Fick frågan idag på min instagram om hur jag redigerar mina bilder. Tyvärr fixar jag det mesta i datorn för jag för över alla bilder dit, och jag tycker det är enkelt med photoshop. Men det ljusa i det hela är att dessa steg finns även i foto-appar som man kan ladda ner gratis till telefonen 🙂 Men jag kan visa dom basic stegen jag gör för att få till bilden som ni ser ovanför. Den känns varm, lite ”vintage” och kväll. Nu var det fotat på kvällen så stämningen i bilden fanns redan där, men ville lixom förstärka den lite.

1. Först och främst går jag in på ”kurvor” för att göra bilden lite mer ljus, och ge den mer mörkare skuggor och linjer. Då brukar jag dra upp som ni ser nedanför. Detta kan dock skilja sig väldigt mycket, ibland drar jag upp linjen väldigt högt om bilden är väldigt mörk. Men i det här fallet drog jag bara lite grann i linjen för jag ville inte ha bilden för ljus helt enkelt. Ville ha det lite mysigt 😉

2. Filter! Förut gjorde jag alltid mina bilder väldigt kalla och la på ett blå/turkost filter. Men nu kör jag tvärt om, gillar när bilderna känns mer riktiga. För nackdelen med väldigt kalla bilder är att dom inte har något verkligt ljus kvar i sig längre. Dom känns väldigt ”fixade” och det kan man inte relatera till som åskådare. Känner jag iaf! Så nu vill jag ha varmare bilder, och det fixar jag snabbt med ett gult/orange filter. Lägger det på mellan 20 % till 40 %, på just den här bilden blev det 35 % som ni ser.

3. Det mest efterfrågade. Det där bruset jag har på mina bilder 😉 Många frågar hur man får till brus och det finns i photoshop. Man klickar på filter och sen på brus bara, sen bestämmer man själv hur mycket man vill ha. Easy peasy! Detta finns även i app som tur är, ladda ner ”VSCO” och leta efter symbolen som heter grain så kan ni lägga till liknande brus där. Jag tycker bruset ger lite struktur på bilden på något vis.. Det känns lixom inte lika glansigt haha, förstår ni hur jag menar?

4. Sen tillslut förminskar jag bilden och lägger på skärpa. Detta varierar också beroende på hur skarp bilden är. Just den här bilden var väldigt oskarp i ansiktet tråkigt nog, så jag drog på ganska mycket. Känns det inte tillräckligt går jag på med skärpa-verktyget (motsatsen till lilla vattendroppen) och drar den överansiktet och ögonen för extra skärpa.

Jag skulle nog troligtvis fixa till himmelen på bilden också, jag tycker det är sååå trist med en vit och överexponerade himmel. Dock blir det oftast så på bilder, även om det är kväll. Så jag brukar mörka den separat för att få fram färgerna, och sedan förstärker jag dom. Det är dock lite överkurs så jag tänker inte gå in på hur det ser ut. Det tar ett tag och det är många småsteg.

Och såhär blev det! 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (11)
 • Diana

  Så jädrans grymt faktiskt, jag önskar jag kunde photoshop, vore jättekul att kunna fixa bilderna så snyggt.
  Men man får nöja sig med det lilla man kan.

 • Lollo

  Men så snygg bild!! 😻 Måste lära mig dethär med att redigera bilder asså!

 • kh

  Läste ditt partyinlägg och ja det är verkligen kul hur saker förändras. Har för mig du skrev mycket tidigare om hur Sverige var så mellanmjölk och tråkigt, och nu är du där i samma Svenssontankar 🙂

  Jag var värsta partygirl ända fram till 30 typ, men idag blir det bara någon gång ibland. Klart det kan kännas lite tråkigt men sanningen är ju att även om jag skulle vilja, skulle jag inte orka… När man var 20 däremot så gick det ju utmärkt att vara bakis och ändå fortsätta festa.. :O
  Har två små barn och det är ju som många skrev, det tar sin tid, och livet är ju inte tråkigt för det. Älskar att röra på mig och det är full fart nästan konstant med familjen och olika aktiviteter. I helgen ska jag dock ha fest haha (fixat barnvakt) 🙂
  En gång i tiden trodde jag faktiskt att jag aldrig skulle sluta med festandet… Min nya höjdpunkt är väl kanske istället eftermiddagskaffet/fikat lol. Men livet är bra skönt som det är nu, med två små godingar hemma och deras kärlek.

  • Jo

   Så skönt att vakna och vara pigg och full av idéer om hur tillbringa dagen. I stället för att vakna bakis och inte orka ngt.

   Reser i jobbet på locations största delen av veckan och älskar att tex vakna i LA eller någonstans i Spanien och börja dagen med att gå i bergen. Då mår jag bra. Efter en kväll/natt på någon hypad klubb mår jag inte bra

   Förhoppningsvis hittar även jag till det livet du lever med familj och roliga dagar ihop med barnen. Men svårt i mitt jobb med allt resande. Är ung så jag kan fortsätta hoppas.

 • Mikaela

  Har du Mac dator? Vilket Photoshop har du i så fall? Köper du det?

 • Cecilia

  Först påstår du att du inte fixsar dina bilder och nu berettar du att du gör det. Väldigt skumt..

 • Susanna

  Åh vad lyxig kalender! Vi ”dödliga” kan bara lyxa till det med chokladkalender, haha.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *