Veganskt julbord

Hej på er!

Har tagit the day off och spenderat tid med vänner. Vi började dagen med en vegansk, julbuffé på Radisson Frösundavik med vänner. Lite annorlunda då allting var vegansk. Jag tyckte maten var helt OK, mycket var gott men det fanns också det jag inte tyckte om. Precis som det brukar vara när man äter buffé, vissa saker tycker man om mer. Jag älskade chiapuddingen med vaniljsmak, den var så god så jag till och med 2 stycken 😉 Det förtjänade jag!

Sen efter lunchen åkte till vi till Täby Centrum för lite shopping. Julklapparna ska ju bara inköpas nu. Hittade faktiskt väldigt mycket där 🙂 Sen köpte vi även lite jullampor till balkongen, känns så tråkigt att inte ha något pynt alls. Lite tycker jag man ska ha för att komma i stämning. Sen behöver man inte överdriva, vill lixom inte att det ska se ut som att tomten går på tjack här hemma hos oss! Någon måtte får det faktiskt vara.. Så vi ska försöka sätta upp det ikväll så kan jag visa er på min insta-story hur det blev! 🙂

Nej men det var trevligt att äta vegansk mat idag, känner mig nyttigare än vanligt 😉 Försöker ju äta mer vegetariskt, känner dock att vegansk kost för mig blir svårt. Tycker så mycket om ägg tex!

 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (16)
 • Emma

  Att göra om svensk mat till vegansk är svårt faktiskt då det alltid måste finnas en ersättning för något typ grädde eller kött. Lättare är det om man kikar på andra kök som persisk, etiopiskt, japanskt eller indonesiskt. Där försvinner ofta mejerierna ändå och det finns massa köttfria rätter. Typ i Indonesien på restauranger var det inte ovanligt att man beställde en rätt och ville man betala mer så kunde man beställa in en side dish med typ kyckling eller kött.

  • Ester

   Det finns havremjölk och havregrädde (vegansk) som funkar jättebra att göra svensk husmanskost. Man kan köpa veganska köttbullar eller så kan man göra egna. Man gör det precis som vanligt byter bara ut köttfärsen till tex sojafärs, sen kan du göra en gräddsås på havregrädde! Det är supergott och inte speciellt svårt 😊

 • Lena

  I fjärde bilden i suddiga bakgrunden ser det ut som att du har en plåster på näsan, har du gjort nyligen en näsoperation eller?

 • nea

  vegansk mat är verkligen inte svårt! det är lätt väl man börjat få upp ögonen och se alla goda rätter som är veganska.
  många tycker nog att det är svårt så man är så van vid mjölk, ägg och andra animalier men väl man börjar så finns det ersättning för typ allt!

 • Elisabeth

  Rekommenderar att kolla på dokumentärer och kanske läsa artiklar om djurindustrin, där man får perspektiv och kanske känner att ens smaklökar inte är värd mer än djurs liv. 🙂 Vi kan idag leva utan animalier, så därför blir det onödigt lidande för många djur, anser jag.

  • vicktoria

   Läs o lär av mitt inlägg nedan!! Du tycker alltså att djuren inte skall få födas överhuvudtaget lr? Nötkreaturen kostar inte som att köpa en katt eller hund , och dom äter liiite mer: ca 40-50 kg per dag.Det är ekonomiskt omöjligt att föda upp sådana djur enbart för nöje. Dessutom var skall gödseln till all vegetarisk odling komma ifrån?Konstgjorda kemikalier som konstgödsel innehåller kanske… Utan djur ingen odling, smarty

 • Emelie

  Kolla gärna på dokumentärer så som exempelvis, Forks Over Knives (hälsan), What The Health (hälsan), Land of Hope and Glory (djurindustrin i England som är högre upp på listan vad gäller välfärd för djur) och slutligen Cowspiracy (miljön). Ju mer forskning och vetenskap man ser inom dessa områden desto svårare blir det att ignorera problemen. För mig personligen var det djuren som fick mig att bli vegan, skulle aldrig kunna göra illa ett djur så därför insåg jag att det var lite motsägelsefullt att låta någon annan göra det åt mig för pengar… Men det är väldigt bra av dig att våga testa veganskt och gå in med ett öppet sinne, inte många som klarar det! 🙂

 • victoria

  Vad många inte begriper är att om vi inte åt kött så skulle dess djur inte få födas alls!! Det krävs godkända byggnader,åtminstone här i Sverige, och dom kostar mellan 1-20 MILJONER att bygga. Är någon så djävla dum att att ni tror att bönderna skall investera sådana summor för att ha 2,3 stycken för NÖJES o gå och gosa med? Du får inte ens äga ETT ENDA nötkreatur utan en massa tillstånd från jordbruksverket, länsstyrelsen och veterinärer här i Sverige, Så fortsätt att frossa i köttprodukter så att dessa fina kossor o tjurar åtminstone får födas och leva ett bra liv i 2-10 år. Köper ni svenskt bidrar ni inte bara till att djuren överhuvudtaget blir till, utan också till bra djurhälsa. I annat fall är det länsstyrelsen och veterinärer som inte sköter sitt jobb! Sedan finns det alltid några djurägare inom alla raser som inte sköter sina djur som man bör och inte får ha djur. Gäller ju hund och kattägare and you name it

  • Suck

   Skulle du hellre inte födas alls (med andra ord inte existera och inte ens tänka dessa tankar) eller födas och sedan bo instängd i 3 år för att sedan leva i rädsla ända tills man får halsen uppskuren. Fyfan för folk som dig, såjävla korkad -__-

   • Bunny

    Jag tänker ju att om man slutar tvångsinseminera djur för att sedan mörda dem kort därefter och tjäna pengar på dem så kanske man eventuellt gör om reglerna efter syftet till att ha djuren? Då kanske man inte behöver några dyra våldtäktshallar för att tvångsinseminera djuren, då kan de ju få leva sitt egna liv för sin egen skull och producera efter sin egen vilja och förmåga. Bara en tanke 🙂

 • Lisa

  Vem säger man måste äta veganskt? Dina sura läsare? 😉 Varierat är väl bäst. Jag brukar äta mycket vegetariskt men även kött blir så less annars. Du äter ju redan mycket vegetarisk mat det räcker väl så? Du behöver inte göra ”oss” till lags i allt 🙂

  • suck

   Vem säger att man måste äta veganskt? I dunno, alla som fucking bryr sig lite mer än ett piss om djurs rätt till att leva. Det är fan int nåt man gör för man MÅSTE eller för det är nyttigt eller gott. Det är för att man inte vill stödja djurplågeri när vi inte ens behöver kött för att överleva. Vi dödar och äter djur som levt 20% av sin naturliga livslängd för att…. LATHET och ARROGANS. Man äter veganskt för att man bryr sig om andra än sig själv.

   • victoria

    Sista inlägget nu ,till alla gulliga experter som säkert har besökt många svenska gårdar o inte bara suttit vid dataskärmen o intagit” fakta”som de flesta nätdoktorer gör. Nej nu har inte tid med ert trams längre, skall bränna på en härlig hängmörad biff på grillen i vinterrummet..Tjing!

 • 13

  Det på riktigt äcklar mig att folk än idag äter kött. Det är fan inte normalt!!! Vi behöver inte kött och likväl ska egoistiska människor blunda för helt sjuka som föregår och slaffsa i sig kött. Det är så SINNESsjukt! Människor. Sluta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *