Sexistisk reklam

Jag råkade av en slump hamna på en gammal reklamposter från förr i tiden. Herregud vad kvinnor förnedrades i reklam! Det gör vi idag också men inte lika tydligt.. Titta bara på dessa reklamposters som jag hittade. Kvinnan verkar ständigt svag, mindre intelligent och undergiven till mannen. Den indiska reklamen regerade jag nog mest på, den är som mest skrattretande! Den är dessutom inte supergammal. Där har dom kommit fram med en ”unisex” tvättmaskin som även mannen kan använda. Men se på fan, nu kan mannen äntligen få tvätta kläder! Herreggud, är män så dumma så man måste berätta för dom att tvättmaskinen funkar även för dom? Eller ska vi skylla på reklamen, att männen har blivit så påverkade av all reklam så dom inte kan rå för att dom ser ner på kvinnor. Stackarns män.. Kan inte vara lätt..

Nej men det som är positivt är ju att det går åt rätt håll, såhär skulle aldrig en reklam få se ut idag. Om vi bortser från det sexistiska klädmärket american apparel.. Deras reklam är som rena porrbilder, googla om ni inte vet vad jag pratar om. Jag kommer ju aldrig handla hos dom just av principskäl, jag vill inte uppmuntra ett företag som förnedrar kvinnor på det sättet. Sen att dom dessutom skiter fullständigt i kritiken som dom har fått. Men jag är så glad att se när människor säger ifrån när företag väljer att publicera sexistiskt innehåll, för det är inte ok! Tänk om vi hade sexualiserat män på samma sätt som vi gör med kvinnor? Hur hade det sett ut, hade män hoppat runt i små rosa tofflor och fnittrat medan dom rakar benen?

Posted in: PICTURES
Kommentarer (28)
 • Andrea

  Du är så klok Alexandra, stöttar dig till 100 %

 • Diana

  HAHAHA alltså jag dör, helt underbara på sitt sätt, jag tycker det är så kul på ett ironiskt sätt att se hur korkade människor var förr. Jag är dock tacksam när jag ser de här reklamerna, för det är inte så idag, inte här, så jag blir inte riktigt irriterad, det var andra tider, inget man kan jämföra med idag. Vi är inte där längre, inte på det sättet, inte här, kanske i andra länder dock..
  Tack för en liten påminnelse hur pinsamt de levde på gamla tider men också visar hur bra vi har det idag. Min man tvättar, diskar, städar, plockar, syr, dammar, lagar mat.. jag har det bra. 😉

 • Marielle

  Gå med i Annonsrådet på FB, där arbetar man aktivt mot sexistisk annonsering och kan påverka väldigt mycket!

 • Eme

  Googlade på american apparel och ja, jävligt sexistisk reklam. Men jag kan känna att kvinnor låter sig bli objektifierade. Hade ingen kvinna ställt upp på att bli nervärderad i reklam så hade det inte funnits sexistisk reklam.
  Dem kvinnor som går med på att visas i sådana reklamer förstör för alla kvinnor.

  • LEoni

   Kvinnor lär sig från födseln att de är ett varumärke, att det är okej att sexualisera kvinnans kropp och att accepterandet av det är vad som krävs för att bli omtyckt och ha ett värde.
   Idag, i Sverige 2017 har vi kommit en bra bit på vägen och fler och fler kvinnor har ”vaknat” och sätter ner foten. Men förändring sker inte över en natt och att uttrycka sig som du gör i din kommentar är det enda skamliga för andra kvinnor, fyfan.

   • Eme

    Lägg av, människor gör mycket för pengar och uppmärksamhet också. Det är inte bara helt ovetandes offer som finns med i sexistisk reklam.
    För att få ett slut på skiten måste fler säga NEJ till att bli framställda som ett sexobjekt.
    Och jo, sånt förstör för alla kvinnor när andra kvinnor väljer att vara med i sådana skitreklamer.. det finns faktiskt idioter av det kvinnliga könet också.

   • Eme

    Men jag håller med dig i det du skriver.

  • Kissie

   Ja så är det ju, sen samtidigt tycker jag kvinnor ska få göra som dom själva vill. Vill man vara sexig är det ju faktiskt upp till var och en. Men kanske inte för att gynna ett stort bolag där män står bakom och tjänar alla pengar..

  • Julia

   Fast ursäkta men fy fan vilken ofräsch kommentar. Detta är på gränsen till att snudda vid ”Men hon hade kort kjol hon ville bli tagen på röven” och ”men hon lätt honom sova hos henne hon ville ju ha sex”. Kvinnorna på bilderna är modeller, det är deras jobb att stå framför kameran, inte bakom. Dom bestämmer liksom inte vad dom ska ha på sig, hur dom ska sitta, ligga osv. Och säger du emot kan din karriär vara över. ”Hon var inte samarbetsvillig/ hon kunde inte lyssna på instruktioner, boka inte henne”.

   Skyll inte saker som män har bestämt på kvinnor!

   • Maja

    Fast vänta? Man har ju faktiskt en egen vilja och man kan som modell välja vad man vill stå bakom för, vilket varumärke man stödjer osv. Tycker ni drar det liiite för långt nu.. tycker dessa reklamer är vidriga, men håller också med Eme att det hade ju givetvis varit en fördel om kvinnorna i fråga hade avböjt till att ställa upp på dessa reklamer. Eller?

   • Eme

    Nej Julia, absolut inte ens på snudden nära det där.. jag AVSKYR när man skyller allt på kvinnan i sådana sammanhang! Det äcklar mig rejält!
    Men när det kommer till att själv tacka ja till att vara med i sexistisk dynga för pengar.. det förstör för alla kvinnor tyvärr..
    Samma med alla dessa filmer, skräck som komedier då det promt måste visas bröst och rumpa på ett sliskigt vis. Jämt.
    Inget fel med kvinnans kropp utan själva objektifieringen och framställandet i film.

 • Raha Chobini-Pour

  Kan inte du avsluta ditt bloggande och göra oss alla en tjänst genom att hitta ett vuxet arbete? Du är definitionen av 2017’s fjortis. Spelar ingen roll hur många plastikoperationen du gör. Du kommer alltid vara samma gamla kissie med den långa näsan.

  • Lynn

   Wow, glömde trollmor att binda fast dig i svansen? Fantastiskt äcklig komentar och verkligen bevis på ur viktig feminismen är för att krossa sånna som dig. Kräla tillbaka till grottan, nättroll!

 • Johanna

  Herregud hur reklamen såg ut förr i tiden, jag blir chockerad! Tack för du skriver om detta. Du är bäst!

 • PK

  Om man säljer sin blogg/ varumärke med djupa urringningar och lättklädda, retuscherad bilder,samt konsumerar smink och skönhetsoperationer för flera hundratusen kronor så tycker jag att man enbart ska hålla tyst.
  Bättre att tänka till lite hur man själv kan dämpa objektiviseringen av kvinnan och sluta bidra till industrin runtikring vår tids utseendefixering som ger de flesta kvinnor mer el mindre vardagsångest.

  • Sajida

   Men asså lägg av men de här, nästan många vet att det är bara en person som ligger bakom dessa hat kommentarer emot Alexandra och det är du din patetiska människa. Alexandra kan visa vad hon vill med sin kropp och även göra vad hon vill med sin kropp eftersom det är hennes blogg och inte ditt. Hon berättar i sitt inlägg hur vissa företag eller kampanjer sprider sexistiska och förnedrande reklamer mot kvinnor. Om du verkligen instämmer med allt hon står för och gör i sitt blogg så kan du lika gärna sluta stirra på hennes inlägg varje dag och skaffa ett nytt hobby.

 • Anette

  Idag sprutar man in gifter i fejan, silikon i kroppen, klister på ögonfransarna, akryl på naglarna, fasad gaddar, artificiellt hår, photshop retuchering, bantande…..

  Ditt reklamteam är duktiga på att hitta bra uppslag men det rimmar illa för vad du står för.

 • Julia

  Ska man bojkotta alla företag som är kvinnofientliga så kan man tyvärr nästan bojkotta alla. Allt från dom stora modehuset då dem uppmuntrar sina modeller till svält och ätstörningar som i sin tur uppmuntrar resten av världens kvinnor till det(Och ja det är oftast dom stora modehusen som använder sig av smallast och underviktiga modeller), till H&M, gina tricot, bikbok och ännu billigare kjedjor såsom shein och wish där kvinnor sliter och blir sjuka i sweatshops för pengar det inte går att leva på. På den fronten är ju American Apparel bättre då dem tydligen är sweatshop free, dock den absolut ända fronten dem är bättre på, men det finns tyvärr flera som vittnat om sexuella trakasserier och sjuka arbetsförhållande(även på Stockholms butiken på kungsgatan) inom det företaget.

  Vart ska man ens börja när världen ser ut såhär? Man blir fan riktigt jävla less på all skit som pågår i klädindustrin(och många, många fler industrier). Det ända sättet jag ser att man kan vara helt etisk när man shoppar kläder är väll om man handlar second hand. Och för mig som har bacillskräck tycker jag det känns jobbigt också. Vart handlar man nya kläder som är etiskt gjorda och från ett företag som inte håller på med massa skit? Det har jag tyvärr undrat länge…

 • Jonna

  Så bra att du tar upp sånt här, du är en sån powerlady!

 • camilla gervide

  Slampa!!

 • Testar lite

  Sätts ordet slampa på modd?

 • Charlie

  A simple question. Varfor andrar du namn och kommentarer? En enkel fraga som behover ett svar

  • Kissie

   Jag behöver inte påhopp och hot bland kommentarerna. Skriver man hot och elaka saker så tar jag bort dom/ ändrar dom 🙂 min blogg.

   • I

    Men det är ju inte hot du har ändrat, du har ju gjort om kommentarer som innehåller helt vanlig kritik. En ändrade du ju tillochmed till ”slampa” fast hon inte skrivit något sådant alls. Jättemärkligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *