Video #metoo

Detta är väldigt jobbigt att dela med mig av, men eftersom andra kvinnor har så modigt vågat öppna upp sig med sina historier vill jag också göra det. Hörs imorgon fina ni

Posted in: PICTURES
Kommentarer (117)
 • Linn Enberg

  Tack för din delning,stark av dig. Det är inte ditt fel utan den fruktansvärda mannen 🙁 <3

 • Sara

  Fy fan vad du fått uppleva hemska saker.. det är så vidrigt men tack för att du orkar prata om det! Jag har också liknande erfarenheter.. dels från en lärare som tafsade och skrev högst olämpliga meddelanden till mig utanför skoltid, men även ”vänner” som tagit sig friheten att ta på mig sexuallt trots att jag sagt ifrån. Det är så jävla sjukt att vi har strukturer i samhället som har normaliserat det här i alla år och att vi kvinnor fått bära skammen.. men nu är det slut på det! Och det börjar ju med att vi höjer rösten och säger ifrån, så tack igen för att du delar <3

 • Frida

  Väldigt starkt av dig att våga berätta Alexandra. Bra gjort <3

 • Hanna

  WORD!! Och FY FAN vad starkt att du filmar och berättar. Framförallt hoppas jag att det vider som våldtagit dig ser det här, hur du gråter men ändå fortsätter berätta. Det är det starkaste jag sett under #metoo. Hoppas du känner den armé som sluter upp bakom dig… vi är många!

 • Saga

  Meetoo kan ju vara män som är utsatta också.

 • johanna

  Du är så stark som berättar det här Alexandra, otroligt stark! <3

 • emma

  våldtäkt kommer nog alltid vara ett jobbigt ämne men det är så viktigt att dela med sig. har så många vänner som blivit våldtagna av äckliga män och man vill ju kastrera hela högen. tack ändå för att du delar med dig <3. systerskap för evigt!

 • Åsa

  Wow, Alexandra!! Jag har följt dig så länge, sett dig växa upp, bli en kvinna. Och vilken kvinna du är! Jag blir så imponerad av ditt sätt att vara och hur du använder dina sociala medier för att nå ut med alla dessa viktiga frågor. Det du har blivit utsatt för är förjävligt men att du vågar berätta om det är fantastiskt! Stor KRAM!

 • Frida

  Vilken fantastisk människa du är!
  Massa kärlek till dig!!!

 • Lisbeth

  ❤️❤️❤️

 • Lotta Stenmark

  Detta var så starkt!! Wow! Det du har varit med om önskar jag inte någon och du är så otroligt stark som vågar prata om det öppet för så många människor <3 Det suger verkligen att vara kvinna ibland! Det är så många gånger om dagen som jag känner mig rädd. Bara att gå från bilparkeringen till porten ska inte vara ångestladdat eller att bli lämnad ensam i ett rum med en man… Det är dock så otroligt skönt (på sätt och vis) att såna här saker tas upp i #Metoo kampanjen så man få se hur stort problemet verkligen är. Och förhoppningsvis kommer vi att se en förändring i framtiden. Fortsätt att vara du Alexandra!

 • Diana

  orkar knappt kolla på din video. Vad stark du är gumman, beklagar så mycket det du gått igenom. Beklagar det verkligen. Puss på dig fina du, du är verkligen starkt och en grym kvinna.
  ses snart <3

 • Camilla

  Tack för att du delade med dig! Vi ska aldrig sluta kämpa

 • madelene

  Usch! Har blivit tvingad till samma sak, det är det som är så hemskt, man är inte ensam om det. Flera olika män gör samma sak gång på gång. Jag hoppas med hela mitt hjärta att jag kan uppfostra min son att se på människor med respekt oavsett kön eller annat och ALDRIG tvinga någon till något! <3.

 • Julia

  Modigt och viktigt att du delar med dig! <3

 • Frida

  Så modigt och viktigt! Du är en sann feministisk förebild! Åt helvete med svaga & patetiska männskor som påstår något annat. All kärlek till dig. Massa kramar

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Fina fina Alexandra! Tillsammans är vi starka och vi är många som delar din historia. #metoo <3

 • Sara

  Fy vilken vidrig person som gjorde detta mot dig. Du är stark Alexandra ! Stå på dig och låt dig aldrig hamna i en sådan hemsk situation igen! 💗💗

 • lisa

  Det jag tror att folk menar när dom säger att du bara blev feminist först när det var modernt är att det först var då för några år sedan som folk började prata om feminism öppet på ett helt annat sätt än tidigare, vilket du också började göra vid den tidpunkten. Att man vågade stämpla sig själv som feminist när alla började förstå vad det faktiskt innebär. Detta gör inte dig till mindre feminist för det och det är superbra att du visar på din blogg vad du representerar! Riktigt stark video och du har INGET att skämmas för. Det är svinet som måste ta till droger och alkohol för att få tjejer till att göra sånt där som är svinet. Patetisk är vad han är. Stay strong vi har varandras ryggar!!

 • Mikaela

  Så viktigt och starkt! Började gråta av att höra detta, du har blivit en sådan fantastisk förebild! Verkligt berörande <3

 • Linnea

  Så jävla stark! Att bli drogad är det värsta som finns, du borde vara stolt som vågade dela med dig, jag har fortfarande inte vågat dela med mig om mina värsta historier för jag är själv rädd för vad folk ska tycka om mig.

 • Lollo

  Fina Alexandra, så hemskt ledsen att det hände dig ❤️

 • The real Hmm

  Alexandra, det låter som att du tycker att du borde sagt ifrån till din maneger. Det låter som att du tycker du är lite skyldig… hjärtat det är du inte. För det första så skulle du aldrig behövt säga nej till att börja med för det borde aldrig kommit ett hot till dig. Du ska aldrig behöva säga ifrån mot ett hot för ingen får lov att hota någon. Hela ansvaret är hans. Exakt hela.

  Men sen, du var 16 år. Vad visste du om världen och hur stark var du? Nästan ett barn fortfarande. Vidrig är vad han är. Att hota ett barn.

 • Lovisa

  Vi ska vara starka tillsammans, du/jag/vi mot värden.. Hemskheter har vi alla gott igenom tyvärr men vi ska inte låta oss bli rädda utan ännu starkare och kämpa för de som är gott för oss kvinnor💪
  Tusen styrke kramar till dig värdens bästa förebild💕

 • Januaribarn

  Du är så stark och blev så ledsen när jag såg denna video.

 • Lina Karlsson

  Starkt gjort Alexandra! Blev väldigt berörd av din berättelse. Har ingen erfarenhet av detta (tack gode Gud) men jag brinner av sorg för dig och de tjejer därute som råkat så illa ut. Håll huvudet högt, för fy fan va stark du är!

 • J

  Jag har blivit utnyttjad så många gånger. Även våldtagen. Jag har inte förstått förrän nu att det inte var mitt fel utan mannens. Och tyvärr är ofta alkohol och droger inblandat. Det går inte räkna alla gånger männen lurat mig så jag tappat kontrollen för att de sen kan ha sex med mig osv.
  Därför är jag idag helt nykterist och går aldrig ut på klubbar eller annat där fulla killar och män finns. Jag vågar helt enkelt inte efter allt jag varit med om. Skulle jag skriva en bok skulle ingen tro mig ändå så jag har alltid varit tyst om allt. Det är inte bara sex utan även pengar jag blivit lurad på när de väl har supit och drogat ner mig.
  Män är svin. Dock inte alla, men 80% av alla jag har träffat har bara en sak i huvudet.
  Utnyttja, kontrollera och visa makt.

 • Magdalena Paulsson

  Slutar aldrig att förvånas över folk som tror att feminister måste se ut på ett visst sätt eller att #meetoo är ”överskattat” eller överdrivet.
  Kan man vara så blind?
  Vi är så många som blivit utnyttjade och/eller har varit med om övergrepp och det är dags att förövarna skäms!!!

  Jag backar dig Alexandra! Vi kvinnor (ja, egentligen män också!) måste stå bakom varandra, vara rädda om och vänliga med varann, inte bara nu vid jul utan alltid.

 • Elaakk

  Power och kärlek. ♥️

 • Louise

  Modigt att berätta, hoppas någon tjej ser detta som kanske själv känner skam och inser att det inte var hennes fel och att det händer andra! Massa styrkekramar till alla tjejer där ute som blir eller blivit utsatta❤️

 • Matilda

  Hej Kissie!
  Jag har inte börjat följa din blogg förrän nu på sistone (läste den lite sporadiskt av och till för flera år sedan) och det är först nu jag har insett vilken jävla grym person du är, och hur fantastisk du är. Jag fick själv flashbacks från min #metoo-situation för 2,5-3 år sedan nu och det var så jävla vidrigt och hemskt och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag var väl lyckligt lottad i det att jag visste vem personen i fråga var, och nu under #metoo fick jag hjälp av ett par tjejer som jag bara träffat vid något enstaka tillfälle (men som kände honom) att få kontakt med honom. Jag själv pratade aldrig med honom, men de gjorde de å mina vägnar (jag pallade bara inte), och det kändes så skönt att äntligen ta bladet från munnen och berätta för någon. Skönt, men samtidigt jobbigt.

  Jag beklagar att du inte vet vem personen är, men kanske kan det bli så att pusselbitarna faller på plats längre fram? Jag hoppas det, även om jag samtidigt hoppas att du ska slippa flera flashbacks och andra hemskheter.

  Fortsätt vara precis den du är, för du äger! <3

 • Tina

  Även om det absolut inte ska vara på detta sättet och jag vet att du kämpar för motsaten (en tryggare värld). Så är det nog värt att nämna att aldrig ta emot när en främmande människa/ytligt bekant bjuder på något.
  Det finns dom som menar väl, men det finns även många som ger av en anledning och lägger i droger.
  Menar verkligen inte att det som hände är ditt fel. Absolut inte. Det kan det aldrig bli, aldrig någonsin. Man vill tro gott om människor.
  Skriver detta enbart för att förhoppningsvis minska risken att fler råkar ut för liknande.

  Jag tycker att du gjorde helt rätt som berättade om detta.
  All kärlek till dig och alla andra som råkat ut för något hemskt ❤

 • Mathilda

  Du är så stark! <3 All kärlek till dig!

 • Nadine

  Alexandra! Jäklar vad du berörde mig med denna videon, sitter ännu med tårar i ögonen <3 Du har så himla rätt i det du säger, och jag tycker att det är fantastiskt att du använder dina plattformar till att ta upp viktiga ämnen. Jag var på en fest i helgen där vi förde ett samtal om just jämställdhet och jämlikhet och det slog oss allihopa som var delaktiga i samtalet att nått av det viktigaste i att få en förändring är att prata om och synliggöra t.ex de skeva fördelningar som finns i samhället. Jag anser att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar, något som inte är fallet i nuläget. Det jag tycker att alla kan göra är att inte blunda när man ser något som känns fel. Jag tycker också att det är viktigt att lära barn tidigt att man har rätt till sin egen kropp, men även att man inte har rätt till någon annans kropp på något sätt. Nu blev det en lite lång kommentar här, men tack för allt du gör och fortsätt kämpa på de sätt du kan! <3

 • Sara

  Alexandra, Tack för att du delar med dig! Jag blev så illa berörd av dina upplevelser. Ingen ska någonsin behöva vara med om dessa handlingar. Du är en otroligt stark och modig kvinna. Det var absolut inte ditt fel, utan allt hänger bara på denna vidriga man som tror att han äger hela världen bara för att han äger en ynka liten nattklubb. Gud nåde säger jag bara, om denna äckliga man har egna barn!! Varma kramar till dig <3

 • My Olsson

  Tack, bara tack <3

 • Julia Eriksson

  Tack för att du vågar dela med dig! Så himla himla starkt.

 • Alexandra

  Tack, för att du är den du är, att du står upp för dina åsikter, försöker göra en bättre värld för oss alla och utnyttjar din plattform till ”rätt” saker. Tack för att du är du, för att du vågar, för att du visar känslor, för att du är en förebild för så många unga tjejer och killar. Tack för att du visar att det inte är den utsattas fel, utan förövarens. Tack för att du finns och berättar detta. Du är fantastisk och vi är många som alltid kommer att backa dig och andra som blivit utsatta. Tillsammans är vi starka <3

 • Sofie

  Det är otroligt modigt och starkt gjort utav dig, att sitta och dela denna hemska upplevelse. Tack för du delar med dig! #metoo

 • Zizo

  🙁 hemskt,
  Alexandra vilken stark kvinna du är. Jag tycker att är det någon som förtjänar rubriken riktig och genuin feminist så är det DU!! Jag ser att du gör det för att du bryr dig och kämpar vilket du har gjort och jag har sett att au har gjort länge om inte alltid. Och aldrig har jag känt det så real när jag har tittat på en video som denna. jag gråter men samtidigt ä jag glad. För du lyfter och bryter tystnade. Fast jag avsky tystnads och skam kulturen så har jag tyvärr svårt att komma ut med saker själv. Men det stärker mig att se andra och
  att bland annat du vågar. Love to you!! Kramis!! Bättre dagar!! 🙂

 • ...

  Även om männen är de stora bovarna i det hela så är ju kvinnor även en anledning till att sånt här händer. Borde vi inte va mer rädda om oss själva och våra kroppar. Varför gå ut lättklädd när min egen kropp är min käraste ägodel. Varför blotta och bjuda ut den till andra för? En man har ingen rätt att ens röra mig även om jag går naken. Men samtidigt ska väl vi kvinnor inte sätta oss i farliga situationer . Män och kvinnor är olika och så är det naturligt som vi är skapta. Sätt er inte i dessa situationer.

  Och väst världen som set ner på muslimska världen. Hur kvinnor blir behandlade i islam. Vi har rätt att bli försörjda av våra Män, vi har rätt att få vara hemma med våra barn. Vi fick rättigheter i islam redan 1400 år sedan medan det idag pågår me too kampanjer i väst. Kolla på västs levnadssätt istället o se hur mycket våldtäktsfall och utnyttjande det är.

  • Jess

   Vi ska enligt dig få gå nakna utan att en man rör oss men samtidigt inte sätta oss i situationer där vi blir utsatta eller exponera kroppen för att män och kvinnor är olika skapta? Vad menar du med det? Män är fortfarande inte skapta för att förtrycka och våldföra sig på kvinnor vilket är ett fundamentalt fel i hur män har betraktats. Det är inte så att dom fullkomligt saknar förmågan att agera rationellt bara för att kvinnan går lättklädd. Jag anser att ditt argumentet säger emot sig själv ganska rejält.
   I islam fick kvinnor rättigheter för 1400 år sedan men fick kvinnan vara med och bestämma dom rättigheterna eller gjordes det av män? Om vi ändå talar om rättigheter som stiftas utifrån religiösa skrifter så bör vi belysa att detta var under en tid då människan trodde att världen skapades på sju dagar, att kvinnor var orena om dom haft flera partners innan äktenskap och i norden brändes kvinnor på bål för häxkonster. Det kanske är värt att börja titta lite längre fram och ifrågasätta gamla sociala mönster.

   Skälet till att det tycks ske fler våldtäkter är för att det uppmärksammas mer idag och fler kvinnor går ut och anmäler detta så om du ska jämföra öst och väst, hur många kvinnor anmäler och pratar öppet om sexuellt våld i länder där islam är nationalreligion?

   • Richard

    Jag tror inte på ett ord av vad sliddjur säger

   • M

    Vad snackar du om?! Ingen har rätten att röra vid en annan, punkt slut!
    Sexuella övergrepp sker överallt på denna jord på denna jord, i alla religioner och samhällsklasser. Även i länder som har islam som religion. En anledning till varför det är högre statistik gällande sexuella övergrepp eller våldtäkt är att fler vågar anmäla samt att regelverk ser olika ut i olika länder. I vissa länder kan man inte dömas för sexuella övergrepp då det inte finns med i deras lag så samma sätt som i svensk lag.

    I vissa länder vågar man kanske inte anmäla för vad kan konsekvenserna blir för den enskilde om den anmäler. Ingen som tror på en, bli ofrivilligt gravid eller utesluten ur sin egna familj.

  • The real Hmm

   Snälla du även i länder där kvinnor går i burka blir de tafsade på på marknaden ifall de tror att ingen kommer se och de vet att kvinnan kommer hålla tyst för berättar hon kommer hon anklagas för att ha frestar mannen så att han inte kunde kontrollera sig själv och kvinnorna blir våldtagna i sina egna hem burka och allt av sina släktingar. Igen kvinnan håller käft för hon vet att om hon berättar att hon blivit våldtagen så blir hon dömd för otukt och blir kastad i fängelse eller värre avrättad om inte släkten gör det när hon släpps från fängelset.

   Så försök inte med att det är värre i väst.

   Men om nu det här med att kvinnors kroppar är ett problem för män så är det mer rimligt att männen sätter på sig ögonbindel så kan kvinnor få vara ifred.

   Vakna upp!!!

  • Ana

   Det är så typiskt att klandra kvinnan för att hon går lättklädd, bara en trångsynt person tycker så. Männen är lika lättklädda de med ibland, så du menar att vi kvinnor ska börja taffsa på de och att det är deras fel om de går någon dag med för lite kläder på kroppen? Om du vill bli behandlad som skit så kanske du ska flytta till en utav de länderna där kvinnan är riktigt förtryckt. Blir innerligt förbannad på att personer som du ens existerar!

   Jag trodde att denna inlägg inte skulle få några negativa kommentarer men ack så fel jag hade.

   Starkt av dig Alexandra att berätta vad du har varit med om. Har själv blivit trakasserad på andra sätt av män och jag vet hur det känns. Har även blivit jagad av de som ung, där jag har sprungit för mitt liv. Hoppas att vi en dag ska slippa bli jagade och att vi skall få se ut hur vi vill och klä oss så som vi vill.

  • L

   Tror du inte att det kan finnas ett mörkertal när det kommer till våldtäkt, sexuella trakasserier och annan våld även i dessa länder? I väst är vi ganska öppna och har dialoger om sexuella trakasserier, mänskliga rättigheter osv. Jag menar inte att alla muslimer lever under förtryck, för det finns kvinnor och män i alla religioner som gör. Men olika kulturer är formade på olika sett och har kommit olika långt utvecklingen när det kommer till dialoger om tabun.

   • .....

    Tänker på att vi i väst inte kommit så långt eftersom me too kampanjer har blivit så stor så det är många som blir utsatta. Jag menar på att kvinnor inte ska sätta sig i situationer som dom kan råka illa ut. Om jag går genom en park på natten så har jag i bakhuvudet att jag kan bli attackerad så varför ska jag då gå i en park. Eller varför ska jag sätta mig lättklädd o visa bröst o ben ensam med män o börja dricka när jag vet att risken att bli sexuellt trakasserad eller våldtäkten är stor. Män behöver inte gå ut på vägen o se om man blir påkörd eller inte.

    Och ja män o kvinnor är olika. Jag har all rätt till att gå naken utan att någon för mig. Men samtidigt varför ska jag provocera och ens sätta mig själv i den situationen då jag är som mest utsatt?

    • Jess

     Ja det har du en poäng i, samtidigt är det fel att den tanken överhuvudtaget ska behöva finnas i en kvinnas huvud för den finns inte lika ofta hos en man som räds för att promenera hem ensam i parken eller dricka alkohol bland vänner och bekanta.

     Visst kan jag köpa att det ser ut så. Ja, en kvinna behöver, i dagsläget tänka på hur hon exponerar sin kropp men det betyder inte att det är rätt. Det är ett fundamentalt fel som finns i stora delar av världen och Sverige är ändå ett av dom bättre länderna. Sexuellt våld mot kvinnor förekommer i alla kulturer och som krigsföring. Det är fantastiskt bra att detta äntligen får vara på tapeten och ta plats… Ordentligt mycket med plats

     • dissident

      DÅLIGA män som sexuellt utnyttjar kvinnor, likt tjuvar, mördare, bedragare, kommer alltid att finnas i alla samhällen, och det är den verkligheten som varje individ bär ett personligt ansvar att anpassa sig efter. Man kan inte hela tiden tala om missriktad skuldbeläggning då alla redan vet att det i slutändan alltid är förövarens fel. Poängen är att förövaren skiter fullständigt i det, annars hade personen inte begått handlingen från första början… det är den verkligheten vi har att förhålla oss till, inte till en utopisk världsbild…

    • The real Hmm

     För att män inte blir mer provocerade av dina kläder utan enbart av det faktumet att där går en kvinna.

     Vakna upp!!

  • Ilo

   I Sverige är kvinnan fri att klä sig hur hon vill och göra vad hon vill, män har aldrig rätten att göra något för det. Kan man inte anpassa sig eller acceptera det så kanske man ska flytta till nåt muslimskt land istället för att bo här och skuldbelägga kvinnor? Skäms för fan!

   • ...

    Men kvinnor kan ju inte gå hur som helst i alla fall. Kvinnor blir dömda utifrån och det har vi lärt oss sen skoltiden. De tog upp en skola på nyheter att de hade en smink fri dag med mys kläder på sig en gång i veckan. Herregud det är sjukt samhälle! Om någon är lättklädd så tar speciellt män för givet att hon vill något och är lättroad, och risken är större att ngt händer. Varför ska jag visa mina bröst när jag tar illa upp om folk tittar på dom o kommenterar Dom? Ha lite integritet. Jag tror en man respekterar en kvinna i täckande kläder mer än någon som är lättklädd.

 • Hanna

  Tack, tack för att du vågar berätta. Vi stöttar varandra <3

 • ois

  WOW! Tack bästa du. Så stark!

 • Ellen

  Tack för att du delade med dig av din berättelse, något som vi (de flesta) kvinnor känner igen o har upplevt själva. Starkt av dig och man kan bara hoppas att det tyngden från dina axlar lättade lite efter att ha fått dela med dig av din berättelse. Kram!

 • M

  Tack för att du delar och du har inget att vara skyldig för eller skamsen, endast dessa vidriga män som vill utföra maktutövning och kontroll. #Metoo är det viktigaste som har hänt på länge. Du är otroligt stark och snäll och modig!! Kram <3

 • Gabriella

  Jag brukar inte kommentera men var verkligen tvungen på denna för jag kan tänka mig att du får en hel del hatkommentarer när du postar detta, och därför vill jag skänka dig ännu mer kärlek. Du är en extremt bra förebild, och att du delar med dig av detta är extremt modigt, starkt och vackert! Även fast jag inte känner dig personligen så blir jag så extremt stolt och rörd, du är fantastisk Alexandra glöm aldrig bort det. Som tidigare sagt, vi stöttar varandra.

 • Angelica Nordström

  Så enormt starkt av dig att berätta, Alexandra!
  Ditt mod och dit stora engagemang för feminismen och just #MeToo gav mig mod att skriva en text på Facebook om min upplevelse av sexuella trakasserier som har satt sina spår hos mig trots att det gått snart 10 år. Fick jättemycket respons på texten och det är tack vare dig. Tillsammans är vi oslagbara och vi kommer nå en 100% jämställd värld förr eller senare. Fortsätt kämpa för det du tror på och låt inte folk trycka ner dig. #GirlPower

 • Johanna

  Tack för att du berättar och delar med dig. Tror att det är oerhört viktigt särskilt beaktat din skara följare som ser upp till dig. Tack för att du driver frågan och att kvinnor ska få vara kvinnor utan att det betyder att de ska vara mindre värda än män. Grymt bra jobbat och tack! Lova mig att du inte tar åt dig något av alla de eventuella haters som kommer att kommentera – de förtjänar inte din uppmärksamhet eller energi.

 • Jos

  Stark video. Tack för att du delar med dig. Jag ser nu att du brinner för feminismen och det gör mig så glad! Alla vi kvinnor ska stötta varandra, så glad att även du är med i denna rörelse. Jag har följt din blogg i tio år typ (helt sjukt länge) och har alltid gillat din självständighet och att det känns som att du vågar gå mot strömmen på vissa sätt. Ååhh!! Mot framtiden kära Alexandra, tillsammans 🙂 Kram!!

 • Tania

  Hej Alexandra,

  Detta är första gången jag kommenterar i en blogg trots att jag läst bloggar i över 10 år. Ville bara tacka dig för ditt mod. Jag tror att din video kommer att hjälpa tjejer idag som har varit med om liknande situationer, men även så att de vägrar dricka ur något de själva inte köpt eller lämnat obevakat. Självklart kan det hända grejer ändå och det är alltid förövarens fel! Hursomhelst så är det roligt att se hur engangerad du är idag och hur mycket du öppnar upp dig. En sann förebild. Grattis till denna omvandlingen skall bli kul att följa.

 • Cajsa

  Så starkt att dela med dig. Du är en bra förebild och underbar bloggare.

 • Charlotte

  Tack Alexandra för en stark video! Att våga dela med sig är första steget mot en bättre väg! Ingen kan göra allt men tillsammans är vi starka! Tack för att du är en sån otrolig förebild!❤️

 • Sara

  Tack för att du berättat. Tack för att du tar kampen, det betyder så mycket för mig att jag inte kan förklara det. Du är så modig. Jag har varit med om flera sexuella trakasserier genom åren och har övervägt att berätta nu när #metoo varit pågående men jag vågar inte. Men du gör det lite lättare att våga berätta för någon i närheten i alla fall. Tack Alexandra, tusen kramar till dig

 • Jennifer Auvinen

  Läs mitt senaste inlägg ”Varför leka att man tycker om någon, när man dagen efter snackar skit om hen”. Delar med mig av lite erfarenheter och tankar denna tisdag. Kram!

 • Ana

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 • Violen

  Har samma erfarenhet men från 80-talet. När ska vi kvinnor vända detta och finns det, verkligen, män som vill samma sak?

 • Ida

  Starkt av dig! Vi ska kämpa tillsammans!

 • Susanna

  Starkt av dig! Bra att alla håller ihop!
  Kram
  Min historia finns på http://www.jagraktuppochner.se

 • Elin

  Tack för detta!! Du har så rätt i allt du säger i denna video och jag håller med dig i allt så pass mycket att jag fick gåshud när jag tittade på ditt klipp. Och mitt i allt hemskt som du berättar och som finns runt om oss kvinnor hela tiden så känner jag en tacksamhet för att jag inte är ensam, när jag hör dig säga att du tänker kämpa så mycket du kan för våra rättigheter så vill jag på något sätt gråta av lättnad över att jag inte är ensam i kampen. Så tack för det och må fler kvinnor och framförallt män joina oss i denna kamp!!!!

 • Tina

  Tack för att du berättade, väldigt starkt av dig. Det är så hemskt hur vidriga dessa män är!

  Har också varit med om mycket sexuella trakasserier där okända män kommit in på min arbetsplats när jag varit butiksbiträde och sagt hur dom vill ta in mig i hytten och knulla mig, undrar om mina tuttar är äkta och säger åt mig att göra slut med min pojkvän då dom är ”bättre” än honom. Som om man var en ägodel utan egen vilja. Så fruktansvärt vidriga, äkliga och patetiska.

  Har stått och pratat med en man när en annan okänd man kommer fram och tar tag i mina bröst, trycker ner ansiktet mellan mina bröst och ”motorboatar”. När jag knuffat bort honom och frågar vad fan han håller på med får jag ”ÄH du har varit med om värre!” Det vidriga var nästan att mannen jag pratade med gjorde inte ett skit, samma jävla fega äckel.

  När jag jobbade på ett fik var det mycket kommentarer om mina bröst, dag in och dag ut och kommentarer som ”En kopp kaffe, en kaka och så undrar jag om dina bröst är riktiga”.

  När jag var 14 år så var jag på en fest, blev väldigt full och la mig ner på en madrass för att sova, vaknar upp av att en kille som var 5-6 år äldre än mig hade sex med mig, jag var för full för att ens kunna agera eller säga något, det kvällen jag blev av med oskulden.

  När jag gick i lågstadiet så skulle alla till skoldoktorn för hälsokontroll. Där man bland annat skulle kolla synen, vägas och mätas. Jag gick säkert i års kurs 3. I slutet av kontrollen tar denna manliga läkaren tag i mina byxor och trosor för att kolla ner i skrevet för att se om jag hade fått könshår… Minns att jag tyckte det var väldigt fel och obehagligt, Usch pedofil.

  Har haft två chefer som klappat mig på stjärten, en gång på julbord och en gång på firma fest. Har fått hat mail från en arbetskollega där jag blir kallad för bland annat f*tta och h*ora, och uppmanas att lämna arbetsplatsen annars ”så skall jag få se..” Chefen gjorde inget åt detta. Gjorde två polisanmälningar men lades ner. Mådde väldigt dåligt, blev sjukskriven och tillslut sa jag upp mig på jobbet pågrund av psykisk ohälsa.

  Mannen som sa att han ville knulla mig i hytten blev polisanmäld, polisen fick tag i honom han erkände men det lades ner då han hade sagt: ”Jag trodde vi klickade så därför sa jag så.” Förstår inte hur man skulle kunna tolka en klassisk sälj fråga: Behöver du några jeans idag?” till ett flört. Så himla äckligt och orättvist att dom kommer undan med sådant förnedrande beteende, och man själv får gå runt och må dåligt av vidriga kommentarer, förslag, påhopp, ord, ofrivilliga tafsande, övergrepp och massa annat. Män måste få konsekvenser för deras beteende, så detta kan sluta.

 • Amanda

  Har aldrig kommenterat på din blogg tidigare. Men måste bara skicka massor massor av kärlek till dig. Du stärker systerskapet och tror att du nått så många med den här videon som en del andra feminister inte kan nå. Så bra gjort. Viktigt.

 • Miriam

  Du gör verkligen skillnad! Vi är så många tjejer som känner igen oss, det är väldigt starkt av dig att våga dela en så känslosam video. Tack!

 • Mathilda

  Starkt att du vågar berätta.
  Det är som du säger, det är inte ditt fel.
  <3

 • Maja

  Så sjukt rörande video! Ögonen var inte precis torra hela klippet. Du peppar jättebra och är så bra!!!!!

 • Anna

  ❤️ Starkt att berätta!

 • Utredaren

  Hej!
  Bra att berättar. Det är ju hur j*vla enkelt som helst att få fram identiteten. Säg namnet på klubben (har ingen betydelse om den inte finns kvar) så får vi snabbt fram vilka personer som styrde den. Efter ett eller ett par samtal med någon av dem och vi har funnit misstänkt gärningsman. Preskriptionstiden är 10år så han kan fortfarande få fängelse. Om inte så får andra kvinnor veta vem de ska hålla sig borta från. Jag tycker tyvärr stora andelar av meeto tappar i värde om man inte ens kan göra sådana här små och enkla insatser för sina systrar. Man frågar sig ju också om hur hemsk vissa historier ens var, om sådana insatser inte görs. Nu kanske du/ni börjat gräva? Om inte, gör det asap. Hade bäst!

 • Utredaren

  Hej!
  Bra att du berättar. Det är ju hur j*vla enkelt som helst att få fram identiteten. Säg namnet på klubben (har ingen betydelse om den inte finns kvar) så får vi snabbt fram vilka personer som styrde den. Efter ett eller ett par samtal med någon av dem så har vi funnit misstänkt gärningsman. Preskriptionstiden är 10år så han kan fortfarande få fängelse. Om inte så får andra kvinnor iaf veta vem de ska hålla sig borta från!! Jag tycker tyvärr stora andelar av metoo tappar i värde om vi inte ens kan göra sådana här små och enkla insatser för våra systrar. Man frågar sig ju också om hur hemsk vissa upplevelser ens var, om sådana insatser inte görs. Nu kanske du/ni börjat gräva? Om inte, gör det asap. Hade bäst!

 • ....

  Jag tycker genuint synd om dig för dina upplevelser, men jag tvivlar starkt på att ditt ärende hade dömts till din fördel i en saklig rättegång. Du talar om massa minnesluckor, och att du upplevde det hela som ett tvång, men samtidigt drar du dig för att konstatera att du tydligt sade nej, sluta, eller något liknande. Det här pekar på Metoo#s löjeväckande opartiskhet och problematik. Bara för att en kvinna känner sig sexuellt utnyttjad, betyder det inte per automatik att mannen är en våldtäktsman. Snarare kan det hela vara ett väldigt olycksdigert missförstånd. Du misstänker att du blev drogad vilket du inte har några belägg för. Men faktum är att det är precis lika illa om det bara vore alkohol inblandat, eller ingen alkohol över huvud taget för den delen.

  Om man ser det hela från mannens perspektiv, så festade han med en tjej som han tyckte var fysiskt attraktiv, charmar henne, hon följer med ner i en källare och visar (utåt sett) därmed att hon också är villig, han drar ner sina byxor, och vädjar om oralsex vilket hon också går med på. Om detta är de enda utgångspunkterna han har när han dessutom befinner sig i ett berusat tillstånd, kan han knappast klassas som en våldtäktsman enligt min mening.

  Men om tjejen egentligen inte är med på det hela är det ju fortfarande väldigt förnedrande och hemskt. Bara för att hon inte vågar säga ifrån, har dåligt självförtroende, blir manipulerad av killens charm eller dylikt vilket hindrar henne från att tydligt säga Nej, Sluta, är det inte proportionellt med den psykiska smärta hon får uppleva av att utföra en sexuell handling som hon innerst inne inte vill vara med på. Men det gör inte mannen till en våldtäktsman då han endast har det ytliga att gå efter. Liknande handlingar är alltså missförstånd med väldigt olycksdigra utfall, där kvinnan oavsett är ett offer, men där mannen antingen blir en frivillig eller ofrivillig förövare. Allt detta är en direkt konsekvens av samhällets osunda alkoholkonsumtion samt sexuella frisläpphet.

  • Elin

   Vadå ”mannen har endast de ytliga att gå efter”? Tycker inte du att han gör fel som drogar en tjej och utför oralsex med henne? Det spelar ingen roll om han festar med henne och tycker att hon är attraktiv för hon är inte till för hans skull! Han kan hålla sina äckliga behov i schack, svårare än så är de inte. Jag, som kvinna, har alldeles utmärkt klarat av att umgås med påverkade killar utan att ha dragit ner mina byxor och utnyttjat dom till oralsex.

   • .....

    Jo visst, stämmer det att hon blev drogad och inte bara blev alldeles för berusad efter att ha druckit direkt ur jägermeisterflaskan, men det ska man ju ha bevis för…

    Min poäng är att en man inte alltid är en våldtäktsman bara för att en kvinna inte innerst inne vill ha samlag med honom och därför känner sig våldtagen, och att kvinnan alltid är ett offer oavsett om mannen kände till detta eller inte. Hon kan till och med uttryckligt säga att hon är med på samlaget, men innerst inne vill hon inte. Det gör henne till ett offer, men inte mannen till en våldtäktsman.

    • The real Hmm

     Blir mörkrädd!

    • Elin

     Bara för att det inte finns bevis på någonting så betyder det inte att det inte har hänt. Samhällsproblemet kvarstå så att sitta och kräva bevis hit och dit kommer aldrig leda någonstans och det är kvinnorna som får fortsätta lida för det. Så det är dags att börja lägga fokus på det stora problemet. För mig spelar det egentligen ingen roll om hon var kraftigt berusad eller drogad, för en frisk människa vet att man inte har sex/oralsex med en kraftigt berusad tjej eftersom att hon inte är o sitt sinnes fulla bruk. Varför ska det vara svårt för män att förstå? Våldtäktman, förövare, sexuell trakasserare, kalla de va du vill för det är männen problemet ligger hos och som måste ändra sitt sätt att behandla och se på kvinnor. Det är den stora poängen och det är den fokus borde ligga på. Inget annat.

     • ....

      Men hon var ju vid medvetande när själva sexuella handlingen hände. Hon mindes ju just den handlingen och hon nämner inget om att hon visade mannen att hon inte ville. Så enl mannen är hon ju med på det. Så ingen kan beskylla honom. Men om hon var drogad och inte var vid medvetande så är det självklart mannen inte har rätt till något.

      Ansvaret ligger hos både mannen o kvinnan. Kvinnor bör vara mer rädda om sig själva, föräldrar bör uppfostra sina barn med lite vett och etikett, män bör sluta ge sig på svala människor

     • Elin

      Ja men det har aldrig pratats om ifall hon var vid medvetandet eller ej, utan om kraftig berusning eller drogpåverkad, då kan man fortfarande vara vid medvetandet. Men det spelar ändå ingen roll för det finns statistisk och många trauma psykologer som talat om att den vanligaste reaktionen hos människor som är med om någon form av trakasserier är att bli handfallen, rädd, stel och oförmögen att reagera. Det är en försvarsmekanism vi människor har. Så de finns dom som blir sexuellt utnyttjade när dom är helt nyktra och vid medvetandet men ändå inte kan säga ifrån. Det finns något som heter oaktsamhetsansvar, som regeringen begärt ska läggas till i lagen, där det förtydligas att det är ens plikt att se till att personen man har sex med är helt med på det, så det spelar ingen roll om hon inte säger att hon inte vill, är berusad eller inte gör motstånd: man ska vara 100% säker på att hon är med på det och det är mannens ansvar här att ta hänsyn till tjejens sinnestillstånd och att verkligen klargöra med henne om hon vill detta eller inte. Så återigen: ansvaret här ligger hos mannen och endast hos mannen!
      Och så kan jag ju lägga till att det finns tjejer som ”tar hand om sig” som du säger och ändå blir våldtagna så det argumentet håller inte. Problematiken ligger inte hos kvinnan: vi kan bli nykterister och gå klädda i sopsäckar och du kommer ändå få höra om sexuella ofredanden och våldtäkter. Så de är dags att börja fatta nu!
      Gå en kurs hos en utav alla kvinnojourer vi har i Sverige så du blir lite mer påläst ang detta.

 • Nathalie

  Mycket stark och gripande inlägg. Tack för att du valde att dela med dej. Otroligt modigt. <3

 • Sanna

  Herregud, hatar du att vara kvinna? Det är DU. Jag älskar att vara kvinna. Du var 18 år- lärde inte din mamma dig att inte dricka från andras alkohol.. Du borde ha tänkt längre- du var för spontan, där ligger felet. Finns onda människor, du borde lära dig att leva tryggt kring det. Du förväntar dig rättvisa? Människor är samhället, brott, lagar, det du behöver är överlevnadsinstinkt.

  • Sanna

   Om du undrar om min grundtanke- eget ansvar och det finns många opålitliga. Kolla på samhället och forska om beteende, upplevelser, känslor, diagnos.

  • Anna

   Jag älskar också att vara kvinna, det tror jag även Alexandra gör. Men jag vill ändå få vara precis mig själv utan att bli våldtagen, drogad, utsättas för massa hemskheter etc.
   Verkligen tråkigt Sanna för att du pekar på ditt egna ansvar för saker som händer dig vid sexuella trakasserier eller värre. Hoppas du inte lever en allt för smal värld pga att du är rädd och ”tar ansvar”.

 • C

  Starkt att du delar med dig. Även att du drar globala och större paralleller. Tror det är viktig att vi även uppmärksammar den stora utbredningen, detta problem är så otroligt brett. I många utvecklingsländer bor det alldeles för många kvinnor som inte kan göra din röst hörd av olika anledningar. Därför är det viktigt att vi fortsätter prata om detta. Vi måste stå upp för oss kvinnor. Tack för att du delar med dig och håller kamannen vid liv.

  Dock läskigt hur vissa förnekar detta, änn idag.. och särskilt när kampanjen fått sån stor uppmärksamhet (Hur kan man vara så trög och FORTFARANDE leva i förnekelse/beskylla kvinnan!?)
  Även mer skrämmande att haters går in och klankar ner, särskilt när du är modig och delar med dig av någonting så viktigt.

  Du är stark och modig. Stå på dig och var stolt över dig själv Alexandra. Heja dig. Kram

 • Sanna svensson

  Fy fan för att sånt här ska behöva hända, så vidrigt med sådana människor som ska utnyttja/tvinga sig på andra.
  Starkt av dig att våga berätta, all kärlek!

 • Krister

  💃 Till männen säger jag:
  Åk till Thailand eller nåt feministfritt land.

  Men det kan inte finnas en kollektiv skuld varken för
  män eller kvinnor. Då blir det frågan om generaliseringar
  i stil med att ”alla av en viss ras är något speciellt” eller
  att ”alla som hör till en viss religion är på ett visst sätt”.

 • johanna

  Så jäkla bra video!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *