Våga testa nya saker!

Vet ni vad jag tycker är lite extra kul just nu? Jo att jag äntligen börjar testa på nya saker 🙂 Innan var jag så himla bekväm och gjorde inte mer än nödvändigt. Jag jobbade på vardagarna och festade med vänner på helgerna. Sen samma visa om igen varje vecka.. När jag mådde som sämst berodde det bland annat på att jag var så olycklig av mönstret. Jag utmanade inte mig själv och vågade inte gå utanför min bubbla. Jag visste också hela tiden att om jag bara gör det, vågar bryta min trygghet så kommer jag må bättre. Och visst hade jag rätt, nu mår jag hur bra som helst 🙂 Jag behövde göra slut med C, jag behövde träffa någon som vill testa på nya saker tillsammans med mig. Behövde ge upp min lägenhet och tvingas ha det lite ”jobbigt” med flytt. Jag behövde testa en ny sport och inse vad jag tycker om och inte tycker om.

Varför inte vara en person som klättrar, åker på surfresor och skriver böcker? 🙂 Klart jag kan vara det! Jag kan göra exakt vad som helst, och det gäller er med. Bara för vi tror att vi är på ett visst sätt, betyder det inte att vi kan vara på ett annat. Vi kan ändra intresse när som helst. Vi kan börja tycka om saker som vi en gång inte tyckte om. För det är så livet funkar. Vi ändrar intressen och vad vi tycker är viktigt.

Man känner sig mer levande när man utmanar sig, och utmaningar kommer i alla möjliga olika former. För en person kan det vara en utmaning att lära känna en ny person. Visst det är lite läskigt men det är ju det som gör att vi växer och lär oss hur vi själva funkar. Fick vi ett nej, hur hanterade vi det? Eller blev vi bekräftade, hur kändes det? Som ett exempel! Så våga utmana er själva, gör något nytt. Testa något som du trodde inte var ”du” 🙂

Ps. Skrolla ner 2 inlägg för att se en video från när vi klättrar eller klicka HÄR.

 

 

 

Bilder: Björn Pohl

Posted in: PICTURES
Kommentarer (25)
 • Lina

  Hejsan!
  Jag kom att tänka på en grej när jag såg dig i profil, nämligen din näsa.
  Som läger är nu handlar det mycket om att man ska vara nöjd som man är och inte ändra på sig, vilket både är bra och mindre bra som du säkerligen själv också förstår, haha!
  Jag tänkte därför fråga dig vad du tror att du hade gjort om du inte hade opererat näsan. Tror du att du (i nutid) hade opererat den ändå eller tror du att du hade känt dig mer bekväm och självsäker i den?
  Fjantigt att fråga om din näsa kanske, men det hade varit intressant att höra ditt tänk så många år senare och se om du ännu är nöjd, vad du hade gjort om du hade fått frågan idag istället för då etc.

  Ha det så bra!
  PS. Det är så kul att se dig och Andreas så säkra och glada ihop! Ni glänser båda två!

  • Kissie

   Ja jag hade nog opererat mig även idag. Efter operationen har jag slutat tänka på den, jag var aldrig ute efter något perfekt. utan något som jag känner att jag kan trivas i och inte tänka så mycket på. Men sen vet man aldrig, jag kanske hade lärt mig gilla den om jag väntat tills idag 🙂 Men ångrar mig inte alls, är glad jag gjorde det så jag slipper fokusera på en kroppsdel. Kram

 • Mia - ung träningstokig mamma

  Jag älskar detta inlägg. Tror många ska ta tills sig detta och börja testa nya saker och gå utanför sin ”comfort zone”. Jag gjorde det ikväll, kanske lite töntigt men har aldrig testat ett grupp pass på gymmet förut. Ikväll körde jag ett intense core pass och var lite obekväm i början men upptäckte att de var superkul och träffade lite nya människor 🙂
  Detta är något jag ska göra oftare, testa nya saker och gå utanför min ”comfortzone”!

  nouw.com/mijaas

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Det är så viktigt att våga prova men själv har jag svårt för det. Är så rädd för att misslyckas liksom så självförtroendet är inte på topp :/

  • Kissie

   Förstår dig, men vad är det som är så hemskt med att misslyckas? EGENTLIGEN? Att man får ett nej? So what, jag har fått 100 tals nej i min karriär, men jag kämpar på 🙂

 • Diana

  Ja idag fick jag höra nått som gör att jag måste våga gå utanför min egna comfortzone och lite till för att våga. vet inte om jag kommer att våga det men jag har lite betänketid på mig.

  Grymt bra vågat av dig, att du körde på med klättringen.
  Ser ut att ha varit superskoj
  KRAM

 • MaryCaroline

  Vi är nog alla vanemänniskor med inrutade mönster egentligen, men man mår nog bättre när man provar nya saker, förändringar som bryter av i vardagen är jäkligt skönt emellanåt 🙂

 • Mirjam

  Hej Alexandra!
  Gud vad jag blir glad över att se din positiva energi och hur bra du har det!

  Men du Alexandra, kan du och Andreas skapa en youtube serie där ni testar på att göra nya saker som ni vanligts inte gör?

  Kramar Mirjam

 • Pia Widlund

  Härligt att prova på nya saker, det växer vi av. Klättra har jag aldrig provat men det ser kul ut!

 • F

  Har du något tips hur man kan klättra med naglar? Jag klättrar en del men har jjag långa naglar bryter jag dem alltid eller rispar hela ovansidan 🙁

 • Livia

  Hej fina! Har du bytt bloggportal? Känner inte igen mig här inne. Snyggt hur som!

 • Johanna

  För att göra en förändring i livet, att utvecklas, då behöver vi då och då ta steg som hamnar utanför vår Comfort zone, det är nyttigt i längden, om vi inte vill vara kvar på samma plats som vi är idag.

 • M

  Jag vill också testa klättra! Men hur funkar det med långa naglar? Jag har liksom naturligt så långa naglar som folk går till salong för att få (eller oftast ännu längre), och jag vill helst inte kapa mina. Hehe.

  • Kissie

   Det funkar sådär, har lite kortare nu än vanligt för dom får ju lite stryk och blir inte lika snygga efter att ha klättrat hehe! 😛 bästa är ju såklart att ha korta när man ska klättra

   • Dede

    För att vara ärlig så går det inre

    • Dede

     Hahha oj, postde utan att vara klar 😆
     Hursom… för att vara helt ärlig så går det inte att klättra med långa naglar. Nör jag tog mitt kort hade jag fortf långa naglar och jag insåg att detta inte funkade. Man måste ha så korta naglar att man känner fingertopparnas kontakt med väggen, annars är risken att du inte får ett grepp, och därmed riskerar att skada både dig själv o den som säkrar. Så ni som vill klättra mer än ngn meter över marken måste kapa klorna. Life is tough😞

 • Emma

  Du är så otroligt vacker Alexandra 🙂

 • Sussi

  Tack för inspirerande inlägg!

 • Kim

  när kommer videosarna på resan till sri lanka! längtar så!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *