Nyhetsmorgon

Såg ni mig imorse i rutan? 🙂 Vi pratade som sagt om abortfrågor, bland annat. Jag berättade om när jag var gravid och behövde genomgå en abort. Berättade också om hur jag ser på att SD vill sänka abortgränsen. För mig är det en självklarhet att dela med mig av mina erfarenheter för som jag sa imorse så kommer det förhoppningvis hjälpa andra att slippas skämmas över beslutet.

Efter så åkte jag och köpte en halloween-dräkt, eller nej butiken envisades om att ge den till mig för dom kände igen mig. Hur gulligt?! Känner dock mig alltid så dum när butiker inte låter mig betala, för det är inte så att jag förväntar mig gratissaker haha.. Det får jag tillräckligt lixom. Men det var väldigt gulligt, så nu är jag redo för ikväll 🙂 Dock var systembolaget helt stängt, hade inte alls tänkt på det! Kan ju inte komma tomhänt ikväll 🙁

Ps. Missade ni mig i tv-rutan imorse kan ni se avsnittet här: http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/bloggarens-skarpa-kritik-mot-de-som-vill-begränsa-aborträtten-män-har-inte-rätt-att-uttala-sig-i-den-frågan-3942701

Posted in: PICTURES
Kommentarer (56)
 • Anna

  Vilken vacker, mogen och klok kvinna du har blivit Alexandra! Håller fullständigt med dig i intervjun och är ledsen över att du har behövt känna skam över en sådan självklar grej. Men det syns hur stark du har blivit utav det. Önskar dig all lycka och framgång!
  P.s Sjukt snyggt set du hade på dig 🙂

 • Sofia

  Ska absolut gå in och kika på avsnittet 😀

 • Kristina

  Jättekloka tankar av dig. Bra att du engagerar dig i viktiga frågor och att du använder ditt kändisskap till att vara en förebild för unga kvinnor. Har alltid gillat dig men nu märks det att du ”vuxit till dig”. 🙂

 • J

  Du gjorde bra ifrån dig. Synd bara att du behövde säga att du poserar på det viset du gör ”för att idealet är så nu”. Det var en väldigt snäll intervju – hade det varit jag som gjort intervjun så hade jag även grävt fram några bilder där din retuschering syns tydligt. Alltså att posteringen för att nå en ”ideal-bild” inte enbart är posering utan även att det även inkluderar en hel del retuschering för att fram en getingmidja och en perfekt rundad stjärt.

 • Felicia

  Jag gillar alla dina åsikter och har läst din blogg sen du startade den:)

 • Tonefjun

  Det här med att göra abort så borde man skaffa skydd och ta ansvar för sitt eget liv och inte bara knulla hit och dit för att det är en rolig grej.

 • Amanda

  Du är så jävla awesome! Female power!😍💗

 • Mathilda

  Superbra i rutan! Sunda åsikter!!!! Fortsätt så här ❤️❤️❤️

 • Hej

  Jag förstår inte hur man kan göra abort i vecka 18 19, jag gör inte det. Inte efter jag gjorde ultraljud när jag va i vecka 13, då hade min lilla bebis redan utvecklat så mycket att det såg ut som en liten människa med armar ben, fingrar små tår ja allt, man såg hur min lilla bebis simmade runt i magen:) därför förstår jag bara inte hur man kan göra abort i vecka 19??? Jag gör inte det!

  • Annelie

   Du måste inte förstå heller 😊 Alla är vi olika, alla vill inte ha barn.

   • Jdk

    Förstår om det är en fara för moderns hälsa men efter vecka 12 är det ju ett foster och ja då dödar man sitt eget barn. Vad har barnet för rättighet?

   • Hej

    Jag förstår att alla inte vill ha barn men i vecka 19? Varför ska man skada den lilla bebisen som inte har gjort nåt? Det förstår jag inte:( i vecka 19?? Asså då vet man om det ska bli en pojke eller flicka? Tycker bara så synd om bebisen, och mamman som inte vill ha barnet:( aja människan är ond så är det bara!

    • Nina

     Nä, jag kan faktiskt inte heller förstå. Men vi får komma ihåg att det är inte vem som helst som får tillåtelse att göra en abort i v 18+ och längre fram. Våldtäktsoffer, om bebisen har defekter som skulle försvåra livet utanför magen. Men jag vet ändå att det finns de som får göra abort sent, pga att de ej tagit tag i dt tidigare eller brytt sig mm.
     Jag väntar min bebis nr 2 nu, önskad såklart.
     Abort ska inte vara tabubelagt men vi borde prata mer om att skydda sig mot oönskade graviditeter. Det är lättare att vara mer försiktig än ta risker och behöva gå igenom en abort

     • Emma

      Vecka 19? Har inte kollat på klippet ännu.. men jag fick min dotter i v.23 och hon är 2,5 år idag! Under vissa hemska omständigheter så kan jag kaaaanskr först om man får göra abort när man gått så långt(kanske) men jag har som sagt ej kollat på klippet, så jag ska inte uttala mig om detta. Tyckte bara att v.19 lät väldigt sent för en Abort. Tack för en bra blogg, jag är dålig på att kommentera men jag läser dagligen! Kram

   • Mini

    Fast då har man större ansvar att skydda sig och hålla koll på graviditet så ev abort kan göras tidigt i så fall. Ma kan alltid adoptera bort ett barn om man inte vill bli förälder istället för sen abort.

   • Annelie Lundin

    Jag anser väl att det är bätte att ett barn som inte är önskat heller inte föds fram, än att sättas till värden där den riskerar en dålig uppväxt.

    Ett barn ska vara önskat och bli väl omhändertaget.

    • Mini

     Det finns många kärleksfulla personer som vill adoptera barn. Adoptivföräldrar till skillnad den biologiska prövas hårt för deras lämplighet.

  • Michelle

   Vänd på steken.. De finns ju de som vill ha barn och är gravida och som i länet jag bor i tex gör man första ultraljudet runt vecka 20. Ser man då missbildningar eller grava skador på fostret då ska man ha rätten att få göra abort. De fortfarande värst för den havande då barnet är såpass stort då så man måste genomgå en riktig förlossning för att få ut barnet. Man kan innerligt vilja ha barn, men hade jag på rul i vecka 20 fått reda på att mitt blivande barn har massa defekter som kommer påverka barnet dåligt så vill man ha rätten att kunna ta bort det. Nu är ju det en särskild omständighet precis som om du blir våldtagen. Däremot så märker man ofta ganska tidigt om. Man får mkt symptom att man är gravid, vet man då att man ej vill ha barn så gör man ju såklart abort så snart som går. Ibland är det ju faktiskt så att sjukhusen inte har tid att ta in dig förrän veckor senare med.. Å det är också helt galet..

 • Josephine

  Har aldrig riktigt följt dig eller din blogg men när jag såg dig på nyhetsmorgon måste jag säga att jag blev så himla glad. Jätteviktigt att du pratar om abort och kvinnors rättigheter, fantastisk bra intervju 😀

 • Weronika

  Fantastiskt framförande. Du är modig och vågar stå för dig själv det är inspirerande.

  Allt gott till dig och fortsätt vara den du är.

 • C

  Jag har ett par flaskor bubbligt hemma (Rosa Lanson/champagne, något annat mousserande och gula proseccon) och bor hyffsat nära dig (5 min med bil typ, bor i Annedal). Du får dem inte men du kan få köpa loss för systemetpris om du inte har ngt annat hemma. Mejla isf.

 • Anonym

  Jag är emot abort och jag hoppas på att abort kommer förbjudas. Det enda jag tycker skulle vara ok är om man blivit våldtagen, annars förbjudet. Tyvärr är det svårt att ordna att endast våldtagna skulle få göra det men, emot abort.

  • Sara

   Jag förstår inte hur du kan vara emot abort; ibland råkar man bli gravid, kan t.om hända fast du använt preventivmedel. Det är ju den kvinnans val, om hon vill det så låt henne göra det. Vissa blir gravida redan när de är i tonårsåldern, de är INTE mogna eller redo för att ha barn, och som nämnt, det kan ske misstag. Barn ska inte ha barn, någon under 18 bör egentligen inte få behålla att ha barn, eftersom att man enligt lag fortfarande är barn själv. Samt att man är alldeles för oerfaren av att skaffa barn och oerfaren när det kommer till själva livet i sin helhet. Hur som, bör alla känna att de har rätten till att göra abort.

   Fattar inte såna som dig som lever kvar på 20 talet, sjukt att det ska behöva finnas sådana människor som vill styra över andras personliga beslut och kroppar.

  • Emmy

   Hemskt hur du ens kan säga så!

  • Kissie

   Aborter kommer aldrig att förbjudas som tur är.

 • Elena

  Omg: that small little mouth,, big lips you can buy🤣🤣🤣 but that thiny small mouth, no no🙈🙈🙈🙈🙈🙈🌟🌟🙈

 • erika

  Jag förstår dina tankar och tycker att det som du försöker få fram är rätt även om jag önskar du la mer vikt på hur allvarligt och tråkigt det är med aborter. Det är lite som köttätande tycker jag. ”if you think eating meat is a personal choice, you are forgetting someone” , för även om det är ens egna personliga val så tar man ändå rätten i från -något- som tagit sig hela vägen in i mål för möjligheten att den kunde ha blivit en -någon-.
  Jag tycker att man ska vara extremt försiktig och skydda sig till alla pris, och att abort ska vara den absolut sista dramatiska utvägen, och det tycker jag inte riktigt du får fram här. Annars bra intervju och du har härlig energi som vanligt 🙂
  Kram

  • Kissie

   Håller faktiskt inte med dig, varför ska vi fokusera på hur hemskt det är med aborter? Det vet vi redan och att ta de beslutet är svårt för många. Men det är så viktigt att valet finns, och att vi lyfter upp det så kvinnor slipper bli mammor när dom inte är redo. Det om något kan förstöra liv.

   Tack så mycket <3

 • Gisse

  Den dagen du blir mamma kommet du att må så dåligt över vad du gjorde i vecka 19.

 • Karin

  Du gjorde en jättebra intervju! Men jag reagerade på att du sa att du gjort massor av aborter. Som att det är hur naturligt som helst. Även om man har rätt till abort kan man ju anstränga sig för att inte bli gravid.

  • Jo

   Hon sa inte ”massor” – hon sa ”flera”, vilket väl också kanske var lite fel ordval eftersom hon väl tidigare skrivit här att hon gjort två aborter?

  • Kissie

   Massor sa jag inte, jag sa flera. Och vem har sagt att jag inte anstränger för att inte bli gravid? Om du lyssnade på vad jag sa så sa jag att man aldrig vill behöva göra en abort, gäller även mig. Men jag tyckte det var nödvändigt eftersom jag inte ville bli gravid men blev det ändå.

 • Fanny

  Så fin jumpsuit! 😍 Du passade så bra i den! Vart har du köpt den?

 • Emma

  Blir så inspirerad av dig! Grymt att du säger till när något så viktigt inträffar, det är förskräckligt att det ens kan ändras. Står bakom de du säger till 100%!

 • Linnea

  Bra intervju! Heja dig!

 • Sanna

  Du tror att du tar ansvar när du gör abort, du gör bebisarna en tjänst, men dina abort är ursäkter till att du vill inte ha det livet med barn. Ta fan ansvar när du knullar runt och sluta ha ihjäl framtida själar, kära feministen. Dina tänk är skruvade, då du är självisk om ditt liv.

  • Kissie

   Så trött på kvinnoshaming som du sysslar med just nu. Ska inte män ta ansvar när dom ”k*nullar runt” då?

   • Anonym

    Självklart ska männen också ta ansvar om det är så att man inte vill ha barn. Alla vet om att risken alltid finns när man har samlag, trots preventivmedel – blir man gravid men ändå vill ha samlag så ta ansvar då. Det är ett barn, vad har den för vilja? Vad har mannen för vilja? Bara för att kvinnan bär barnet i sin mage så är det lika mycket mannens val, det bör det vara. Bort med abort, ta ansvar – ha inte samlag annars.

 • Kat

  Du var jättebra du har verkligen mognat både ditt sätt tänk och utseendet. Stå upp för din sak ta ingen skit, och kämpa!
  Du var grym.

 • Rebecka

  Jag har också genomgått en abort i vecka 7. På den tiden då jag gjorde det så var det ett självklart val. Jag var trött psykiskt och fysiskt efter aborten men jag tänkte att jag gjort rätt.
  Det var när jag 5 år senare blev mamma och fick en bäbis som jag insåg att det jag kände innan jag fick barn gällande abort helt hade ändrats. Nu är jag så ledsen för att jag gjorde abort när jag VET hur det är att ha sitt egna barn och inse att barnet skulle haft en storebror/storasyster. Att man aborterat bort något så fint som skulle bli en människa 💕
  Det jag vill säga är bara att tänka igenom era beslut noga för abort är ingen lätt sak

  • Anna

   Det var ditt yngre jag som tog det beslutet. Din situation och ditt liv såg troligtvis helt annorlunda ut då och du gjorde vad du ansåg var det bästa beslutet vid den tidpunkten. Att du ändrat åsikt sen du fick barn är inte lika med att det skulle vara bra för dig och/eller barnet att få barn för fem år sedan. Livet ändras och vi med det. Tror man på ‘själavandring’ så vem vet, det kanske är samma själ som kommit till dig en andra gång då det var för tidigt den första? Man kan vända och vrida på det på alla möjliga håll, men på det ena eller andra viset så är min tro att det som sker det sker av en anledning och att allt blir som det är tänkt, även om man inte alltid omedelbart kan se meningen med det eller att det kanske inte blir som man tänkt… Alla blir såklart saliga på sin tro 🙂

 • Lilly

  Jag tycker abort är bra att det verkligen finns som ett val om man är i din situation Alexandra, eller om man är för ung och inte är redo t.ex. Men jag reagerade nog mest på då du sa att du har gått igenom flera aborter då tänker jag så här?? Vem orkar gå igenom flera st om och igen, har man upplevt en gång så försöker man på alla sätt och vis undvika det. T.ex ha bra p-medel, ta ansvar när man har sex, bra kommunikation med killen. Såna grejer gör att man undviker graviditet. Om du har lätt för att bli fertil vid ÄL så bör du väl i alla fall vara medveten efter 1-2 gånger hur din kropp funkar. Abort ska inte vara någon skyddsmedel som man bara kan göra hur som helst flera gånger. Då tycker jag att du och killen/killarna du har legat med ska ha ansvar.
  Sen förstår jag att p-medel som p-piller och sånt inte alltid hjälper men då får man försöka lösa på annat sätt. Kondomer finns?

  Annars var det bra ämne som du tog upp

  • Kissie

   Förlåt men vem är du att säga åt mig att vara mer noggrann? Du har ingen aning om hur mina vanor och rutiner ser ut. För nu verkar det som att du anklagar mig för att använda abort som preventivmedel, och när du gör det skuldbelägger du kvinnor. Sluta upp med det! Som jag sa i intervjun, en abort är inget man vill göra. Det gäller även mig.

 • Moa

  Jag tycker att du sa så himla bra saker i den här intervjun! Det är så modigt och fantastiskt att du vågar använda dina plattformer för att föra kampen för oss kvinnor framåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *