Jag ger mycket skönhetstips, men jag vill också varna för produkter som faktiskt inte funkar. En produkt jag vill varna er lite för är den kända ”dermarollern” som flera har gjort reklam för, även jag själv. Jag trodde den var bra (precis som alla andra) men jag har nu fått lära mig att den egentligen förstör huden i längden.

När vi rullar nålarna över ansiktet så drar vi ju även ut nålarna åt sidan. Förstår ni hur jag menar? Försök tänka er själv hur nålen rullar in och sedan rullar ut samtidigt nålar töjer ut hålet som den gjort i huden. När vi går till proffs som gör dremapen går nålen rakt ner i huden och sedan rakt upp. Då drar inte nålen ut hålet och förstör mer än vad den lagar. Så använder vi en roller i längden kommer vi skada hudytan och få stora hål i lagret som ska skydda huden. Inte så skoj när det börjar synas…

Dermarollern kan man använda på kroppen om man vill få bort ojämnheter (som stretchmarks på rumpan tex) för den gör hudytan jämnare, till en början. Men skippa ansiktet, för där gör det mer skada än nytta och huden kommer förstöras i längden. Så det är mitt tips till er idag, skippa rollen i ansiktet!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (11)
 • Anette

  Precis……….!
  Själv testade jag detta på en svindyr salong, fick svår allergi….vet fortfarande inte varför men tror kanske det är för att jag är nickelöverkänslig.
  Hursomhelst känner jag ingen som fått bättre hy av denna behandling.
  Bättre med laser isåfall…..betydligt bättre och det gör mindre ont dessutom.

 • Paula Smilee

  Och jag som tänkte testa en dermaroller, då kanske jag inte borde göra det. :/ 🤔

 • Sofia

  Jag hade tänkt testa dermaroller faktiskt men nu kanske man ska skippa :O

 • M

  för mig var det räddningen för huden. Efter 2 behandlingar hemma förvsann mina fula acneärr. Kommer aldrig i livet sluta. 🙂 Bättre än någon dyr kräm i världen.

 • Anna

  Tyvärr har jag väldigt negativa erfarenheter av den. Blev nästan rädd för vad jag utsatte min hud för. Kanske ok att punktbehandla nåt ärr på en begränsad yta men kör den inte i hela facet!

 • Anna

  Tack! Jag köpte denna för 1 år sen ca nu och jag trodde oxå på den då jag bara hörde gott om den. Tyvärr höll jag på med detta i mitt ansikte många ggr och på vissa ställen förstördes det så jag kommer få ha dessa små ”ärr” för alltid. Jag fick små blåsor på vissa ställen som aldrig kommer försvinna. Man skadar hyn som sagt i ansiktet. På salong kanske det funkar men inte köpa själv och köra med.

 • Synnöve Gjerseth

  förstår inte riktigt vad du vill säga med detta inlägget? Säger du att ingen borde använda dermaroller, punkt. Eller at ingen borde använda dermaroller FÖRUTOM på salong? Jag har använt den hemma i 3 år, min hy har aldrig varit snyggare, tigthare och perfekt. Antar det du ville fram till var att man inte skall använda det om man inte vet vad man håller på ,ed.

  • Kissie

   I längden kommer den förstöra huden för den drar” ut porerna. Detta kommer fram när åldern börjar ta sin rätt på huden. Så ja, jag rekommenderar ingen att använda den produkten i ansiktet.

 • Emma

  För mig har den faktiskt fungerat. Har använt den mycket lite dock och enbart på acneärr på kinden och de försvann nästan helt efter 5 användningar med dermarollern. Skulle däremot aldrig köra den i hela ansiktet men på ärr har den hjälpt för mig iaf.

 • Simon

  Hej Alexandra
  Det du skriver ”När vi rullar nålarna över ansiktet så drar vi ju även ut nålarna åt sidan. Förstår ni hur jag menar? Försök tänka er själv hur nålen rullar in och sedan rullar ut samtidigt nålar töjer ut hålet som den gjort i huden.”
  är helt korrekt.
  Faktum är att samma effekt händer med en dermapen eftersom man rör den samtidigt och nålarna går inte in och ut tillräckligt snabbt ur dermapen.
  Se https://www.youtube.com/watch?v=Ij1dfdGPN5k

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *