Åkte förbi ett par gigantiska pattar idag på E4an när jag satt i bilen, klockan halv 9 på morgonen mot rättegången. Jag tittade ut genom fönstret och plötsligt hade jag ett par inoljade silikonpattar rakt framför mig. Det var alltså reklambilarna för strippklubben Prive som åkte förbi mig. Dom bilarna har man ju sett förut, det är inga konstigheter. Eller?

Dagligen kan vi mötas av dessa reklamskyltar där vi får se nakna kvinnor. Mitt i centrala Stockholm får man se halvnakna kvinnor utan att be om det. Vi får det uppkörda i ansiktet på oss, spelar ingen roll om vi är över 18 år eller inte. Småpojkar ser dessa bilder och jag har även sätt att det ligger små kort utspridda på gatorna med nakna kvinnor på. Samlarkort nästan där man kan välja vilken kvinna/ kropp som är sin favorit. Och vi undrar varför män beter sig som dom gör mot oss kvinnor.. Skrattretande om ni frågar mig!

I ung ålder möts pojkar av den här typen av kvinnoförnedring, dom ser på kvinnor som objekt för vi lär dom att se på kvinnor som objekt. Lagen låter dessa bilar åka runt med nakna kvinnor år 2017, HUR KAN DETTA VARA OK? Hur kan vi låta detta ske? Jag som 26 årig kvinna blir stött av att se detta i min vardag, hur kan det då vara ok att låta små barn behöva se det här? Det är så orimligt så det finns inte. Istället lägger vi resurser på att granska bloggare och snoka vad dom gör på snapchat..

Men jag tänkte ju såklart att detta måste ha anmälts. Något annat vore jättekonstigt. Och en snabb googling fick fram: ”Reklamombudsmannens opinionsnämnd finner att reklamen inte är könsdiskriminerande. Den strider därmed inte mot artikel 4 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation” – jag finner inga ord.. Hur kan RO anse att detta INTE är könsdiskriminerande?

Jag tänker inte godkänna det och anmäla dom ytterligare en gång, vilka vill vara med och ifrågasätta ROs beslut?

Edit: Fick mail från RO och berättade att just den reklambilden är fälld. Vilket såklart är bra, dock gäller det inte samtliga reklambilder som cirkulerar runt. Här nedanför ser ni svaret som jag fick från Jessica. 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (107)
 • Freja

  Helt sjukt.. hur ska man kunnat ta RO på allvar? Vilken kåt kostymnisse sitter där och bestämmer, och vill fortsätta ha ett sånt här samhälle..? Vart är framtiden påväg…

 • A

  Jag är mer en rump kille

 • Camilla

  Men usch vad otrevligt! Jag är på, sånt där ska inte synas på våra gator

 • Strippan från prive

  Kan inte säga något annat än hahahahahahahah

 • Mikaela

  Jag har noll förståelse för deras beslut… blir nästan mörkrädd över att min dotter ska växa upp i ”världens mest jämnställda land” där sån här reklam tydligen är helt okej. Så jag är på!

  • Martina Berthsdotter

   Topp 10: Mest jämställda länderna enligt rapporten år 2017
   1. Island
   2. Norge
   3. Finland
   4. Rwanda
   5. Sverige
   6. Nicaragua
   7. Slovenien
   8. Irland
   9. Nya Zeeland
   10. Filippinerna

   Vi är inte det mest jämställda land.

 • Vicky

  JAG ÄR MED!
  Det är säkert en manlig RO……

 • Leoni

  Jag tror att Privé vinner fighten för att det är en strippklubb, alla företag/klubbar/butiker/etc promotar sina ”tjänster” på bilar, tidningar, reklampelare – Så även Privé, och deras ”vad vi erbjuder dig som kund” happens to be kvinnor med inoljade bröst som klär av sig.

  Det är en knepig fråga kan jag tycka, ur business-synpunkt så ja, dom promotar bara sin klubb. Ur ett kvinnligt feministiskt perspektiv så håller jag med om att det är sjukt och bidrar enormt till synen på kvinnor som en produkt.

  Jag tror att det är en svår fight pga RO inte får ta beslut grundat på sina egna personliga värderingar och att alla ska ha samma grunder att stå på – Men ett uppror är för en bra sak är aldrig onödig och oavsett så har en stor grupp sagt ifrån och bollen kommer sakta men säkert i rullning. Heja!

 • Annika

  Eeeeehhh?!?
  Jag är med! Fixa en lista som vi kan skriva under i protest !

  Blir upprörd över sånt här. Inte diskriminerande? Ok, då vill jag se bilar med inoljade snoppar som kör omkring.

 • Malin

  Säger hon som lägger upp erotiska bilder och halvnaket stup i kvarten. Och objektifierar sig själv för pengar.

 • J

  Du själv trycker ju upp dina jättepattar i ansiktet på folk överallt. Bilder på bloggen, på events, på gymmet, etc. Förstår inte skillnaden. Jag klagar varken på stripporna som visar sig på bilder på bilar eller på dig som dig visar dina silokonbomber både in person och på bilder.

  Skärp dig för fan. Jättepattar i ansiktet på folk på en blogg eller streamade på en bil. Same shit.

 • Sofie

  BRA inlägg!
  Blir förbannad när jag Ser dessa bilar och alla rosa lappar som ligger utspridda på gatorna vi går på.
  Jag har en dotter som behöver se detta… vad ger det för bild till våra barn. Att porrklubbar finns i Sverige är också helg otroligt…

 • Lava

  Är du seriös!? Du lägger ju upp mer eller mindre nakna, porriga bilder på dig med dina sillisar på sociala medier stup i ett. Hur kan du reagera på detta? Snacka om DUBBELMORAL. Det här inlägget har du gjort enbart för att framstå som en hängiven feminist. Men du kanske aldrig hört uttrycket ”man ska inte kasta sten i glashus”?? Skärp dig för fan, detta är skrattretande.

 • Hmmm

  Man har rätt att tycka vad man vill. Dessa inlägg är väl det enda som kan få mig att sluta läsa bloggen. Feminister är alla normalt funtade människor däremot gillar jag inte när det går till överdrift och dubbelmoral. Jag har polare som jobbar som strippor, de mår hur bra som helst. Gillar inte när man försöker pracka på folk att man ska tycka på ett visst sätt annars är man dum i huvudet. Starka åsikter är bra men nås bäst till de som tycker annorlunda genom ödmjukhet, inte genom att dumförklara dem.

 • Ess

  Vill heller inte se den skiten, men tycker du för din sak med felriktade argument och framställer dig själv som ganska vilsen i sakfrågan.

  • Kissie

   Nej jag är inte vilsen, jag är väldigt säker på min sak. Vissa av er anser jag har dubbelmoral för jag visar mig i bikini osv. Men det måste väl vara OK? På min blogg där ni själva väljer om ni vill se mitt innehåll eller ej. Dessutom är det OK att visa sin kropp, våra kroppar är fina och magiska.

   Men det jag inte tycker är ok är att vi tvingas se dessa porriga/ nakna/ säljande bilder när vi inte ber om det. Små pojkar matas in att det är såhär vi ska se kvinnor. För vi kan ju jämföra dessa med tex Åhlens underklädsbilder som också visas på stan. Där köper vi inte en tjänst utav kvinnan, utan produkten hon visar upp. På bilarnas fall är det faktiskt kvinnorna som är till salu (beror på hur man ser på det). Det är där jag tycker vi ser problematiken.

   Sen är det stor skillnad på mina bilder och dom som visas på bilderna.

   • Paj

    Stor skillnad hahahaha…. du visar dem ju överallt inte bara i bikini!! posar naken i sängen, sittandes på din kille…. klänningar på gala fester där klår du alltid alla med din urringning. excuse Kissie men du framstår väldigt cheap själv.

 • ...

  Så som du tycker om dessa kvinnor tycker jag om dig. Du objektivisera dig själv för pengar, du lägger upp halvnakna bilder på din fejkade kropp och silikonbröst exakt som dessa kvinnor. Du tjänar pengar på din kropp. Du bidrar till hur samhället ser på kvinnor och varför män lär sig objektivisera kvinnan, för att du gör det själv.

  Detta inlägg kommer från helt fel person. Du sitter o skriver om dig själv. Du lägger upp videos hur man poserar för att få en snygg kropp på Instagram.. det är att objektisera sig själv.

  • Bunny

   Däremot så gör hon det HÄR, på SIN blogg, som DU har valt att gå in och läsa trotts att du VET innehållet. Alexandra gör inte reklam för sin blogg ute på stan med nakna bilder. Liksom att man måste vara medveten om att det är nakna kroppar man får se om man besöker strippklubben. Men nej, det är ingenting som bör visas på stan!

   Skärp dig.

   • Nonono

    Nej hon visar sina bröst ute bland folk också. Beachen, poolen, gymmet, klänningar och toppar som visar allt utom bröstvårtorna, etc.

    Om Kissie hade fått frågan att vila it sig i tex Slitz hade hon säker gjort det. Hon älskar ju att visa upp sina sillisar.

    • Kissie

     Visar jag upp brösten? Haha vart har du fått det ifrån? Sen är det inget skamligt med bröst, det som är skamligt och nervärderande är hur vi sexualiserar bilderna som åker runt på stan. Dom uppmanar män att betala för att se deras nakna kroppar (kvinnor är inte välkomna till klubbarna har jag hört). Jag älskar kvinnors bröst, men dom ska inte visas upp på det här sättet då det är extremt förnedrande och objektifierande. Varför ser vi inte inoljade män på samma vis med deras snoppar framme?

     • Leoni

      Det är dock skillnad på bröst och snopp, hade jag fått en bild i DM på en killes bröst så hade jag inte blivit lika brydd som när det är en penis, även om jag inte bett om bild på hans bröst heller så är det ändå skillnad på bröst och könsorgan. Inoljade manspattar hade varit en motsats mot en kvinnas inoljade pattar. Sen borde du som bloggare veta vikten av källkritik, ”kvinnor är inte välkomna har jag HÖRT” – Information som inte stämmer och felaktig information ska inte spridas oavsett vad man tycker om ämnet.

  • Kissie

   Jag tjänar inte pengar på min kropp, snarare på mina åsikter om du frågar mig. Sen kanske just du går in för att se min kropp (??) men det är inte vad dom majoriteten säger.

   Jag objektifiorar inte mig, jag visar snarare upp att vi inte ska skämmas för våra kroppar. Smala som tjocka, opererad eller inte. Vi alla är vackra! Det är vad jag försöker bidra med, kanske inte alltid lyckas men det är målet.

   Det är inte vad bilarna med club prive loggan försöker med. Det kan vi väl vara överens om?

   • Tina

    Om ditt mål är som du säger ”jag visar snarare upp att vi inte ska skämmas för våra kroppar. Smala som tjocka, opererad eller inte. Vi alla är vackra!”.
    Varför tar du då hundra bilder på dig själv innan du blir nöjd? Poserar och ändrar om så allt ska vara så typiskt perfekt som möjligt? Varför visar du inte bara ditt sanna jag utan allt tillgjort om vi nu inte ska skämmas? Du skäms ju.
    Jag fattar ingenting. Dina tankar blir mer luddiga ju mer man läser.

    • ...

     Alexandra du om någon är inte stolt över din kropp och hat aldrig varit. Därför har du opererats dig ett flertal gånger o sprutat in massa skit i ansiktet. Du om någon tänker på utseendet mer än andra och vara mobbat och hetsat gällande detta. Shame on you

   • Cecilia

    Jag tror att du bara ville väl med detta inlägg och möjligtvis få bort fokus från dina egna marknadsföringsfel (iom din kommentar om att RONhelkre ska fokusera på dom än bloggare.

    Men det faller pladask.
    1. Du har just nu koll självinsikt i hur du framställer dig själv.
    2. Barn ser dig, pojkar tror att det är så kvinnor ser ut och flickor trot det är så man ska se ut. Vilket leder till sjuka ideal och normer.
    3. Ditt argument att du gör det här på din blogg faller lika mycket som din självkänsla tydligt gör, vem som helst kan gå in här och får allt som ofta bröst upptryckta i ansiktet.
    4. De säljer sina kroppar, du säljer din kropp i bloggen. Ni gör det bara på olika sätt.
    5. Förstår du på riktigt inte att du är en av de idag som mest bidrar till objektifiering och barns skam för sina kroppar.

    Kom igen, du är inget barn längre. Du är en vuxen, driven kvinna. Ditt värde sitter inte i ditt utseende. Om du är så emot det, varför viker du då ut dig i bloggen och retuscherar din kropp till oigenkännlig? Det blir bara pinsamt när folk sen ser dig IRL. Pudla och erkänn att du tänkt fel, att du inte reflekterat över dubbelmoralen och gör sen något bra för samhället – visa att alla är vackra (utan operationer…). Förstår du inte att barn ser upp till? Vi vuxna skrattar mest och tar fram popcornskålen till din blogg, för du har spårat ut. Du är på rätt väg, följ magkänslan! Du. Är. Bra. Som. Du. Är.

 • Fanny

  Så sjukt, så här ska vi inte ha det!
  Jag tycker det är jättebra att du använder din plattform till att försöka förändra strukturer, Beundransvärt! Jag är på, vart signar vi? Tillsammans kan vi påverka!:)

 • Rebecca

  Tycker faktiskt inte bilden är något fel så länge man valt själv att delta, vilket Puma Swede gjort. Dessutom förstår jag inte riktigt skillnaden på den bilden och alls bilder på mitt instagramflöde där t.ex. bilder på dig i bikini och underkläder kommee upp ganska ofta, halvnakna modeller mm.
  Som sagt, så länge man valt det själv är det inget fel. Och det är en strippklubb , då väljare man en passande reklam på samma sätt som att VS säljer underkläder = sexiga reklamer på tjejer i sexiga underkläder.

  • F

   Rebecca, jag förstår hur du tänker!
   Men jag tänker att en väldigt stor skillnad är att dessa (i detta fall bilar) kan man liksom inte värja sig (eller sitt barn från). Men det är ju möjligt att avfölja personer som man upplever postar sexistiska bilder 🙂
   Sen alla som gapar om dubbelmoral (det har vi nog alla en släng av) , tänk på att små saker gör skillnad, försvinner denna typ av reklam kanske det i sin tur påverkar rådande normer vilket leder till att det påverkar vad för bilder som postas i sociala medier och på så vis når oss!:)

   • Cecilia

    Barnen utsätts ändå mer för Kissie, med tanke på att de knappt kollar upp från sina skärmar idag. Tror de påverkas mer av objektifierande influensers som normaliserat baouta-boobies och perfekt makeup all the time än en bil som snabbt åker förbi

 • Matte

  Nu pratar dom att förbjuda sexistisk reklam, i lokaltrafiken. Men detta ”går” det inte att göra något åt tydligen.
  Jag tycker att dessa bilar är ett solklart fall av sexism. Lindex reklam i lokaltrafiken som nu är måltavla är
  enbart fin. Nu vet ju många män vad tjejerna vill ha i julklapp genom diverse hinter när dom åker tillsammans.

 • Soso

  Vad som är skrattretande är att denna moralism kommer

 • Soso

  Vad som är skrattretande är att denna moralism kommer från dig, en person som under 10 års td via diverse kanaler exponerat sim kropp under feminismens mantel och som nu kritiserar andra som också av fri vilja har gjort detsamma. Please.

 • Elin Lindh

  Men vad är ni för hycklare? Jag är strippa o har valt de själv, ska inte varje människa få bestämma själva? Alla har väl ett eget tycke o åsikter? Alla tycker olika. Ni kan inte sitta o kalla er feminister när ni samtidigt tycker att striptease är förnedrande. Innan ni öppnar käften så kan ni ta o testa yrket först för ni har ingen aning.
  Män o kvinnor kommer till oss, ser oss dansa, de får inte röra. De går hem med Tom plånbok o råstånd. Så vem förnedrar vem?

  Pussypower, lär er vad det o feminism betyder. Er okunskap är skrämmande

  • Cash

   Som Alexandra nämnde så ser unga människor detta och varför ska dem se något dem ej valt att se ? Dem går hem med råstånd, hur vet du att dem går direkt hem? Hur vet du att dem inte står runt hörnet och lurar efter någon tjej kvinna ? Idioti!

   • Lava

    Är du verkligen så förbannat dum att du tror att en bild på en naken kvinna gör killar till våldtäktsmän, då hör du fn hemma i ett muslimland där kvinnor ej får visa minsta lilla bit av huden, för där blir ju tydligen killarna så jävla kåta av att se en handled eller vrist att de ej kan tygla sig själva. Och för det andra, det finns oändligt med porr på nätet, där alla kåta killar kan sitta o glo o få stånd. En reklambild på stan skapar inte en våldtäksman. IDIOT!

 • annmarie

  Jag är med! Bra inlägg!! och till er alla som inte begriper skillnaden på att man kan och borde få se ut hur som helst!!! opererad eller inte!!! Tjock-smal osv…. Till att kvinnor inte ska objektifieras. Det som behövs är ju bla, att förändra den ”traditionella” mansrollen!!

 • Tina

  Min tanke när jag läste din text är att du gör precis likadant. Man ser allt för ofta naket här. Menar inte ens bikinibilder nu utan rent av naket. Sideboobs. Krålar i sängen. Står naken på balkong och allt vad det är. Och det lägger du upp här. För att sälja dig själv istortsett. Patetiskt

  • Lava

   Exakt!!!! Sjukt löjeväckande. Ingen vettig människa kan ju köpa hennes argument i det här inlägget med tanke på vad hon själv postar på sociala medier.

  • Linda

   Nu är det ju så att det är HELT frivilligt att läsa Alexandras blogg! Gillar du inte det hon gör ibland så scrolla vidare då. Att bilar åker runt helt öppet med sådana reklampelare är sjukt. Där kan man inte värja sig för budskapet. Jag tror inte 5-7 åringar är inne och läser den här bloggen och råkar se lite hud tycker det är konstigt. Däremot när man åker till jobb/förskola och för se den där åka förbi, och man måste förklara för sina barn varför det finns sådana. DET är jobbigt. Såklart skiten ska förbjudas! Heja Alexandra, du är grym! Håller med dig till fullo.

   • S

    Men dummaste jag läst på länge. Tror du på allvar att en 7åring inte kan googla fram en bild själv på en lättklädd tjej? Eller en porrfilm? Då skulle du nog bli förvånad! Att förbjuda den här typen av reklam löser väl knappast problemet, försvinner en dyker 10 nya upp! Ska vi stänga ner Internet också kanske? Lösningen ligger i att vi i samhället (förskola, skola men framförallt föräldrarna!) tar de här diskussionerna med våra barn, att vi lär dom om respekt och jämdställdhet och ser till att de blir ordentliga människor som faktiskt kan reflektera kring sådana här saker. Utan att säga bu eller bä, sluta vara så jäkla dömande!

    • Fanny

     S: Nu förstår jag inte riktigt hur du resonerar? Du tycker Lindas åsikter ”är det dummaste du hört” (det vill säga att vi genom att anmäla och visa vårt missnöje) kan förändra? Istället vill du att vi ska prata med våra barn utan att säga bu eller bä? Men varför tycker du inte detta skulle kunna vara ett led i det? Man BÅDE pratar med barn/unga om normer i samhället MEN står också upp mot sexism.
     Sen kan man såklart ta till tekniska lösningar för att barn inte ska komma åt olämpligt innehåll på paddor, men jag håller helt med dig om att föräldrar ska ha ett levande samtal med sina barn hela tiden gällande dessa saker.
     Jag tror att vi får försöka börja någonstans, och då är väl att få bort sån här typ av väldigt naken, objektifierande reklam ett lysande sätt att börja?:)
     Allt gott!

   • ...

    Hur ska du förklara för dina barn alla lättklädda, opererade, Botox kvinnor med upptryckt nyllen och fejkade kroppar som går ute på stan likt strippor? Som tjänar pengar på sina kroppar likt prostituerade och strippor? Finns ju överallt

  • Kissie

   Tina, du väljer att gå in här på bloggen. Du gör ett aktivt val att se mina bilder. Du behöver absolut inte klicka dig in här ifall du inte gillar mina bilder 🙂 Skillnaden är att vi tingas se halvnakna tjejer på stan, när vi går på promenad, är med våra barn eller föräldrar.. Vi inmatas att kvinnor är något till salu. Det är fel! Dessutom att man som äger klubben tjänar som stora pengarna på det, inte tjejerna som dansar.

   Viktigt att se skillnaden här Tina, för den är stor. Jag uppmanar alla kvinnor att synas och höras om dom så vill, men inte på det här sättet då det bidrar till skev syn på kvinnor. Jag ”visar upp mig” för jag är stolt över mig själv och jag anser inte att jag viker ut mig.

   • ...

    Men puma är säkert också stolt över sitt utseende så vad får dig att tro att du har mer rätt än henne att vika ut sig? För sina bilder är utvik, dom hamnar öppet på Internet och finns öppet för alla att komma åt.

   • Tina

    För min del får du visa vilka bilder du vill. Inte därför som jag läser din blogg. Jg läser den därför att jag gillar tipsen, en del av åsikterna du har, flödet bland kommentarerna osv.
    Däremot hade jag föredragit att slippa dessa bilder då det inte tilltalar mig.
    Men precis som jag kan scrolla förbi dina bilder så kan vi låta bli att titta när bilen åker förbi. Du väljer själv vad du vilar ögonen på.

 • hanna

  jag tycker inte heller att det ska finnas sånt på bilar, men felet är att det blir bara till dubbelmoral det du skriver enligt mig. 🤔 Därför säger jag tack och hej till din blogg.

  • Kissie

   Varför är det dubbelmoral?

   Men tack och hej, tack du läste min blogg 🙂

   • Lava

    Måste hon verkligen förklara för dig varför det är dubbelmoral?? Du lägger upp porriga bilder på dig själv o sen klagar du på en strippklubbs-reklamskylt? Seriöst? Det finns manliga strippor också om du inte visste det o ofta ser man bilder på halvt avklädda män i diverse reklamer. Är det mansförnedring då eller? Små barn kan använda INTERNET, och medvetet eller omedvetet gå in på tex din blogg o se dina avklädda bilder, tror det är färre små killar som har nöjet att se en bil med puma på än som av misstag halkar in på din blogg o ser dina porrbilder. DET ÄR DUBBELMORAL.

 • anonym

  Håller med. Inte bra detta. Trodde inte den där reklamen fanns kvar.

 • Emma

  Har du inte sett?? Stockholm ska tydligen förbjuda sexistisk och rasistisk reklam från pch med 2018 :D:D!!!

  • A.J

   På Stockholms stads egna reklamplatser ja (vilket är bra), men Club Privés stenåldersbil kommer fortfarande få rulla på Stockholms gator…

  • Anna

   Anledningen till att de inte ville ta det som könsdiskriminerande är väll stt de själva går på den där ”klubben”, undrar vad deras fruar skulle tänka om det, tror inte de skulle ha en fru kvar 🤮

 • Zallie

  Förstår inte varför folk här drar upp dina bilder. Det här är två helt olika saker det handlar om. Prive bilarna åker runt och trycker verkligen upp dessa bilder i ansiktet på oss, vi har inte bett om det och jag personligen vill inte heller se det. Men dina egna bilder i bikini och liknande är helt annorlunda. Folk väljer att följa dig och därmed se dessa bilder. Vill de inte se såna bilder, kolla inte. Det är svårare att undvika en stor skåpbil med stora bröst över hela bilen, än att sluta följa någon på sociala medier. Så till alla i kommentarsfältet: Om ni inte gillar Alexandras bikinibilder eller inte vill se dem, sluta följa henne 🙂

 • Isabelle

  Men nu får du väl för fan ge dig?? Du själv lägger upp halvnakna bilder på dina fula plastiga pattar och nästan ALLA dina bilder är photoshoppade och retuscherade eftersom din taskiga självkänsla och självbild är så förbannat låg så snacka om att kasta sten i glashus!

  LÄGG NER GUMMAN

  • Kissie

   Vill man inte se mina bilder behöver man inte klicka sig in här, så enkelt är det. Men dessa bilar med bilder tvingas vi se, vi får lixom inget val. Där har vi största skillnaden.

   Sen att du anser mina bilder vara sexiga, ja det är upp till dig. Jag försöker inte anspela på sex, utan jag älskar bara min egna kropp och det borde alla kvinnor göra.

   Kram

   • Isabelle

    Nöjd med din kropp? Så det är därför du retuscherar dina kropp och ditt ansikte? Och påstå inte att du inte gör det. Vi har sett dig ute och du ser sämre ut på riktigt och inte lika smal som du gör på dina bilder. Förklaring?

    • Kissie

     Jag tycker jag ser bra ut IRL, känner mig nöjd med både min kropp och mitt ansikte. Tråkigt att du inte gör det men samtidigt lever jag inte för att andra ska bekräfta mig 🙂 Hoppas du är smalare och är lycklig då, kram!

  • Fanny

   Oj Isabelle? Nu gör ju du och jag ett aktivt val att gå in på Alexandras blogg?:) Alltså kan vi även sluta med det, om det stör och gör oss så himla arga som du verkar bli? Jag hoppas verkligen att din fredag vänder och att du får en bra helg. Hoppas allt är bra med dig 🙂

 • Sara

  Jag är mer än gärna med och bråkar med RO om deras beslut. En idiot fattar ju att detta bara handlar om ignorans och vägran att se hur kvinnor objektifieras… hojta till vad vi kan göra!

 • A

  Vilket jävla bra intiivativ! Jag är med! Har själv sett bilarna och korten på marken och tänkt exakt samma sak!!!

 • Pia

  Bra initiativ! Trevlig helg!

 • Johanna

  Patetiskt försök att få fart på kommentarsfältet, Alexandra/Kissie. Du har väl även en förhoppning att bloggbev ska ta upp det här inlägget till diskussion, kanske så att du får fler klick? Ren desperation från din sida. Ingen som tar din ”feminism” på allvar ändå – du använder dina påhittade åsikter/inlägg för egen vinning och inte för feminsmens vinning. Det här visar ju bara hur totalt ute och cyklar du är. Men fortsätt skriva på din ”bok” du – blir säkert roande (om den blir publicerad).

  • Kissie

   Vad kul att du ser fram emot min nya bok! Sålänge kan du läsa Hatad och älskad som finns på bland annat finns här: https://www.adlibris.com/se/bok/hatad-och-alskad-9789198333954 stor kram!

   • Johanna

    Inte intresserad av din ”bok”. Läser riktiga författare.

    • Kissie

     Du läser min blogg dock? 🙂 Hojtar till när boken finns till försäljning. Trevlig fredag Johanna.

     • F

      Haha, det här svaret var så jäkla klockrent! 😀 Jag tycker du är strong, Alexandra som orkar fortsätta blogg trots riktigt elaka kommentarer, fast man kan väl förstå att dessa personer inte mår så himla bra själva <3

     • Johanna

      Ja, jag klickar in på din blogg emellanåt. Lika som jag gör på många bloggar. Men mest för att få mig ett gott skratt över de korkade och desperat genomskinliga inlägg du ibland lägger upp. Och ja, de pengar som mina klick genererar bjuder jag på. Behövs nog till alla framtida operationer.

      Sen verkar det som att du även har svårigheter med läsförståelse. Jag skriver faktiskt att jag INTE är intresserad av att läsa någon bok som någon annan skrivit åt dig. En bok som du skrivit själv, från första till sista sidan skulle jag kanske kunna läsa – OM alla riktiga böcker av riktiga författare tog slut i bokhandeln.

      Min sista kommentar i ärendet. Förmodligen förstår du fortfarande inte, men det är ditt problem. Lev väl! //Johanna

 • Mjölk2

  Håller med föregående kommentarer. Det blir dubbelmoral rakt av då hon på bilden ser inte så annorlunda ut från en del av dina bilder. Båda är offentliga, hon är på porträtterad på bilen och du lägger upp bilder på din blogg och instagram. Så skillnaden är inte stor. Kritiken är befogad men att kritiken kommer från dig är ju dubbelmoral. Om du levde som du lär så skulle din synpunkt vara mer trovärdig.

 • M

  Bästa inlägget du skrivit! Var på julfest(min sambos, bara män, sådan bransch) häromdagen och då satt jag i min sambos knä då någon annan full hade tagit min plats och en av de äldre på företaget kommer fram och säger men du måste ju hålla henne på brösten, varav han tar upp min sambos hand och lägger det på mitt bröst. Sedan skrattar alla män bara. Jaha, jag gjorde ingenting. Visste inte vad jag skulle göra. Men känns sjukt att sådant beteende är okej..

  • ...

   Förlåt men du accepterade det beteendet. Hur ska männen veta att det var fel gjort när du inte söger ifrån?Då kommer de gå till nästa tjej o göra likadant i tron om att du säkert tyckte det var roligt. Vill du inte så säg nej istället

 • Julia

  Håller med. Helt sjukt att det inte anses könsdiskriminerande.

 • Diana

  Förjävligt och idiotiskt att det ens finns kvinnor som fortfarande ställer upp på det här fivilligt. Puma Swede har ju råd att göra nått annat men väljer att fortsätta, varför? Förnedrande och pinsamt. Inte alls bra att unga killar växer upp till sånt.

  Anmäl!
  hade också gjort det om det inte kostade, eller kostar det att anmäla? Jag skulle anmäla en gång, en sida men faktiskt så stod det att jag skulle betala?!?

 • Nathalie

  Bästa du skrivit!
  anmäl, kämpa, det är delvis sådant som gör oss kvinnor till det många är idag, osäkra. Tycker faktiskt det är fel av er att säga att Alexandra har dubbelmoral, visst så kan det kännas och ses, men se det ist som att det är detta som präglat henne till den osäkerhet hon känt som kanske gjort att hon är den hon är idag, säkra kvinnor behöver inte blotta sig själva. dom är trygga i det dom har. Jag var exakt som alexandra förr i tiden, blonderade mig till kritvitt hår, opererade brösten, var pinnsmal m.m
  jag mådde skit rent ut sagt. påverkad av samhället men vägrade erkänna det, la ut samma jävla avklädda bilder som henne och sökte bekräftelse men det vägrade jag också erkänna. Det gör man. Men innerst inne är det just detta som präglat henne till det hon varit/är idag. Min vändning kom när jag fick barn, idag har jag 2 små kottar hemma, hängbröst då sillisarna gav vika direkt redan första graviditeten, jag har blivit lite tyngre, har mörkt hår m.m folk känner inte igen mig när jag är ute längre för jag är en helt annan människa idag, man kan knappt tro att jag sett ut som jag gjort innan. Men så lyckligt lottad jag är som fått 2 friska barn, och jag är så glad att graviditeten gjorde min kropp ”normal” jag ser ut som en mamma idag, brösten ser helt normala ut ist för 2 stenhårda bomber, och trotts dom är hängiga idag kommer jag aldrig operera om dom. Kramar från en som tog bort instagram m.m och vågade lämna alla sociala medier och bara fokusera på livet och mina barn samt familj. Jag behöver inte ”synas” för att känna mig bekräftad idag, inte heller sminka mig för att känna mig fin m.m. jag duger precis som jag är, endast lite mascara räcker för att lyfta några trötta mamma ögon. Varför i helvete fattar inte alla tjejer detta ? ni skulle må så mkt bättre av att bara vara naturliga och inte lägga så mkt fokus på erat utseende. Men alla väljer själva 🙂 är bara stolt över att Alexandra faktiskt skrivit något jävligt klokt! kram från mig

 • M

  Jag vet inte riktigt vart jag står i denna fråga. Å ena sidan tycker jag inte heller om hur små pojkar växer upp med ofta helt snedvriden bild av kvinnor och deras kroppar. Jag blir också illa till mods när jag ser bilen. Men att kalla bilden direkt ”diskriminerade” håller nog inte. Jag menar, vem är det som är diskriminerad? Kvinnan på bilden? Kvinnor i sak? Eller är det kanske rentav bara personen (oberoende av kön) på bilen som utsätts för diskriminering? Saken är ju den att kvinnan på bilen, av skäl som är ganska lätta att inse, sannolikt har gett sitt tillstånd att låta sin bild synas i marknadsföringssyfte. Förstår du hur jag menar?

  Om vi leker med tanken på att kvinnan jobbar på Privé och har både manliga och kvinnliga kollegor. Cheferna önskar att någon ställer upp med en nakenbild i marknadsföringssyfte. Om kvinnan väljs ut och tackar ja, då kan jag inte se det som diskriminering eftersom hon samtyckte. Om både en man och en kvinna anmäler sig frivilliga och man ändå väljer kvinnan, är hon då diskriminerad? Troligen inte, det är snarare mannen som blir bortvald på grund av sitt kön. Om hon däremot blir tvingad, eller känner sig tvingad att ställa upp – ja då tycker nog jag det kan klassas som diskriminerande, men detta vet vi ju ingenting om.
  Man kanske kan anmäla Privé men istället för könsdiskriminering istället påtala kränkning? ..å andra sidan tror jag det måste bevisats att kvinnan på bilen kände/känner sig kränkt vid fototillfället eller efteråt för att man ska kunna väcka åtal. Jag tror inte att du som privatperson kan göra en anmälan då du pga. Privés marknadsföring känner dig kränkt som kvinna. Men om du försöker så står jag på din sida – såklart 🙂

 • Sussie

  Alexandra kommer även hon växa upp en dag och inse när hon inte vill visa upp sina bröst/kropp på bloggen och ute.
  Hon vet att hon får pengar av våra åsikter så självklart väljer hon de mest laddade bilderna. Den dagen hon skaffar barn och gifter sig, den dagen kommer hon nog inte hålla på och visa upp sin kropp för pengar. Nu vill hon pga pengar och även bli mer uppmärksammad. Senare i livet kommer hon nog själv se tillbaka och förstå hur vi tänkt. Pengar och framgång är tyvärr en orsak till det mesta elände i världen. Innebär det att man måste visa upp sin kropp så är det värt det för vissa.

 • C

  FÖRSTÅR INTE hur vissa kan sitta och gnälla när Alexandra står upp för kvinnor. Hur kan hennes utseénde eller bilder vara relevant på något sätt? Kvinnor ska hålla varandra om ryggen, män håller alltid varandra om ryggen och det är därför många av dem har kunnat objektifiera/ofreda kvinnor sedan tidernas begynnelse. Kvinnor ska kunna se ut precis hur fan de vill utan att få varken sin sin intelligens eller sitt människovärde ifrågasatt.

  Jo, den där bilden objektifierar definitivt kvinnor. Blir tokig, ska små barn behöva se sådant dessutom?

  Stay strong Alexandra och kom ihåg att du har väldigt många av oss bakom dig i dina kloka reflektioner och åsikter, samt backar oss kvinnor som grupp. Tycker du är helt FANTASTISK som vågar prata om våra strukturella problem i samhället! Kram!

 • Anonym

  Var det Kissies pojkvän som skrev nu? Låter precis som det. 😂😨….

 • Anna

  Bra jobbat Alexandra! Du lyckades med det som du antagligen var ute efter med detta inlägget…….massa klick och kommentarer. Har ju varit lite dåligt med det på senaste tiden.

 • Sara

  Samtida som jag förstår vad du menar så håller jag dock fortfarande med att du har dubbelmoral anledningen för hade du inte tyckt det var ok att se bröst ute på stan hade du inte lagt upp bilder på dig själv i underkläder där vi ser dina bröst eller andra halvnakna bilder på dig

  Man kan vara nöjd med sin kropp ändå utan att lägga upp bilder i bara ens underkläder man hade varit ett ”praktexempel” jag har inte alltid lust heller att skrolla ner och se par bröst liksom varje dag 😂 Det är som att gå ut på stan och se en bil som visar porrbilder antingen väljer man att se eller så väljer man att titta bort! Jag slår vad om att tex puma of sweden m.m porrstjärnor gillar sina kroppar med och väljer därför att visa den
  Det är mer eller mindre deras ”arbete” precis som din blogg dom försörjer sig på det med så du har lite utav dubbelmoral här faktiskt

  Det är ok för dig att visa dig i dina underkläder osv för du är nöjd med din kropp men det är inte ok för porrstjärnor att visa deras? Om vi ska censurera bröst kan vi lika gärna börja censurera din blogg? Och på riktigt vad får dig att tro att inte en 7 åring kan börjar få tankar om dina bilder? Tror du som människa är fullt utvecklad som en 7 åring? Tror du rent allmänt att killar i huvudtaget kan se skillnad på bröst och bröst? Ska inte dra alla i samma kam men rent generellt? Nej, det kan dom inte så återigen jo du har dubbelmoral här hoppas jag fick min poäng igenom här i mitt ultra långa inlägg

 • E

  Det är skillnad på att lägga ut bilder i bikini när man är på stranden etc som Alexandra gör, och att köra runt med en bild av en naken kvinna på en stor bil. Varför? Alexandra sexualiserar inte sina bilder för det första. Hon lägger ut en bild på sig själv i bikini för att hon är nöjd med bilden och det var säkert en vanlig dag som hon ville dela med sig av. Om man inte vill behöver man inte ens uppmärksamma att hon endast har bikini på sig, för vad spelar det för roll egentligen? Det är bara en kropp. Den nakna kvinnan på bilen är dock ENDAST där för att sälja sin kropp. Det är en manipulerad bild, framställd för att locka (främst) män att betala tillgång till kroppen. När unga människor ser bilen rulla på gatan kan de lätt bli som det brukar bli – man får ett ganska skevt kroppsideal. ”Jaha är det så en naken kvinna ser ut, och om jag dessutom betalar en summa pengar så får jag ta på den! Kroppen kan köpas!”. Precis som många har sagt också så får man det slängt RAKT upp i ansiktet, det är inte ett medvetet val man gör till skillnad från då du knappar in ”kissies.se” på datorn/mobilen och VET att KANSKE har Alexandra lagt upp en bild på sig själv i bara bikini – dock med ett helt annat syfte. Smala människor måste också få visa upp sig så länge det inte handlar om att sexualisera kroppen vilket är det enda syftet med kvinnan på bilen. Hon blir ett sexobjekt och det är det som är fel. 🙂

 • Nettan

  Låt puman sköta sina egna affärer du 😘

 • My Lindfors

  Kissie säger: ”Jag objektifierar inte mig, jag visar snarare upp att vi inte ska skämmas för våra kroppar.”

  1. — Säger tjejen som är själva inkarnationen av objektifiering. Ditt hymlande roar mig.

  2. — Stolt över din kropp? Är det därför du injicerar botox och konstgjord plast i din kropp? Botox är världens i särklass gifigaste ämne. Ett nanogram är dödlig dos. Det är tusen gånger giftigare än nummer två, polonium. Och hundra miljoner gånger giftigare än cyanid. Är det ett föredöme för unga flickor?

  • Sofia

   Det är inte Botox som är det giftigaste ämnet. Det är Botulinumtoxin, som används i VÄLDIGT försvagad form i Botox. Detta ämne finns naturligt i jorden och hjälper massor med människor med olika skador och åkommor. Att det dessutom används för rent kosmetiska injektioner är bara ett sätt för folk att tjäna pengar på att många tror att de inte räcker till utseendemässigt. Om Alexandra eller någon annan känner ett starkt behov av att leva upp till ett skönhetsideal så är det inte dem det är fel på.. Det är vårt samhälle som är skevt. Lägg inte skulden på ett av alla offer för vår skeva människosyn. Det är inte hon som hittat på idealen.

   • My Lindfors

    It’s not my fault. Society made me do it. Var har jag hört det förr?
    Är det även samhällets fel att folk skräpar ner? Våldtar? Lägg inte skulden på dessa offer för en skev människosyn?

    Har Kissie även ett starkt behov av att uppmuntra hundratusentals unga flickor att injicera gift och förstora brösten för att nå upp till skönhetsidealen? Räcker det inte med att hon själv gör det? Måste hon dra ner så många som möjligt i fördärvet? Men hon har väl inget ansvar. Allt är någon annans fel (samhället).

 • My Lindfors

  Kissie säger: ”På min blogg där ni själva väljer om ni vill se mitt innehåll eller ej.”
  “Jag tjänar inte pengar på min kropp”

  1. — Nej. För dagens unga flickor är din blogg närmast obligatorisk läsning om man vill hänga med i kompis-snacket. Försök inte få det att låta som att de kan välja bort att titta på dina halvnakna bilder. De har inget val.

  2. — Givetvis hade du inte haft i närheten så många läsare och miljoner i intäkter från sponsorer, ifall du inte hade visat så mycket naken kropp som du gör. Vem försöker hon lura?

 • Meja

  Dumma jävlar som ifrågasätter detta. SUMMA SUMMARUM handlar det om att bilarna åker runt bland ALLA folk som går på gatorna – barn som vuxna. Dvs INGEN får ett val att titta på en naken tjej eller inte. Man får bara ta det. Jag hade köpt det om det lika ofta var killar som exponerades på detta vis. Det ska vara jämnställt, RIGHT? Men nu är det oftast bara tjejer. Så tröttsamt. Bläh.

  Och att Alex visar klyftor, tuttar osv, det är ett AKTIVT val man gör genom att gå in på hennes blogg och se det.

  2 HELT skilda saker.

  Tack och hej

  • My Lindfors

   Men det är ju knappast ett aktivt val för unga tjejer. Om de vill hänga med i snacket bland vännerna så ingår det i princip att läsa Kissies blogg. Att tro annat är naivt.

 • Anonym

  Kissie nu förstår jag inte riktigt. Du själv står för att kvinnor ska vara stolta för sina kroppar vilket jag absolut stödjer, men här sitter du och trycket ner hennes kropp. Du själv har postat halvnakna bilder på insta och är stolt över din kropp, men sedan tycker du att det här är fel. Du skriver även om siliconbröst vilket du själv har så jag tycker inte du har rätt att prata nedvärderande om det. Dessa kvinnor vågar uttrycka sin sexuallitet vilket är helt okej då killar visas halvnakna på reklam hela tiden och ingen lyfter ett ögonbryn. Du förstår väl också att vi inte bara möts av dessa bilder på reklam utan även på insta. Så föe att du inte ska ha världens dubbelmoral får du ta upp problemet som helhet. Tack för mig

 • Jenny

  Jag håller helt med dig!
  Finns ännu fler ställen där kvinnors kropp utnyttjas allt för ofta!
  Detta är ett ämne som legat mig varmt om hjärtat så långe jag kan minnas (är nu 29)
  Jag är med dig i kampen mot de här!!! ALLA DAGAR I VEACKAN!
  kram!

 • Sanne

  Håller helt med! Bra att du anmäler 💪

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *