. Hur ställer du dig till det? Vad ska du säga när din syster får reda på att du har hängt ut henne inför hela Sverige?

  • Maria

   Men snälla det var flera år sedan, jag tror helt ärligt inte att hon skulle bry sej 20 år senare, det kanske inte gör det rätt att hon skrev så, men det kanske fanns anledningar till att hon kände som hon gjorde. Man lär sej hela tiden och jag tycker det är underbart att dom har så bra kontakt nu trots att det var så förut.

  • M

   Man bör vara oerhört försiktig med att skriva negativa saker om familj och vänner på nätet. Tex det du skrev om din pappa var verkligen inte okej och otroligt barnsligt att kasta ut honom bara för att ni har olika politiska åsikter. Jag förstår att du blev arg, men du är inte 14 år, du är vuxen. När man är vuxen diskuterar man på ett moget sätt och kan man inte komma överens så lägger man diskussionen död. Att sen fläka ut er lilla familjefejd på nätet var inte vidare genomtänkt och det kommer du säkert ångra. Precis som du ångrar det hemska du skrivit om din syster. Det är stor skillnad på att bråka privat och att hänga ut personen på nätet. Inget som postas på nätet försvinner. Sånt kommer alltid att komma tillbaka och bita en i rumpan. Tänk på det nästa gång du är arg och vill hänga ut någon på din blogg. Det är inte värt det!

  • G

   Vadå ”hela Sverige”??? Tror inte ens en bråkdel av den svenska befolkningen läser denna blogg så det är nog ingen fara för lillasyrran.

 • ...

  Kanske därför hon har depression/ångest, det hinner ikapp henne så som hon betett sig mot människor och till o med lillasyster. Eller dvs mini kissie, eller försökskanin? Stackars lillasyster när hon kan läsa detta själv på internet.

 • Elisabeth

  Att vara fysiskt krav hjäper jätte bra mot ångest! Hoppas det går över helt och att du mår bättre snart ❣️ Jag har själv 3 stycken småsyskon och även en storasyster och håller helt med dig om alla punkterna Hahah speciellt bio punkten! Syskon är underbart 🤩🙌🏻

 • Sofia

  Känner igen mig mycket i den sista punkten. 🙂 Har en lillasyster som är 18 år yngre än jag och det finns ingen som får mig att känna mig så uppskattad och älskad som hon haha. Som storasyster är man ju den största idolen typ. Hon älskar allt som jag älskar, bytte favoritfärg från rosa till blå bara för att jag gillar blått haha, skryter i skolan om att hennes syster är mycket större än de andras syskon, berättar för ALLA när jag ska komma på besök osv. Man känner sig så viktig och uppskattad. 🙂 Och som du säger så uppskattar de små liven presenter på ett helt annat sätt än vuxna gör.

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Så fint inlägg 🙂 Jag har själv bara äldre syskon men syskon är så härligt <3

 • Paula Smilee

  Så söt inlägg ! 🙂 Känner igen mig i visa punkter dock är min lilla syster bara 6 år yngre än mig medan min stora syster är 15 år äldre än mig. 🙂

 • Felizia

  Kul att du uppskattar din syster! Men fattar inte varför du stressar och tänker på att få barn..? Du har ju inte ens passerat 30?? Massor av kvinnor får sitt första barn efter 30. Eller 35 – och likaså 40. Jösses! Släpp tanken så länge. Njut av livet. Det finns gott om tid. Och om det finns ett fysiskt bekymmer att bli gravid har du fortsatt tid att lösa det. Andas in och andas ut 🙏🏼

  • Sara

   Men vem ger dig rätten att bestämma när andra människor ska skaffa barn?! Jag är 26 år och har två barn vilket är helt underbart. I princip alla mina vänner i samma ålder har också barn.

 • Sofia

  Världens sötaste yngre Sister du har 🙂

 • ISABELLE MOBERG

  Utlottningen bestämd snaaaart dåå ????

 • louise

  Hej!
  Vilket fint inlägg om din lillayster. Själv är min yngre bror bara 4 år yngre än mig, men min sambo har en lillasyster som är 11 och det är riktigt mysigt nu när vi var i fjällen och hon skulle åka med oss, sedan spela kort och göra allt, det var mysigt som bara den!

  ha en fantastisk dag!

 • Åsa

  Vad vackert namn din lillasyster har! ❤️

 • Anki Eriksson

  Känner igen fördelarna med ett yngre syskon. Har en 14 år yngre bror och han fick gå på mycket tecknade filmer…kram

 • Anna

  Läser inte din blogg tillräckligt frekvent men har du inte sagt tidigare att du är steril eller inte kan få barn?? Eller var det något pr-trick för ett par år sen kanske? Någon annan som vet om Alexandra redan svarat på detta?

  • Sofia

   Vill minnas att hon skrev någon gång att en läkare sa till henne att hon inte kunde få barn en gång för längesen, men att det senare visade sig att det inte stämde. Jag kan ha drömt det dock, haha.

  • Kissie

   Jag trodde inte jag kunde få barn förut för en läkare sa det, men det visade sig inte vara sant då jag blev gravid och fick göra abort. Kram

 • Maria

  Hehe! Nummer 1 och 2 är spot on även för mig som förälder. Jag kan klä på och av barbiedockor, bygga lego och se Disneyfilmer hemma om och om igen utan att någon tycker det är konstigt.

 • Sofia

  Så fina ni är! Du verkar vara en toppenbra storasyster <3

 • Denise

  Hur många läsare har du nu för tiden? 🙂

 • Sara

  Jo det stämmer att Kissie har skrivit att hon är steril, inte kan få barn, det var ganska längesen nu
  hon skrev så men antar det var ett pr-trick för att få så många kommentarer och läsare som möjligt.
  Är man steril så är man steril, punkt. Nu helt plötsligt kan hon få barn och skriver mycket om barn.
  Det är mycket Kissie skrev förr som inte stämmer, därför väldigt många kommer ha svårt att få bort
  bilden från ”gamla Kissie” till Alexandra som hon själv vill. Tyvärr är det svårt att ändra uppfattningar om
  folk när man nu som t ex Kissie kört i väldigt många år att vara en person som hon helt plötsligt inte är idag,
  och skriva sådant som inte stämmer, provocera mm. Alla kan ändra sig, men det är svårt för oss som ser
  på att ändra uppfattning. Tyvärr. Hur mycket man än visar sig vara en ”bättre” person.
  Det är många inom sociala medier som har ändrat sig och ska vara en bättre människa just för att man ska
  få fler likes, mer pengar osv. Men det är nog inte lätt, vissa lyckas men inte alla.

 • Miicha

  Absolut inte samma sak om att ha ett syskon som egna barn, nye ens nära.
  Det är mer underbart att ha ett eget barn än småsyskon. 😝

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *