Allting händer av en anledning

Tror ni att allting händer av anledning? Jag gör det, och det känns skönt att göra det för det ger mig tröst när saker och ting inte går som planerat. För 2 år sen tex ville jag verkligen ha ett jobb, alltså VERKLIGEN! Jag gjorde allt för att få det och drömde till och med om det. Men jag fick det inte. Blev helt knäckt utav det och visste inte riktigt vad jag skulle göra nu, jag hade ju lixom ingen plan b. Jag kunde inte se någon utväg och mådde väldigt dåligt. Men livet går ju vidare och så gör jag, man kommer över saker och ting. Tillslut kom jag över det och gjorde annat, jag fick motivationen tillbaka och började göra andra saker som i sin tur kanske skulle leda mig till jobbet igen eller något liknande. Och mycket riktigt var det så. Valen jag gjorde då, från frustationen och den nyvunna motivationen gjorde så jag träffade rätt folk och hamnade på rätt platser för att få nya möjligheter. Det inser jag nu när jag tittar tillbaka på det. Det är så härligt att kunna se det klart och inte fokusera på det där nej:et jag fick en gång i tiden. För i det stora hela spelar ett nej ingen roll. Det kan vara något positivt!

Sen så känner jag också att jag var inte redo för 2 år sedan, trodde att jag var det men jag var inte det. Så på det viset är jag glad att det inte blev som jag hade planerat, för det hade inte funkat för mig. Jag behövde utvecklas lite till och landa ytterligare i mig själv. Man är ju aldrig ”klar”, man växer ständigt som person och jag förstår ju att jag kommer titta tillbaka på mig om 10 år och tänka att jag hade så mycket kvar att lära. För det har vi alla.

Så när jag idag får ett nej och möter en motgång blir jag såklart besviken. Men jag försöker tänka att det inte är dags för det att ske än och att det finns andra saker jag ska göra just nu som kommer ta mig dit jag ska. Och det kanske låter flummigt, men jag tror verkligen på det. Jag tror på the law of attraction och jag tror också på inställningen vi har till livet spelar väldigt stor roll. Även i stunder då det är orättvist. Det är ok att vara ledsen över saker och ting, men låt det inte ta över dig och låt det inte pågå för länge. Det finns tid för allt, men den bästa tiden enligt mig är när energin kommer tillbaka och man känner att man har all ork i världen för att få det att hända! Gäller att inte ge upp.

Min mål och drömmar här (ca 4 år sedan) var helt annorlunda från dom jag har idag.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (7)
 • Minna

  Klart man blir ledsen.. men det gäller som sagt inte att ge upp!

 • Paula Smilee

  Jag tror också på att allting händer av en anledning. Och att även om man blir ledsen så måste man resa sig upp och kämpa på. Det gäller att vara positiv hur svårt det än ibland kan vara. 🙂

 • Amy

  Utan motgang kan man aldrig uppskatta medgang till fullo.

 • ois

  Alltså tack. Jag blir så himla inspirerad av dig! Nästan alla inlägg du skriver får mig att må bra. Känns så skönt att du som är så framgångsrik vågar vara ärlig om hur du känner. Din blogg är den enda jag någonsin följt, du är bäst!

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Väldigt bra skrivet! 🙂 Jag tror också allting händer av en anledning och ibland känns det som livet bara står still och att man aldrig lyckas, men som du säger så är det nog för att man inte är redo just då. Som jag märker med många olika saker i mitt liv, när man är redo så slår det många gånger bara till och plötsligt har man det man drömt om så det gäller att aldrig ge upp. Tack för ett peppigt inlägg! 🙂

 • Martina

  Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med dig Alexandra. Jag tror inte att allt händer av en anleding hela tiden till exempel offer till våldtäktsmän eller de flickor som blir bort gifta varför ska de hända dom av vilken anledning? Är det då slumpen som avgör deras framtiden? Det är ingen som vet. Min kollo ledare sa för många år sen sa precis som du gjorde att allt händer av en anledning då svarade jag av vilken anledning förtjänar jag att få vara offer till våldtäckt som 15 åring?
  Jag tror att man formar sitt eget liv efter sin egna erfarenheter jag tror att ödet i bland kan hjälpa till men inte alla gånger.
  Men som sagt det gäller att slå tillbaka mot livet att aldrig ge upp även om allt kan kännas tungt och jobbigt, så får man aldrig glömma att efter regn kommer solsken 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *