Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen på dom som skämtar om metoo-kampanjen. Min pappa var här nyss och gjorde det precis framför mig vid middagsbordet! Jag blir så trött och arg för gubbarna fattar inte. Dom är så vana med hur det var på deras tid och jag tror att dom längst inne är så fruktansvärt rädda för en förändring som inte gynnar dom 🙁 Det som känns extra trist är att man sällan kan diskutera dessa frågor med äldre män för det tas inte på allvar. Jag känner mig direkt som en ”liten arg feminist” som man ska vifta bort. Jag blev så arg så jag körde hem min pappa direkt. Jag klarar inte att lyssna på sånt, speciellt inte när det kommer från sin egna familj..

Don’t get me wrong. Jag älskar hela min familj, men sånt här tänker jag inte tåla. Inte från min pappa, från någon vän eller en främling på nätet.  Jag är väldigt tydlig med vad jag tycker och jag tänker inte vika ner mig bara för det blir mindre behagligt. Jag har fräst ifrån på vänner som inte tar ämnet seriöst. Även dom som kläcker ur sig ”jag är ingen feminist” i tid och otid. Anledningen är enkel, för det är så korkat att säga så. Inte nog med att du inte vill stå bakom jämställdhet (för den meningen betyder det), även för man låter så icke påläst när man utrycker sig på det viset. Det är så himla viktigt att vara omge sig med smarta, snälla människor för man blir som man umgås. Jag vill bli ännu mer medveten, ännu smartare, ännu mer förstående. Inte mer trångsynt och sexistisk. Så jag undviker dom människorna i mitt liv. Punkt slut.

Jag känner mig så liten som på bilden nedanför när jag får höra min egna pappa skämta bort feminism och metoo-kampanjen.. 🙁 Jag tror dom flesta kvinnor gör det, och jag tror inte gubbarna tänker på det. Så snälla äldre, kränkta medelålders män (inte för ni läser min blogg). Tänk längre än vad näsan räcker och tänk på era mammor, systrar och döttrar som blir utsatta för skiten. För det är inte många kvinnor som klarat sig undan erat beteende.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (99)
 • S

  Jag vet exakt vad du menar! Att känna sig som en liten arg feminist. Exakt så får de flesta killarna i skolan en att känna sig😩 Det ska också göra allt för att trycka ner en under dessa situationer och använder ofta ”lilla gumman” som tilltalsnamn istället för mitt namn 😴

 • E

  Känner verkligen precis likadant! Väldigt bra sagt och tack för att du alltid står upp för oss och vågar ta kampen❤️ Du är en riktig förebild!

 • Frida Lindvall

  ❤❤❤ tillsammans tar vi kampen dagligen, vi står bakom dig! Bra gjort men svårt att framföra till sin egna pappa. Keep going sister!

 • Cecilia

  Och? Bilden är naturlig du var mycket finare på utsidan fören du förstörde dig..Du har tydligt självkänslo problem, du har det på många sätt och det kommer fram på många sätt. Synd är det verkligen men som tur har du entligen skaffat hjälp och hoppas det går till en bättre väg till ditt självfortroede.

  • Annika

   Och? Du har problem med svenskan och stavningen. Kanske ska gå en kurs innan du trycker ner andra?
   Det du försöker skriva har inget med Alexandras inlägg att göra.
   Hon skriver om metoo och kvinnors rätt till jämställdhet, men du har kanske problem med läsförståelse också?

   • Cecilia

    Och? du har problem med andras åsikter och mobbar mig. Jag har rätt till min åsikt och det jag säjer stämmer in på Alexandra. Suck orka ni själv försvara nån som hon för hon vill ju bara att alla ska tycka synd om henne. Hahaa..

    • Camilla

     Alla människor har rätt till en åsikt. Men jag är uppfostrad med ”har man inget vettigt att säga, var tyst”. Du kanske mår bättre för stunden med att kasta skit på en offentlig person, men det är i själva verket du som behöver ta tag i dina problem om varför du beter dig såhär.
     Och passar det dig inte hur Alexandra ser ut idag eller vad hon skriver, finns det ett botemedel, sluta läs hennes blogg 😊

    • Annika

     Vem mobbar vem egentligen? Att påpeka att någon annan har en ful utsida faller väl in i mobbing kategorin.
     Det är svaga människor som mobbar, det vet du väl?

  • Ellen

   SNARK på din kommentar, Cecilia.

  • Zizo

   CECILIA! Och? Bilden är naturlig du var mycket finare på utsidan fören du förstörde dig.. – Vad vill du säga med detta???? Det låter ju bara som att du vill få Alexandra att känna sig förstörd utseendes mässigt!!! Det säger mycket mer om dig faktiskt, bland annat att du är fruktansvärt elak, ytlig och ingen bra person att vara vän med så dig skulle jag undvika. Dessutom är inget av det påstående sant inte ens i närheten och vad menas med förstörd? enligt vem. Alexandra är snygg ut o in, ser ut precis hur hon själv vill s ut och hon bryr sig nog inte vad du anser om hennes utseende.

   Du har tydligt självkänslo problem, du har det på många sätt och det kommer fram på många sätt. – Varför tar du upp detta ens? vad har det seriöst med händelsen att göra? Jag har följt henne sen start och tycker hon är smart, sjukt stark, inspirerande mm och ”om” hon nu har dessa problem och är medveten om det varför måste du upprepa det i ett sådant inlägg. Det är inget fel med att ha dessa problem och det drabbar den större delen av befolkningen i samhället idag. Vad är det du vill framhäva med denna kommentar?

   Synd är det verkligen men som tur har du entligen skaffat hjälp och hoppas det går till en bättre väg till ditt självfortroede. – här framgår det ju att du vet att hon jobbar på sig själv varför ska du upprepa!!! jag börjar nu tro att du själv bör sköta ditt för du verkar inte normal då du bara vill trycka ner en samt har du ingen trovärdighet i det du säger. Jag tror inte ett skit på vad du säger och du försöker framställa dig som att du nu helt plötsligt bryr dig om henne och uppmuntrar henne till att söka hjälp. Känns ju bara mer och mer som att du GASLIGHTAR HENNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GE UPP DITT HOPPLÖSA FÖRETAG. DET FRAMGÅR MYCKET TYDLIGT ATT DU ÄR FALSK— PSST BARA MIN ÅSIKT

  • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

   Cecilia, vet du vad? – Ett fint inre är faktiskt mycket mer viktigt än ett fint yttre, oavsett om man är naturlig eller inte. Du ska veta att det finns hjälp att få när man har problem med sin självkänsla att man måste trycka ned andra för detta är inte rätt väg att gå tyvärr. Du kommer må mycket bättre om du sprider positiv energi runtom dig istället för negativ och det gör andra gladare också, så win win. 🙂 Hoppas du snart inser ditt eget och andras värde så du slipper trycka ned andra i hopp om att må bättre. Stay strong, du klarar det Cecilia! Kram

  • Cecilia

   Skäms ju att ha samma namn som dig. Vidrigt hur beter dig. Väx upp!

 • Magdalena

  I feel you sister!
  Blir förbannad varje gång jag hör det… ”Jag är inte feminist”.
  Det betyder bara att man är obildad och dryg i mina öron. Man har tagit ett begrepp och gett det en annan betydelse än vad det handlar om från början och sen tycker man att man är smart *suck*.

  Men jag förstår också hur jobbigt det var att höra från sin egen pappa, och för det så skickar jag en stor styrkekram <3

 • Cecilia

  Kan inte annat än att hålla med dig! Sjukt bra skrivet. Du är verkligen stark som står på dig, glöm inte de! ❤

 • Carro

  Heja!! Precis så!

 • Emma

  Alla har olika åsikter och det får du leva med. Respektera din familj.

  • Emma

   Du kan respektera en person utan att respektera dennes åsikter.

  • Zizo

   Vaddå respektera familjen!? 1 Hon visade ingen disrespekt utan allt hon gjorde var att sätta ner foten och ändrade situationen då hon inte alls gillade det. 2 vem är det egentligen som inte visar respekt när man skämtar om något allvarligt på ett sätt som kan tolkas som nertryckande. Sluta göra om kritisera och försök fatta läget istället! Känns ju bara om att du vill ha något att klaga på om Alexandra. Blir själv irriterad när folk skämtar om sådant ! Get it right oki. Klart alla har åsikter men det var inte ens frågan om hans åsikt som jag förstod det utifrån inlägget.

  • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

   Emma, är det inte lika viktigt då för hennes familj att respektera henne genom att då inte trycka ned denna kampen och hennes kamp, samt göra sig rolig på hennes åsikter? Som Emma 2 skrev, man kan respektera människor även om man inte tycker deras åsikter är okej.

   • Emma

    Ni är inga feminister. Ni är manshatare. Det är jävligt stor skillnad.

    • Ann W

     Men snälla… JAG älskar män, men jag ogillar män som försöker trycka ner mig och jag HATAR män som våldtar, sextrakasserar, tafsar och beter sig allmänt sjukt mot kvinnor (och mot andra män). Man behöver inte alls vara ”manshatare” för att starkt ogilla eller hata vissa mäns beteende!

     Feminismen står för bland annat jämlikhet mellan könen, men det betyder INTE att vi kvinnor ska springa runt och droga män, hålla dem fångna och våldta dem när andan faller på – det betyder bara ”lika lön för lika arbete”.
     Det betyder också att kvinnor ska hjälpa varandra och inte trycka ner eller förstöra för varandra, det betyder också att vi måste kämpa som fasen för att poliser ska ta oss på allvar när vi anmäler en våldtäkt, att vi blir körda till akuten för en grundlig våldtäkts-undersökning, att sen anmälan utreds ordentligt och att inte nån sketen åklagare lägger ner fallet, det betyder också att domare i tingsrätt tar det här på allvar och dömer våldtäktsmannen (om han nu hittas) till ett ordentligt straff och inte kommer undan med en liten smäll på handen!

     DET är bland annat vad feminism betyder… du kan ju kolla upp fler saker på nätet som ”faller under” uttrycket feminism!

 • Karro

  Förstår dig precis Alexandra! Älskar också min familj så mycket, men när pappa körde något meetoo-skämt vid julbordet satte jag julskinkan i halsen och blev (återigen för han är inte den första jag hört det från) så jäkla ledsen, besviken och ja, liten.

 • Frida

  Håller med dig fullt ut! Det sorgliga är att det även finns kvinnor som förminskar me too-kampanjen, min egen mamma (!) har sagt flera gånger att hon tycker den är för mycket och att det är en häxjakt på män. Helt sjukt med tanke på vad hon själv utsatts för i sitt liv, men där ser man hur hjärntvättade kvinnor kan bli av att alltid bli förminskade av patriarkatet. Hemskt 🙁

 • Freja

  Så tröttsamt med män(niskor) som ska skämta bort det, tröttsamt det måste va för dig att behöva möta det från din pappa, bra att du står på dig o inte tar sån skit. Så glad att du delar med dig o att du kämpar så för detta. Är nog många som är rädda för en förändring, lite sent dock..för den är redan här. Man kan inte leva i förnekelse. Alla vaknar nån gång. Vi kan bara försöka väcka dom lite tidigare. Därför är jag så tacksam för att du är med o driver o delar kunskap till män(niskor) där ute!

 • Netti Starby

  Så himla bra skrivet Alexandra och jag håller verkligen med dig! <3

 • Nathalie

  Jag vägrar att kalla mig själv för feminist, men jag är däremot 100% för att kvinnor och män ska ha det jämställt. Jag tycker att feminist är ett väldigt negativt laddat ord.

  • Jessica

   Fast jämställdhet mellan könen är något som är grundläggande inom feminismen. Jag kan dock förstå din tanke om att ordet är negativt laddat och jag tror att det mycket beror på hur individer har agerat i exempelvis, media samtidigt som dom titulerar det agerandet som feminism vilket ger upphov till en spretande bild av vad det fundamentalt är. Dessutom är hjärtefrågorna varierande beroende på vad individen har varit med om och anser är det främsta problemet.
   Det är trist att det bland vissa personer inte går att nämna ordet feminism utan att dom går i taket men om man istället säger att man är för att kvinnor och män ska ha samma rättigheter så blir samtalet helt annorlunda, trots att det egentligen är frågor inom feminism som samtalet kretsar runt. Mitt ex var precis så. Nämnde jag ordet feminism började han prata illa om hur kvinnor försöker trycka ner män, nämnde jag ord som humanism och jämställt mellan könen utan kvotering så höll han sig lugn. Mycket lustigt det där 😛

  • Jennifer

   Med andra ord är du en feminist, bara att du inte säger det högt till någon 👍🏻

 • Matilda

  Instämmet, så sjukt jävla tröttsamt. På mitt jobb är vi typ 20 pers, varav 15 av dem är män i äldre medelåldern. Majoriteten (till och med en av kvinnorna) har skämtat om metoo på något sätt. Precis som att det var roligt. De anser att detta handlar om lättkränkta småflickor som bara vill ha uppmärksamhet och sympati.
  Och jag känner mig oxå liten. Och finner inte kraften att säga till att det är ett dåligt jävla skämt. Som både yngre och kvinna anser det mig bara som en arg liten småflicka och jag ooooorkar lixom inte ta fighten varenda gång. Hur orkar man?
  Bra att du stod upp mot din pappa i alla fall, det är svårt nog. Du gör ett viktigt jobb, hurra för dig <3

 • Malin

  Så sant. Instämmer i dina ord!

 • Sofia

  Förstår verkligen vad du menar och är självklart för jämställdhet. Dock är jag emot ordet feminist då det fått en så extrem betydelse av råfeminister runt om i landet. För min del hade jag gärna sett en ny och könsneutral benämning på det hela. Man byter ju namn på olika saker hela tiden för att det får en negativ klang (till exempel heter det inte damp idag, inte heller använder man n-ordet längre) så jag ser inte varför man inte kan byta namn på feminism 🙂

  • Hanna

   Man kan inte jämföra ordet feminist med n-ordet? Det är rasistikt att använda ett så nedvärderande ord och vi ska vara glada att många har slutat använda det. Jag är glad att du är för jämnställdhet men man kanske ska fundera på vilka som har smutskastat orden feminist och feminism. Det är rädda, vita, kränkta män som tror att det går ut på att ta allt de har när det egentligen bara handlar om att vi kvinnor ska vara lika accepterade som männen och att vi ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter även fast vi är kvinnor. Man får inte glömma bort att manshat som (vissa) feminister uttrycker är en reaktion på det kvinnohat som har funnits långt bak i historien och som än idag finns! Om du är för jämnställdhet och andra som känner som du kring ordet feminist så ska vi kvinnor kunna enas i det. Ordet är egentligen inte det viktiga utan att vi har samma mål. För mig betyder feminism en kamp och jag kan inte låta bli att tänka på den kvinnorörelse som skapade detta. Vi ska vara dem evigt tacksamma och bygga vidare på detta tillsammans. Oavsett vilket ord vi använder.

  • Ester

   Tycker att det är så typiskt att folk ska fokusera på namnet så jävla mycket – engagera er i rörelsen istället. Det är så himla ironiskt att en rörelse för kvinnors rättigheter ska bli så missförstådd och förstörd att den SKA HANDLA OM MÄN. Feminism heter det för att det är KVINNOR som är förtryckta. Dessutom är det verkligen inte sant att n-ordet inte längre används, hur hemskt det än är. Också något som intersektionell feminism inkluderar – rasism.

   Undrar också vad som är så himla hemskt med dessa ”råfeminister” som du kallar dem? Man måste ju vara rätt så trångsynt om man tänker att ”feminist” bara betyder en sorts människa. Som om det inte finns olika grader av precis alla etiketter. Onödigt med sånt fokus på ordet feminism – det är ju rörelsen som är viktig……

  • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

   Sofia, jag förstår inte riktigt din poäng i det hela. Du vill ha en mer könsneutral benämning säger du. Ska vi då byta ut orden MÄNniska, MÄNskliga rättigheter, alleMANSrätt, allMÄNbildad, förMAN, god MAN för de är ju inte könsneutrala heller? Snälla, fokusera på innebörden av feminism istället för att ha ett tunnelseende.

  • Mia

   Det är inte människor som vägrar kalla sig feminister, eftersom de är ”jämställdister” som leder samhället mot jämställdhet, utan det är just den FEMINISTISKA rörelsen med FEMINISTER. Enda anledningen till att ordet verkar ”extremt” är för att MÄN har smutskastat feminister genom alla tider.

   Accepterar inga män/kvinnor i mitt privatliv som inte är insatta i detta. Inte ens familj.

 • Erika

  Hej!
  Jag förstår att du blir ledsen men jag tror verkligen inte din pappa och den äldre generationen skämtar bort metoo och menar någonting illa med det, jag tror bara inte att dom kan ta till sig själva metoden, alltså med hashtags och sånt, och därför räknas det inte som en ”riktig” revolution/kampanj och tycker hela grejen känns löjlig, så försök att ”möta på deras nivå” om man säger så.. Det är klart att dom inte står för kvinnoförnedring. Försök helt enkelt reda ut det begreppet först och låt inte känslorna ta över! Att skjutsa hem din pappa är ett statement som känns lite för stort, han är ändå din pappa och det är viktigt att alla kan få ha olika åsikter, om man nu mot all förmodan menade illa.
  Och ang att inte kalla sig feminist, det är väl inget fel? Vissa vill inte ha labels på sig. Majoriteten står för jämställdhet men man behöver inte sätta ord på det, som antirasist, feminist, humanist m.m.
  Jag säger alla gånger hellre ”Alla är lika mycket värda och ska ha chans till samma förutsättningar” än att kalla mig feminist.Det gör mig inte mindre engagerad än dig, jag tar bara upp ämnet ifrån ett till syntes annat håll, men vi vill åt SAMMA håll 🙂
  Allt gott!

  • BRA

   Väldigt bra skrivet. 🙏🏼

  • Ester

   Förstår var du kommer ifrån Erika, men det är skitviktigt att tänka ett steg längre än så. I vår samtid är det extremt svårt att inte ha ”labels”. Att frånsäga sig en etikett som ”feminist” är ju helt klart ett politiskt ställningstagande – det kan inte vara neutralt. Det innebär en nedprioritering av jämställdhetsfrågor till förmån av att kanske slippa en sned blick från en mindre förstående person. Att säga ”jag tycker alla är lika värda, men vill inte kalla mig antirasist” är i mina ögon att säga ”jag vet att jag är lite rassig ibland, men det är bara för att det är strukturellt inpräntat i mig, inte för att det är något jag själv står bakom – hoppas strukturerna ändrar sig i framtiden, per automatik”.

   Tyvärr finns det inte riktigt ett neutralt läge. Att frånsäga sig etiketter och ställningstaganden och support för oppositionsrörelser är ett helt och fullt stöttande av status quo. Om du säger att du inte vill kalla dig feminist, men tycker att alla är värda samma förutsättningar, så säger du ju att du vill skörda fördelarna med ett jämställt samhälle, men slippa arbeta för det och därmed kanske behöva ta skit från förtryckarna. Det är ganska fegt, kan jag tycka.

 • Ellen

  kom ihåg att det ALLTID är okej att säga ifrån. det spelar ingen roll om det är ens förälder, partner, chef, lärare etc. det spelar ingen roll om det är självaste julafton, en vanlig tisdag eller din födelsedag. den dåliga stämningen är inte ditt fel, personen som yttrade sig klumpigt/fel/elakt skulle bara knipit igen om stämningen var så viktig.

  heja dig, alexandra!

 • Lisa

  Blev så stärkt av detta inlägg. Fan vad jag känner igen mig. Min bror och far håller också på sådär, skämtar och provocerar för att de vet att jag blir upprörd och ”käftar emot”. Min mor säger ”jag är inte feminist, det är så himla löjligt” osv, de förstår inte att de står och klankar ner på mig, på sig själv. Och även om det är min familj tänker jag inte backa; jag står för mina rättigheter och jag är stolt över att vara kvinna. Tack för att du vågar stå upp för mig, dig och våra systrar.

 • Pia

  Håller med Erika lite där, den äldre generationen är inte riktigt redo att ta till sig detta. Men tillsammans får vi kämpa och lära dom som är unga nu att säga ifrån på en gång, även om det är svårt!

 • Anba

  Alexandra you go girl! Trist att det ska behöva vara så här, att det inte tas på allvar. Vi måste ju ha en förändring och då måste vi kunna prata med varandra Nu har vi visat att vissa saker är inte ok. Tror det ligger mycket i det som du säger, att de kan inte sätta sig in i andras tankesätt och bara för att man gjorde saker på ett visst sätt så är det kanske inte det bösta sättet. De är rädda precis som du säger.

 • Ester

  Ett av dina bästa inlägg någonsin! Så himla sant, rätt, och relaterbart!

 • Frida

  Jag känner verkligen igen mig av det du skriver! Så himla trist att det ska vara så och speciellt när det är personer i ens närhet som säger sånna saker. Tycker det var modigt av dig att visa honom att det var fel, och förhoppningsvis kanske han och alla andra kan förstå någon gång i framtiden.

 • Mli

  Viktigt inlägg, tack!

 • Rebecka

  Igenkänningsfaktor 100 %
  Tack för att du tog upp detta!

 • Jo

  ”Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter” (källa: Wikipedia)

  Finns det öht någon vettig människa i dagens upplysta Sverige som anser att att kvinnor INTE ska ha samma rättigheter, möjligheter, skyldigheter som män? I så fall får gärna använda uttrycket icke-feminister om er själva så vet vi var ni står. Alla vi andra är feminister, vare sig vi vill använda den rubriceringen eller inte.

  Däremot ser jag inte #metoo som något som (enbart) har med feminismen att göra. #metoo har att göra med mänskliga rättigheter för ALLA – trots att det mestadels (till största delen) är män som är kränker kvinnor.

  Ifrågasätter dock att du ”hänger ut” din pappa i din blogg – förmodligen läser stora delar av hans bekantskapskrets din blogg. Jag tycker att du hade kunnat hålla detta privat – han vet ju redan vad du tycker eftersom du var fullständigt öppen med detta mot honom in person. Eller skrivit det på något annat sätt – typ, ”en manlig släkting/bekant till mig”. Din pappa är av en annan åsikt än vad du är och det är hans rättighet. Vad du än tycker om det. (Fö vanligt bland många medelålders män och kvinnor – de flesta vet med sig att de har gjort sig skyldiga till kränkningar på ett eller annat sätt – människor är inte perfekta).

 • Anna Zeidlitz

  Jag har suttit och tänkt på exakt det här som du skriver om, jag känner igen mig såå mycket. Dock är det så läskigt att säga ifrån ansikte mot ansikte, jag tar det här inlägget som inspiration att göra samma sak nästa gång tillfälle ges! 💪💪

  • Jo

   Om du inte vågar säga ifrån i möte face-to-face med personen ifråga så kan du väl åtminstone ha den goda smaken att skriva ett personligt mail i stället för att skriva ett öppet inlägg på sociala medier (tar för givet att det var det du menade med att göra samma sak som Kissie)?

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Åh vad jag känner igen detta… Det gör så jävla ont när män i ens närhet förminskar kampen, förminskar oss, förminskar våra känslor, tankar och upplevelser. Det är så jävla hemskt och alla kvinnor har förmodligen upplevt detta minst en gång. :/ <3

 • Olivia

  Håller med dig helt och hållet Alexandra. Dock sa min pappa en tänkvärd sak. En gruppvåldtäkt får en liten notis i tidningen ena dagen, nästa dag är den borta. Meetoo har fått spalter efter spalter flera veckor i rad. Helt sjukt.

 • Lisa

  Wow vad starkt gjort av dig!

 • Jd

  Så du tror att feminism och jämställdhet är samma sak!!????
  Herregud vad pinsamt.

 • anonym

  Min pappa var feminist. Tack pappa för det. Han är död nu. Män som inte är det ger jag inte mycket för. Dom sätter sej själv främst det är inte ok.

 • Richard

  Kvinnor ska/har sämre lön än män och få saker i livet gör mig lyckligare än det faktumet😊… trevlig afton short people

 • Martina Berthsdotter

  Tycker också det är skrämmande när det skämtas om metoo kampanjen. De pojkar (riktiga män) som inte är feminister tycker ner sin egna mamma, systrar och döttrar. De tycker inte dom har lika mycket värde, att det är okej att taffsa på dom och kalla dom nedvärderande saker om de själva går runt och gör detta mot kvinnor… Dom förstår inte att dom förolämpar sin egna mamma, syster, och dotter när dom beter sig illa mot det kvinnliga könet, för de sätter ribban för andra pojkar som i sin tur gör likadant. Tillsist är det någon som kommer över just hans mamma, syster eller dotter. Så vill man inte att ens egna barn ska bli våldtagna så är det dags att agera själv och ta ansvar. Ändra sitt beteeende, säga till sina vänner när något olämpligt skämt dras eller sägs eller görs. Annars är man av samma skrot som våldtäktsmännen. Är så fruktansvärt glad över att min Fästman är feminist och säger ifrån sin omgivning så fort han hör eller ser något. Han drar inga tråkiga förnedrande kvinno skämt eller lyssnar på dom. Han är en riktig man, han säger ifrån. Han sätter ribban till våra framtida barn, han vill inte att någon ska taffsa eller våldta hans framtida dotter. Sjukt att fler inte tänker så.

 • Kristina

  Bra inlägg, och starkt att du står på dig även om det vore mer bekvämt att låta det passera oemotsagt. Kanske han innerst inne tänker till, speciellt när det kommer från hans egen dotter som sätter ner foten.
  Tycker Metoo är fantastiskt då den lyft så mycket skit till ytan. Och visat på hur illa det egentligen står till, utan bortföklaringar eller försköningar.
  Me too visar på verkligheten rakt upp och ner, vare sig man har lust att se den eller inte.
  Det är ju enormt viktigt att ta vara på en sån kraft, inte förens man ser problemen kan man börja göra något åt dem.
  Självkalrt finns det nötter som utnyttjar Metoo i andra syften, men det gör inte alla vekliga övergrepp mindre betydelsefulla. Det finns människor med onda avsiker överallt. Dissar man Metoo på grund av det då skulle man få börja dissa typ allt här i världen då det alltid finns några nötter i alla läger. De som sen påstår att ”nu vågar man knappt titta åt vrandra eller ge varandra en komplimang” på grund av Metoo, antingen spelar dom dumma eller så är dom dumma i huvudet på riktigt. Jag tror att alla egentligen förstår helheten i Metoo men vissa vill inte låtasas som de fattar och väljer istället att förminska ett alvarligt ämne just för att det karva på deras maktkapital.

 • Lil

  Jag är så trött på white feminists, som aldrig kan inkludera alla kvinnor . Allt handlar om mens och vita kvinnors behov. Det är så sorgligt. Jag hatar vit feminism. What about more important Q? Som att inte få gå i skola för att man är kvinna, eller vara muslim och lesbisk , eller kvinnlig omskärelse och massa annat. Så trött på vita kvinnor och vit feminism. Hej.

  • Sara

   All feminism är viktig. Det ena behöver inte utesluta det andra. Och angående mens, så har väl alla kvinnor det eller hur? Det brukar dessutom vara ett större problem för kvinnor i andra länder som inte är vita, då det i större grad ses som något skamligt och det inte ens får använda tampong/bindor/menskopp. De får gå ut till en liten grop utomhus i en del länder, så lägg av. Allt som rör feminism är precis lika viktigt, men bara för att någon annan har det värre betyder det inte att ens egna upplevelser är mindre värda.

 • Anna

  Bra skrivet!! Känner igen det du skriver och säkert många fler.

 • Lelle

  Håller helt med.
  Alla vill vi väll att vår mamma, faster, moster, dotter och/eller flickvän ska kunna leva jämställt med männen som finns i samhället och i deras närhet? Blir också så less på människor som inte har förstått innebörden av feminism än. Så länge inte alla förstår innebörden så kommer det ju inte att ske någon förändring.

 • Diana

  Beklagar att du kände så med din far, att han betedde sig så illa och jag hoppas att du förklarade att det var därför du körde hem han på en gång. så att de också förstår och lär sig. 🙁

 • tony wenngren

  Hej Alla!som jag vet så är jag 49 men fyller den 20 jan nu i år 50 år:(DHU)känner mej så gammal.men nu till alla om # Metoo.
  Det är ju bra om detta kommer upp Men jag håller på denna grupp varför ska ni tjejer behöva bli sexuell trakasserad?Men det kan vi killar förstå men en del killar tänker inte med huvudet utan den där ner till.)en del tjejer går med sexiga kläder utmanade kläder det får ju killen att tänka i en annan bana eller hur?om nu inte tjejerna skulle göra detta så tror jag nog att dom skulle sluta med detta.vem vet??jag själv tittar ju på tjejer men ord språket heter ju (Titta men inte röra)det finns ju killar som inte få en tjej eller har sjukdomar då skiter dom i allt efter som dom inte får eller känna av kärlek.Men jag tror fortfarande att dom har det svår i livet(sjukdomar)psykisk sjuk)en normal människa skulle inte göra trakasseri eller våldtäkt.utan jag tror mest på att tjejerna klär sig utmanande för allmänheten.tycker det är snyggt att se en tjej att klä upp sig.Men varför inte ta bort denna sak?tänkte på att det skulle jo förbjudas.men ta inte åt er tjejer.skulle inte bli förbud eller.skulle vara bra om alla kändisar som är tjejer som ska ha tillstånd för att gå utmanade kläder då dom är ute på show eller film inspelningar.)bara en tank ställare.

  från en snäll man

  PS:god fortsättning på det nya året 2018

 • Louise

  Jag skulle bara vilja flika in med ett annat perspektiv i hela feminist eller inte diskussionen. Om jag skulle få den frågan vet jag faktiskt inte vad jag skulle svara. Inte för att jag inte tycker att kvinnor ska ha samma rättigheter och förutsättningar som män, utan för att mitt perspektiv eller min plats i feminismen inte uppskattas. Jag har försökt engagera mig och ta plats i debatten men blir ständigt utskälld och fnyst åt av.. just feminister.
  Jag är vad många skulle kalla priviligerad. Jag utbildar mig till civilingenjör. Har fått ett jobb med över 40000 kr i ingångslön. Jag är vit. Har rika föräldrar. osv osv. Allt detta är fel enligt dem som hörs mest i den feministiska rörelsen. Jag har ingen rätt att tala. För mitt perspektiv är från den privilegierade sidan. Det gör mig enligt många feminister okvalificerad. Jag är nästan som dom.. männen. Feminismen är genomsyrad av socialism och det är en socialistiskrörelse i grunden. Jag tror inte att socialismen är lösningen. Därför har jag svårt att säga att jag är feminist. Jag tror inte på en rörelse där vi diskvalificerar vissa från att tala, rik eller fattig, svart eller vit, kvinna eller man. Jag har svårt att tro på en rörelse som hävdar att kvotering är en bra väg att gå. Kvotering är bland det mest nedvärderande som finns, och jag vet att det finns alldeles för många duktiga kvinnor för att det ska vara nödvändigt.

  Absolut finns det stora problem i samhället och maktstrukturer där männen har en stor fördel. Det retar ihjäl mig men jag tror vi behöver lägga vår energi någonannanstans. Vi behöver lyfta kvinnor som forska, jobbar som ingenjörer, kvinnliga VD:s. De borde synas mer, höras mer så att de unga tjejerna som ska välja yrke inte skrämmas av dem mansdominerande branscherna. Visa att vi är precis lika smarta som killarna. Visa lite fler Grace Hooper:s än Paris Hilton:s. Det är så kvinnorna kommer ta över styrelserummen. Tills fler tjejer börjar förstå att vi har allt i vår egen hand, för vi är redan smartare killarna och vi springer snart om! så kommer jag satsa på att vara en så inspirerande ingenjör som möjligt och hoppas att jag kan få med mig fler tjejer på tåget.

  • Anilorak

   Asså TACK! 👏🏻 För den kommentar, känner precis likadant!

  • Annsofie

   Hur menar du att kvotering är nedvärderande? Det behövs då kvinnor som i regel är högre utbildade än män och har bättre betyg / behörighet ändå inte får jobbet. Hade vi sluppit de patrikala strukturerna så hade inte kvotering behövts men nu behöva det för att kvinnor ens ska få en chans inom vissa yrken.

   • Louise

    Fast det där stämmer inte. Absolut, kvinnor har högre från gymnasiet men vad händer sen då? Om vi tar civilingenjörsutbildingarna som ett exempel, hur stor andel är kvinnor där? Tyvärr långt under 50%. Det spelar ingen roll vilka gymnasiebetyg du hade, det spelar roll vilken högskoleutbildning du har och vilket yrke du valde. Jag gick natur på gymnasiet i en klass där tjejerna gjorde otroligt bra invrån sig. Mycket bättre än killarna. Men det spelar ingen roll när 7/10 tjejer valde att bli sjusköterskor och 17/20 killar valde att bli ingenjörer. Man mäter högerutbildning i antal år vilket blir konstigt då man borde se till utbölingens revels för att tex. arbeta i en styrelse längre fram i karriären.
    För att sitta i en styrelse krävs erfarenhet från högre positioner. Vi behöver få in kvinnor som VD:s innan man kan börja prata om styrelseposter.

    Och för att svara på varför det är nedvärderande. Jag skulle aldrig vilja bli vald för att jag är kvinna. Jag vill bli vald för att jag är bäst.

  • .

   Fast feminism som ideologin var från början missnöjda kvinnliga socialister och liberaler som insåg att förbättringar i samhället som t.ex. att det inte längre endast var rika män som fick rösta utan även dem fattiga, endast gällde män. Kvinnorna glömdes bort. Feministerna blev då en grupp blandat med socialister OCH liberaler som kämpade för allas lika rättigheter. Det är därför det ibland kan bli problem i partier som följer t.ex. ideologierna feminism och ekologism just för att det är människor som egentligen tycker olika i andra frågor för att det ofta är liberaler och socialister. Så nej det är inte endast en socialistisk rörelse i grunden.

 • Saga

  Förstår dig precis! Har varit i liknande situationer och det är bara att fortsätta att tålmodigt diskutera, försöka förklara. Hoppas att de innerst inne vill försöka förstå. Så häftigt att följa hur du har utvecklats genom åren, fint att du vill lära dig mer! You go girl

 • JoJo

  Hej! Har läst din blogg i några år, du har utvecklas enormt, både bra och positivt. De här är inget du behöver lägga på ditt hjärta eller något sånt.
  Jag är tjej själv och förstår, har själv blivit utsatt för sexuella trakasserier själv, men är inte feminist. För tänker vi feminist så blir de ego för mig, för kvinnorna tänker bara på sig själv, i just feminist snack. För vi måste tänka lika mycket på tjejer som på killarna här. Tex man kanske inte ska ha urringat och visa för mycket som tjej, för killarna funkar annorlunda en va vi gör, de kan faktiskt inte hjälpa, att de blir upphetsade när vi går som vi går. Men de e så dem funkar, inte alla men många, men vi måste låta dem vara dem de e och inte vara såna egoister. Bara för jag vill gå och visa mina bröst. Vi behöver inte gå halv nakna, och de är en annan sak om en kille går så, för vi tjejer blir inte upphetsade på samma sätt, de blir säkert vissa men inte alls lika mycket. Vi måste se att vi är olika, både mannen och kvinnan. De handlar inte att behandla båda lika, de handlar om respekt till varandra. För vi kan aldrig ha de exakt samma, för vi alla är olika men vi kan alltid ge respekt till varandra. Så om man börjar respektera alla för som dem är, och tar bort egot i dig själv…för du ska börja fokusera på allt du har, kan ge och kan se, och fokusera på varje sak i sej.
  De här är bara min åsikt, du har din och jag min men ville dela med mig, för de kanske e något att tänka på.

  • Ester

   ETT FETT JÄVLA FUCK NEJ till den här kommentaren. Killar och män SKA HÅLLAS TILL SVARS för trakasserier. Kan fan inte förstå hur en kvinna INTE kan vara feminist. LÄS PÅ! Har du en icke-manlig kropp/könsidentitet? Vill du bestämma själv över den? GRATTIS DÅ ÄR DU FEMINIST.

 • Anna

  Vidriga idiot som kastar ut sin pappa!!!!!!!!

 • e

  Här är en intressant tråd om ämnet! En tjej vars pojkvän inte är feminist…. kan dock appliceras på pappor och andra män i ens närhet också…..

  http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?sub=4&mid=306332

 • Sara

  Jag kommenterar sällan men jag vill bara ge dig en kram. Jag förstår du känner och har varit med om sådant själv. Jag tror inte (hoppas inte iaf) att din pappa gjorde så för att såra dig, han vet inte bättre helt enkelt än att skämta bort det. Män, särskilt kanske inte äldre män har sällan behövt ta ansvar för sina handlingar gentemot kvinnor. Särskilt inte sån som uppfattas som ”vanligt beteende”. Det är otroligt frustrerande att de inte tar det på allvar, och ja, säkert ser du hur deras egna världsbild ändras och det kommer lite obehagliga tankar om sitt egna beteende som kanske inte varit helt okej alla gånger och de hamnar i försvarsställning. Jag förstår att du blev ledsen och arg och tycker det var bra att du visade det.

 • Louise

  TACK för att du stå upp för sig själv och alla andra kvinnor! Sååå bra gjort!!!

 • A

  Jag har kollegor som skämtar om det på jobbet nästan varje dag… och en av dom vet vad jag gått igenom för inte så länge sedan. Jag har bara varit tyst, men hör jag någon skämta om det en gång till flippar jag nog ur… Önskar dig en fin dag, fina du, du är en inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *