Dom sista möblerna är här!

Hej på er!

Alltså ni är underbara, så mycket stöd jag får av er när skit händer. Så himla skönt. Ni frågar mig hur jag kan vara så stark, ja det är pga er. Får jag ett hatbrev får jag ju hur många fina komplimanger som helst, så det är klart jag klarar det. Dock vet jag inte om jag känner att jag kommer polisanmäla det.. Kommer det komma ett till brev kommer jag göra det, men just nu låter jag det vara. Förhoppningsvis såg personen inlägget samt era kommentarer och kanske började tänka om. Vi kan hoppas iaf.

Nu är vårt hem tillamans snart klar. Det fattades ju lite förvaringsmöbler och nu har dom kommit. Dock får jag inte öppna dom förens inredaren är här. För det ska också upp massa tavlor på väggarna, så det är lika bra att han fixar det. Jag har inget öga för inredning, tyvärr. Men då är det ju himla skönt att man har folk som jobbar med det som man kan ta hjälp av 🙂

Nu ska jag åka till Amir för att tömma min garderob på grejer. Någon utav er frågade om jag kunde filma det och göra en video av, SJÄLVKLART kan jag det. Himla rolig idé. Målet är att jag ska iaf fylla en hel flyttlåda med kläder som jag ska donera bort. Frågan är vart jag ska donera det, har ni något förslag? Vill gärna att kläderna går till ett bra ställe som ger kläder till dom som verkligen behöver det..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (20)
 • klas

  https://barnmissionen.se/ukraina/

  eller i en artikel står det att rödakorset bränner kläder de inte fått sålt, så skänk till migrationsverket står det:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=6098208

 • Simon Nilsson

  Najs! In och läs hur jag enkelt får min naturliga highlight med hudvårdsprodukter! 😀

 • Åsa

  Men menar inget illa nu, men du kan ju inte hålla på och polisanmäla sånt käbbel..
  De har viktigare saker att jobba med än ngn surfitta som skickar ett brev på posten. Missförstå mig rätt.
  Går ju inte att utreda vart ifrån ett brev kommer 🙂 med andra ord, det blir nedlagt..och det finns allvarligare saker att utreda.
  Personen kan ju ha menat att du får bekosta det själv, vad som helst eg…?
  // Karma

 • Rena

  I’ll never be able to understand people who leave such comments …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • Emma

  Kläder är ju en sån sak som hjälporganisationer inte har lika stort behov av/ de brukar annonsera efter vad de söker men ställen som Erikshjälpen, Emmaus och myrorna tar ju vara på allt helt och säljer vidare i Sverige och då går ju pengarna till något bra 🙂

 • Kicki

  Brevet är kanske inte ”jätte” allvarligt men om det ska bli ngn skillnad så måste allllla ta ansvar om ngt ska hända, alltså polisanmäla. Man kan inte säga ”vad som är mest relevant eller värst.”
  Fel är alltid fel.

  • Karma

   Kicki, om alla skulle polisanmäla varenda liten grej som dimper ner i mail eller i sin blogg så skulle vårt polisväsende gå under. Helt.
   Vad tror du är viktigast? Ett mord eller en bloggare som fått en olustig kommentar??

   Det är uppfostran från barnsben, bra skolgång och ta tag i personer tidigt som är på glid. DET gör skillnad.
   Du har ju flickor som blivit våldtagna, det finns bevis, men det räcker ändå inte till en fällande dom?
   Så, nej, ALLT kan inte polisanmälas, det är inte DET som gör skillnaden. Det är människan mentalitet. Och man får tycka olika och ha olika åsikter och som någon skrev, hade Alexandra talat om kött så hade det kommit något om det..
   Vi får inte vara så lättkränkta hela tiden. Låt det rinna av. Du vet var du står, jag vet var jag står. Och det kommer alltid finnas människor som beter sig illa och uttrycker sig klumpigt. Thats life. Sen finns det gränser för allt. Självklart. Precis som det finns knäppgökar och alltid kommer att göra.
   Kanske får en välja om man vill vara offentlig eller inte. Är det värt det osv..
   // Karma

 • Stina

  Ett tips är att skänka till någon kvinnojour! Många kvinnor som söker hjälp där har fått lämna allt vad ägodelar heter bakom sig i panik så det brukar uppskattas och behövs verkligen.

 • Emilia

  Ge det till Stadsmissionen 🙂

  Mvh

 • Josefine

  Vart är stol och bord som man skymtar i ena hörnet ifrån?

 • Emma

  St Erikshjälpen eller stadsmissionen tar tacksamt emot kläder av alla dess slag 😊

 • Isa

  Kul ide med videon. Jag tänkte föreslå att du kunde skicka kläderna du inte ville ha till en fattig långtidssjukskriven kvinna i tyskland (jag då) 😛 men det är ju klart att dom ska gå till bättre ändamål 🙂 Tänkte bara säga att EN flyttlåda är en underdrift.. den kommer du fylla på ingen tid. Det gjorde iallafall jag när jag flyttade och jag äger knappt några kläder. Ladda upp med många kartonger råder jag dig, det blir mååånga fler än man tror. kram

 • Kiko

  Hej Alexandra!

  Jag skulle rekommendera att skänka kläderna till kvinnojour eller till något härbärge.

  Eller så kanske skänka de via Facebook eller liknande till en familj med tonårs döttrar som har dålig ekonomi men ändå kanske vill ge en fin julklapp. Det bör absolut finnas någon grupp för detta ändamål på fb. Snöänglar finns, tror jag den heter är i alla fall en sådan grupp.

  En eller två kvinnor som på sin privata tid hjälper familjer i utsatta situationer med mat, blöjor, kläder, kanske någon leksak och inför jul och födelsedagar. Allt går via dessa kvinnor och ingen får själv ”paxa” något som kommer ut i gruppen just för att försäkra om att det går till en person med behovet av hjälp.

  Dessa finns här i Sundsvall men finns garanterat även i Sthlm.

  Oavsett: väldigt fint gjort av dig! Det känns otroligt skönt när man gjort det. Sorterade nämligen själv i min garderob för några månader sedan och fyllde 1,5 svart sopsäck med mina kläder och 1 säck från min sambos garderob och skänkte till olika ändamål.

 • Anna

  Fint av dig!

  Kolla in för mode, träning och mitt vardagliga liv 🙂

 • Jennifer

  Såg din insta och skrev även dör angående kläderna du vill ge bort, jag tar jättegärna emot dom, för varje månad åker jag till en kvinnojour i Danmark och lämnar kläder/skor/smink och diverse som vi kvinnor behöver 🙂 mvh Jennifersjodin på insta💕

 • Mia - ung träningstokig mamma

  Du är otroligt stark, Alexandra! Den som skickade det brevet är en svag och inkompetent idiot och som jag brukar säga ”karma is a bitch”.

  Jag brukar sänka min kläder när jag rensat garderoben till typ myrorna och liknade 🙂

  nouw.com/mijaas

 • Sofia

  Röda Korset är ju toppen! Ser framemot videon 🙂

 • sara Lundberg

  Helping hands/giving people

  sök på Facebook efter gruppen och emaila dom! det ges till familjer som inte har råd och behöver hjälp med kläder osv.

  Nu vid jul så kan man också donera matkassar, presentkort, och kläder/skor allt. Fantastisk ide!
  Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. Vår målgrupp är barnfamiljer, och vi arbetar dels för att hjälpa de omkring 232 000 barn som idag lever i fattigdom, dels de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och som idag lever på marginalerna. Vi vill genom vårt arbete

  – hjälpa barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet

  – förebygga att barnfamiljer hamnar i ekonomisk utsatthet

  – motverka utanförskap och sociala klyftor

  – påverka samhället, till exempel skolor och föreningar, genom att belysa och prata om barnfattigdom

  – skapa debatt kring barnfattigdom och påverka de styrande politikerna.

  Vi förmedlar akuta hjälpinsatser till behövande barnfamiljer i form av det mest nödvändiga såsom matkassar, hygienartiklar samt kläder och skor till barnen. Vårt arbete handlar även om att fånga upp familjer som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en plötslig eller oväntad ekonomisk svårighet, och därmed förhindra att familjen hamnar i en negativ spiral som på kort tid kan leda till permanent fattigdom och social utsatthet. Vår främsta styrka är våra korta ledtider, vilka medför att vi kan förmedla akuta hjälpinsatser inom några få dygn över hela Sverige.

  Vi arbetar främst med givare, privatpersoner som blir en del av vårt nätverk och som åker hem med förnödenheter till de hjälpsökande familjerna. Du kan bli givare, i ett eller flera ärenden, genom att maila oss på [email protected]. För att förenkla vårt arbete önskar vi att du börjar ditt meddelande med ärendenummer och ort för den familj du vill hjälpa. Berätta även vad du vill hjälpa familjen med, exempelvis blöjor, välling, matkasse eller begagnade barnkläder.

  Är du som förälder i akut behov av hjälp med mat, hygienartiklar eller kläder och skor till barnen kan du söka hjälp via ett formulär på vår hemsida. http://www.givingpeople.se/sok-hjalp/

 • Pärla

  Tycker absolut du ska skänka till en kvinnojour, de behöver nästan alltid kläder och liknande till kvinnor som ibland kanske fått fly från allt de har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *