Vilken kvinna!

Fick tårar i ögonen när jag lyssnade på Oprahs tal när hon fick ta emot det prestigefyllda Golden Globe Award. Jag ser så oerhört mycket upp till Oprah för hon har lyckats skapa sig en sån jäkla karriär trots alla hinder. Dvs att vara kvinna och även färgad. Att hon inte ger upp eller låta andra bestämma vart hennes plats ska vara är fantastiskt. För det är nog där det ligger, strykan. Att inse hur fel det är att låta andra säga åt än vad vi får göra och inte göra. Vart våra gränser finns och inom vilka ramar vi för röra oss inom. Vi måste inse hur fel det är och avvända frustationen till ett drivmedel!

Det hon säger i talet är dessutom så sant, hon menar att det är kvinnornas tid. Vi tar vår plats och det gör vi rätt i. Vi talar ut högt och tydligt, och män ska lyssna. Makten ligger inte längre hos medelåldersmän, den ligger även hos hos kvinnor. Vi är fruktansvärt starka och vi tillsammans kämpar mot en värld där vi inte ska behöva höra en kvinna säga ”me too” igen.

Kan vi sopa idioter som Donald Trump och ersätta honom med starka kvinnor med vett innanför pannbenet? Och när ska människor sluta rösta på män bara för dom är män? Det var fantastiskt att Obama blev framröstad som den första färgade presidenten. Nu vill vi ha en person som kan göra riktig skillnad för dom mest utsatta människor här på jorden. Nämligen kvinnorna.

Vill ni höra talet kan ni göra det här: LÄNK

Posted in: PICTURES
Kommentarer (10)
 • Leoni

  Hej Alexandra! Oprah tog emot Cecil B. de Mille-priset, Golden Globe Award är inte ett pris utan själva galan 🙂 Ville bara säga det. Håller helt med om allt annat, Oprah for president 2020!

 • Diana

  åh vilken otroligt grej det skulle vara om hon kunde bli president. Alltså man hoppas ju så hårt att man nästan spricker inombords. Hur fan kunde ens den där klanten bli president, Trump såklart. Men så är det män över allt annat, korkade män, det är ju även kvinnor som röstat fram han, så man undrar hur de tänker, hjärntvättade eller bara korkade? Jaja hur som helst, hoppas starkt på en färgad kvinna som president i USA nästa gång. Dags nu.
  Grymt kloka ord i inlägget förresten.

  • MR T

   Problement med att hon skulle hamna som president är att dem återigen skulle få in en person som inte har en politisk ställning, då ser jag verkligen hellre hillary som president som ändå besitter en stor kunskap.

   • Anna

    Det är kanske bara bra att hon inte har någon politisk erfarenhet. Vet faktiskt inte om det är så mycket bättre med en person som varit i den politiska cirkusen i hela sin karriär, med allt vad det innebär, är så mycket bättre lämpad. En klok och förståndig person med all den livserfarenhet som Oprah har är säkert också klok nog att omge sig med kunniga rådgivare.

 • N

  Det kallas att vara mörkhyad och inte färgad!✋🏾

 • Isabell

  När det kommer till det här med bh tjatet på din youtube. Älskar att du står upp för dig själv, behövs fler som du. Precis som att jag har fotfobi kan jag ju inte tvinga folk ha strumpor. Haha 😂 .. ha en fin dag. Kram Isabell ❤️

 • Pia

  Hon är riktigt bra som programledare, såg hennes teveshower förr!!!

 • anonym

  Hos mej är det förlegat att kalla människor tex för färgade. VI ÄR ALLA MÄNNISKOR och det viktigaste är att ha kärlek och empati till andra. Punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *