Vart går gränsen?

Jag läste era kommentarer i detta inlägg och jag förstår er delvis. Vi människor tycker olika om saker och ting, och vi upplever saker och ting olika. Tex en bild, vissa anser att bilden vi har framför oss är väldigt sexig och nästintill provocerande. Medan en annan person tycker inte alls bilden är sexig eller provocerande.

Jag läste en artikel om Lindex reklamskyltar. Ni vet dom stora reklampelarna som man får går förbi på stan där kvinnor poserar i deras underkläder.. Vissa anser ju att den reklamen är väldigt provocerande och den bidrar till en skev syn på kvinnokroppen. Och jag kan väl hålla med till en viss del.. Men ska vi censurera alla kroppar för att vi inte ska bli fixerade av hur den ser ut? Eller är det OK med en viss typ av bild, sålänge den inte går över en gräns. Och vart går den gränsen, för gränsen ser ju olika ut för alla.

Jag tycker såhär:

– Kvinnors kroppar är vackra, oavsett färg, storlek eller form.
– Kvinnors kroppar ska inte censureras (tex bröstvårtor).
– Vi ska få visa upp oss själva så mycket som vi själva önskar och vill.
– En kvinnas sexualitet är inget skamligt.

Jag tycker också såhär:

– Kvinnors kroppar ska inte bli mer sexualiserade än mäns. Det är medias fel.
– Vi ska inte behöva se pornografiska bilder av kvinnor i öppna forum (som på bilar).
– Club prives bilder på kvinnor är inte OK.
– Men jag tycker att Lindex bilder kan vara OK.
– Jag regerar lika starkt på en underklädsbild med en halvnaken man på (tex Zlatans senaste reklam).

Ja ni hör ju, det är inte svart eller vitt och mina åsikter är verkligen inte det. Jag försöker komma i underfund med vad jag tycker och tänker, men det är inte så lätt för värden är inte delad på 2. För en del utav mig vill visa upp mig exakt hur jag vill för jag blir så provocerad av att mäns bröstvårtor är mer acceptabla än kvinnors. Samtidigt jag vill inte att någon ska ha rätt att se eller kommentera min kropp för den är ju MIN.

Sen ser jag också såhär på det.. Bilder som jag publicerar, väljer ni läsare att aktivt gå in och kolla på. Ni har alltså möjligheten att välja bort dom. Visst kan man bli påverkad av mina bilder, precis som jag blir påverkad av att se kurvigare tjejer ibland. Men jag väljer då att inte titta på bilderna eller gå tillbaka till mig själv och övertala mig om att jag duger som jag är. Jag behöver inte hets-squta på gymmet eller operera dit en större rumpa. Och mina bröst har inget med detta att göra, det var faktiskt nästan 7 år sedan jag opererade mig nu.

Jag tycker inte att jag har dubbelmoral, för jag gör som sagt så gott som jag kan. För i grund och botten är jag en feminism som tycker att det ska vara lika mellan könen. Jag tycker också att allas kroppar är vackra och det inte borde vara skamligt med att visa upp dom. Men jag tycker också att det ska dras en gräns för när det blir för sexigt, för det är faktiskt barn som ser reklamen. Och små pojkar kommer inte förstå att det är fel att objektifiera kvinnor när dom får se halvnakna eller helnakna kvinnor på stan, samtidigt dom får höra dumma saker från vuxna. För barn har stora öron. Dom hör det vi säger till varandra.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (40)
 • Ana

  Am I the only one som inte tänker i de banorna, jag ser en bild och tänker verkligen ingenting alls. Jag kanske är konstig eller så reflekterar jag inte så mycket över sådana saker. Jag ser en bild och jag går förbi. Det är jag i ett nötskal om inte så att jag ser något intressant att läsa på bilden i väntan på spårvagnen haha.

  • vera

   Jag är likadan! Tror jag aldrig riktigt brytt mig. Man har sett så mycket halvnaket och naket i sitt liv så man tänker bara inte på det.

   När det sedan kommer till notan så är det faktiskt också så att alla dom här kvinnorna och männen har gått med på att fotas för reklam, Hon på bilden för cluben är ju en gammal svensk porrstjärna och så vitt jag vet så är hon nog väldigt nöjd med sin kropp och vill visa upp den.

   Jag tycker att det vore bättre om folk slutade gnälla på sånt här, fokusera på riktigt problem istället. Att tro att lite halvnaken och sexig reklam ska vara skadlig..neeej.

  • Sara

   Jag tänker också såhär, att eftersom samhället förändras och med det synen på sexualitet så måste även skolorna göra det. Min sexualkunskap i skolan var ett skämt, ett riktigt dåligt sådant. En biologilärare som eg bara ville prata om fågelljud och älgjakten lyckades få fram vilka sidor vi skulle läsa, högröd i ansiktet och med så tyst röst att du knappt hörde vad han sa… Öppnar boken, happ, en bild på en slida och anatomisk korrekta beskrivningar för vad som var vad. Det var det. Han gjorde så gott han kunde stackarn, men sex, kroppar och samlevnad är ju en ganska komplicerad fråga. Det borde inte vara det, men som synes är det ju så. Vi kan tyvärr inte räkna med föräldrar att prata med sina barn och lära dom rätt och fel osv, ansvaret kommer att falla på skolan. Rätt eller fel med det kan diskuteras, men så ser verkligheten ut.

  • anonym

   Men hallå du är kvinna !!

 • Karin Engelholm

  Fast det är ju inte förrän någon (tex en ung kille, som du själv säger) aktivt har gått in och sett dina bilder som han kan välja att avstå.. Alltså kan han tex ha hört att du gillar bilar och går in för att titta, men han ser istället din halvnakna kropp. Jag säger inte att det är fel – Jag säger bara att någon kan bli lika ”ovälkommet” överraskad av dina bilder som av en bild på en bil på stan. Dina bilder är också i ett öppet forum -nätet är lika öppet som gatorna på stan. Googlar jag ”bil” kommer det garanterat upp en hel rad med bilder där också halvnakna kroppar exponeras (Du har säkert själv någon gång skrivit ordet bil i ett inlägg med bikinibilder).

  Så även om din blogg känns som ”din plats på nätet” är det ju mycket större än så. Allt du skriver hamnar med bilder och sökord hejvilt över internet och folk exponeras därför lika ofrivilligt till det som till bilen på stan.

  Så tänker jag.

  • Kissie

   Ja jag förstår hur du menar, men någonstans måste jag välja vad jag tycker är OK och bra. För som jag försöker få fram så tycker jag vi kvinnor ska få se ut hur vi vill. Visa upp oss om vi så önskar! För tex som det här med bröstvårtor.. Vi har ju mer tolerans mot den manliga kroppen än mot kvinnans, eller hur?

   Så någonstans måste vi neutralisera vad vi tycker om kvinnors kroppar, och det borde ju börja i ung ålder. Hur gör vi det då? Inte genom att censurera dom helt! Då blir det ännu mer ”spännande”, så jag tycker vi ska visa upp båda manliga kroppen och kvinnliga kroppen i måttliga mängder. Jag tycker också vi kan visa upp kroppar sålänge vi inte försöker sälja någon sexuell tjänst, som striptease. När jag ”visar upp mig” visar jag att jag som kvinna, som ser ut som jag gör kan lyckas som företagare. Man kanske har fördommar om kvinnor som mig, och det vill jag ändra på. Samtidigt jag är stolt över mig själv och min kropp, för det är jag!

   • Sara

    Ok, du säger att du inte har någon dubbelmoral men i dina tankar som du skrev beskriver att du har dubbelmoral

    Det är ok att visa sig men ändå inte för du säger att det inte är ok

    Om man tänker opartiskt, så ska det vara ok att visa sig hur man själv vill om porrstjärnor tex vill visa sig och göra en karriär utav det ska det vara ok

    Det ger ut fel signaler det håller jag fullständigt med om! Samhället behöver inte sexualiseras mera eller skapa ytterligare dåliga rykten för oss kvinnor men samtidigt får man någonstans acceptera att alla tänker inte som en själv! En porrstjärna sa tex att hon tycker så länge man har en hälsosam syn på sex och allt som hör till så är det ingen fara, hon älskar sex och skäms inte över det precis som flera andra människor gör! Det ska inte vara skamligt det heller

    Precis som du gillar din kropp och vill visa upp den, det är såna bilder spm vi kan se på bland annat Lindex eller hm reklamer i underkläder

    Såna bilder ska inte heller bli censurerade! Men vi måste få bort den här skeva idén om hur en kvinna ska se ut!

    Män kommer alltid vara män så länge det fin s pengar i en bransch kommer inte heller samhället ändra på sig vara för att du inte gillar vissa bilder precis som du inte kommer ändra på dina planer för din blogg för du vet att det är det som du tjänst mest pengar på

    Så jo, du var dubbelmoral genom att säga det är ok så länge du tycker det är ok men ingen annan ska få göra det det är en skev bild på verkligheten för om vi ska inse fakta killar kommer aldrig se skillnaden på dina bilder tex eller på en Lindex bild som visar underkläder eller andra par bröst
    Allt handlar om hur vi också uppfostrar våra barn så klart men rent biologiskt så är män svin 🙂 och det kommer alltid finnas kvinnor som vill visa erotiska bilder precis som det alltid kommer finnas män

    Jag tror så länge vi kan hantera det så är det ingen fara precis som vissa säger andra ser eller reagerar inte ens på såna bilder för dom har annat att tänka på! Vi väljer själva vad vi vill se eller inte på gott och ont

   • Tina

    Det märks att du är osäker i vad du egentligen vill tycka, därför att du byter anledning till varför du själv visar upp dig naken men anser det fel för andra.
    Nyss var det ok för dig att posera naken och göra dig till för att visa världen att alla kroppar är vackra. Absolut, det är dom, men du är alltid långt ifrån avslappnad på bild, så det argumentet håller inte.

    Och nu får du visa dig naken för att visa världen att du kan lyckas med företag trots att du ser ut som du gör. Vilket skämt.
    Tror du ens själv på det du sitter och skriver?
    Stå stolt med huvudet högt istället för att böja dig framåt.

    Dessutom förväntar inte jag som läsare mig att få se naket här. Blir lika förvånad varje gång det kommer upp sådana bilder.
    Jag får dom upptryckta i nyllet fast jag trodde att jag läste ett inlägg som handlade om något helt annat.
    Jag valde aktivt att läsa ett inlägg som handlade om något som INTE har med din nakna kropp att göra. Då bör man väl publicera bilder som har relevans. Men tydligen inte.
    Trots det är det mitt fel att jag ser dessa oönskade bilder.
    Istället vill du som såkallad lyckad företagare att man som läsare istället slutar klicka in på din blogg då det kan förekomma naket bland texterna emellanåt. Därför att den där nakna bilden representerar hur lyckad du är, tydligen.
    Hm.
    Du kanske ska ha det som header eftersom den representerar dig och din karriär 🤔
    Har du naket som header så kan jag som läsare dessutom förvänta mig att det kan komma mer bland texterna.

    Dessa reklambilar som du inte gillar. Dessa bilar är åtminstone ärliga med vad de håller på med tillskillnad från dig som inte vågar stå för det och hellre skyller ifrån dig.

 • Gunilla Ericson

  Är Lindex bilder OK eller KAN de vara OK?

  Jag märker att du gör skillnad där med att Club prives bilder ”inte är OK”.

  Finns det tillfällen där Lindex bilder inte är OK som de har i sin marknadsföring just nu eller haft tidigare?

  För övrigt håller jag med dig om Club prives marknadsföring; Det är över gränsen.

  / GE

  • Kissie

   Ja jag tycker lindex bilder KAN vara OK, inte samtliga men det är en smaksak. Vissa modeller tycker jag anspelar väldigt mycket på sex och vissa mindre. Vissa dagar känner jag mer tolerans och vissa mindre.. För jag tycker verkligen att kvinnors kroppar är fina och dom ska inte gömmas som något skamligt, men jag tycker inte heller vi ska utnyttja det faktumet för ökad försäljning. Så jag är lite kluven när det kommer till Lindex bilder.

   Men jag är 100 % vad jag tycker om Club Prives bilder, där gick min gräns för länge sen!

   • ..

    Men varför måste vi visa upp kvinnans kropp hela tiden för att den är så vacker? Det är inte skamligt med att täcka en kvinnas kropp. Jag täcker min kropp för att den är så värdefull till mig att ingen annan har rätten att lägga ögonen där. För mig handlar ”heltäckande” om att täcka det som är mitt. Om jag har värdefulla smycken lägger jag dom i ett kassaskåp där ingen får tillgång till, likaså min kropp. Jag mår så bra i mig själv att jag inte behöver män eller kvinnors bekräftelse för jag kan gå hur jag vill.

    Hur ser du som feminist på slöja/hijab förresten? Vill även du ”rädda” muslimska kvinnor?

   • anonym

    Men en del män tänker annorlunda. Dom som ser kvinnor utan att ha respekt till och som visar upp sej. Vi kvinnor reagerar väll inte så mycket men en del män med snedvriden kvinnosyn tar reklamen fel. Det fattar ni väll.

 • Sarah

  Håller med! Tycker det är okej för Lindex försöker sälja sina underkläder. Club prive vill locka sina kunder med ”sex” som produkt.. inte okej.

 • S

  Fast kritiken mot Lindex reklam handlar inte bara om lättkläddheten utan om kroppsideal också. Enbart vit smal kvinna på bilderna. Lite mer mångfald och diversitet gällande kroppsformer och etniciteter skadar inte.

  • Kissie

   Det håller jag med om, men om vi leker med tanken då att det var en kurivigare och mörkare kvinna på bilden som poserade exakt likadant. Hade vi tyckt det var lika ”stötande” eller mer OK? Eller är det samma sak? Jag tänker just nu mest på posen hur och kvinnorna framställs.

   Men ja, mer mångfald vore trevligt i samtliga forum! Som jag skrev tycker jag alla kroppar, oavsett storlek och färg är vackra. Kvinnans kropp är magisk!

   • Anna

    Ska inte företaget själva få välja hur de ska sälja sina produkter? Det är inte kommunen som gör reklam för sig själv, utan det är ett privat företag. Klart de väljer det som säljer bäst. Om nu vita säljer bättre än svarta, varför skulle företagen då ha svarta modeller för att de inte ska känna sig utanför? De lägger mycket pengar på reklam, klart de vill satsa på att de ska sälja så bra som möjligt, och inte på att minoriteter ska känna sig inkluderade? Vill du betala en del av reklamen för att de ska ha med mörkhyade och tjockare personer, eller varför tycker du att företagen ska betala för det när det inte är vinstmaximerande?

 • En som tycker annorlunda

  Har sett att det är mycket snack om vad man kan välja att se på själv och inte, men det handlar ju inte om vad man tycker om att titta på eller ej, när det kommer till hur man påverkas av bilder.

  Både barn och unga, och många vuxna, påverkas ju undermedvetet av bilder och av hur människor framställs eller framställer sig själva. Oavsett var, eller vilket syfte ”avsändaren” eller ”objektet på bilden” är/har. Jämförandet och objektifieringen sker oftast bortom budskapet/tanken .

  Det är inte rimligt att förvänta sig att människor, framför allt unga, aktivt ska välja bort bilder som ”skadar en”, för att skydda sig från att påverkas negativt (t ex få en sämre kvinnosyn eller självbild). Många dras ju till det vackra och ”perfekta”, och de följer därför influencers, modeller etc, ofta arrangerade eller retuscherade bilder, människor som opererat sig för att komma närmare ”perfektionen”, och som visar ett ideal som är ouppnåeligt utan kirurgisk-/dataprogramshjälp.

  Men du har ju en poäng i frågan var gränsdragningen ska gå, vem får visa vad och ska gränsen flyttas beroende på hur man ser ut? Hur mycket ska man få vinkla och vända och retuschera, vad ryms inom ramen för den konstnärliga friheten och vad faller under kategorierna ”smaklöst/trashigt” eller ”olämpligt/skadligt”, osv?

  Kände att det var viktigt att tillägga detta, för det vore ju naivt att tro att unga inte påverkas av att möta den typen av bilder du och andra lägger upp på nätet. Speciellt på sociala media då personen på Instagram/en blogg känns mycket mer verklig och nära, än en bild i en reklam. Och unga är oftast inte mogna nog att själva förstå hur sociala media-utseendehetsen påverkar dem.

  Hoppas att det inte blev alldeles luddigt 🙂

  Och ja, angående något fel annat, så tycker jag personligen att det är stor skillnad mellan mäns och kvinnors bröstvårtor, då kvinnos uppfattas som sexuella, oavsett kupstorlek, medans mäns är neutrala, oavsett bröststorlek. Detta tycker jag inte är fel eller dåligt, utan föredrar till och med att ha mina bröstvårtor sexualiserade. Jag älskar att ha ett extra-attribut utöver mitt kön som är sexuellt laddat, att dra till med vid väl valda tillfällen. Vore det inte tråkigt (för den enskilda kvinnan) om dennes bröst bara sågs på som två fett/plastklumpar? Då skulle de ju vara totalt värdelösa och ge ryggvärk i onödan. 🙂 Skämt åsido. Vet givetvis att de primärt är till för att ammas med, men tycker deras extrafunktion är en trevlig fördel. Men alla får givetvis tycka som de vill. Men eftersom jag upplever kvinnonipples som sexuella blir jag också obekväm av när andra visar sina, på grund av att det känns så naket och privat, och faktiskt direkt äckligt. Känslan inom mig är densamma som när man ser någons kön. Är det inte rätt person i rätt sammanhang så är det bara äckligt.

 • En som tycker annorlunda

  Menar givetvis ”Något helt annat”, inte ”något fel annat” 🙂

  En annan tanke slog mig angående ”alla måste få visa upp sig”-iden, den tycker jag är jämförbar med feminismens tankesätt om män, att det är männens tid att ta ett steg bakåt och låta kvinnorna, som traditionellt inte fått briljera, skina! Den priviligerade skall ge utrymme till den andre.

  Det är enligt mig applicerbart på att redan traditionellt vackra kvinnor vill visa upp sig, för att det är deras rätt, men de har alltid haft den platsen, priviligerats gentemot kvinnor som ej tillhör normen, och fått fördelar dessa normativt mindre fagra kvinnor aldrig kunnat drömma om.

  Att alla kroppar ska ha samma rätt att visa upp sig håller inte om inte ”att alla kön ska få synas lika mycket” inte håller. För traditionellt vackra kvinnor har alltid fått synas, uppskattas, medan resten inte haft någon plats att visa upp sig och uppskattas. Likadant är det ju idag. Vackra kvinnor syns precis överallt. Vad sägs om att step back och låta ens normativt mindre snygga systrar skina och få blickarna på sig? För alla vet att om båda tjejerna visa upp sig så kommer det vara den vackra som alla lägger märke till. Varför är det bara systerskap när den ”fula systern” backar den snygga att stå på scenen, men inte om den snygga kliver ner för att ge plats åt den andra? Ja båda kan givetvis backa varandra att visa upl sig, men resultatet blir ju detsamma som om Lisa 25 och Evert 39 söker samma chefsposition år 1894. Vi vet vem som vinner.

  Säger inte att detta är min åsikt, men tycker det är jämförbart. 🙂 Ville bara dela med mig!

  • Sara

   Förstår hur du tänker, men alla vill inte visa upp sig och jag tycker inte den tanken är riktigt bekväm, att given chansen kommer alla kliva fram i strålkastarljuset. Alla är inte så, och varför ska det alltid vara något att sträva efter? Alla behöver inte stå längst fram på scenen, det är okej att sjunga i kören också. Ofta tycker jag de med starkast personlighet ”tar över” rummet mer än den vackraste om du förstår hur jag menar, och det är helt okej att vilja eller inte vilja vara den personen, själv är jag väldigt nöjd med att sjunga i kören, så att säga. Ursäkta om detta blev en flummig röra, måndag mornar är inget för mig, ska fylla på kaffekoppen nu.

   • En som tycker annorlunda

    Jag tycker givetvis inte om att man ska tvinga ut folk i rampljuset, det är ju inte det jag säger, men många som kanske skulle vilja synas och visa upp sig får inte möjligheten idag, delvis erbjuds de inte samma plattformar generellt, och många vågar inte heller på egna plattformar på grund av att kroppar idag ”måste” se ut på ett visst sätt för att ett eventuellt ”utvik” skall vara socialt accepterat och välkommet.

    Och det är som jag nämnde inte en personlig åsikt utan jag gjorde bara en jämförelse med feminismens sätt att se på motsvarande saker, att t ex män ska ge kvinnor mer plats på bekostnad av deras egen plats. 🙂

   • anonym

    Sara fint och bra skrivet.

 • Sara

  Det är inte kroppar som ska ”censureras” utan det handlar om hur de framställs. Kvinnor framställs ofta som objekt som är där för att pleasa omgivningen, ex helt passiva – till skillnad från hur män porträtteras. Och för att inte tala om hur ensidigt kvinnan framställs. Vet att Åhléns hade en reklam för underkläder med en variation av kvinnor som dessutom var ”aktiva”, som en jämförelse med ex Lindex reklamskylt på din bild!

 • Loppan

  Tycker faktiskt inte Lindex reklam är särskilt trevlig heller.Man behöver inte storskylta och trycka upp avklädda kvinnor i fejset på folk på det här viset överallt.Några bilder i skyltfönstret ja visst men detta är bara smaklöst och vulgärt.

 • anonym

  Eftersom me too kampanjen är så stor viss ar det på hur omogna män det finns och som inte har respekt. Därför tycker jag inte vi ska ha reklam med kvinnor i underkläder ute på stan. Många tittar på porr och unga killar kan inte alltid skilja på verklighet och film. Så i detta samhälle är det ej bra med denna reklam. Många kommer från andra länder och har helt annan tro. Och fattar inte att vi i Sverige kommit längre med jämställdhet en. Eller så vill dom inte fatta. Sorgligt men sant.

 • J

  Ja, det märks verkligen att du känner dig ”kluven”… du back trackar verkligen jämtemot ditt förra inlägg. Du är motsägelsefull, förvirrad, oredig och framstår som totalt ovettig. Kan det verkligen vara så svårt att hålla en jämn linje?? Suck.

  • Kissie

   Men snälla du, nu får du fan ge dig. Går aldrig göra er nöjda hur ärlig man än är. Vad är din kamp mot jämställdhet? Klaga på folk som försöker? SUCK!

   • J

    Det är inte en ”kamp MOT jämställdhet” som du skriver.
    Det är en ”kamp FÖR jämställdhet”.
    Och vad jag gör kommer du aldrig att få reda på. Inte fan slänger jag upp några ogenomtänkta, virriga inlägg på en blogg i alla fall.

 • Bea

  Kissie försöker sig på den svåra uppgiften att plocka pk-poäng genom att vara emot kåta män som gör reklam för stripklubbar, samtidigt som hon vill försvara sin (och Lindex) rätt att utnyttja samma kåtheten hos män genom att utnyttja den gamla sanningen i ”sex säljer” (även om man inte up-front säljer sex.)
  Mission impossible. Och därför ser hennes svar ut som det gör.

 • Lisen

  En kvinnas sexualitet är inget skamligt, håller helt med i det.

  Men vad Kissie (i viss mån) och Lindex och Privee visar upp (och säljer på) är inte kvinnlig sexualitet utan kvinnlig sexualisering. Vilket i princip är motsatsen.

  Det är manlig sexualitet, som utnyttjas för ekonomisk vinning, och kvinnliga blottlagda kroppar som utnyttjas för ekonomisk vinning.

  Och detta, båda bitarna, tycker jag är skamligt. Jag tycker sexualitet är något vackert men när den blandas med pengar och affärer blir dem ful och smutsig. Ingen människas kropp eller sexualitet borde vara till salu.

  Därför tycker jag det är skamligt för båda könens vägnar.

  Dessutom banar det vägen för grovare brott och oempatiska beteenden, även om ett Kissie- eller Lindex-utvik i sig kan synas harmlöst.

  Men det signalerar att det är ok att lura en man på pengar genom sex och att det är ok att behandla en kvinna dåligt för att hon är ändå bara ett objekt som försöker lura män på pengar. Det lägger grunden till ett samhälle som metod har blottlagt.

  Det är inte bra när kvinnan framställs eller framställer sig själv som ett objekt som inte respekterar vare sig sig själv eller mannen, vare sig hans sexualitet eller sin egen.

  Det gör det inte mer till feminism för att Kissie väljer själv (är egenföretagare) medan stripporna på Prive får betalt av en chef. Det är samma fenomen och det skamliga ligger i att kvinnorna sätter mammon högre än sin egen integritet, sin egen sexualitet, sig själva, och istället säljer sig som objekt till mannens sexualitet.

  Därför har både Privee, Lindex och Kisse o/co samma ansvar enligt mig, i det att de inte tar sitt ansvar. I det att de lägger grunden till ett samhälle med synsätt och beteenden som båda könen i slutänden missgynnas av. Vad tycker ni?

 • ANGELICA

  Eftersom bilden är att marknadsföra underkläder anses detta som OK, precis som david beckham när han gör reklam för sina underkläder. Det är relaterat till produkten de gör reklam för. Skäligt enligt RO.

  Samma sak med bilen club prive, Dom gör reklam i syftet att visa strippor, det är därför dom inte blivit tvungna att ta bort bilen med bilderna. Tycker inte dom är lämpliga heller. MEN dom har blivit anmälda flera ggr utan att ha blivit fällda då de har ett samband. Ok enligt RO

 • Natalie

  Har inget emot bilderna, ser underkläder som vilket plagg som helst. Hur kan folk reta sig på att de är i tunnelbanan? Vill ni att all underklädesreklam ska förbjudas eller vad är frågan? Jag är glad att vi lever i ett samhälle där man inte är rädd för lite hud.

  Däremot kan ju Lindex tänka på att visa upp flera olika kroppar och hudfärger.

 • Natalie

  Och sen tycker jag inte det är fel med att ha en sexig/sensuell bild. Det är underkläder, inte ett strykjärn de säljer. Underkläder har en praktiskt funktion men kan också vara vackra. Ibland vill man vara vacker för sig själv och ibland vill man vara vacker för någon annan. Varför ska det vara så tabu?

 • Anonym

  Jag förstår inte riktigt syftet med dina inlägg gällande kvinnosyn. På sida 2 beskriver hur du kvinnoförnedrande strippklubben är som objektifierar kvinnor och hur det kan vara lagligt att ha tuttar ute i vädret. Men i detta inlägg motiverar du varför kvinnors bröstvårtor inte ska censureras och att pojkar ska lära sig att acceptera den nakna kvinnokroppen.
  Mitt syfte är inte att skriva ett bittert inlägg men det hade underlättat för dina läsare om du står för en åsikt och bär den. Naket är naket oavsett inoljat, silikon eller naturligt för kardemumman i det hela är att utseende säljer. För min del säljer både Lindex och club prive sina tjänster med stöd av kvinnor.

 • Johanna

  Hahaha assååååå. Du är så otroligt blåst. Varför envisas du om att spotta ut såna här inlägg när du inte ens vet vad du snackar om? Du försöker verkligen för mycket med att vara någon du tyvärr inte är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *