Inte så snygga men goda..

Hej på er!

Hur behandlar 2018 er? 😉 Jag försöker variera vår frukost här hemma så idag blev det bananpannkakor med vaniljkvarg, kokos och hallon. Dom blev inte så snygga men dom var mättande och goda 🙂 Igår var det chiapudding till frukost. I normala fall äter vi ju typ bara samma hela tiden, dvs kokta ägg på glutenfritt hårdbröd. Tror det kommer göra oss gott att äta mer varierat, men det är inte så enkelt att hitta motivationen till att göra roliga frukostar. Eller hur?

Ska strax ut på en promenad med hundarna, men innan ska jag ringa ett samtal till banken och svara på ett viktigt mail. Sen blir det promenad som sagt följt av ett träningspass 🙂 Blev ingen träning igår för vi åt palt till middag med min familj. Inte direkt så man blir på träningshumör efter en paltmiddag haha.. Maten lägger som sig som en sten i magen ju! Men gott är det. När jag var liten brukade farmor ofta bjuda på det, hennes palt var så himla goda! Dom vi åt igår var goda men inte alls i närheten av hennes. Men det är svårt att klå hemmalagade som man äter med familjen.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (21)
 • Bell

  Kolla på the department of breakfast . De har både hemsida och instagramkonto med inspirerande bilder! Glutenfritt också!!

  https://www.thedepartmentofbreakfast.co.uk/shop

 • Patricia

  Jag känner också att motivationen till att äta varierat sviktar lite. Har en period nu när jag ska gå ner i vikt så mat känns som ett tvång nästan 😂 Vill bara få i mig det jag måste typ. Blir mycket ägg osv.

  Chokladpannkakor testa jag för några månader sen, bra till ätardagar!!

 • Cecilia

  Inte så hälsosamt med så mycket socker..

 • johanna

  bananpannkakor är ju så gott! 🙂
  Är också dålig på att variera min frukost, blir oftast samma varje morgon

 • Hej

  Ibland känns det som bloggen blir lite för uppstyrd. Scheman över vad du ska skriva om på bloggen, samma sorts bilder och mat osv. Vet inte hur jag ska förklara. Diggar verkligen din blogg och den är kanon och du gör ett grymt arbete. Men jag som läsare skulle gärna se lite mer variation på bloggen. Just nu känns det som den tickar i samma mönster, med samma mat på olika tallrikar, samma personerna olika länder, samma poser i olika kläder osv. Förstår du hur jag menar? Jag uppskattar att läsa detta också såklart, men skulle vilja ha någon nytt här. Livesändning? Någon lista på något du aldrig haft tidigare? Foton tagna med mobilkamera och inte enbart perfekta foton. Bloggen har nästan blivit för ”perfekt”. Detta är inget gnäll, din blogg är asbra och den enda jag läser. Men lite mer utanför ramarna eller mer där du slappnar av, bara är Alexandra och inte tänker för mycket på vad vi vill se, vilket blir sjukt motsägelsefullt mot vad jag skrivit. Äsch jag vet fan inte ens hur jag ska framföra min egna åsikt. Kort fattar, din blogg är grym men kan du inte överraska oss med något? Det behöver inte vara något stort, men något utöver det vanliga (vet fortfarande inte hur jag ska förklara).

  Ha det fint. Kram

 • L

  Är någon av er glutenintolerant?

 • Sam

  Tänkte fråga dig och Andreas som ju vill äta och leva så hälsosamt som möjligt – har ni provat veganmat? Ni som är stora djurvänner borde kanske testa att se någon film (googla ‘dairy cow’ eller se på YouTube) och inse varifrån alla mjölk- och köttprodukter kommer ifrån. Och tro inte för en sekund att det är bättre här i Sverige. Vi står för 1% av hela EU:s kött och mjölkproduktion.. så tänk hur många djur som lider i alla stora djurfabriker i hela världen där de faktiskt odlas fram och misshandlas på de mest avskyvärda sätt.
  Att leva bara på plantbaserad kost är det klart bästa alternativet. Det finns numera vegansk ost, smör, matlagningsgrädde osv så det går att laga supergod mat som är helt fri från animaliska produkter. All mat du visar här i bloggen går att göra vegansk. Prova att lägga avocado på mackan istället för ägg t.ex. Se en enda bild på hur burhönsen lever eller hur förtvivlade korna blir då kalvarna slits ifrån dem så fattar ni.
  Att äta ägg, mjölk och kött innebär att stoppa ren ångest och lidande i sin egen kropp – och sedan undrar folk varför de får cancer och hjärt och kärlsjukdomar? Det finns sunda val och man kan välja rätt både för sin egen hälsa och djurens. Vad gäller päls- och skinnprodukter så vet vi att du redan väljer bort det men det man stoppar i sin egen kropp borde man kanske tänka ännu mer nogsamt på?

  Ok, ni ska såklart hitta fram till era egna värderingar själva, men vi kan inte säga att vi inget visste – ALLA vet hur alla djuren lider i dessa sjuka fabriker och jag tänkte bara passa på att tipsa om att ni kanske skulle prova att leva helt vegansk i typ 1 månad och se hur mycket bättre man mår. Både i kropp och själ. Lycka till!

 • Marie

  Äter en tallrik fil med granola varje morgon, tröttnar aldrig på det. Behöver ju inte vara så himla märkvärdigt med frukost, fast å andra sidan behöver jag ju inte visa upp för någon vad jag äter. Ät vad du känner för och skit i vad andra tycker eller om det är inne för stunden.

  • Kissie

   Om du läser texten så skriver jag inte att jag gör frukosten för att visa upp den haha, utan för att jag tror det är viktigt med variation.

 • Jacqi

  Kan du dela dina frukostrecept så vi kan göra samma? 🙂

 • Danielas Dagbok

  Vilket passligt inlägg med tanke på att jag just bloggat om hur trött jag är på alla perfekta bloggfrukostar 😀

  http://danielasdagbok.com/2018/january/trott-pa-allt-det-perfekta-2.html

 • enna

  Oh…vad gott! Nu blev jag sugen! <3

 • Sanna

  Hej!

  Recept på kanske världens godaste bananpannkakor:

  1 banan
  1 dl havremjölk
  1 dl bovetemjöl
  3 ägg

  🙂 Testa gärna!

 • Maria

  Hej! Är din instagram nere eller varför kan vi inte gå in på den? 🙁 Vart i Australien ska du? Jag bor här så det hade ju varit otroligt kul att se! Ha det bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *