Förra årets nyårslöften..

Här har vi förra årets nyårslöften som jag höll  sådär.. Jag har definitivt gått upp i vikt (hehe) men det är inget jag stör mig på. Det ville jag ju! Dock känner jag mig lite otränad och det ska jag ta hand om.

Jag känner att jag absolut inte slösar min tid på ”fel” människor längre. Orkar jag inte umgås med någon så gör jag inte det. Jag har insett att folks problem inte alltid måste vara min prioritering. Att ge samma råd om samma pojkvänner tar mer energi än vad det hjälper någon. Så sånt har jag skippat!

Har blivit lite bättre på att planera, men jag kan fortfarande göra mycket bättre ifrån mig. Råkat missa 2 möten i år pga att jag har missat att skriva upp det.. Inte bra!

Dock är jag fortfarande väldigt dålig på att säga nej (ska oftast linda in det) och det ska jag sluta med. NU! Från och med idag kommer jag börja säga nej, rakt ut. Jag orkar inte idag, eller jag har verkligen ingen lust idag. Det är inte elakt att säga så.

Mål för 2018:

– Våga ta för mig mer. Vill jag ha något ska jag inte vara rädd för att fråga om det!

– Lägga mindre fokus på vad andra gör/ inte gör.

– Läsa mer böcker.

– Festa mindre.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (11)
 • Zizo

  Precis man är inte elak och det är inget fel att säga nej. Dessutom uppskattar vissa att man är tydlig och säger som man känner direkt. Andra som inte uppskattar och respekterar ett nej får skylla sig själva för då ligger problemet hos dem.

 • Zizo

  Vad för slags böcker ska du börja läsa? Ska du ha nån frågestund anytime soon? 🙂

 • A

  En frågestund vill jag oxå ha

 • Pia

  Bra löften, lycka till. Att säga nej kan vara svårt men man lär sig för varje år som går! God fortsättning på nya året!

 • Viktorhog

  Kör hårt på dina mål säger jag, mitt mål är att nån gång lära mig att bli bra på att läsa böcker, jag får ha det jag! haha 🙂

 • Milou

  Hej! Gillar verkligen din blogg och har helt slutat läsa Blondinbella. Det känns mycket mer äkta, roligt och mer moget när jag läser din blogg. Perfekt balans! Jag har en fråga, min dotter på 17 år läser till frisör/stylist och vi undrar hur man gör collage som du brukar göra? Hur ”skär” man ut bilden, på ex en jacka och lägger den mot en vit bakgrund? Tacksam för hjälp , mamma till tonåring med sysselsättningsproblem under jullovet:) Tacksam för all hjälp!

  • Emilia Ohlsson

   Om din dotter har Photoshop så går det att fixa genom att exempelvis starta med en ny bild i Photoshop (istället för att ta vit bakgrund väljer du genomskinlig). Duplicera bakgrunden. Lägg sedan bilden på ex jackan över (i kopian av bakgrunden).Här ifrån finns olika vägar att ta, ett exempel är att med hjälp av ”lassot” markera jackan och helt enkelt sudda ut bakgrunden som är runt omkring. Spara sedan bilden som PNG så är bakgrunden genomskinlig och enbart jackan syns så du kan lägga en annan bakgrund bakom.

 • Sofia

  Kul att du klarade några av målen! Gör man det inte är det ju ingen fara att ha samma mål ett år till. Så har jag gjort många gånger och till slut kan man bocka av dom vilket är en sjukt skön känsla 🙂

 • ISABELLE

  Du är så jädra SEEXIIIIG !!!!!

 • Kajsa

  Måste säga att du är riktigt grym på youtube.Den punkten har du verkligen lyckats med, inspirerande och underhållande att titta på. Absolut en ny favorit på youtube då du ej är tillgjord och gärna bjuder på dig själv. Mer youtube Alexandra, du är en förebild! <3 God fortsättning (:

 • Caroline

  Åh, jaghar ett annat perspektiv på det där med att säga nej. Du kan formulera det som du gjort som är ”lära mig säga nej” eller så kan du formulera det till ”Säga ja till mig själv!”. Istället för att fokusera på att säga nej till andra, så öva på att säga ja till dig själv helt enkelt. Exempel, om du har polare som vill umgås och du inte vill, så tänk inte att du säger nej till dom, utan att du säger ja till dig själv och din egentid (eller vad det kan vara). Det enda du gör är att du skiftar fokus till det som är positivt och det ger en bra-känsla. Så har det funkat för mig iallafall, så kanske kan funka för dig också 🙂

  Lycka till med att säga ja till dig själv!

  C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *